Copilasi iubiti de sept-oct 2010(6)
Raspunsuri - Pagina 7
nicopic spune:
Mari, pretul exagerat se datoreaza si pierderilor de caldura (avem un singur perete comun); cat despre folosirea apei din calorifer...n-am habar despre astfel de practici..oricum cu suma asta suntem in top; nici cei de la 3 camere n-au atat; oare stau sa inghete de frig?! eh..asta e..scuzati pt off-topic..
Doina, chiar te-ai specializat in facut tarte, bravo. Multumim si pt reteta de dovlecei.
De curatat in urechi/nas tot cu betisoare cu opritor/ser fiziologic si aspirator (ce-i drept ca la aspirat nu mai sta, doar imobilizata..)
Nico, mami Larisa 15/09/10
Mari-Mariuk spune:
Citat: |
citat din mesajul lui just_me31 Ca tot am timp ; cum gestionati curatul urechilor si suflatul nasului ?? la mine e jale , la urechi nu pot ajunge , la aspirat nasul plange de rupe (si ii placea ,dar a uitat ). parte a sufletului meu Dara Maria 15.10.2010 |
Noi nu ne plangem cu asta, deoarece ii place sa il curat in urechi, sta foarte cuminte, mai ales ca de multe ori ca sa adoarma mai usor, il scarpinam in ureche (asa ma adormea mama pe mine si se pare ca ma mosteneste) iar cu nasucul, sufla el in servetel singur, ca a vazut cum facea sora-mea la sat. Ser nu i-am mai pus in nari de mult timp, se baga el cu fata in jetul de apa de la dus si ii spala narile suficient, stranuta si daca are ceva pe acolo iese sigur.
ancamak spune:
Cum vede betisoarele mai ca isi curata singur urechiusele.
Cu nasucul nu prea am avut treaba prea mult.
Mami cu Andrei Ionut
poze
camisv spune:
buna,
la noi soare si temperaturi mai omenesti, in timpul pranzului fiind -1gr, asa ca noi am iesit destul de mult afara (ieri am stat vreo 2 ore)
T. sta cuminte la curatat in urechi (ii spun ca face mama ghidi-ghidi in ureche), la nas mai face mofturi uneori, dar il curat numai daca vad ca are ceva.
Just_me, sanatate Darei! e bine ca a papat ca inseamna ca nu o doare gatul
Pianna felicitari pentru olita, noi nu avem succes cu facutul, numai cu statul
Doina, o sa fac si eu dovlecel maine, ca tot voiam sa-i dau ou. Merci de idee
pupam si restul fetelor si mai ales copilasii, eu ma duc sa stau langa junior ... ca m-am invatat
Camelia,mami de Tudor (10/9/10)
just_me31 spune:
Eu o curatam prea des in urechi , ca statea, de ceva timp numai asa superficial si cand era cazul , copilul o uitat poate ; oricum e o diferenta enorma intre D pana la 1 an si D dupa un an .
A mea nu stranuta de la sprayul de nas , am avut marimer si acum humex , inainte ii placea , ca avea muci des....
Concluzia e ca obisnuinta e mama invatarii .
Abia am asteptat sa adoarma sa pap, evident ca a gatit mama
CAMI - te inveti rau . Eu nu pot sa dorm cu D , la 12 nu imi este somn , iar acum e prea tarziu pentru mine , ideal ar fi un somn de la 14 incolo ....ideal ar fi sa am si casa la mare
Multam girls
....apropo DOINA in tine zace o gospdina adevarata , tarte , inventii..., eu sambata imi rup mainile si fac si dulce
ancamak spune:
- 6 oua
- 1 + ½ cana zahar
- 6 linguri apa rece
- 6 linguri ulei
- 1 + ½ cana faina
- un praf sare
- esente
Se pun fructele intr-o tava , se pune zahar si se lasa la frigider cel putin o ora.
Ouale se separa. Albusurile se bat bine cu zaharul turnat cate putin, apoi se adauga galbenusurile unul cate unul. Se adauga apa, uleiul si faina, turnata tot putin cate putin, in ploaie.
Compozitia obtinuta se toarna peste fructe.
Tarta se da la cuptor la foc mediu. Dupa ce este coapta, se presara deasupra zahar pudra.
Tarta poate fi facuta cu orice alt fel de fructe.
Mami cu Andrei Ionut
poze
pianna spune:
Rebeca sta fara probleme la curatatul urechilor, iar in nas daca nu pot sa ii iau cu mana (are nari late ca mine) folosesc tot betigase. Noi in schimb, avem mancarici cand vine vorba de taiatul unghiilor. Si daca la maini o mai prostesc cu reclame de pe youtube, la picioare.....dezastru.
Fetelor ma complexati cu gatitul
cameluska spune:
Buna fetelor,
just_me, bine ca nu are rosu in gat, dat totusi de la ce a facut febra asa mare?
La noi cu urechile e ca la doina, ii dau unul in manuta, cu nasucul ca la mariuk, cand face dus primste apa si pe fata asa ca se curata nasucul, iar cu unghiile, e ceva original, le taiam doar cand doarme, de multe ori simte si se trezeste :(.
La noi e jale mare cu mancatu si bautul laptelui. Ioana mea bea ffff putin lapte, nu mai vrea. O mai pacalesc peste zi daca pun putina cacao, max 250 ml pe zi. Cu papa, la fel, ii gatesc zilnic, alte si alte retete, si degeaba. Eu de mult nu-i mai dau la gustarica ceva anume, trebe sa-si termine mancarea inceputa la pranz. Of, of, asta e.
Si mai noi, plange crizat, aparent fara motiv. De ex, ne punem la nani, sta cu capul pe mana mea, eu scot mana (simt ca ea transpira la gat si nu vreau) si at incepe, dar nu o pot opri nici daca o iau in brate, nici daca o las sa faca ce vrea ea. De fapt singura solutie e PATUTUL. O pun acolo, plange mai tare, si ii spun ca daca nu inceteaza cu plansul acolo ramane, ea tace, eu o scot din patut si gata.
Caut si eu linte rosie sa fac reteta data de anca, dar nu gasesc nicaieri, poate i-ar place si ar papa. La Auchan tin, dar nu aveau cand am fost eu :(
Noapte buna fetelor.
Mamica fericita de Ioana Adelina [10.09.2010]
Petrecere 1 anisor
Mari-Mariuk spune:
Buna dimineata. Cafeaua este gata.
Cu mancatul noi stam bine, cu greutatea ba (9,400)
Acum vreau sa fac ceva ce sper sa manance: ou fiert amestecat cu branza, rosii si verdeata. E mai taranoi copilul meu, ii place ciorba, tocana si mamaliga, restul sunt chestii chhh si le accepta mai greu.
Eu ii tai unghiile de la maini cand doarme, la picioare e mai usor cand e treaz, ca altfel se gadila si e grav; ii dau lui o unghiera si eu cu alta ,,operez'', el cica face ca mine dar pana deschide el ustensila lui, eu termin la un piciorus si o luam de la capat la al doilea
ancamak spune:
Buna de dimineata!
Mai adaugam o cafeluta pentru cine mai doreste.
Eu linte rosie am luat de la Plafar, ce-i drept mai scumpa decat la supermarket
Mami cu Andrei Ionut
poze