Ma puteti ajuta?
Raspunsuri - Pagina 4
emanouela spune:
Mada....asta cu venirea in Iasi e o solutie de moment, o rezolva acum....sau nu, poate nici medicii de aci nu-s pe 'gustul ei"....ideea e ca ea are 3 copii, acolo, loco tre sa-si gaseasca un medic la cre sa mearga, 1 medic, nu 15...asa, vine aci, rezolva sau nu problema, copii-s copii, se imbolnavesc...ce face??? la urmatorul episod iar vine in Iasi? ok, migrezi in orase mari pt probleme medicala gen cum a avut Eva si altii, pt probleme medicale ce necesita aparatura, dotare, etc, ceea ce nu e in Bt.
tu, oana , vrei sa stii ce se intampla cu copii tai....pana la ce nivel vrei cunoastrea asta????? pt ca nu ai sa ajungi s-o ai, cunoasterea, decat daca faci scoala, specializare si practica in domeniu. tu ai impresia ca iti pot zice 15 medici ce se va intampla maine cu copilul tau???? nu....in schimb, daca ai 1 la care mergi frecvent iti poate zice cu aproximatie, pt ca-ti va 'cunoaste' copilul, capacitatea organismului lui de a lupta, etc. asta e marea ta problema, ca-i schimbi ca pe sosete ca nu-s 'pe gustul tau'....nu e problema lor, ei stiu meserie (nu toti ce-i drept) dar tu nu ai rabdarea sa stai sa vezi, vrei sa si auzi in detaliu
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
oanap85 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eumada Oana eu te cred.Asa ca cere niste referinte despre un medic bun din spitalul de pediatrie de la Iasi,Ema te-ar putea ajuta de exemplu,urcati-va in masina si duceti-va.E foarte bine ca vrei sa stii tot sa intelegi.E dreptul tau de mama.Dar fa ceva nu sta asa..poate fi o boala a copilariei,una din cele pentru care nu l-ai vaccinat,poate fi orice. Tu fa ce e mai bine pentru opilul tau,nu te lua dupa ce se spune. FA CEVA. Madalina si Eva-Maria eumada https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098 TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC..... |
eumada
la Iasi am medicul la care merg de obicei,spuneam ca acum imi este imposibil sa merg ,nu cred ca e ceva grav daca credeam asta eram acolo si nici nu cred ca e pneumonie
timd spre o raceala si anemie si dintisorii cred ca au o parte de vina...oricum chiar si o parere de aici ma ajuta dar asta nu inseamna ca nu merg la medic daca e de mers si chiar daca imi da antibiotic .ceea ce se intampla de multe ori,nu le dau fara sa fac analize ,sau decat daca e necesar..adica nu dau antibiotic ca sa nu coboare la plamani..
de asta am zis ca astept pana Luni,fetita nu mi-a mai facut febra de aseara ceea ce e bine dar si dr care a consultat-o ma gandesc ca daca era de stat la spital imi spunea sau imi dadea cel putin o reteta nu?
oricum va multumesc ptr grija :) si raspunsuri
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
oanap85 spune:
citat din mesajul lui emanouela Mada....asta cu venirea in Iasi e o solutie de moment, o rezolva acum....sau nu, poate nici medicii de aci nu-s pe 'gustul ei"....ideea e ca ea are 3 copii, acolo, loco tre sa-si gaseasca un medic la cre sa mearga, 1 medic, nu 15...asa, vine aci, rezolva sau nu problema, copii-s copii, se imbolnavesc...ce face??? la urmatorul episod iar vine in Iasi? ok, migrezi in orase mari pt probleme medicala gen cum a avut Eva si altii, pt probleme medicale ce necesita aparatura, dotare, etc, ceea ce nu e in Bt. tu, oana , vrei sa stii ce se intampla cu copii tai....pana la ce nivel vrei cunoastrea asta????? pt ca nu ai sa ajungi s-o ai, cunoasterea, decat daca faci scoala, specializare si practica in domeniu. tu ai impresia ca iti pot zice 15 medici ce se va intampla maine cu copilul tau???? nu....in schimb, daca ai 1 la care mergi frecvent iti poate zice cu aproximatie, pt ca-ti va 'cunoaste' copilul, capacitatea organismului lui de a lupta, etc. asta e marea ta problema, ca-i schimbi ca pe sosete ca nu-s 'pe gustul tau'....nu e problema lor, ei stiu meserie (nu toti ce-i drept) dar tu nu ai rabdarea sa stai sa vezi, vrei sa si auzi in detaliu mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail |
nu am un medic la care merg de obicei aici,merg la 2 dr,depinde cum ii gasesc ,daca sunt in spital apelez daca nu, nu imi permit sa-i deranjez
eu daca cred ca e de mers aici merg daca nu .nu..merg la ei ptr simplu fapt ca imi da explicatii si imi spun cand e de mers in alta parte.
De ex pe LiVADARU (,HOLONCA UNDE AU CABINET?ii gasesti si la spitalul de copii? nu stiu sigur daca ii stiu dupa nume...livadaru(lux-ro)?
Hamza poate a fost bun odata ..iar d-na dr Ciortea e alergolog,am fost la ea mi-a dat de imunitate,in rest ...
emanouela spune:
oana...eu nu inteleg ceva, tu nu ai un medic pt acesti copii, medic la care sa mergi regulat sa-i consulti? eu cu al meu mergeam lunar, pana la 1 an, mai erau si vaccinurile....unde la faci? cine? cum?? intreb...pt ca eu nu am fost in Romania pana de curand dar mamicile cu care intru in contact au medic la care merg pt orice problema....orice fel de consultatie, scobit in urechi, in fund...., platesc 20-30 lei la consultatie si ala nu se simte deranjat. asa fac si eu acum, cu al meu copil. am un medic, daca am nevoie il sun sau nu si ma duc, e la cabinet, ii stiu programul....mi-l vede si treaba e ok, daca nu e in timpul programului il sun si are obtiunea de deplasare la domiciliu, platesc si gata. adica sa inteleg, ca eu asta inteleg din ceea ce ai scris tu, ca daca nu ajungi in spital, nu mergi la medic?
oanap85 spune:
citat din mesajul lui emanouela oana...eu nu inteleg ceva, tu nu ai un medic pt acesti copii, medic la care sa mergi regulat sa-i consulti? eu cu al meu mergeam lunar, pana la 1 an, mai erau si vaccinurile....unde la faci? cine? cum?? intreb...pt ca eu nu am fost in Romania pana de curand dar mamicile cu care intru in contact au medic la care merg pt orice problema....orice fel de consultatie, scobit in urechi, in fund...., platesc 20-30 lei la consultatie si ala nu se simte deranjat. asa fac si eu acum, cu al meu copil. am un medic, daca am nevoie il sun sau nu si ma duc, e la cabinet, ii stiu programul....mi-l vede si treaba e ok, daca nu e in timpul programului il sun si are obtiunea de deplasare la domiciliu, platesc si gata. adica sa inteleg, ca eu asta inteleg din ceea ce ai scris tu, ca daca nu ajungi in spital, nu mergi la medic? mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail |
am scris un msg lung :)dar l-a sters baietelul cel mare,asa ca raspund pe scurt:la nedicul de familie,particular in timpul saptamanii si in weekend la spital.
emanouela spune:
oana...cauta-ti in apropiere un cabinet particular de pediatrie, medicul de familie e medic generalist, partea de pediatrie nu a stat la baza specializarii lui, nu degeaba is impartiti pe specializari. un medic generalist stie doar ca organismul unui copil e altfel , dar nu-i stie ft bine particularitatile. el are o parere, pediatrii alta....total opusa generalistului si de aci si starea ta de incertitudine. cauta intre medicii pediatri unul la care sa inscrii copii si el sa fie cel care ti-i consulta...la spital sa ajungi, sau mai bine sa nu ajungi niciodataaaaa, dar de se intampla, Doamne fereste, doar in caz exceptional. multa sanatate
laurenta spune:
nu stau in ro si din punct de vedere medical ma bucur,ca poate nici pe bb nu las fii avut daca nu erau medici de aici.....ma rog toate mamicile cu care intru in contact din ro,au aceleasi probleme ca ale tale,disperate ca le da prea multe medicamente,la prima vizita deja e cu 2 antibiotice pe reteta,le e teroare de spitale pur si simplu sa nu auda,consultatii ffff scumpe,si fara ........rezultat,dupa cateva raceli copiilor deja trebuie sa le trateze ficatul sii etc..........muuuuuuulte.sfatul totusi care ti las da in calitate de mama,si te inteleg ffff bine e totusi sa mergi la medic pediatru.......e f important si sa nui schimbi.asa iti cunosc si copii in timp. multa sanatate!
iulia_b spune:
Pun pariu ca daca cerea sfaturi altcineva, mai mai ca i se pupau si picioarele. Dar fiind vorba de oanap85 ne permitem sa dam cu ea de pamant, ca face bine la nervii personali. Ne gasim vreo cateva victime si ne revarsam aerele de primadone.
Nu vi se pare caraghios, chiar nu vedeti?
Trecand la subiect, in Botosani nu stiu pe nimeni. In Iasi ti-as recomanda pe dr Rugina Aurica. O gasesti la et 4 la Sf Maria.
iar in legatura cu spitalele din afara, chiar nu vi se pare evident ca si din ratiuni financiare nu se da antibioticul cel mai scump la primul muc? . La noi este ca in toate domeniile, mai "fara numar", nu se uita nimeni cand, cum si de unde consuma, mai ales ca parte din medicamente se plateste sau exista cabinete private unde ajungi f usor si nu dupa 3 zile de programare.
laurenta spune:
nu am inteles pe forum aici se fc si diferente? de ce ,de rasa?sau doar ca o cheama oana?! de fapt am mai vz ceva similar altadata dar am crezut ca doar mi se pare
aschiutza spune:
citat din mesajul lui iulia_b iar in legatura cu spitalele din afara, chiar nu vi se pare evident ca si din ratiuni financiare nu se da antibioticul cel mai scump la primul muc? . La noi este ca in toate domeniile, mai "fara numar", nu se uita nimeni cand, cum si de unde consuma, mai ales ca parte din medicamente se plateste sau exista cabinete private unde ajungi f usor si nu dupa 3 zile de programare. |
Depinde si aici de doctorul pe care il ai. Eś am avut cindva o tanti care pt orice raceala imi dadea antibiotic (fara teste pt antibiotice, ce sunt alea??? ).In schimb cind am intrebat-o ce regim sa tin la stomac pt diversele probleme (aciditate marita, Helicobacter, siinca altele), mi-a zis ca nu e nevoie si mi-a tot dat antiacide .
Asa ca nu cred ca sunt ratiuni financiare, aici jucind un mare rol sanatatea copilului, mai ales la spital ... In Germania ei merg din cite inteleg eu pe o calire a organismului. Temperatura pina la 39 e acceptata ca un mod al organismului de a lupta impotriva bolii.
Amu la subiect: Oana, respiratia e mai ingrijoratoare decit temperatura. Al meu a facut de azi pe miine pneumonie...