Ma puteti ajuta?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

De rasa? Doamne fereste! Aici ai sa gasesti cele mai tolerante fete de pe pamant in ceea ce priveste rasa, etnia, orientarea sexuala.
E chestie de sablon, nu intri in el, la gunoi. Atat se poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Aschiutza, aici la fel. Mi s-a si explicat ca ar fi chiar rau pentru corp sa suprimi prea devreme temperatura, dar nu am retinut motivele.

Oana, multa sanatate si incearca sa gasesti un pediatru in apropiere, cat de cat de incredere, care sa cunoasca pe copii si sa le urmareasca evolutia pe termen lung. E foarte important.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

ador site ul asta
vad ca am devenit un fel de victima?!!!!
Eu nu cred ca au ceva in mod special cu mine ci pur si simplu nu se pot abtine:))..tot timpul ea asa,primesc cateva raspunsuri ok si apoi raspunde cineva asa in raspar si pe urma tot cardul,dar trebuie cineva sa dea startul ..
cred nu au unde sa-si verse naduful si ce bine cand gasesc " subiectul potrivit "
nu pot sa ma integrez in aceasta comunitate,nu pot face fata la atata rautate desi trebuie sa recunosc ca aici primesc raspunsuri mai rapid la intrebarile mele

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui emanouela

oana...cauta-ti in apropiere un cabinet particular de pediatrie, medicul de familie e medic generalist, partea de pediatrie nu a stat la baza specializarii lui, nu degeaba is impartiti pe specializari. un medic generalist stie doar ca organismul unui copil e altfel , dar nu-i stie ft bine particularitatile. el are o parere, pediatrii alta....total opusa generalistului si de aci si starea ta de incertitudine. cauta intre medicii pediatri unul la care sa inscrii copii si el sa fie cel care ti-i consulta...la spital sa ajungi, sau mai bine sa nu ajungi niciodataaaaa, dar de se intampla, Doamne fereste, doar in caz exceptional. multa sanatate

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

nu am inteles de ce imi explici asta?doar nu am spus ca am pretentia ca medicul de familie sa stie sa-mi trateze copiii
nu stiu daca iti poti inscrie copilul la un pediatru .adica nu am auzit asta..la pediatru merg la consultatii si atat
una din specialitatile dr de familie e pediatria ,e vb daca se pricepe sau nu...

vreau sa nu fiu inteleasa gresit,nu cunosc toti medicii din oras!!
eu vorbeam aici de medicii din spital,acei medici care ar trebui sa fie mult mai apti decat decat la particular sa zic ptr ca ei sunt zi de zi cu copiii si ii trateaza nu?,cand te interneaza te bazezi pe ei
adica nu o sa-mi sunt medicul de la particular sa vina in spital sa-mi trateze copilul...or fi avut ei scoala ,or fi invatat dar trebuie si sa vrea ,de ce te faci medic daca nu ai rabdare?daca nu iti place ?doar pt ca castigi o gramada de bani?
parca as fi cumparat copiii astia,inca de cand am nascut si acum tot ce vad e ca daca nu ai bani nu ai sanatate...ok,inteleg e scump tratamentul,totul..dar macar cat tine de tine ,ca medic ,fac ceva, macar ptr copii,cum ii lasa sufletul sa treaca pe langa o mana de om fara sa vada de ce sufera?de aia sunt dezamagita ,ca daca nu ai sa-i platesti nu te baga in seama ..si atunci cat valoreaza scoala aia care a facut o?de asta sunt dezamagita de ei,am gresit spunand ca cer prea mult?ca nu sunt buni ca medici?ok,asta mi-au dat mie de inteles,inseamna ca daca sunt buni nu au vrut sa ma mi-i trateze..asta inseamna un medic bun?
la mine oful a fost ca le-am dat si degeaba ,sau trebuie sa-mi vad copilul ca se chinuie cat timp pana sa -si dea seama ca e o pneumonie sau un streptococ cand se rezolva doar daca ii lua o simpla analiza ..dar cum poti tu sa-i contrazici,cum sa-ti permiti tu,un natang de parinte sa le spui ca nu e corect ceea ce fac,ca daca e rujeola ,e rujeola chiar daca bietul copil face alergie,e strigator la cer..imi asum riscul cand spun ca sunt medici care nu trebuie sa practice , si sunt medici care iti este mai mare dragul sa mergi la ei,iti poti da seama numai cand te intreaba ce are copilul!cum se prezinta!sa facem niste analize !nu spun ca trebuie sa stie ce are doar uitandu se la el ci doar sa-l intereseze putin ,am mers de n ori si nicodata nu ma intebau ce are,cum se simte..pur si simplu pun setoscopul si se uita in gat si gata reteta..dar poate il doare burta sau in fund ..

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui emanouela

Mada....asta cu venirea in Iasi e o solutie de moment, o rezolva acum....sau nu, poate nici medicii de aci nu-s pe 'gustul ei"....ideea e ca ea are 3 copii, acolo, loco tre sa-si gaseasca un medic la cre sa mearga, 1 medic, nu 15...asa, vine aci, rezolva sau nu problema, copii-s copii, se imbolnavesc...ce face??? la urmatorul episod iar vine in Iasi? ok, migrezi in orase mari pt probleme medicala gen cum a avut Eva si altii, pt probleme medicale ce necesita aparatura, dotare, etc, ceea ce nu e in Bt.
tu, oana , vrei sa stii ce se intampla cu copii tai....pana la ce nivel vrei cunoastrea asta????? pt ca nu ai sa ajungi s-o ai, cunoasterea, decat daca faci scoala, specializare si practica in domeniu. tu ai impresia ca iti pot zice 15 medici ce se va intampla maine cu copilul tau???? nu....in schimb, daca ai 1 la care mergi frecvent iti poate zice cu aproximatie, pt ca-ti va 'cunoaste' copilul, capacitatea organismului lui de a lupta, etc. asta e marea ta problema, ca-i schimbi ca pe sosete ca nu-s 'pe gustul tau'....nu e problema lor, ei stiu meserie (nu toti ce-i drept) dar tu nu ai rabdarea sa stai sa vezi, vrei sa si auzi in detaliu

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

te contrazic,nu trebuie sa zica cu aproximare ci exact...ca doar nu are Doamne fereste nu stiu ce boala care trebuie descoperita,
nu au nu stiu ce sindrom ,sun boli obisnuite,doar ca trebuie sa stii sa dai un tratament adecvat ,
sa am rabdare sa ce?:))))da-mi voie sa-ti spun ca am avut rabdare ultima data o luna,timp de o luna a luat medicamente ,mergeam la cateva zile tot si ii schimba tratamentul si in tot acest timp facea febra,dupa o luna am ajuns la urgente noaptea ,imi da drumul acasa si de aici iar cativa metri de spital copilul face criza,tremura ,buzele vinete .mi sa parut ca pana ajung inapoi trece o vesnicie ..nici nu vreau sa ma gandesc ce se putea intampla daca eram acasa..in cateva minute a facut 40 cu 5 ,era rece ca gheata si a durat 2 ore pana i-a scazut putin febra , cu ajutorul paturei aleia electrice sau ce o fi a reusit sa-l incalzeasca
asta sa stept ,nu! mi-a fost de ajuns o data ,a trebuit sa stea zile in perfuzii si arata ca o leguma..de la ce?de la o raceala care daca era tratata la timp si cum trebuie nu ajungea copilul meu asa..
si nu am nevoie sa cunosc eu medicina daca vroiam asta faceaam medicina,ma intereseaza doar sanatatea lor si nu mi trebuie scoala..
da merg la 15,20 daca trebuie

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Imposibil sa stai asa .....
La copii totul evolueaza foarte repede,incredibil de repede starea i se poate deteriora rapid.Cum naiba sa ii faca fenobarbital?Asa fac astia fenobarbitalul pe acolo?E cumva panaceu universal?
Putea sa-i faca dexametazona ca sa previna edemul glotic sau sa-i dea sa ia Salbutamol,bineinteles,dupa reteta,dupa ce o consulta ca lumea.

Du-te la Iasi cu copilul,plecati azi si ajungeti pana deseara zic eu..sau e inzapezit pe acolo?

Daca e o pneumonie interstitiala care nici macar nu poate fi detectata?

Cand avea 10 luni Eva patit la fel...avea muci s-a culcat seara..la 12 noaptea horcaia......
Am sunat,a venit un medic(mama era plecata din localitate)...i-a dat nurofen....am tinut-o toata noaptea in brate,respira cu intreruperi,am sunat-o pe mama..dimineata la sase saraca femeie era la noi la usa....cu experienta ei de 42 de ani in medicina...si-a dat seama foarte repede ca e pneumonie interstitiala...tratamentul a fost relativ simplu....salbutamol,antibiotic(Eva reactioneaza foarte bine la cefalexine dupa 7 zile abia i s-a normalizat respiratia.Bineinteles ca tratamentul medicului a fost identic cu cel prescris de mama mea....care e doar asistenta medicala grad principal....dar avand-o pe ea nu-mi trebuie doctor,de fiecare data ce a spus ea a fost confirmat de medic.
Insa tu trebuie s a vezi un medic bun,repet starea se poate deteriora rapid.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

se face fenobarbital daca are peste 39,mi-au explicat ca asa nu intra in convulsie..in spital mi-au facut des ca facea pana la 40 febra,in functie de greutate era doza din cate am inteles +algocalmin injectabil

si cu asta inchei discutia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Oana, nu-i place nimanui sa aiba copiii bolnavi, insa de aici pana la a-ti descarca nervii pe toti medicii din oras, spunand ca sunt incompetenti, e cale lunga!
Ti-am dat 4 exemple de medici BUNI din oras ( in ultima vreme, nu am mai avut personal contact cu ei, ca nu mai locuim acolo, insa am o prietena medic de familie care singura isi duce nepotii la unul din cei patru mentionati- culmea, cum nu si-a dat ea seama ca-s prosti de rup pamantul, ca sa-si duca nepotii la Iasi, unde oricum are cunostinte, ca acolo a facut studiile?! )si ai ras de ei, cand ti-am scris mesajul. Dupa aceea ai spus ca de fapt doar cu Dna Ciortea ai interactionat, iar de Livadaru si Holonca nu stii mare lucru (profeseaza liber in spital, cum oare nu te-ai intalnit cu ei, cand i-ai facut pe toti prosti si spagari??).

Nu stiu de tine decat ca ai 3 copii, nu iti urmaresc mesajele pe forum, pentru ca, uimitor, chiar am si altele de facut! , insa atitudinea aratata de tine ma deranjeaza, la oricine as intalni-o! Asa ca victimizarea, ca iesire ...eleganta( desi nu se mai pune problema!) din situatie, e deja tardiva si neavenita.

Iulia_b, eu platesc aici, prin intermediul asigurarii, 4.90 Euro pentru orice medicament recomandat de medic, restul e suportat de asigurare.
Antibioticele mai slabe sau mai tari nu au asa mare diferenta de pret, nici in Romania macar. Medicii de aici insista mult pe lupta pe care trebuie sa o duca sistemul imunitar cu febra si cu bolile usoare, in general, nu te spitalizeaza nimeni la primul muc, nici nu ti se da artileria medicamentelor, pentru ca, pe termen lung, strica.

Mezina mea a facut nu demult otita si 3-4 zile am stat cu ea doar pe antipiretice, pentru a astepta sa izbucneasca simptomele, la inceput nu avea decat febra, nici macar urechea nu se vedea inflamata, la consult.Doar dupa perioada asta, cand s-au exclus altele din calcul si s-a vazut ca e clar otita, am primit picaturi pentru ureche si un antibiotic slab rau, dar care si-a facut efectul, pentru ca fetita nu mai luase de multe luni medicamente de niciun fel.

Nu am dat cu pietre in medic, facand-o incompetenta cand m-a trimis acasa cu supozitoare si nurofen, pentru ca am inteles rationamentul, desi copilul nu mi-a fost tratat imediat si eficient, a mai durat cel putin o saptamana pana am rezolvat cu otita.

Nici macar cu siropel pentru imunitate nu sunt de acord, ai mei au perioade cand mananca, cand nu mananca, cand sunt bolnavi de zici ca nu-s ei pe care-i stiu eu, insa alimentatie cu fructe si legume, cu hrana diversa, miscare si aer curat ( chiar iarna), pana si o tura-doua de febra pe sezon fac mai mult decat siropele de imunitate, care, la urma urmei, tot chimicale sunt.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Oana, nu-i place nimanui sa aiba copiii bolnavi, insa de aici pana la a-ti descarca nervii pe toti medicii din oras, spunand ca sunt incompetenti, e cale lunga!
Ti-am dat 4 exemple de medici BUNI din oras ( in ultima vreme, nu am mai avut personal contact cu ei, ca nu mai locuim acolo, insa am o prietena medic de familie care singura isi duce nepotii la unul din cei patru mentionati- culmea, cum nu si-a dat ea seama ca-s prosti de rup pamantul, ca sa-si duca nepotii la Iasi, unde oricum are cunostinte, ca acolo a facut studiile?! )si ai ras de ei, cand ti-am scris mesajul. Dupa aceea ai spus ca de fapt doar cu Dna Ciortea ai interactionat, iar de Livadaru si Holonca nu stii mare lucru (profeseaza liber in spital, cum oare nu te-ai intalnit cu ei, cand i-ai facut pe toti prosti si spagari??).

Nu stiu de tine decat ca ai 3 copii, nu iti urmaresc mesajele pe forum, pentru ca, uimitor, chiar am si altele de facut! , insa atitudinea aratata de tine ma deranjeaza, la oricine as intalni-o! Asa ca victimizarea, ca iesire ...eleganta( desi nu se mai pune problema!) din situatie, e deja tardiva si neavenita.

Iulia_b, eu platesc aici, prin intermediul asigurarii, 4.90 Euro pentru orice medicament recomandat de medic, restul e suportat de asigurare.
Antibioticele mai slabe sau mai tari nu au asa mare diferenta de pret, nici in Romania macar. Medicii de aici insista mult pe lupta pe care trebuie sa o duca sistemul imunitar cu febra si cu bolile usoare, in general, nu te spitalizeaza nimeni la primul muc, nici nu ti se da artileria medicamentelor, pentru ca, pe termen lung, strica.

Mezina mea a facut nu demult otita si 3-4 zile am stat cu ea doar pe antipiretice, pentru a astepta sa izbucneasca simptomele, la inceput nu avea decat febra, nici macar urechea nu se vedea inflamata, la consult.Doar dupa perioada asta, cand s-au exclus altele din calcul si s-a vazut ca e clar otita, am primit picaturi pentru ureche si un antibiotic slab rau, dar care si-a facut efectul, pentru ca fetita nu mai luase de multe luni medicamente de niciun fel.

Nu am dat cu pietre in medic, facand-o incompetenta cand m-a trimis acasa cu supozitoare si nurofen, pentru ca am inteles rationamentul, desi copilul nu mi-a fost tratat imediat si eficient, a mai durat cel putin o saptamana pana am rezolvat cu otita.

Nici macar cu siropel pentru imunitate nu sunt de acord, ai mei au perioade cand mananca, cand nu mananca, cand sunt bolnavi de zici ca nu-s ei pe care-i stiu eu, insa alimentatie cu fructe si legume, cu hrana diversa, miscare si aer curat ( chiar iarna), pana si o tura-doua de febra pe sezon fac mai mult decat siropele de imunitate, care, la urma urmei, tot chimicale sunt.

JuliaSM ,in primul rand nu am spus ca cunosc TOTI doctorii din oras !!tu citesti ce-ti comvine sau doar intelegi?
MA REPET," DR Hamza poate era bun oadata" cand era si el in putere..de fiecare data cand am mers la el s-a tot legat de cocoseii baietilor,dupa el trebuiau operati in fine ..il gaesti doar la particular si te cheama de cateva ori la rand si tot trebuie sa platesti consultatia si controlul iar cand mi-am exprimat si eu parerea imi zice " daca nu-ti convine mergi la alt dr"

Dr CIortea am mers de 2 ori la ea si mi-a ajuns,poate ca era intr-o pasa proasta
Dr Livadaru te-am intrebat daca e vb despre cel care are cabinet la Lux-ro iar despre Holonca nu stiu dupa nume,am mers la o groaza de dr dar nu i-am intrebat cum ii cheama si nici nu am mai mers a 2-a oara la cei care am considerat eu ca oricum merg degeaba,de asta nici nu le stiu numele
aaa spui ca o dr prietena merge lsi e multumita,pai cred si eu ca fiind dr prietena isi da interesul
atunci daca sunt doctori BUNI inseamna ca nu-si dau interesul nu?ca altfel nu-mi explic?!

Tu imi spui doar ca ti-a spus unul, altul sau ca ai mers tu nu stiu cand ..?
Nici nu stiu de ce mai explic,ce rost are cand tu nici nu ii cunosti personal sau imi vorbesti de acu nu stiu cat timp:(
Tu ai inteles ca eu " ma plang" de doctori DEGEABA
sau ar trebui sa tac doar pt ca sunt doctori:(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM
...
...la pediatrie in alte tari nici nu se uita la tine a doua oara, nu a treia, daca are copilul febra sub 40.Primesti un siropel si antitermice si pleci acasa. Cel mult ti se da un antibiotic slab, care ar trebui sa functioneze de minune pe un organism netarat!

Poate in Austria.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Cu stilul pe care il ai ( evident din mesajele tale), atitudinea cadrelor medicale pe care le vei intalni va fi doar in detrimentul copiilor tai, din pacate.
Mi-am spus punctul de vedere, ti-am recomandat medici buni din Botosani,ma opresc aici - n-ai decat sa ma/ii faci albie de porci mai departe, nu pentru ca ar merita cineva, ci pentru ca se pare ca doar de atat esti in stare.
Multa sanatate copilasilor! ... ca n-au ei nicio vina pentru conduita ta, vizavi de oamenii cu care intri in contact, in lumea reala sau virtuala.

Mergi la inceput