Ma puteti ajuta?
Raspunsuri - Pagina 3
eumada spune:
Imposibil sa stai asa .....
La copii totul evolueaza foarte repede,incredibil de repede starea i se poate deteriora rapid.Cum naiba sa ii faca fenobarbital?Asa fac astia fenobarbitalul pe acolo?E cumva panaceu universal?
Putea sa-i faca dexametazona ca sa previna edemul glotic sau sa-i dea sa ia Salbutamol,bineinteles,dupa reteta,dupa ce o consulta ca lumea.
Du-te la Iasi cu copilul,plecati azi si ajungeti pana deseara zic eu..sau e inzapezit pe acolo?
Daca e o pneumonie interstitiala care nici macar nu poate fi detectata?
Cand avea 10 luni Eva patit la fel...avea muci s-a culcat seara..la 12 noaptea horcaia......
Am sunat,a venit un medic(mama era plecata din localitate)...i-a dat nurofen....am tinut-o toata noaptea in brate,respira cu intreruperi,am sunat-o pe mama..dimineata la sase saraca femeie era la noi la usa....cu experienta ei de 42 de ani in medicina...si-a dat seama foarte repede ca e pneumonie interstitiala...tratamentul a fost relativ simplu....salbutamol,antibiotic(Eva reactioneaza foarte bine la cefalexine dupa 7 zile abia i s-a normalizat respiratia.Bineinteles ca tratamentul medicului a fost identic cu cel prescris de mama mea....care e doar asistenta medicala grad principal....dar avand-o pe ea nu-mi trebuie doctor,de fiecare data ce a spus ea a fost confirmat de medic.
Insa tu trebuie s a vezi un medic bun,repet starea se poate deteriora rapid.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
JuliaSM spune:
Doctorii Hamza si Holonca sunt medici pediatri excelenti,doamna Ciortea, Dr.Livadaru ... oameni destupati la minte, cu experienta de-o viata!
Mi-e greu sa le pomenesc numele in contextul de fata, avand in vedere ca Oana deja ii cunoaste pe toti si stie ce le poate capul si cat loc au in buzunar pentru spaga peste spaga, vorba aia, fara numar...
Nu zic ca n-or mai fi incidente, cand dai peste un medic grabit,stresat, depresiv, dezinteresat, chiar bolnav ( ca n-or fi nici aia zen mereu, ori supraoameni), si cred ca se poate sa ai experiente negative cu personalul medical, oriunde-ai fi, dar asa...tot universul intors impotriva ta...e dincolo de capacitatea mea de intelegere!
Si ai mei au tot facut febra si otite, enterocolite ca foloseam zeci de prosoape pe noapte cand imi vomau toti 3 si ce nu mancasera, nopti nedormite si cearcane pana la urechi si la mine, si la ei, dar fa-te, dom'le, virusolog, imunolog, cercetator si da in cap tuturor medicilor incompetenti, aratand ca poti fi tu competent si ca iti repari copiii si ca ii repari si pe ai altora, ca asa, din gura putem da toti, mai ales cu privire la incompetenta altora, ca a noastra nu se vede in oglinda, nici macar in cea a constiintei!...
Ilinca, problema nu se remediaza doar pentru ca EU am incredere in unii medici...
oanap85 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui JuliaSM No offence, dar deja mi se pare prea de tot! Inteleg ca Botosani-ul e acolo unde se agata harta-n cui ( si eu sunt moldoveanca, haida-de!) si ca multi medici buni au plecat in tarile calde, dar sa fii cu totul paralel cu medicina si sa-ti permiti sa faci prosti, incompetenti samd pe medici si personal medical care si-au rupt hainele-n coate de cat au studiat mi se pare o crasa lipsa de bun simt! N-or fi medicii aceia rupti din soare si cu dar supranatural de vindecare, insa ... sa desconsideri capacitatea lor de a diagnostica si trata o raceala, o febra, simptome de pneumonie si eruptii dentare, ca mai apoi tot la ei sa te duci, cand intri in panica, pentru ce?? Stai acasa cu copilul, umbla cu el pe la vraci si babe, dupa leacuri,nu le mai aglomera salile de asteptare la spital, daca nu ii crezi competenti! Asa prosti cum ii vezi, tot le ceri parerea?? La ce bun? Sa fi fost tu medic sau cel putin cu studii minime in domeniu (dincolo de lecturile facultative de pe forumuri), as fi inteles ca e justificata indignarea ta, dar asa... p.s. Cunosc personal cel putin doi medici pediatri BUNI in Botosani, nu e cazul sa ajungi la Iasi sau la Bucuresti pentru o consultatie cu simptomele descrise de tine.Desi probabil asta ar trebui sa faci, dupa ce i-ai catalogat pe toti din urbe drept incompetenti, si asta intr-un spatiu public, fie el si virtual. |
pai zi si mie ce mai astepti!!!
am 5 ani de zile ,cat are baietelu cel mare,care si el e tare bolnavicios si am tot umblat prin spitale .pe la muulti doctori dar ,cum am mai spus imtr-un alt subiect ,doar cativa din ei ar trebui sa practice ,restul sa mai faca scoala o data..si atunci daca sunt asa de competenti de ce nu isi arata competenta?!
sau poate nu am eu bani de buzunarele lor...?
Astept sa-mi recomanzi tu pe cineva ca eu m-am saturat sa tot caut ,da intradevar stiu si eu cativa f amabili de altfel dar pacat ca se pricep ,cat se pricep si apoi chiar una din dr mei preferati ma trimis la Iasi ca" nu-i da de capat" ;
Pai daca vezi ca copilul are febra si iti spun cum respira si ce mai are ..tu imi spui ca trebuia sa merg la dr de familie!!!!!
pai de ce Doamne iartama te-ai mai facut pediatru ??
Merg ca nu am de ales..si nu-mi trebuie cunostinte medicale ca sa-mi dau seama ,cel putin ,ca copilul meu nu e in regula ..
Nu-i critic ptr ca asa am eu chef, Doamne fereste
ci ptr ca asta vad eu de 5 ani de zile de cand merg cu copiii pe la ei
astea sunt experientele mele de cate ori am stat prin spitale si o spun cu mana pe inima ca mie groaza de ce vad
Da cunsosc si eu o dr buna ,am auzit ca este extraordinara si chiar am avut tangenta cu ea
prima experienta :
-nu a vrut sa intre la vizita ca imi schimbam bble si erau haine pe pat,apoi m-a transferat la alt spital din cauza ca facea alergie la medicament iar ele spuneau ca-i rujeola copilul facea febra peste antibiotic si ele se certau intre ele ba ca face de la pneumonie ba de la otita,in final am ajuns la Iasi si la o simpla analiza i-a descoperit streptococul
-a 2-a experienta
am fost recomandata la dumneaei,ca asa cu pile merge de ce sa mint,mi l-a tratat f bine numai ca nu am eu bani de buzunarul ei de fiecare data , prefer sa merg la Iasi ptr ca acolo ma costa mai putin si sunt tratata si omeneste
-a 3-a experienta,chiar acum cand am stat internata
o cheama asistenta ca fetita voma in jeturi si facea diaree,ii explic asistentei ca fetita nu mananc nimic in afara de sin si ii dau sin ptr ca mie frica sa nu se dezhidrateze...vine dumneaei si imi zice scurt" dai sa manance mancare (ptr diaree)inainte de a alapta" si pleaca fara macar sa arunce un ochi la fetita
e un dr bun,mi-am dat seama atunci cand mi-a tratat baietelu ,dar cum sa merg eu la ea cand imi este sila cand o vad...cand vad cum trateaza mamele,ce pretentii are ,cum isi alege pacientii dupa buget
O data am mers la urgente cu fetita,era o dr,alta,mi-o consulta si cand ii spun sa se uite putin la niste noduli imi zice " alta data" ca acum nu are timp:))))))))))
ce sa zic ,muulte peripetii mai am cu medicii...jos palaria ca au invatat,dar tot ma intreb de ce mai aleg sa practice medicina daca unii habar nu au,nu au timp etc...
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
oanap85 spune:
citat din mesajul lui JuliaSM Doctorii Hamza si Holonca sunt medici pediatri excelenti,doamna Ciortea, Dr.Livadaru ... oameni destupati la minte, cu experienta de-o viata! Mi-e greu sa le pomenesc numele in contextul de fata, avand in vedere ca Oana deja ii cunoaste pe toti si stie ce le poate capul si cat loc au in buzunar pentru spaga peste spaga, vorba aia, fara numar... Nu zic ca n-or mai fi incidente, cand dai peste un medic grabit,stresat, depresiv, dezinteresat, chiar bolnav ( ca n-or fi nici aia zen mereu, ori supraoameni), si cred ca se poate sa ai experiente negative cu personalul medical, oriunde-ai fi, dar asa...tot universul intors impotriva ta...e dincolo de capacitatea mea de intelegere! Si ai mei au tot facut febra si otite, enterocolite ca foloseam zeci de prosoape pe noapte cand imi vomau toti 3 si ce nu mancasera, nopti nedormite si cearcane pana la urechi si la mine, si la ei, dar fa-te, dom'le, virusolog, imunolog, cercetator si da in cap tuturor medicilor incompetenti, aratand ca poti fi tu competent si ca iti repari copiii si ca ii repari si pe ai altora, ca asa, din gura putem da toti, mai ales cu privire la incompetenta altora, ca a noastra nu se vede in oglinda, nici macar in cea a constiintei!... Ilinca, problema nu se remediaza doar pentru ca EU am incredere in unii medici... |
esti tu sigura ca toti care i-aienumerat sunt buni?
de fapt nici nu stiu daca sa rad sau sa plang:(
da din cauza unora de aici am ajuns eu la Iasi
JuliaSM spune:
Oana, ai ceva impotriva lor, lupta impotriva lor sa nu mai profeseze, pentru ca tu ( si alte 2-3 persoane cu aceeasi experienta si competenta medicala ca si tine) consideri ca nu merita sa lucreze in spatiul public ca medici.Nu te mai plange pe forum, cerand, culmea!!! , consultatii online, asa cum faci in primul mesaj! Crezi ca un medic poate sa-ti prescrie retete pe forum, fara sa vada copilul, fara sa puna mana pe el!?
De cele mai multe ori, starea unui copil se agraveaza taman din cauza parintilor, in speta, a mamei, care intra in fibrilatii la primul grad in plus de febra si da copilului tot ce ii pica in maini sau ii recomanda baba de la etajul 1!
Du-te la Iasi, sunt curioasa cu ce diagnostic si tratament vii de acolo. Si cu ce 'laude' la adresa incompetentilor de acolo!
Zicea si Andacos, la pediatrie in alte tari nici nu se uita la tine a doua oara, nu a treia, daca are copilul febra sub 40.Primesti un siropel si antitermice si pleci acasa. Cel mult ti se da un antibiotic slab, care ar trebui sa functioneze de minune pe un organism netarat!
JuliaSM spune:
citat din mesajul lui oanap85 ceea ce vreau sa va rog e sa-mi spuneti daca stiti vreun siropel ..ceva..care sa ajute si la raceala dar si pentru intarirea organismului(cu vitamine ceva...)bun ptr varsta ei nu mai vreau sa-i dau antibiotic ,nici macar siropuri prescrise de medici,a trecut abia o luna de cand am terminat injectabilul+vreo luna i-am tot dat siropuri gen eurespal,nurofen,bromexin,etc e toata vanata pe la maini de la cate analize a facut asa ca sa-i iau iar analize nici nu ma gandesc:( sunt dezamagita de medici ,tot ce fac e sa-ti dea medicamente ,as vrea si cateva sfaturi ,invataturi ..nu stiu,ceva care sa te ajute sa iti tratezi copilul si altfel sau sa previi .... De aceea apelez la ajutorul vostru,ce as putea sa-i dau ptr varsta ei ?Cum sa o ajut fara medicamente ptr ca este clar ca ceva are ..ma ingrijoreaza f tare acele cearcane in special si ca face febra continuu poate ca este pe aici si cineva in domeniu,medical ma refer.. |
Q.e.d. Ar mai ramane mama omida si baba de la parter de consultat, poate or avea ceva buruieni si leacuiri intr-o basma. S-ar putea sa le gasesti si online, ca tot spui ca te-ai lamurit cu medicii si nu vrei 'doftorii'. In plus, doar mai sus-mentionatele si-ar risca linistea sufleteasca si cariera, ca sa-ti recomande solutii pentru un copil bolnav.
emanouela spune:
oana....problema inseamna ca e la tine, daca Julia ti-a dat o lista de medici si tu o intrebi de e sigura de-s buni, inseamna ca i-ai probat si pe aia....scuza-ma, nu freci copilul la medic ca la magazinele de probat incaltaminte. Medicii aia de care spui tu, au facut fac in Iasi sau alte orase mari, spre care vrei tu sa vii cu copilul, singura diferenta e ca in Iasi e alta dotare in spitale, alta aparatura, dar invatatura pe care si-au asimilat-o e aceeasi. deci eu zic sa te mobilizezi tu cu tine, in primul rand, sa lasi vracii si vrajitoarele si sa faci ce e mai bine pt copil. mi-e ft ft ft greu sa cred, spre imposibil, ca toti medicii aia la care ai fost tu, is afoni....ca nu-s pe aceeasi lungime de unda cu tine, si au net mai multe cunostinte decat tine in domeniu, asta e alta treaba.
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
oanap85 spune:
citat din mesajul lui Ilinca_M. Julia, spune-i femeii numele medicilor buni, ca mi-e mila de copii, nu de alta. Si mi se face pielea de gaina cand citesc lamentari de genul "cat am tras cu ei/ cat am avut de tras cu ei", adica nu "bietii copii" ci "biata de mine, cat mai trag cu ei". Bine, sunt convinsa ca e doar o exprimare nefericita neconstientizata, dar Oana pare depasita tare de situatie, poate daca merge la un doctor in care are incredere se remediaza situatia... I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
"biata de mine, cat mai trag cu ei"[q
si cum ai dedus tu asta?ca e" biata de mine" ?
eu nu prea constientizez de unde!
depasita de situatie?de ce crezi asta?ptr ca nu ma incred in unii medici?
da experientele m-au facut asa...
stii ce-mi este ciuda?ca trebuie sa ma las la mana lor,ca eu ca mama nu pot sa ii ajut si sunt nevoita sa cred ce imi zic,ca trebuie sa merg din medic in medic pentru ca in final sa aflu si eu ce au..
da,nu ma mutumesc doar cu parere,vreau sa stiu ce si cum..?vreau explicatii,vreau lamuriri si vreau sa stiu tot ce se intampla cu copii mei..si nu mi se pare deloc ca cer prea mult
daca nu sunt multumita de unul merg la altul si la altul pana cand cred eu ca copilul meu e bine
eumada spune:
Oana eu te cred.Asa ca cere niste referinte despre un medic bun din spitalul de pediatrie de la Iasi,Ema te-ar putea ajuta de exemplu,urcati-va in masina si duceti-va.E foarte bine ca vrei sa stii tot sa intelegi.E dreptul tau de mama.Dar fa ceva nu sta asa..poate fi o boala a copilariei,una din cele pentru care nu l-ai vaccinat,poate fi orice.
Tu fa ce e mai bine pentru opilul tau,nu te lua dupa ce se spune.
FA CEVA.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
oanap85 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui JuliaSM
Q.e.d. Ar mai ramane mama omida si baba de la parter de consultat, poate or avea ceva buruieni si leacuiri intr-o basma. S-ar putea sa le gasesti si online, ca tot spui ca te-ai lamurit cu medicii si nu vrei 'doftorii'. In plus, doar mai sus-mentionatele si-ar risca linistea sufleteasca si cariera, ca sa-ti recomande solutii pentru un copil bolnav. |
ceea ce vreau sa va rog e sa-mi spuneti daca stiti vreun siropel ..ceva..care sa ajute si la raceala dar si pentru intarirea organismului(cu vitamine ceva...)bun ptr varsta ei[/b][/red]
asta e ceea ce am rugat eu mamicile sa-mi recomande,in rest am eu gija pe mana cui ii las sa-i consulte..
si da,e vb si de laborator ..dar daca stii ca nu este bun sau nu poti face o analiza de ce nu ma lasi sa merg in alta parte?
adica de ce nu-mi inchide foaia sau sa-mi dea transferul?
de ce trebuie sa ascult " povesti" si sa astept sa incercam si aia si aia ca " pana la urma trebuie sa-i dam de capat"
si pana ii da de capat trebuie sa incerce n tratamnete?
acum tratam ficatul de la atatea antibiotice fara sens
de fapt ce mai vorbesc ,eu stiu cel mai bine de ce si nu doresc nimanui astfel de experiente