Ma puteti ajuta?
Raspunsuri - Pagina 2
ary_v spune:
Mie faptul ca respira sacadat nu mi se pare deloc Ok. Ar trebui sa mergi urgent la doctor, sa nu mai astepti pana luni, sa vezi ce are. Chiar daca iti da antibiotic, rezolvi problema acuta si apoi te gandesti la imunitate. Cel mic al meu a facut bowen (gasesti informatii pe net) si i-a fost bine. Multa sanatate!
roxanaz spune:
niciun sirop de imunitate de pe lume nu poate ajuta un copil care nu respira bine.
daca respira sacadat este probabil pentru ca are nasul infundat sau un inceput de laringita. daca nu tuseste mai deloc e mai bine.
dar trebuie mers la medic. iar daca iti spune direct un antibiotic cere un exsudat faringian - al carui rezultat daca e negativ dureaza doar 24 de ore - si explica ca tocmai ce a terminat un tratament cu antibiotic - daca il si stii spune medicului.
sanatate!
Roxana
Alex@Sara spune:
Oana,eu din experienta iti zic sa mergi de urgenta cu ea la medic,si daca e posibil,un medic bun .Pitica mea a avut 2 pneumonii in interval de cateva luni.Prima a tratat-o pediatrul nostru cu antibiotic injectabil.Deja dupa a doua injectie a inceput sa respire mai bine si sa nu mai faca febra
A doua oara avea aceleasi simptome,ne-a programat seara la ora 19 la cabinet si eu am zis ca merg si pana la un spital de copii sa ii faca si o radiografie ca dr la cabinet nu avea cum sa ne faca,si sa mergem "pregatiti" la el.Dr de la Gr Alexandrescu a vazut fata,a consultat-o,a vazut radiografia si mi-a zis ca nu e pneumonie,ca e ff incarcata pe caile respiratorii si sa ne internam pt tratament.Am refuzat internarea,si cand am ajuns la pediatrul nostru,fara sa se uite pe radiografie,doar dupa ce a ascultat fata si a vazut-o a zis clar ca e pneumonie si am inceput inca din acea seara tratamentul si tot asa,dupa a doua injectie deja se vedeau ameliorarile.Deci,daca ramaneam la Gr Alexandrescu ne tratau de cu totul altceva,si cine stie in ce mai dadeam
Dupa cum zici ca are febra care nu prea cedeaza,si respira sacadat,eu tind spre o pneumonie,pe care,din pacate nu aveti cum sa o tratati fara antibiotic.Si pt a proteja flora intestinala si chiar si imunitatea,iti recomand picaturile Protectis-sunt probiotice,dar mai eficiente si mai comod de administrat decat Biotics-ul sau altele asemanatoare.Si ff bine ca alaptezi,da-i sa suga cat/cand vrea ca asa evitati deshidratarea.Si noi am avut noroc ca d-soara era mufata la san si nu s-a deshidratat deloc,desi a facut pana la 39,5 febra .
Sanatate si numai bine va doresc
Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Merita sa bagati un ochi ....
oanap85 spune:
multumesc ptr raspunsuri,mai devreme avea 39..vad ca creste asa ca voi merge la urgente,sper sa nu dau peste vreun un natang de medic
am sunat pe la particular pe unde cunosc dar si-au terminat programul :( nu am nici un medic" special" ...
mi-a facut si diaree,nu stiu se poate sa fie si dintisorii..?
asteptam pe tati sa ne ia asa ca mai dureaza vreo 2 ore ,ca avem de mers multisor pana la spital,of of sper sa nu fie pneumonie
sanatate va doresc
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
oanap85 spune:
vreau doar sa zic ca am fost la urgente ,a pus de 3 ori setoscopul pe ea so s-a uitat in gatut si mi-a zis" sa o controlez de febra" si " trebuia sa merg la dr de familie ca vine week-end"
mi-a facut feno si i-a dat 5 ml de nurofen
cand am vrut sa o intreb de respiratie disparuse ,nu mai era acolo
consultatia a durat 3 ,4mninute?
inca o data vreau sa spun cat de dezamagita sunt de medicii din Bt
o asistenta mi-a explicat ca respira asa din cauza febrei
noapte buna
laurenta spune:
inteleg situatia in care esti dar oricum ar fii.fii mai ferma si mergi mai departe la alti medici,sau alt spital.fuguta ,fuguta,nui de gluma cu respiratia aia si faptul ca iti da drumul din spital jum vindecata-doamne ma minunez de ce cites uneori de unii medici.fii tare si mergi mai departe!
andacos spune:
Oana,dar tu ne spuneai la un alt subiect ca matusa sotzului e medic!Nici in ea nu ai incredere?
Febra nu este mare si d esperiat!Daca erai in Germania la fel te trimeteau acasa,deci eu personal nu cred ca tzine de medici din Botosani!
Sanatate fetitzei !Iar tu incearca s ate mai relaxezi,copii se imbolnavesc!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
oanap85 spune:
A zis ca nu se asculta insa nici eu nu am incredere tare in asta;
Raza cum am spus ,nu ii fac ca are abia o luna de cand a facut ultima,de asta zic ca astept pana luni sa vad cum e cu febra,daca se vede vreo schimbare si pt ca oricum nu prea am alta optiune...Asistenta aseara mi-a zis ca febra poate sa fie si de la dinti , unul i-a pocnit si se mai pregatesc 2 ...eu insa nu stiam ca poate face febra asa mare de la dintisori,cel putin ceilalti 2 au facut febra usoara sau deloc
Dar nu asta ma ingrijoreaza pe mine,cat respiratia si cearcanii,de respirat a zis ca cel mai probabil din cauza febrei ..
Aseara nu a mai facut febra ,de respirat a respirat bine ,cred ca fenobarbitalul a ajutat o ,ii fac aerosoli si ii dau nurofen..daca mi se pare ca nu-i bine merg iarasi la urgenta poate nimeresc pe altcineva ;In nici un caz nu as risca sa stau cu ea acasa mai ales dupa ce am tras ultima data :(...
Si apoi daca e de stat la spital oricum nu stau aici,nu mai vreau ca copii mei sa fie experiment...e groaznic ce se intampla in spitale.aici cel putin,te muta de la o sectie la alta si fiecare medic isi da cu parerea si crede despre celalalt ca e incompetent, -de pe terapie intensiva unde imi puneau un tratament
ma mutau pe respiratori unde schimba tratamentu,apoi a luat si un microb si hai pe digestivi..dar nu e bun tratament..schimbam,apoi iar pe respiratori si iar pe terapie ca copilul meu ajunsese mai rau decat cand ne-am internat si i-a trebuit 3 zile de perfuzii
ca in final sa-mi zica ca avusese penumonie si din cauza asta facuse otita,apoi facuse viroza peste pneumonie(luata din spital)si din cauza asta i s-a agravat starea si a trebuit a trebuit tot sa-i schimbe tratamentu|+ ca fetita luase si diaree si voma in jeturi(rotavirus am inteles apoi )insa a zis ca din cauza mea,ca nu am alimentat-o corect...asta a fost explicatia cand am cerut transferul
da matusa sotului e medic,cu tot respectul ptr ea dar mergem la ea doar ptr retete,trimiteri ,o parere ,cand nu am de ales sa zic asa.. :)e un medic de familie bun in rest no comment
JuliaSM spune:
No offence, dar deja mi se pare prea de tot! Inteleg ca Botosani-ul e acolo unde se agata harta-n cui ( si eu sunt moldoveanca, haida-de!) si ca multi medici buni au plecat in tarile calde, dar sa fii cu totul paralel cu medicina si sa-ti permiti sa faci prosti, incompetenti samd pe medici si personal medical care si-au rupt hainele-n coate de cat au studiat mi se pare o crasa lipsa de bun simt!
N-or fi medicii aceia rupti din soare si cu dar supranatural de vindecare, insa ... sa desconsideri capacitatea lor de a diagnostica si trata o raceala, o febra, simptome de pneumonie si eruptii dentare, ca mai apoi tot la ei sa te duci, cand intri in panica, pentru ce??
Stai acasa cu copilul, umbla cu el pe la vraci si babe, dupa leacuri,nu le mai aglomera salile de asteptare la spital, daca nu ii crezi competenti! Asa prosti cum ii vezi, tot le ceri parerea?? La ce bun?
Sa fi fost tu medic sau cel putin cu studii minime in domeniu (dincolo de lecturile facultative de pe forumuri), as fi inteles ca e justificata indignarea ta, dar asa...
p.s. Cunosc personal cel putin doi medici pediatri BUNI in Botosani, nu e cazul sa ajungi la Iasi sau la Bucuresti pentru o consultatie cu simptomele descrise de tine.Desi probabil asta ar trebui sa faci, dupa ce i-ai catalogat pe toti din urbe drept incompetenti, si asta intr-un spatiu public, fie el si virtual.
Ilinca_M. spune:
Julia, spune-i femeii numele medicilor buni, ca mi-e mila de copii, nu de alta. Si mi se face pielea de gaina cand citesc lamentari de genul "cat am tras cu ei/ cat am avut de tras cu ei", adica nu "bietii copii" ci "biata de mine, cat mai trag cu ei". Bine, sunt convinsa ca e doar o exprimare nefericita neconstientizata, dar Oana pare depasita tare de situatie, poate daca merge la un doctor in care are incredere se remediaza situatia...
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.