Autism la....7 ani?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Ce frumos povesteste Julia
Cam asa a fost si la mine cu mama si este si acum... copilul asta o sa se kk in capul tau intr-o zi!
probabil de asta imi si place asa mult ca ma regasesc. si ca mod de comportament actual...si trecut oarecum.

la noi nu e nici o regula. e adevarat ca, copilul are doar 2 ani si un program de masa al lui...ca doar nu a sa mancam si noi din 2 in 2 ore ca el...dar de aici pana la

Citat:
Mancam atunci cand ei ii este foame si ii este foame atunci cand ne este si noua.
...e cale lunga.
copilului i se pune farfuria la masa cand mancam cu toti si noi mancam la fel ca el. Adica o masa pe zi e "dietetica". atat prindem.
daca vrea sa manance bine, daca nu ...iar bine. in general nu prea mananca...face mai multa mizerie si nici stare pe scaun nu prea are...
si ce daca...acum formam modelul pt mai tarziu...
nu ma agit, nu ma enervez...mancam f bine...discutam stirile etc...

uneori sotul meu isi mai pierde rabdarea cu baiatul. mereu ii spun ...ai asteptari prea mari de la un copil de 2 ani.... il vezi mai mare decat e...
el imi zice :pai intelege tot cei spun. da` nu ma asculta!
e na! uite ce fenomen extraordinar! un copil de 2 ani nu te asculta!
ai atata rabdare cu toti prosti de care te lovesti in fiecare zi si nu ai cu cel mai importanta fiinta din viata ta.

mai multa rabdare si ingaduinta oameni buni!
sunt niste fiinte atat de mititele si firave si au un sufletel asa mare si frumos!
ma duc sa-l mai pup nitel!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui Chuny

Multumesc pt avertisment, va rog sa schimbati titlul topicului pt ca suna oribil ...

Chuny, ti-a folosit la ceva faptul ca ai jignit-o pe Lorellay ?

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Un copil de 2 ani, nu se compara cu unul de 8, cat are fii-mea.

allinta

Mergi la inceput

Julia, eu le-am spus parintilor mei clar, ca nu stiu ei mai bine decat mine, ce nevoi are copilul meu. Le-am repetat-o pana si-au vazut de viata lor. Suntem femei in toata firea, cu propriile noastre responsabilitati, de ce sa acceptam sa fim tratate ca niste copii ?
Fii linistita, nu i se intampla nimic rau mamei tale, daca ii spui sa isi tina parerile pt ea; tu le ai pe ale tale, care nu coincid cu ale ei. Parintii mei nu au patit nimic, ba se simt usurati de povara sfaturilor necerute.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

allinta

Eu cred ca e chestie de interpretare, totusi.

In tonul lui Chuny ( si dupa experienta parintilor ca ea), cred ca a fost multa amaraciune! Mie mi-a sunat altfel mesajul ei ( de aceea l-am si aprobat atunci!), ceva de genul 'Lore, esti proasta, esti bleaga, oarba...ca ai un copil sanatos, printre primii la scoala, cu care poti comunica, dar de care nu te bucuri, pe care il strici cu buna stiinta, pentru ca nu stii cum sa ajungi la el, pentru ca i te impui absurd si fara tact!' Eu as fi luat-o ca pe un 'wake-up call', nu ca pe o jignire.Si cu certitudine nu as fi de acord cu aertismentul (nu ca m-ar intreba cineva...).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu cu Matei mereu ma gandesc cum mi-ar placea mie sa fiu tratata. si incerc sa nu il fac inferior. poate si eu tip sau fac o tampenie. ei bine, nu mi-ar placea sa mi se frece creierul mult si bine sau sa fiu pedepsita.
uneori ma iau nervii inainte, dar incerc sa ma calmez, ma repliez, ma scuz, discutam.

copiii nu sunt inferiori adultilor, sunt tot niste omuleti - numai ca mai mici de inaltime.
tot ce avem sa-i invatam sa facem asa cum ne-ar placea noua sa ne invete cineva.

lorellay, daca tu tipi, el va tipa, daca tu te vei enerva si vei tranti ceva el la fel va face. chiar daca tu ii spui sa nu faca. gura ta ii spune sa nu faca, insa tot corpul tau, comportarea ta, totul ii spune sa faca.

eu m-am trezit la un moment dat tipand "nu tipa la mine!!" - apoi m-am vazut din exterior si mi-am dat seama cat de contradictorie sunt.

Codrin e copil bun, astea sunt revolte, nu obraznicii.

iar, daca tu te hotarasti sa iti schimbi comportamentul, discuta cu el. spune-i ca ti-ai dat seama ca faci greseli si ca incerci sa le repari. si roaga-l sa te ajute, spunandu-ti de fiecare data ce simte cand aveti o situatie tensionata. ai sa vezi cat de cooperant va fi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Citat:

allinta

Eu cred ca e chestie de interpretare, totusi.

In tonul lui Chuny ( si dupa experienta parintilor ca ea), cred ca a fost multa amaraciune! Mie mi-a sunat altfel mesajul ei ( de aceea l-am si aprobat atunci!), ceva de genul 'Lore, esti proasta, esti bleaga, oarba...ca ai un copil sanatos, printre primii la scoala, cu care poti comunica, dar de care nu te bucuri, pe care il strici cu buna stiinta, pentru ca nu stii cum sa ajungi la el, pentru ca i te impui absurd si fara tact!' Eu as fi luat-o ca pe un 'wake-up call', nu ca pe o jignire.Si cu certitudine nu as fi de acord cu aertismentul (nu ca m-ar intreba cineva...).

Daca s-ar fi exprimat ca tine, nici nu ar fi primit avertisment si ar fi si ajutat-o pe Lorellay.
Eu nu ii cunosc situatia nici lui Chuny, nici lui Lorellay, in schimb, m-a izbit cuvantul jignitor.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Sper ca si la 8 ani sa fie la fel.
Eu am crescut cu respectul fata de familie, fata de mama. Desi de multe ori am vrut sa urlu la ea "respectul se castiga"!
eu vreau sa castig respectul copilului meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:

Daca s-ar fi exprimat ca tine, nici nu ar fi primit avertisment si ar fi si ajutat-o pe Lorellay.
Eu nu ii cunosc situatia nici lui Chuny, nici lui Lorellay, in schimb, m-a izbit cuvantul jignitor.

Am citit printre randuri mesaje diverse ale lui Chuny, nu stiu nici eu situatia in particular. Eu sunt detasata, nu direct implicata, si totusi m-a deranjat dintru inceput oroarea asta cu privire la autism, de parca ar fi lepra leprelor.Sunt destule subiecte deschise pe forum, pentru cineva care e interesat sa afle mai mult despre asta, fara a jigni, chiar si indirect, printr-o asemenea atitudine, pe cei care se confrunta real cu autismul ( cunosc personal zeci de familii cu copii care fac terapie, nu vorbesc chiar de pe garduri).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM
Sistemul de recompense si asta cu + si - mi se pare deficitar pe termen lung, din multe puncte de vedere. Jucariile, cumparaturile,cadourile,dulciurile, excursiile sunt oferite de parinte din dragoste si absolut neconditionat, chiar daca puiul angelic e uneori un mic tiran, are bube-n cap, IQ de 45 si e balbait. Formeaza in copil un sistem dupa cel al lui Pavlov, de stimulare si raspuns, insa e fals, nu autentic. Copilul devine un bun actor, cel mult. Si ce incepe mama in cei 7 ani de-acasa, continua scoala cu calificativele si notele,apoi un sistem profesional la fel de competitiv, bazat pe recompense, asa incat te trezesti ( daca ai norocul asta!) pe la vreo 60 ani ca ai facut din scutece pana la vremea protezei dentare doar ce ti-au impus altii sa faci, de dragul unei recompense si de frica

Eu nu gandes asa ... Mie imi placesistemul de recompense, mise pare foarte mobilizator si in acelasi timp fara a impune restrictii ... Ai libertatea sa alegi si stii exact ce consecinte te asteapta ... Mi se pare ca este ompregatire buna pentru scoala si pentru viata mai tarziu. Accept totusi ca sunt personalitati care sunt mai putin motivate de o recompensa ... Totusi eu lumea de astazi o vad foarte competitiva, poate mai putin etica ca in trecut ... Deci ma gandesc ca e bine sa-mi obisnuiesc copiii cu starea asta de a face ceva motivat si cu sentimentul ca daca fac ceva bun, rasplata va fi pe masura ... De fapt vreau sa ii invat ca orice actiune are o reactiune din partea celor din jur si e bine sa fie constienti de asta.

Mergi la inceput