Autism la....7 ani?
Raspunsuri - Pagina 7
JuliaSM spune:
Eu una sunt motivata sa ma autodepasesc, imbunatatirea personala aduce mai multe satisfactii decat spiritul competitiv dintr-un colectiv, iar rezultatele se vor vedea cu siguranta. Cine este bun poate ajunge team leader si fara sa calce pe cadavre sau sa vada in colegii sai tinte bune de depasit mereu.
Punctul de referinta eu il vad ca pe ceva constant, formarea asta pentru a fi mai bun decat ai fost tu insuti ieri e mai durabila decat cea raportata la sistemul de calificative din scoala, la recompensele din familie sau din societate, pentru ca variabilele exterioare noua se schimba mereu si ne pot lua prin surprindere si dezechilibra rau la un moment dat.
buflea spune:
Nu te contrazic ...dar ce te motiveaza sa te autodepasesti ? Nimic ... te trezesti dimineata si iti spui, azi voi face mai mult decat ieri, fara a avea un scop in a face asta ?
Eu nu pot asa si am impresia ca cei ca tine sunt exceptii ... omul reactioneaza foarte bine la stimuli care au o finalitate palpabila, decat la stimuli proveniti din convingeri personale .. pentru ca autodepasiea presupune efort, presupune investitie de resurse, presupune timp si cred eu ca putini pot face asta numai din convingere interioara ...zic si eu
Cat despre competitie - sunt de acord cu tine ca nu pe toata lumea competitia motiveaza ... pe unii ii chiar sperie, descurajeaza, demoralizeaza ...dar astia din urma nu sunt lideri, ceea ce e ok, ca nu toata lumea s-a nascut lider. Dar eu cred ca daca nu facem parte din categoria liderilor, trebuie macar sa stim sa supravietuim intr-un mediu competitiv , doar pentru ca asta este lumea in care traim
Sabina spune:
in momentul in care acorzi libertate copilului, in care nu ti=-l doresti conform tie, atunci si el va avea incredere in el si v face ce va face din convingere.
exemplul personal (mama si tata muncesc, nu conteaza ce, actvitatea e importanta, mama si tata citesc, mama si tata merg la concert si teatru etc etc) ii va motiva mult mai bine decat orice sistem de recompense si pedepe care ii pregatesc in fond doar pt o mentalitate de sclavi.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Sabina spune:
de obicei copil cuminte inseamna unul care indeplineste asteptarile parintilor si nu ii da prea mult de furca, un copil comod de crescut.
asta e nasol. e aia cu mentalitatea de sclav.
eu as scoate termenul asta din dictionar :)))
Cum mi-am alaptat copiii
JuliaSM spune:
Buflea, nu ma incalzeste ca sunt altii mai prosti si mai putin pregatiti decat mine, atat timp cat sunt constienta ca eu, la randul meu, sunt depasita de muuulti altii. Pentru munca in colectiv, mi se pare mai mult decat fain daca in ceea ce fac eu sunt din ce in ce mai buna, decat sa stau sa urmaresc competentele altcuiva, pe care sa-mi impun sa-l depasesc ori sa-i suflu postul, salariul sau simpatia sefului.In felul asta, ajung sa privesc ca pe o amenintare pe oricine imi intra in anturaj si mi se pare mai bun decat mine... si nu vad nici farmecul unei asemenea vieti, nici finalitatea stralucitoare.
bird70 spune:
Nasol pusa problema .
Copilul nu este la asteptarile parintilor...probabil e autist . Cam atata responsabilitate isi asuma parintii, nu e vina lor, copilul e ... defect.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
AB_AC spune:
Mie nu-mi place sistemul de recompense. Si nici nu-mi cresc copiii pregatindu-i de o viata de printi. Cheful in viata e pentru citit o carte, o plimbare, dragoste nu pentru scoala. Aceea trebuie facuta si gata.
Dar sa ajungi la violenta la sapte ani ... brr.. si copil "nervos"? Mey e asa o perioada magica in care inca pot adormi in timp ce le citesti povesti, inca ti se culcusesc in brate... unde-i tandretea, unde-i dragostea? Daca un copil se simte iubit si apreciat iti va accepta si cerintele...
Si sa ne intelegem. Baietelul meu are Asperger. Diagnosticul a fost considerat definitiv la sase ani, desi diagnosticat cu tulburari din spectrul autist era de pe la 2-3.
Si mie subiectul imi pare de prost gust. Un copil tratat frumos nu se inchide in el si in violenta. Nici macar un copil autist nu-i imun la dragoste.
Nu cumva cineva tot cere si tot stabileste ce trebuie sa fac un copil, fara a lasa si copilul sa stabileasca ce face mama?
Ingrid S spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina de obicei copil cuminte inseamna unul care indeplineste asteptarile parintilor si nu ii da prea mult de furca, un copil comod de crescut. asta e nasol. e aia cu mentalitatea de sclav. eu as scoate termenul asta din dictionar :))) Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Serios? Copilul meu care e cuminte, nu-mi da de furca, linistit si educat (n-am spus bine-educat, lucram la asta) are mentalitate de sclav? Orice copil care nu tranteste cu scaunul in birou are mentalitate de sclav? Wow.
Hai sa-ti spun ceva: e bine cand copilul meu se intalneste cu al tau si nu-l scuipa intre ochi, se joaca frumos, nu se bate si asa mai departe. Ca altfel, te-ai plange pe forum ce mama de Spartacus sunt.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
Sabina spune:
nu ma refer la fire linisita camd spun cuminte, ci la ceea ce inteleg unii, si anume infrangerea vointei copilului care face exact ce vrea parintele.
si Ghe al meu are o fire linistita si e f easyoing, cu putina atentie e ceva iesit din comun de fermecator.
zice scuza-ma, multumesc, te rog, samd.
Insa nu-l pune sa faca ceva ce vreau EU si el nu, ca nu ne intelegem.
nu face nimic din ceea ce nu a vrut el.
se irita la asa zisele observatii, se revolta. orice nedreptate il provoaca.
Asta mi se pare o atitudine f sanatoasa.
Cum mi-am alaptat copiii
lorellay spune:
probabil s-a inteles gresit chestia cu autismul...imi pare rau. Am citit despre autism, dar doar atat...citit. Nu am vrut sa spun ca gata copilul e autist si cu asta basta. M-am speriat si am crezut ca mamicile care stiu ce inseamna autism ma pot asigura ca nu e asta.
Mi-a trecut...acum sunt sigura ca nu e asta.
Sunt sigura ca trebuie sa las griji, stres si suparari, sa trag aer in piept sa numar pana la 10 si sa schimb modul de a ma purta.
Imi pare rau daca am fost inteleasa gresit.Sa stiti ca imi iubesc copiii, nu le lipseste nimic..atat cat imi pot permite material..si psihic nici nu se pune problema.
Si amandoi copiii vorbesc frumos si nu au probleme in societate deloc. Adica ambii sunt apreciati la gradinita si la scoala.
Codrin e printre cei mai buni din clasa. Mai nazdravan..dar banuim ca asta e din cauza varstei. A inceput scoala la 6 ani jumate, e printre cei mai mici, daca nu chiar cel mai mic. Dar e mereu laudat ca stie sa spuna - te rog, multumesc. Si nu vreau sa se schimbe. O mai ia pe aratura...si in momentele astea vreau sa-mi schimb eu comportamentul, sa gasesc calea amiabila de a stinge conflictele.
Nu vreau sa renunt la educatie.
Si da..am copiii minunati, si nu sunt dresati cum imi spunea cineva.Dar au program de masa, program de somn de amiaz, seara se culca devreme. Prin asta sa nu fiu inteleasa gresit..ca la 13 fix e masa, la 20 fix e culcarea. Nu...suntem flexibili.
Am crescut intr-o familie frumoasa, cu toate ca mereu tata a fost cu gura pe mine sa fac totul bine, corect, frumos. Acum sincer nu mi-a prins rau. SI nu a fost militarie. Atunci..copil fiind mai boceam...acum ii sunt recunoscatoare pentru ce fel de om sunt.
Codrin e coleric intr-adevar si stiu ca nu il pot schimba. Doar trebuie sa ma mulez eu dupa firea lui.
Multumesc mult de sfaturi.
Chuncy...imi pare rau ca ma judeci gresit. Si da...se poate schimba titlul subiectului, pentru ca prin bunavointa si vorbele spuse aici cu cap si judecata am eliminat autismul, si am vazut unde gresesc.
CODRIN *15.02.2005 si DIANA *10.11.2009
Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. Mario Puzo