Scolari de Iulie - August 2004 * 90
Raspunsuri - Pagina 9
kim222 spune:
ninge si nu mai vreeeauu!..aprovizionare si noi am facut ca desi am un magazin la 150 metrii..daca ninge sau este ghetus nu se mai aprovizioneaza...am inclusiv condimente
Daria, apoi sa inteleg ca vine si la voi zapada???
am uitat sa va spun ca ins edinta de la scoala ne-a povestiti d-na ce traznai spun copii..si de Luca a povestiti faza cu religia..el este f preocupat de tema asta(sper surprinderea mea..l-am vazut si facandu-si cruce ca babele cand trece pe langa biserica )..in fine..si a toto intrebat-o de Dumnezeu ..de Isus...de cate in luna si-n cer..iar la sfarsit tot a mai avut o intrebare: Doamna....daca vrem sa aflam mai multe despre Dumnezeu cum facem? Intram pe www.dumnezeu.ro?
roxanaz spune:
foarte corect Luca
si patrick are obsesia cu www.ro
doamna n-ea zis si noua una misto de la concurs: ea a supravegheat la clasa a II-a si probabil si acolo facusera deja copiii fisa de model care a fost postata pe site. iar un baietel mai grabit a vazut el ca cam stie problemele alea si a zis "mie sa imi dati alta fisa ca pe asta o stiu"
alice2004 spune:
La asta cu dumnezeu punct ro nu m-as fi gindit ever !!! Io o declar faza lunii !!
Vaz ca va speriati de viscol si nincori, poi mai nashpa decit a fost/este nu cred ca mai poate fi, la cit a suflat vintul pacilea si ce zapezi au nins, oricum deja e inghetat totul si nametii sint de-o parte si alta a strazilor principale, ca pálea secundare e jale ! Din [pacate se pare ca devreme ce o sa se incalzeasca oleaca, o sa ii dea cu ploaie si atunci vorba lu Roxi, sa vezi ghetus si patinoar peste tot !! Tin minte cum ieseam cind eram copii cu patinele, crosele si pucul de jucam hochei in fata blocului pe gheata ad-hoc, nu mai trebuia sa merem la patinoar !!
Cuscrela, reteta aia de praji cu visine e simpla rau - 2 oua, un plic de zahar vanilat, 150 gr zahar, 125 ml ulei, un pahar de 150 ml iaurt (io pun lapte batut, ca iese mai fain aluatul), 300 gr faina + un plic de 10 gr de praf copt, se amesteca intii primele cu mixerul, se adauga peste ele faina amestecata cu praful de copt, se pune totul in tava tapetata cu hirtie copt si pe deasupra aluatului pui fructe ... visine, cirese, caise, fructe de padure, piersica ... momentan, merge fain cu cele congelate, de orice fel ar fi ele (cel mai cel iese cu visine !!). Pui la cuptor 35 min la 180 grade si gata, scoti si bagi si neshte zahar pudra pe deasupra !! La noi se maninca aproape instantaneu, cred ca trebe sa dublez cantitatile si sa-mi iau o tava mai mare ...
Alice si Andrei
"Seen it all. Done it all. Can't remember most of it"
www.youtube.com/watch?v=1G4isv_Fylg&ob=av2e" target="_blank">Paradise
kim222 spune:
mey uite fructe congelate nu am :((((...rox mai pune pe aiai cu muffins cu cacao (adica si cu cacao)..
io nu vad pozele..
apropo..ai poze le FTK? ca ale mele s-au piedut..taci chitic de tel ..ti-ai luat altul?
szivarvany spune:
da, avertizare meteo cu tot ce e mai rau de la vecini :-)))
si cand ma uit pe geam si vad soarele imi vine greu sa cred, deci nu vreau sa cred :D
tare de tot Luca
si Giulik e foarte atrasa de tot ce tine de religie , e mai catolica decat Papa :D
Rox, suuuper pzoele, ce zapada la voi, ce fericiti copiii
_
roxanaz spune:
care muffinsi cu cacao, aia in doua culori?
imediat. asta e: http://www.lauraadamache.ro/2008/06/mini-checulete-bicolore.html
n-am luat nimic nou. nu am decat 3 poze .
kim222 spune:
da,alea in 2 culori!]reteta de tocanita de ceapa si ficatei aveti?nu am facut si vreau sa fac...la mine nu se papa ficat si vreau sa incerc..
Rox am vazut ca ai doar trei
edit :Daria si Luca intreaba si despre catolici (mereu imi spune da..cum isi face cruce mama lui Patrick)..despre musulmani(intr-o zi a venit acasa ca o fetita ,turcoaica nu recunoaste ca ea se descalta in biserica la ei )
amironeanu spune:
Salut!
Eu abia astept sa mai ninga un pic la noi, avem de toate in casa, nu trebuie sa plecam la drum, dar mi-e dor de un pic de sanius.
Eu fac briose, respectiv chec dupa urmatoarea reteta (seamana cu cea a Roxanei) 4 oua intregi se bat cu 400-450 g zahar (depinde cat vreti sa fie de dulci), o cana aproape plina de ulei (eu pun cam 3/4 din ea), o cana plina de lapte, vanilie/rom/coaja portocale si 600 g faina amestecata cu un praf de copt. Imi ies 2 checuri sau o tava de briose si un chec. Daca le vreau si cu cacao, impart compozitia si pun si 2-3 linguri de cacao.
Ficatei fac si eu, pun muuuulta ceapa (6-7 cepe), usturoi (8-10 catei), morcov, ardei, dovlecel, telina, dar le toc pe toate in mixerul vertical si ies foarte marunt. Adaug ficatei si aproape de final si suc de rosii. Daca am pun si patrunjel si marar. Copii mei mananca pentru ca are foarte mult sos si le place cu pireu.
roxanaz spune:
eu calesc intai vreo 2-3 cepe in ulei, pana sunt sticloase (le tai pe lung, ca imi place asa), apoi adaug ficateii. fac in ceaunul gros. ii las pana se fac rumeni bine, apoi pun sare piper si cimbru uscat. si mananc pana nu mai pot ca altii nu servesc si eu ma bucur pentru asta