Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 25

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Salutare!!!
Dak am inceput saptamana mutand mobila...am zis ca ar fi cazul s-o inchei in acelasi mod...asa ca am mutat niste mobila(sotul mutat eu doar am dat indicatii) Mai avem putin si pentru saptamana viitoare...si apoi pot sa zic ca am terminat partea grea.
De biberoane...citisem acum 2 ani... ca trebuie schimbate din 2 in 2 luni...si asa am facut... Partea naspa e ca nu stiu unde am citit...ca sa recitesc. (ma refer la cele de plastic) Atunci nu mi s-a parut o idee buna sa iau din sticla...acum sper sa nu am nevoie. De patat s-au patat cele de ceai... si cum in cele de ceai nu puneam lichid fierbinte... am cumparat NUK(fara BPA) pt lapte si Primii pasi pt ceai. Pe la 4 luni copilul are tendinta de asi tine biberonul...si ma gandesc ca e cam greu unul de sticla... oricum acum nici macar nu ma uit sa vad ce bibe au aparut... si nici nu ma gandesc de care sa cumpar... imi educ creeieru ca o sa alaptez exclusiv...
Dara legat de diversificare... sa zicem ca ii dai primul aliment suc de morcov... azi ii dai 2-3 lingurite, maine ii dai 3-4 lingurite si cresti progresiv. Nu adaugi alt aliment mai devreme de 5 zile. Deci in 5 zile ajungi sa ii dai 6-7 lingurite... crezi ca se poate inlocui o masa de lapte? Deci diversificarea corecta se face ca la americani. La noi inca sunt parinti care dau sarmale la copii de 5 luni... sau biscuiti cu gluten la 3 luni... Oricum mai e destul pana acolo...dar nu e rau ca te informezi din vreme... ca cu bebe nu se stie cat timp o sa mai ai de net.

Mami fericita de strumfita si 34+ cu Motzata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Dara tocmai pentru ca nu am dat nici un nume inseamna ca nu m-am referit nici la Ronina, nici la altcineva, a fost pur si simplu parerea mea, experienta mea...concluzia mea referitoare la subiectul pe care altii l-au deschis.
Amy in inima mea i-am reprosat multe mamei mele dar nu i-am zis niciodata, chiar ne intelegem foarte bine. Desi eu am suferit mai mult din cauza ei tot noi doua stam cel mai mult de vorba fata de sora mea care nu este genul sa stea la taclale cu ea. Mama este cea care si-a cerut iertare de foarte multe ori pentru ca stie ca a gresit si acum imi spune deseori ca ma iubeste desi cand eram mici niciodata nu a facut-o.

Chiar nu inteleg ce v-a deranjat! Imi pare rau ca am scris comentariul, astazi am fost foarte apatica si poate fara sa imi dau seama am transmis ceva negativ.

Avand in vedere ca suntem "impreuna" inca de la inceput, niciodata nu am avut intentia sa supar pe cineva. Chiar ma gandeam ca atunci cand vom naste poate nu vom mai avea timp sa vorbim una cu alta si deja imi era dor de voi.

Va doresc sincer sa nasteti la termen si sa aveti copii sanatosi!

Cristina 28+ Karina, fetita noastra draga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Cristina, nu cred c-ai deranjat, fiecare si-a zis parerea la subiect, parerile pot sa nu coincida. Eu am priceput ca ai zis ca tu nu ai stat sa te lamentezi (adica spre deosebire de altii, asta am priceput eu - si m-am gandit ca Ronina se gandea ca n-a invatat din familie si asta o insemna altii, sau poate si eu - dar de mine zisesem ca m-am corectat, nu ca m-am plans si atat si n-am facut nimic, la fel Tala a zis ca si ea a facut ceva). Tala a zis ca e de alta parere despre copii, nu ca ai deranjat-o, asa ca nu stiu de ce ti s-a parut c-ai deranjat, pur si simplu n-au coincis parerile.

Strumfy, merci de lamurire si merci ca imi zici si chestii avansate :) - intr-adevar nu stiu cat timp de documentare mai am dupa aia. Daca voi munci ca acuma (bine, poate nu 12 ore pe zi ca acum), e posibil sa am 'timp' de net, dar in sensul ca pur si simplu uneori nu am inspiratie, nu imi vine un cuvant "pe limba" la traduceri, si trebuie musai sa schimb subiectul - si atunci ma uit pe forum, pe FB...de-asta si intru asa de des, ca tot sunt la calculator pentru munca - dar la un moment dat daca n-as comuta, m-as uita ca prostu' in ecran la traducere, blocata.
Biberoane am luat si pentru laptele meu, sa fie.

28+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

ce-aveti fetelor? eu de multe ori m-am ferit de discutii 'scrise' tocmai din motivul asta. nu poti exprima in scris exact ceea ce ai fi expus verbal. e suficient ca cine te citeste sa nu impartaseasca aceeasi stare de spirit cu tine.. si de-aici neintelegeri.

io-s convinsa ca la mijloc e vb fix de o neintelegere.

33s2z

AMR <7 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Amy: multumesc Exista si "Cum sa fii un tata bun pentru fiica ta", am in plan sa i-o iau sotului
Dara: multam de info, ma bucur ca iti faci timp sa ne scrii si noua ce mai afli. Daca e de dat cerealele cu lingurita, cum se prepara, tot praf de cereale amestecat cu lapte sau e vorba de altceva?
Imi pare excelenta cartea despre furie pe care mi-ai recomandat-o, nu stiam ca exista ceva de genul pt copii. Pe mine ma preocupa mult subiectul, chiar radea o colega de mine ca prima carte pe care am pus mana cand am aflat ca sunt insarcinata nu a fost nimic legat de sarcina, nastere, alaptare ci m-am avantat direct la "Inteligenta emotionala in educatia copilului" De acolo am retinut ca e f. important sa ajuti copilul sa isi recunoasca, identifice si exprime sentimentele, iar cartile in genul celei date de tine in link exact asta vad ca fac, deci m-ai nimerit
Tala: bravo tie ca ai reusit sa aplici ce ai citit, sper din tot sufletul sa-mi iasa si mie. Eu de regula actionez pe moment din instinct si abia apoi gandesc si rumeg, asa ca va trebui sa ma abtin putin ca altfel n-o sa mai inteleaga nimic copila Spor la treburi, ia-le incet dar sigur
Chitosenia: imi pare rau ca se necajeste bunica ta singurica, Doamne da-i putere! Pe cealalta parte, ma bucur pentru analizele tale bune
Bu reusea sa tina biberoanele din sticla? Din ce mi s-a povestit de la o varsta bebeii au tendinta sa-si tina singuri de biberon si ma gandeam ca merge mai greu treaba asta la cele de sticla.
Lady_X: tare faine biberoanele Medela dar pretul m-a cam speriat nitel Si pe cele Nuk care le am eu scrie ca sunt similare cu sanul dpdv al formei si efortului de supt.
Lenjeriile de patut le-am luat de la bebe design: http://bebedesign.ro/lenjerii-brodate.php
Happylica: felicitari pt achizitii sa le folositi sanatosi! Lenjeria de pat e exact ca a mea am impresia
Strumfy: tin pumnii sa alaptezi exclusiv si sa n-ai nevoie de biberoane Bune informatiile legate de diversificare, eu una recunosc ca la capitolul asta inca n-am citit nimic, sper sa mai apuc inainte sa nasc.
Kovacsc: nu cred ca a fost nimeni deranjata in vreun fel, nu vad motiv de suparare. Sper sa-ti treaca

Eu azi mi-am luat incalzitor de biberon, nu stiu cat de util va fi dar am zis sa fie, ca e mititel si nu ocupa mult spatiu... si bineinteles ca nu m-am abtinut si am mai luat si o tura de hainute Au bagat la Auchan colectia noua si tot ce mai era ramas din cea veche e redus bine, era pacat sa nu profit. Am zis ca poate va intereseaza si pe voi.

32+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Buna,

Chito felicitari pt rezultatele bune de la testul de glucoza, stai foarte bine
Happy super fain setul de patut , sa-l folositi sanatoase!
Heideti fetelor, nu va suparati ca pan' la urma de asta ne-am adunat aici: vorbim civilizat, fiecare isi spune parerea si fiecare invata ce vrea sa invete din ce se spune deci nu trebuie s-o luam personal .

Wow, deja vorbim de diversificare... sper sa apuc si eu sa citesc despre asta ca atunci sigur n-o sa am timp de studiat .
Eu azi am avut baby shower si de-acum stiu ce mai am de cumparat pt bebe, deci am treaba (sper disperarea sotului )

Monica, fericita 32+ cu Cezar-Andrei

AMR: 8 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Monna: ia delecteaza-ne putin si spune-ne ce ai primit la baby shower

32+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

neata burtici. aualeu.. la ce ore nu dormeati voi. ma rog.. doar ronina, ca monna e pe 'invers' cu fusul
ronina, da.. de acolo am comandat lenjeria si aparatorile. tu pt ce culoare ai optat?
ma incearca o durere de cap. sper sa treaca.
ce planuri aveti pt azi? aici e ger.. nu m-as incumeta sa ies..
33s2z

AMR <7 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Cristina poate m-am exprimat eu gresit pt ca n-am vrut sa te contrazic musai pe tine, ci conceptul (si daca dezvoltam poate intelegeai de ce - eu am crescut convinsa fiind ca sunt pliiiina de defecte, ca sunt un copil/om rau si acum doar ca nu-mi scrie pe frunte ce-am zis in postul anterior doar de teama sa nu fac aceeasi greseala cu copiii mei)

Eu ieri am muncit serios (si asta-i bine pt ca incepusem sa cred ca sunt o puturoasa ). Am spalat aproape tot (mai am o masina), am terminat de facut aparatorile de patut, inca o perna de alaptat si husele de rigoare, o salteluta de schimb pt voiaj, gen geanta (o sa v-o arat, e f interesanta si sper eu functionala), pelincute impermeabile din cearceaf antipipi (am luat unul de o persoana si l-am taiat la dimensiunile dorite). Abia astept sa ma apuc de calcat minusculozitatile acelea roz .
Zilele astea o sa si zugravim (sper sa ne descurcam cu mirosul) si cam termin ce mi-am propus (bine, urmeaza marea curatenie , dar aici poate rog pe cineva sa ma ajute pe langa sot care oricum e super solictat )
Monna cred ca a fost super baby shower-ul...vrem poze

Cred ca toata lumea are cate o matusa/ vecina etc care se gaseste sa povesteasca unei grevide tot felul de nenorociri, nu? Eu ii povesteam ieri matusii sotului ca pitica se zbantuie de ma muta si ea mi-a zis ca nu e bine, daca se sugruma?. Alta, tanara (nu matusa ci mama unui baietel de la gradi) a venit la noi sapt trecuta si s-a apucat sa-mi povesteasca experienta unei prietene de la avortul terapeutic Ce au oamenii astia?

Chito imi pare rau de bunica ta, si eu am una exact in aceeasi situatie, si mai e si la 500km departare. E bunica la care am stat cat eram mica si de care sunt evident cel mai atasata si o simt ca pe un copil speriat. Tare greu e sa nu poti face nimic.

Eu azi am program de pictat si de strudele cu mere, ca tot intreba Happy , iar baietii de cazemate si catacombe sub zapada

Sa aveti o duminca frumoasa si linistita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Neatza!!!

Citat:
Dara: multam de info, ma bucur ca iti faci timp sa ne scrii si noua ce mai afli. Daca e de dat cerealele cu lingurita, cum se prepara, tot praf de cereale amestecat cu lapte sau e vorba de altceva?
Daca e vorba de cerealele de bb... alea au instructiuni pe cutie... unele se prepara cu apa... ca au LP in compozitie...si sunt altele care se prepara cu LP sau lapte de mama. Cerealele sunt pe varste ...dar si asta e scris pe cutie.

Mami fericita de strumfita si 34+ cu Motzata

Mergi la inceput