Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 25
Raspunsuri - Pagina 6
dara76 spune:
Tala, cam asa e cu ce invatam in familie, am constatat si pe sot, greu mi-am dat seama la inceput ca atunci cand ma bosumflam si incetam comunicarea (ca ma suparam eu de ceva) de fapt faceam ce vazusem la mama, ca o pedeapsa probabil si pt. ca nu stiam sa ma manifest altfel (cum unii nu invata sa se manifeste decat furios). Si pe bune daca a functionat prea mult vreodata (doar mie, fara sa-mi dau seama, mi se parea ca pedepsesc sau gandeam ca daca-s draguta dupa ce m-am suparat de ceva, inseamna ca va face si alta data treaba aia...aiurea), de fapt cel mai mult functiona asertivitatea, sa spun clar cum m-am simtit si ce as vrea alta data, fara atac, cu referire la mine, nu la celalalt, tip "tu niciodata... sau tu mereu...". Asa ca cine stie cate mi-oi descoperi si la copil ca le fac automat...si da-i si corecteaza la greu.
Cu diversificarea (desi probabil o sa ma sperii la greu) americanii o prezentau la modul ca laptele ramane baza pana la 1 an si ca alimente introduci asa, cu multa rabdare, si cumva bonus, bashca, mai mult ca sa-l obisnuiesti pe bebe sa le inghita decat ca sa se hraneasca maxim cu ele (e adevarat ca-i trebuie si niste substante din ele) si ca dupa alimentul de diversificare oricum urmeaza lapte, la aceeasi masa, ca din alimentul ala mananca 3 lulele bebe, de fapt. Eu asta habar nu aveam, asa e? Ii dai alimentul diversificat si apoi si lapte la aceeasi masa? Ca in alte carti scria ca inlocuiesti o masa de lapte cu o masa de aliment.
Chito, daca ai facut testul cu 75 g, www.synevo.ro/test-de-toleranta-la-glucoza-diabet-gestational-75-g/" target="_blank">valorile pt. diabet gestational sunt max. 92 (mom. 0) - deci tu ai 85, OK, max. 180 (mom. 1h), tu ai 157, OK, max. 153 (mom. 2h), tu ai 101, OK. Ca valorile alea de referinta [] din analiza ta par pentru testul de toleranta la ne-gravide, nu la gravide. Dar oricum dupa ambele iesi bine, insa am observat si la laboratorul meu ca nu avea valorile pt. gravide, ci alea pentru ne-gravide si barbati. Deci as zice ca n-ai diabet gestational, felicitari!!!
N-am luat multe biberoane, 2 mici, ca m-am gandit ca le schimb mai incolo oricum.
28+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
kovacsc spune:
Eu sunt de parere ca trebuie sa te informezi putin cu privire la cresterea copilului la fel cum te informezi si pentru lucrurile necesare. Daca il cresti cum crezi de cuviinta poti da gres. Si parintii mei au facut mii de greseli, uneori pot numara pe degete ce au facut bine in ceea ce ne priveste si acum isi da si mama seama cat a gresit. Eu am invatat foarte mult din greselile lor in ce priveste casnicia si nu m-am lamentat ca asa am vazut in casa la mine si ca altceva nu stiu. Am actionat exact pe dos fata de cum proceda mama cu tata in sensul bun iar rezultatele au fost pe masura, avem o casnicie minunata si va spun sincer ca nu ne certam deloc. Uneori unul din noi se supara daca este o problema mai serioasa dar nimeni nu tipa sau sa jigneasca, astepam sa treaca momentul si discutam sincer si deschis. La inceputul casniciei a fost mai greu, mai recidivam dar acum stim cum sa "lucram unul cu celalalt".
Eu ma simt foarte pregatita si stiu ca nu voi face aceleasi greseli ca parintii mei in ce priveste cresterea copilului. Insa incerc sa ma pregatesc si pentru situatii neprevazute, nu voi naste un copil perfect va avea personalitatea lui si uneori poate aplicand ca la carte se poate sa nu iasa cum vrei.
Cristina 28+ Karina, fetita noastra draga
dara76 spune:
Pai cred ca nici Ronina nu se lamenta, nu stiu, eu n-am perceput ca se lamenta, ci ca isi exprima o indoiala asa, ca s-ar putea sa nu-i iasa din prima. Si cred ca se documenteaza si ea de felul ei, mie asa imi pare.
28+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
Tala spune:
Cristina eu te contrazic: copii chiar se nasc perfecti, depinde de noi (parintii) sa nu stricam ceea ce natura si Dumnezeu au facut (asta este un motto pe care incerc sa nu-l uit niciodata).
amy25 spune:
Nu putem reprosa parintilor modul de educare caci pe timpurile alea nu statea nimeni sa citeasca din carti daca e ok sau nu sa-ti bati copilul.
Eu am fost un copil facut la 38 ani dintr-o pura greseala, cu 3 surori mai mari cu 10 si respectiv 11 ani din alta casnicie, si va spun sincer ca numai de mine nu-i ardea mamei mai ales ca vreun an s-a chinuit sa-mi dovedeasca paternitatea, bolnava fiind si prin spitale si alaturi de bunica care tot timpul ii amintea de greseala facuta. Deci... rabdarea mamei mele era egala cu 0 la un moment dat.
Ca mama, intotdeauna a confundat dragostea parinteasca cu nevoia de a asigura cele necesare la masa, si niciodata nu ne-a fost aproape. Nu-mi aduc aminte sa se fi jucat cu mine sau sa imi dea nas vreodata, insa n-am dus lipsa ca surorile au suplinit-o mereu.
Acum la 64 ani, a ramas singura din 4 fete doar eu si sora mai mare suntem mai aproape, iar celelalte vin 1 data pe an si poate nici atunci, desi ar putea. Ea simte lucrul asta si-l spune uneori dar nu stiu daca stie ca e si vina ei.
Ce am luat eu din acest comportament? Pai si mie mi-e teama uneori sa ma apropii de anumite persoane si tot timpul ma vad un tiran cu copilul meu. Dar acum nu stiu, poate nu va fi asa, nu vreau sa-i ofer dragoste sufocanta(ce mi-a lipsit)dar nici sa nu-i arat acest lucru deloc.
Intotdeauna imi repet ca imi voi iubi copilasul asa cum trebuie si acolo unde greseste voi incerca asa cum pot sa-l indrept. Ce-i drept , noi, generatia de azi citim mai mult despre aceste lucruri si punem pret pe ele. Acu doua zile chiar am primit o carte de la dr sotului meu "Cum sa fii o mama buna pentru fiul tau" si promit s-o citesc. Este interesanta.
2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; 2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit; 2011-ET reusit la clinica Promed
Multumesc Bunului Dumnezeu!
29+ Victor Gabriel
AMR 9 saptamani
dana_cp spune:
Parerea mea este ca ne dezvoltam ca indivizi. Si poate suntem chiar mai inteligenti decat generatiile trecute, asa cum generatiile viitoare vor fi mai inteligenti ca noi. Pana la urma, nu e rocket science ca nu tre' sa-ti bati copilul. Oamenii care bat copiii si animalele nu dovedesc decat propria inferioritate, lipsa de rabdare, si incapacitatea de a comunica, zic eu. Insa deh, e mai usor sa te eliberezi de nervi si sa-i carpesti una copilului tau decat sa stai nitel sa analizezi. Cel putin asa gandesc eu acum si sper sa nu-mi incalc vreodata principiile.
cu Gaza, DPN 30 Martie
happylica spune:
buna seara burtici!
am bantuit toata ziua azi. am luat patut si saltea. nu-s extrem de incantata dar m-am gandit sa fie raportul calitate/pret ok. de saltea sunt multumita. le-am montat de proba si v-am atasat si poze sa va dati cu parerea
amy, aparatorile le-am comandat pe net. daca vrei site.. tipi. sunt de buna calitate. 180 ron (aparatori+cearceaf saltea+fata perna+fata pilota)
i-am mai luat bibe, trusa de manechiura , creme de fundic, mie chiloti din aia de unica folosinta pt maternitate, tot mie ceai de anason si chimen.. si cam atat cred.
ronina, eu nu intentionez sa ii iau apa nush de care.. sau din farmacie. apa plata de care bem noi cred ca e ok si pt ea.
lady, am luat bibe nuk. le vazusem pe astea de la medela.. dar habar nu aveam ce si cum e treaba cu ele. dupa descriere.. par super ok. dar cam scumpute.
33s1z
AMR <7 saptamani
varsta bebelusei Alexia
dara76 spune:
Happy, ai grija cu chilotii aia de unica folosinta la cezariana sa nu vina dunga lor/elasticul fix pe operatie. Cica la cezariana ar trebui de-aia de baba care urca mult in sus pe burta, eu am gasit la real, am luat 2, am probat acasa si o sa ma duc sa mai iau. Mie asa mi-a zis o prietena care a facut cezariana ca i-a zis doctora.', sa nu cumva sa se ruleze sau sa vina elasticul fix pe operatie.
28+ Miruna Sanziana
happylica spune:
ummmm... da. buna chestie. o sa ii verific inainte. oricum mi-am luat si 5 perechi de chiloti normali de bumbac... mai inalti.. special pt asta i-am luat.. ca eu de fel nu fol din aia. dar sunt demult in bagaj
acum sunt luati. daca ii pot purta.. bine. daca nu.. ata ete. am doar un set de 4 bucati.
33s1z
AMR <7 saptamani
varsta bebelusei Alexia
happylica spune:
www.babycomfort.ro/produse/230-carucioare-scaune-auto/324-carucioare-copii-3-in-1/3248-super-carucior---real-confort-ballila-shenilla---grey.html" target="_blank">m-am indragostit iremediabil dar si pretul e pe masura....
AMR <7 saptamani
varsta bebelusei Alexia