Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 25

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Dara uite ceva indicatii despre diversificare... spuse de o mamica draga mie... oricat m-as stradui n-as putea sa le zic mai bine.
Sucul NU e aliment solid. Diversificarea e despre alimente mai groase ca si consitenta decat laptele, date cu lingurita.
Odata introduse acele alimente mai groase decat laptele se ofera copilului apa( din canita cu cioc pentru cei alaptati). A oferi apa nu inseamna ca va si bea. Multa vreme va prefera sanul si pentru sete... dar da, se ofera apa. daca iti e teama sa nu se inece cu canita cu cioc poti sa ii dai cu lingurita la inceput.
Nu forta fata sa bea, va bea cand va avea nevoie. Tu doar trebuie sa te asiguri ca, atunci cand va avea nevoie va avea si cum sa bea.
Ceai NU. infuzia de plante interfereaza cu absorbtia de Fe( asta am citit in document OMS recent... nici pana acum nu eram adepta ceaiurilor, cum stii, dar acum, cititnd explicatia asta frumos redactata in document oficial sunt si mai convinsa)
Odata inceputa diversificarea bebe poate avea probleme cu Fe daca nu suntem atenti la ce mananca.

Daca introduci mai multe alimente noi odata si apare o intoleranta/reactie alergica, de unde vei sti de la ce e???
Se introduce un aliment nou la minim 3 zile dupa un altul.
In cele 3 zile de testare sa da mai intai 1 lingurita, a doua zi ceva mai mult, a treia zi si mai mult. ideal e sa urmeze o pauza de 1 zi- 2 intre cele 3 zile de testare si ziua cu aliment nou , tot pentru siguranta copilului.
Deci regula normala e 1 aliment nou la minim 3 zile distanta . Un aliment nou se testeaza 3 zile.
Spor cu diversificarea si alaptarea in paralel.
Nu uita ca baza alimentatie pana la 1 an pentru bebe e laptele

Mami fericita de strumfita si 34+ cu Motzata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Si dak tot am timp de net... am schimbat si semnatura... Asta e ultima saptamana din luna a 8-a... si teoretic mai am 5 saptamani.
Acum sper sa nu depasesc cu mult termenul si nici inainte cu prea mult nu as vrea sa nasc.

Mami fericita de strumfita si 35+ cu Motzata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

fetele... bebeii vostri cam cat de activi sunt? a mea topaie aproape continuu de o sapt. si citisem ca dupa sapt 32 nu ar mai fi asa activi. nu ca ma deranjeaza.. e chiar placut.

33s2z

AMR <7 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Strumfy, merci, da, si pe unde citeam eu nu zicea de suc de fructe sau legume, ci de alimente pasate. Am bagat la cap. Asa scria si acolo (in What to expect during the first year), ca trebuie testat mai multe zile un aliment. Si ca ar trebui sa treaca reflexul de protruzie a limbii la bebe inainte de a te apuca (reflexul de a da cu limba afara ce ii intra in gurita).

Un post util mi s-a parut, despre spital: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=169967&REPLY_ID=7248022

Am uitat sa intreb cu varza sau n-am retinut (cu cald si rece am retinut), se pune inainte de alaptat sau dupa, cand sunt sanii angorjati?

28+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Dara, cereale din orez sunt si la noi - deja pentru Adriam inceput cu cereale din orez (de la Nestle); si ca sa nu i se para prea monoton, ulterior le-am amestecat cu pireu de fructe facut acasa :)
Cerealele le-a papat tot timpul cu lingurita - exclus lapte cu un pic de cereale si dat din biberon (cum o alaptam nu voiam sa risc si-am preferat sa nu-i dau nimic ce contine lapte din biberon).

Dar despre diversificare o sa avem timp destul de discutat la vara

Chito, nu stiu cu cate grame de glucoza ai facut testul, dar suna ok; si da, valorile de referinta nu sunt cele pentru gravide, dar oricum valorile pe care le-ai avut tu par ok.

Happy, bebe raman activi, dar cu cat se apropie mai mult de termen cu atat sunt mai inghesuiti si nu mai pot face miscari prea ample ca nu mai au loc ... asa ca de multe ori "loviturile" se transforma in "impinsaturi" si ghionturi de mai mica amploare.
Nu cred ca ai nici un motiv de ingrijorare daca bebe e in continuare foarte activ.

Monna, vrem detalii despre baby-shower!

La noi au ajuns azi cativa fulgi razleti de zapada
Mult prea putini sa se astearna ceva, dar tot e un inceput

Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Merci Dia, sper s-ajung curand sa ma uit si la asta, ca vorba lui Strumfy, nu stiu cat apuc sa citesc etichete dupa aia, eu uneori nici acum nu apuc sa ajung la cumparaturi si daca nu stiu bine ce sa cer, nici sotului nu stiu sa-i zic sa-mi aduca. Eu ajunsesem la capitolul asta din carte si aveam nelamuriri, ca nu prea auzisem pe nimeni sa inceapa cu cereale de orez, ci de obicei am auzit cu morcovi pasati. Cica logica ar fi cu cerealele ca au un gust mai fad chiar si decat legumele, parca asa am inteles eu. Oricum nu cereale cu gluten.

Ronina, am uitat sa zic, si eu tot ca tine am facut, am si vreo 10 carti de psiho pt. copii numai pe hartie, in afara de kindle, pentru ca la capitolul copii nu m-am documentat, stiam numai la adulti.
Si carticele cum e cea cu furia stiu ca-s un set de 16, cu mai multe emotii, descrise in limbajul copilului, plus cu desene, cu descris senzatii. Stiam ca alea ar fi chiar de pe la 3 ani, nu de la 4 ca Povestile norilor (tot cu emotiile). Dar nu am link acum pe moment, daca gasesc, iti trimit daca te intereseaza. La asta nu m-am agitat ca cred ca le gasesc pe la vreo 3 prietene daca nu le mai gasesc de cumparat la momentul ala.

Tala, am o identificare cu tine, si eu a trebuit sa muncesc sa-mi scot convingerea de pe undeva adanca "eu sunt defecta". Nu era f. la suprafata si parca uneori inca mai trebuie sa o mai corectez, asa, la niste ramasite.

28+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

dia, pai ea nu mai loveste demult. doar ma impinge. rar o simt cu manutele ca fiind asa usoare lovituri.
parca mi-a mai crescut si mie burta. abia astept sa vina bebelusa sa ma linistesc ca e ok.
legat de diversificare.. eu doar va citesc. nu ma pricep.. nu-mi dau cu parerea. bag la cap ce spuneti

33s2z

AMR <7 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chitosenia spune:

Buna fetele mele,

Eu nu ma laud cu nimic azi... e duminica asa ca nu e nimic de facut ..ma odihnesc cat pot ..aseara radeam cu sotu ca mai avem cam 60 de zile cand putem face ce vrem noi ..dupa intram in bebe mode ...si nu stiu altii cum sunt dar noi cand ne trezim cu bebe in casa devenim concentrati 100% asupra lui.. ma simt din ce in ce mai nerabdatoare..cred ca daca va avea tenul meu inchis il albim in prima saptamana de atata pupat...Bu chiar se obisnuise sa fie pupat la schimbatul scutecului..se uita ciudat cand nu-l incolteam eu si tasu pentru pupaturi pre/post schimbat scutec" ceva de genul ma tepuiti la pupaturi sau ce?".

Ce planuri aveti pentru saptamana viitoare? Vad ca multe dintre voi v-ati apucat de spalat calcat lucrurile lui bebe.
Imi e frica sa nu fie prea devreme si sa o mai fac inca o data pana la nastere dar imi e frica sa ma prinda si nepregatita.

Pup fetele si strengarii

Mamica de Bu minunat si de strengar +31

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Dara daca vei avea putin timp o sa pui link-urile sau titlurile cartilor de care tot spui intr-un doc.? pls?
Legat de ramasite daunatoare din trecut, tu macar ai psihologia la activ - eu am avut un soc asa de mare (din combinatia eu mama cu defectele mele) ca am impresia ca am trecut si printr-o depresie post natala (ce m-a ajutat cel mai mult sa-mi revin a fost faptul ca am reusit sa accept ca am voie sa si gresesc, ca am voie sa nu fiu perfecta). In fine, e mult de povestit.
Si la mine topaie pitica intr-o veselie, asa a fost si la David - n-am avut parte de acea domolire a miscarilor spre final, din contra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chitosenia spune:

Buna fetele mele,

Eu nu ma laud cu nimic azi... e duminica asa ca nu e nimic de facut ..ma odihnesc cat pot ..aseara radeam cu sotu ca mai avem cam 60 de zile cand putem face ce vrem noi ..dupa intram in bebe mode ...si nu stiu altii cum sunt dar noi cand ne trezim cu bebe in casa devenim concentrati 100% asupra lui.. ma simt din ce in ce mai nerabdatoare..cred ca daca va avea tenul meu inchis il albim in prima saptamana de atata pupat...Bu chiar se obisnuise sa fie pupat la schimbatul scutecului..se uita ciudat cand nu-l incolteam eu si tasu pentru pupaturi pre/post schimbat scutec" ceva de genul ma tepuiti la pupaturi sau ce?".

Ce planuri aveti pentru saptamana viitoare? Vad ca multe dintre voi v-ati apucat de spalat calcat lucrurile lui bebe.
Imi e frica sa nu fie prea devreme si sa o mai fac inca o data pana la nastere dar imi e frica sa ma prinda si nepregatita.

Pup fetele si strengarii

Mamica de Bu minunat si de strengar +31

Mergi la inceput