Strugurasi de Sept-Oct 2011 *27*

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

si eu am dat sfoara in tara despre cresterea gainilor, nu vreau sa ii dau carne injectata si plina de hormoni.. bunica sotului are ouatoare insa au o carne tareeeee...

Oana si eu am mai citit fel de fel de carti cu diversificarea, insa de multe ori am gasit aberatii.. de ex in cea a lui ruth yuron ( am vrut sa o cumpar) , rasfoind-o am citit chestii de genul nu mai da lapte noaptea copilului, laptele e insuficient, se recomanda intarcarea de la 9 luni.. si am renuntat..
Brosurica, nu e buna step by step insa cam respecta articolele pertinente de diversificare, pasii de urmat, cu ce fructe se incepe.. etc..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanaiasi

Ionela, eu deja l am instiintat pe taxu sa mareasca productia de hulubi.1 an ea va manca porumbel si pe ici colo curcan.

Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011

Doamne iti multumim!



cum e carnea de porumbel?

eu am zis sotului de curcan, insa el a inceput teorie ca buna-sa a crescut curci, insa ca le-a dat pe toate pt ca soacra-mea a zis ca sunt cancerigene..
nu am mancat niciodata carne de curcan insa am mancat rata, iepure, nutrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Sei carnea de curcan e foarte buna.
Eu am cumparat Penes, piept si pulpa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinkysor spune:

Hello fetelor!

Simmo, sa-i treaca repede lui Adiel raceala! si La multi ani pentru cei doi pitici!

Sei, sefa ta este de coma! Cat tupeu sa-ti zica asa ceva

Jade, un pupic pentru micutul T sa-i treaca repede raceala! Cred ca e tare greu ca zici ca nici nu mananca

Lena, intr-un fel are sens ce zici tu dar suzeta nu tine de foame deci daca lui bebe ii e foame va vrea cu siguranta la san indiferent de suzeta. Mie o consultanta in lactatie mi-a zis sa nu-l tin la san mai mult de 40 de minute (ambii sani, bebe avea o luna jumate atunci). Ea a zis ca dupa ce papa sa nu-l mai tin la san si sa adoarma acolo ci sa il pun in patut daca ii e somn sau sa ma joc cu el... dar nu sa-l tin cate o ora si ceva la san. Eu de ceva vreme ii dau lui Dani suzeta si o ia mai ales cand este obosit, adoarme f bine cu ea!

Mikka, sa aveti drum bun! Sa suporte bine Mariuca drumul! si sa va distrati la munte

May, imi pare rau ca trebuie sa anulati

Sei, Anca pentru brosuri!

Noi suntem bine, acum dormim! Nu am mai iesit din casa de cateva zile din cauza vremii E groaznic afara bate un vant teribil...
Am o intrebare daca stiti cumva si ma puteti ajuta Dani are niste punctulete mici rosii pe obrajori, gat si f putine putin pe piept si burtica... nu stiu ce ar putea fi ??? Eu am pus pe seama caldurii... Pe obrajori am vazut azi ca s-a si inrosit putin pt ca e tot cu manutele pe la gurita si mai are si jucarii in manute cateodata. Ce ziceti ca ar putea fi?
aaaa si inca ceva... Sei sau fetele din Cj daca stiti un medic bun ginecolog recomandati-mi va rog. E pentru verisoara mea care este insarcinata

Va pup pe toate fara exceptie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Pynky... dr bun in Cluj...
parerile sunt impartite:
de ex.. mie mi-a urmarit sarcina 3 medici la inceput, iti zic punctele slabe /forte:
- - Sbarciu Mihaila.. era medicul meu de 3 ani , insa faptul ca nu vorbeste , nu imi zicea ca bebe e bine sau ce il sperie, nu empatiza, nu incerca sa-i explice pt ce imi da un medicament sau nu m-a facut sa-l schimb, parti bune: mereu imi raspundea la telefon, ma incuraja totusi, si e bun profesionist
-- Ciortea Razvan.. cel mai la moda medic din Cluj, iti face treaba cu f mult devotament, e tanar, counica ff mult cu mamica si parca fiecare copil e al lui, iti arata mereu totul la controale, t incurajeaza,iti explica tot, nu da vitamine/medicamente cu usurinta,eu am nascut cu el si am fost f multumita, a venit doar la nastere, insa a fost f dragut m-a tinut de mana, m-a ajutat, am glumit, dupa nastere venea mereu la mine si glumeam mult, imi zicea despre Ela( cat era la neo nato ) si era clar informat.. puncte slabe nu raspunde la telefon, iar Natalia a fost nemultmita de el pt ca dupa ce a nascut natural i-a facut ceza ( banuim ca din cauza lipsei de exp nu a vrut sa-si asume riscuri)... Atat eu cat si sotul am fost indragostiti e acest dr, pt ca ne explica tot ca la niste copii
-Mihai Surcel- e un doctor tanar, cam sever, insa mi-a creat impresiat de ff bun specialist, e seful departamentului de reproducere asistata de la Gine 1, a fost f atent la fiecare contril.. as fi vrut sa nasc cu el insa am renuntat la idee din cauza ca spitalul era in renovare si nu parea dispus sa ia paciente noi..
Eu personal te-as sfatui sa o indrumi catre un medic de la Ginecologie 1 pt ca spitalul e proaspat renovat, saloane cu 3 paturi si asistentele mai dragute.. la Stanca(gine2 ) conditiile desi bunicele, se fac nasteri pe banda rulanta iar asistentele niste scarbe, sa nu zic ca daca ai noroc sa prinzi o perioada full ( cu 15 nasteri pe zi) stai si intr0un salon tranztoriu cu 6 paturi( a fost bine cat am fost 3-4 , dupa aceea devenit disperant)


FETELOR CE FARFURII LUATI LA DIVERSIFICARE?
in prima faza o sa ii dau eu din vas de sticla, tacamuri melamina,.. insa cand ii dau ei lingurita ? plastic /melamina/ sticla? eu as tinde spre melamina..
NE TREBUIE CANITA/sippy cup?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Pinky, scuze de intrebare, dar cine e consultantul tau pentru alaptare? Chiar am o curiozitate... asa... de consultant in formare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

fetelor,am luat decizia sa nu anulam. am mers pe minimum de meniuri - 40 adica - si.. speram sa se dea drumul la circulatie.
Doamne ajuta!
Lali, tu cum esti cu botezul?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

multumesc fetelorsper sa ajungem cu bine si sa nu racim.

may, sper din suflet sa fie totul ok la voi cu botezul

Sei eu stiam ca melamina e toxica...dar poate confund.
Apropo,linguritele din silicon nu sunt bune? eu am luat din asta (ii dau vigantolul cu ea) mergand pe principiul ca suzetele si tetinele sunt tot din silicon...

Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zubi spune:

Eu am citit si cartea lui Sei, si cartea Ancai, si alte carti...si sunt idei care se bat cap in cap..undeva scrie ca galbenusul se da la 6 luni, in alta la 9 luni...si multe altele de genul asta, de asta mi-e tare greu....pt ca nu stiu dupa cine sa ma iau, mi-am luat notite, fac fel de fel de scheme....un lucru e cert, de saptamana viitoare,cand Ayu face 5 luni, o sa incep usor usor, avansd in vedere ca a primit exclusiv LP, eu cred ca e momentul potrivit, plus ca el da niste semne, imi soarbe linguritele cand ii dau vigantol, apa..ma rog,apa ii dau de cateve zile doar; se tot trezeste noaptea, nu stiu daca de foame, dar pana acum , de la 3 sapt nu s-a trezit.....eu cred ca este o alegere buna, la 5 luni eu cred ca el este pregatit. Dar daca gresesc cumva din nesttinta ( cu toate ca am citit o gramda si la concluzia asta am ajuns ) sa ma trageti de urechi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hayat_Kh spune:

Buna seara!

Acum ,cand am si eu un pic de liniste...vin sa imi astern "gandurile"...impartasindu-le cu voi.

Recitindu-ma...mi-am dat seama ca intr-adevar , asa cum spunea si Ionela , atunci cand esti nedormit, stresul si dramatismul se amplifica.

Se vede clar ca imi lipseste socializarea directa cu oamenii....ca incep sa o iau pe aratura.SI TREBUIE SA SPECIFIC: chiar daca sunt in starea asta, nu imi pierd firea cu copilasul. As vrea sa nu se inteleaga gresit.Imi dau seama cat de alrmant suna postarea mea....:(

Lena, balerinele tale , in prima instanta m-au facut sa imi iau copilasul in brate si sa plang...ca mai apoi sa zambesc cu toata fiinta, gandindu-ma cat de binecuvantata sunt ca va am.

Nanna....imi pare sincer rau ca am putut sa exprim atata disperare in mesajul meu, insa ...cred ca deja v-ati obisnuit cu mine, sa iau lucrurile pe rand, sa le rezolv cu calm . Sincer, cred ca a fost prima mea iesire atat de disperata...incat m-am uimit si pe mine insami. De obicei, pastrez in mine trairile de acest fel.Asa am fost invatata, sa fiu mereu tare pentru ceilalti, sa le dau ce am mai bun in mine.

DA, Razvan este un invingator. In legatura cu amanatul operatiei...aceasta este amanarea,pana in mai-iunie, cand Razvan implineste 8-9 luni...termenul dat de medic este ideal pana la varsta de 1 an sa se faca prima interventie, ca a doua sa fie facut la 6 luni dupa. Despre faptul ca trebuie operat , stiam din primul minut de dupa nastere.Nu a fost o surpriza pentru mine, dar stiti cat de tare ma consuma faptul ca nazdravanul meu va trece prin aceasta interventie.

Ionela, mamica scumpa si draga.Mi-ai fost alaturi mereu.... Crede-ma ca tocmai acesta este motivul pentru care ,cu tot respectul si toata dragostea ce v-o port tuturor, refuz ca voi sa rupeti din banutii comorilor voastre sa ma ajutati pe mine.



Seidana, draga mea draga...mi-as fi dorit intr-adevar sa imi fii mai aproape. Nu stiu de ce cand vine vorba de tine, simt cu totul altfel.Iti multumesc pentru imbratisarea virtuala.

Ingerash, Razvan este comoara mea, este minunea pe care am asteptat-o atat de mult in viata mea.A aparut cand nu credeam ca mai este posibil. Crede-ma ca fiecare minut, fiecare clipa i-o acord lui.Ne jucam, povestim, zburam ca avioanele prin casa.Probabil ca vecinii au impresia ca s-a mai mutat o familie cu noi in casa...la cata zarva facem...:)) In ce priveste curatenia, gatitul, spalatul..ei bine, sotul, se pricepe doar la aspirat, sters praful si spalat vasele...dar, ii trebuie o zi intreaga pentru toate astea.Trebuie sa trag de el,sa il imping de la spate. pentru ca mereu este obosit de la munca.Dar , ma ajuta foarte mult, cu tot ce poate el.

Pinky,Mikka,May..Imi este suficient ca existati.

Alayna, medicul din Germania vine. si cred ca pretul tot acelasi ar fi sau poate chiar mai mult. Multumesc scumpa.
Off, prin cate treci si tu, si stai acum sa ma ajuti pe mine.....tztztzt...Noura are nevoie de tine 100%.LAsa, ca la noi, nu e un capat de tara. O rezolvam...


AbMariana, asadar, noi pentru HS2 distal ne-am pregatit.Pentru ca asta ni s-a spus de cand s-a nascut Razvan ca ar fi.Da, in dl profesor am toata increderea.AM citit foarte mult despre dansul si am vorbit cu persoane care si-au operat copiii la dansul. Inca nu am auzit despre vreun caz esuat in ce-l priveste.Si noi dramuim banutii de foarte mult timp...tocmai pentru ca stiam ce ne asteapta(sau cel putin ..credeam).Multa sanatate nepotelului si putere surioarei sa treaca peste interventie.


Trebuie sa va spun, ca , desi, intr-adevar banii sunt o mica problema, noi am fost cat de cat pregatiti.Adica, reusisem sa punem deoparte,de cand s-a nascut Razvan, 2500-2800 euro, pentru operatie, insa nu ne-am asteptat ca suma sa se ridice si mai mult de atat.

Michella..multumesc

Camady. eu va las, asa cum v-am lasat si pana acum. Dar, in ce priveste banii, asta nu pot.O sa reusim noi cumva...avem rude..de la care putem lua, fara sa mai facem imprumuturi la banca si sa dam si dobanzi inapoi.





Mami fericita de Razvan Octavian 15.09.2011



Mergi la inceput