Brumarei si craciunite de nov-dec 2011 (2)
Raspunsuri - Pagina 5
mihaela_let spune:
Nicole , tie nu ti-au zis medicii ca e prematur? Si eu tot la 36 de sapt fix am nascut, practic 34 de la conceptie. Au inceput si la noi colicii groaznici de 3-4 zile. Pana acum erau, dar parca nu asa de rai. De 2 nopti nu mai dormim...Si noi am dat Infacol, Bonisan si acum Sab simplex.
Mami de Eva Ioana Cristina
nicoleLi spune:
Mihaela, ba da, a fost prematura, cand am aflat ca fost cazata in salonul de prematuri de la Giulesti am zis ca o iau razna, ne asteptam sa fie mai mare, cel putin asa aparea la ultima eco dar m-am linistit cand mi-a povestit sotul ca a vb cu dr. neonato si mi-a zis ca e prematura dar e ok, viguroasa si nu are probleme de prematuritate si n-au bagat-o deloc la incubator; a trebuit sa stam mai multe zile in spital ca sa inceapa sa ia in greutate; a vrut ea sa ne cunoasca de ziua sotului si n-a mai asteptat pana la DPN sa mai creasca la caldurica in burtica ; eu nu credeam ce se zice ca isi aleg singuri data nasterii dar m-am cam razgandit
nicoleLi spune:
noi am avut perioada de urlat toata noaptea, de dupa baita pana la 6 dimineata, intre 6-7 sapt, a tinut vreo 3 nopti dar nu una dupa cealalta apoi a inceput sa scada perioada, mai urla doar de la o masa la alta, cate una, doua pe zi; eu am reusit de multe ori s-o calmez cu uscatorul de par; il tin mereu bagat in dulap langa pat si o incalzesc pe burtica; sau a mai mers sa pun langa ea in carut, la burtica, o sticla patrata cu apa calda+leganat la greu ca a inceput sa scartaie bietul carut.
mihaela_let spune:
Sa stii ca isi cam aleg data nasterii. Si la noi a fost la fel...hotarasem cu dr sa facem ceza pe 4-5 ianuarie, dar pe 17 dec, seara, mi s-a rupt apa asa ca...si a venit micuta ca sa fie prezenta de ziua mea (pe 21 dec, desi eram in spital, am primit cel mai frumos cadou - mi-au dat-o pe micuta in salon cu mine).
In leg cu colicii, eu ii pun pe burtica o bucata mai mare de vata incalzita in prealabil cu fierul de calcat (m-a invatat mama ca e bumbac si tine mai mult de cald). Nu i-o pun direct pe piele, ci pe body sub pantalonasi. Sper sa nu ne tina foarte mult ac perioada ca mi se rupe sufletul cand o vad cat se chinuie cu acele dureri .
Mami de Eva Ioana Cristina
Loredana_M spune:
Neatza!
Fetelor, si noi ne-am chinuit cu colicii. Am incercat tot felul de variante, Infacol, Bonnisan, Baby Drink, Gripe Water, dar sa stiti ca cel mai eficient a fost Espumisan de 100 mg (nu de 40), cate 5-10 picaturi inainte de fiecare masa. De 3 sapt nu mai avem colici. In schimb, acum plangem de plictiseala f des, iar cand schimbam jucaria sau ne ia mami in brate, brusc parca se apasa un buton si tacem. Copiii astia...cica sunt mici si prosti. Da de unde...
rania_s spune:
Neata!!!
ALTESA....la noi a inceput refluxul pe la 2 luni.Eu mi-am dat seama pt ca dadea afara mult laptic.Manca o ridicam sa scoata aerul,dadea laptic afaara,apoi peste jumate de ora iarasi dadea,peste o ora din nou si cateodata dadea branzit tare,ma temeam sa nu se inece noaptea,o puneam sa doarma doar pe parti i-am ridicat patutul la 30 de grade si nimic.Din cauza faptului ca dadea lapticul afara manca si mai des,de ajunsem sa cred ca nu-i ajunge lapticul meu,sau cum zicea soacra ca-i slab laptele meu si altele.
Asa ca mi-am luat beba si am mers la doctor...Acum suntem pe drumul cel bun,mai da cate o gurita de lapte cand si cand,doar dupa ce papa in rest nimic.
Sa aveti o zi frumoasa!!!
ALTESA spune:
ok multumesc de raspuns rania .
Colicii la noi au venit precoce la doar 3 zile de la nastere si am folosit colief cae nu-si merita banii,apoi espumisan care-i merge cateva zile dupa care schimbam pe infacol,si tot asa ,acum ma gandesc ca dca au inceput mai devreme scapam de ei mai devreme nu?.
cum a-ti stiut ca nu mai au colici ca sa intrerupeti tratamentul ?
mami implinita de baby Rafael-Ioan
happy_mammy spune:
Neatza fetele!
Va servesc cu o fierbinte in dimineata asta geroasa...brrrr
Am cam lipsit o vreme, dar v-am citit din urma...
Lia, sanatate multa puiutului tau, o sa treceti si peste asta
Paula, ce frumos este Bogdanelpup micutul crestin!
Miereamara, felicitari pentru Nadia, e o scumpaSa va bucurati de amandoi!
Rania_s ce tare ma bucur ca n-ai dat lapticul tau pe lapte praf...
Salutare Abramburika!!! cum este Elisa?
Bine ai venit Mihaela_let! Sa fie sanatoasa micuta Eva Ioana Cristina
BlackCat, Victoria ta e o dragalasa!!!
Si eu vreau pe FB!!! Primesc si eu o invitatie! Multumeeesc!
Despre noi ce sa va spunem?
Bubu se trezeste dimineata numai un zambet, gangureste la greu, e mare vorbaret ( seamana cu maica-sa), isi tine singurel jucaria zornaitoare, vrea la tv, intoarce capul daca-i mut pozitia si se supara tare cand il opresc- pana ii distrag atentia altfel. Cand stam pe burtica, ridicam caputul si il intoarcem de pe o parte pe alta...in schimb, mi se pare ca are cam multa saliva, deja are balute si nu prea cred ca e normal...inteleg sa curga balutza atunci cand ii dau dintisorii, dar de la aproape 3 luni cred totusi ca-i cam devreme. Mamici care nu sunteti la primul bebe, voi ati intampinat situatia asta?
Va pup cu drag!
cristi07 spune:
buna dimineata!
happy mammy, e normal sa inceapa sa baleasca asa de repede, chiar daca nu apar dintii curand. Si al meu cel mare a inceput devreme cu balutele si dintii au inceput dupa 4 luni jumate.
happy_mammy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristi07 buna dimineata! happy mammy, e normal sa inceapa sa baleasca asa de repede, chiar daca nu apar dintii curand. Si al meu cel mare a inceput devreme cu balutele si dintii au inceput dupa 4 luni jumate. Cristina cu Radu (3.12.2007) si bebe 2 Toma Gabriel (24.11.2011) |
Merci mult de raspuns, eram chiar ingrijorata...