Despre spiritul de turma la romani

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Maria_1
a merge ca / cu turma (dupa cineva) expr. a urma (pe cineva) in mod automat / fara discernamant.
echipa: Grup de oameni care, sub conducerea unui sef, indeplinesc in acelasi timp o munca sau o actiune comuna

Este eronat sa compari definitia unei expresii cu definitia unui cuvant.
Argumentarea, buna sau rea, va shiopata si va naste polemici.

Intr-adevar turma atunci cand se refera la un grup de oameni are sens depreciativ.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carla_B spune:

va recomand si lectura conferintei "Gaste si gasti literare" (1892)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria_1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Citat:
citat din mesajul lui Maria_1
a merge ca / cu turma (dupa cineva) expr. a urma (pe cineva) in mod automat / fara discernamant.
echipa: Grup de oameni care, sub conducerea unui sef, indeplinesc in acelasi timp o munca sau o actiune comuna

Este eronat sa compari definitia unei expresii cu definitia unui cuvant.
Argumentarea, buna sau rea, va shiopata si va naste polemici.

Intr-adevar turma atunci cand se refera la un grup de oameni are sens depreciativ.

Multumesc pentru critica. Comparatia mea venea sa intampine un mesaj anterior al cuiva si sa aduca lamuriri asupra 'sensului' cuvintelor pe care le folosim.
Daca nu esti de acord cu sensul din dex sau cu sensul general recunoscut al unor cuvinte/expresii, foarte frumos.
Daca argumentarea ( buna sau rea???) va naste polemici, foarte frumos.
Ma intereseaza daca mai ai ceva de adaugat la subiect. Critica la adresa mea si a argumentelor aduse de mine am priceput-o.

Ceva legat de subiect? De discutie? De afirmatiile asezate in pagina?

Multumesc pentru intelegere si pentru colaborare.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Carla_B

va recomand si lectura conferintei "Gaste si gasti literare" (1892)

Din pacate nu am gasit pe internet si nu am citit coferinta aceasta. Poti sa imi spui unde se poate gasi. Multumesc pentru sugestie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Ia-o mai usurel, Maria.
Ca eu acolo nu am scris nimic urat la adresa ta.
A fost pur si simplu o opinie contra nu o critica.

Mai mult de atat nu am scris nicaieri ca nu sunt de acord cu definitiile din dictionar si nici nu le-am combatut.

Ba chiar in incheiere am specificat ca "turma" (conform DEx-ului si unicului sens in care se foloseste azi referitor la oameni) este un cuvant depreciativ.

Deci eu nu sunt de acord cu ce a spus a spus Cleo.
Turma nu este esenta dezvoltarii. Grupul da. Echipa da.
Turma este esenta supravieturii si a dezvoltarii pentru animale.
Pentru oameni exista comunitati.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carla_B spune:

In "The Sleepwalkers", renumitul autor Arthur Koestler investiga tensiunea continua dintre individualism si colectivism in evolutia omenirii.

Titlul alternativ al cartii (despre cum viziunea noastra asupra universului a fost schimbata de 1-2 indivizi) ar trebui sa dea de gandit... tuturor.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Carla_B

In "The Sleepwalkers", renumitul autor Arthur Koestler investiga tensiunea continua dintre individualism si colectivism in evolutia omenirii.

Titlul alternativ al cartii (despre cum viziunea noastra asupra universului a fost schimbata de 1-2 indivizi) ar trebui sa dea de gandit... tuturor.

Multumesc pentru recomandare. Pentru cine mai este interesat/a, am gasit-o pe scribd aici:

http://www.scribd.com/doc/44301572/ArthurKoestler-TheSleepwalkers

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Maria 1, dar tu ce vrei de la Forumu' asta, concret? Asa, intr-o fraza, poti sa explici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Pai hai s-o luam metodic ca topt ai batut tu apropo in alta parte de una din meseriile avute de mine:
1. O lauzi pe X ca nu se lasa influentata de "sosul scarbos al occidentului/occidentalilor(nu esti inca sigura in privinta asta)" fara sa te doara in cot de forumistii/forumistele care locuiesc in Occident si se simt mai acasa acolo decat au fost vreodata in Ro ca apoi sa ridici in slavi curatenia aceluiasi Occident unde regulile sunt respectate dar nu pentru ca oamenii s-au nascut cu bun simt ci, in opinia ta, din instinct de turma.
2. Consideri turma tot ce, tot in opinia ta, se aliaza impotriva ta doar pentru ca nu sunt de acord cu ideile pe care le for,ulezi si scrii aici unde, by the way( ca tot utilizezi limba engleza la fiecare 2 fraze) este un forum public si unde fiecare este liber sa discute si sa-si afirme ideile atata timp cat se pastreaza limita bunului simt(limita pe care tu ai depasit-o cu gratie de cateva ori intr-un timp record dar nu vorbim aici despre asta).
3. Afirmi ca nu esti nici rasista si nici prejudecati nu ai desi dai exemplul unui barbat de alta culoare decat a ta si care nu a fost integrat in cercul tau de prieteni/colegi ba l-au m-ai abandonat si tu tot din spiritul de turma( afirmat tot de tine) deoarece avea alta culoare/imbracaminte/culoare a ochilor/forma nasului si pentru ca CEILALTI nu-l placeau iar TU nu ai vrut sa ai probleme. Again, by the way, in orice universitate daca ai chef sa inveti si iti face placere prezenta cuiva, nu dai doi scuipati pe ce spun "ceilalti" si iti vezi frumos de treaba ta. Nici un profesor cu capul pe umeri nu te-ar fi taxat daca te "aliai cu teroristul" si nici colegii tai nu aveau dreptul sa-ti impuna tie, o persoana adulta, cu cine sa vorbesti sau nu. Daca tu te-ai lasat influentata de ei doar ca sa treci examenele mai usor inseamna ca de fapt ei te ajutau sa copiezi, nu sa inveti.
4. Pe oricine scrie opus cuvintelor tale, indiferent cum isi exprima opiniile, consideri slabe de minte, rele, pe mine m-ai facut mitocana("Asta se numeste proasta crestere, mitocanie si lipsa de bun simt) doar pentru ca ti-am adus aminte ca nu e treaba ta sa judeci pe cineva pentru ce si cum o face indiferent de ce face fara ca eu sa fi folosit vreo injurie la adresa ta si pot da citate exacte din mesajele tale in schimb tu ai aruncat "delicat" in stanga si-n dreapta cu gratuitati, numind persoane si nu idei ca fiind proaste, nesimtite etc.
5. Dai citate din biblie ca fara nici macar sa cunosti intelesul cuvintelor pe care TU LE FOLOSESTI. By the way, AGAIN, diferenta dintre a preacurvi si a curvi este ca a preacurvi inseamna ca faci sex in afara casatoriei(inainte de casatorie sau dupa divort, nu conteaza), a curvi inseamna sa te culci in stanga si-n dreapta cu oricine pe bani sau nu. Xio nu te-a facut curva cand a scris ca preacurvesti ci doar pacatoasa conform normelor religioase.
6. Cand ti se spune ca nu stii sa porti o conversatie nu inseamna ca persoana respectiva te-a facut proasta. Pur si simplu sunt oameni care nu stiu sa discute sau nu sunt interesati de o discutie ci doar de un monolog sau pupincurismul unora. Pana si conversatia este o arta care se invata.
7. Nu se discuta persoane ci situatii este deja o regula pe care iar ai incalcat-o pentru ca pe langa a spune despre Andacos ca e rea(nu, nu este nici prietena mea si nici favorita mea si de foarte multe ori eu si ea ne-am contrazis dar nu pot sa nu recunosc cand are dreptate), pe Xio ai jignit-o pe fata(iar nu tocmai una din favoritele mele deci nici de data asta nu scriu din spirit de turma), pe altele desi nu le-ai dat numele ai scris exact dupa mesajele lor cat de incuiate sunt deci ai discutat sigur persoane si nu situatii.
Si apoi te vaiti ca "lumea" nu intelege ce vrei de fapt? Valurile nu se fac atunci cand te pui de-a curmezisul curentului ci atunci cand ai ceva inteligent de spus sau faptele tale sunt atat de importante incat lasa urme. Eminescu e cunoscut mai mult pentru scrierile sale si nu pentru opiniile sale politice, Michael Jackson a lasat in urma sa muzica, Van Gogh a lasat arta. Tu vrei sa lasi ce? Discutii discutate doar de dragul de a fi CONTRA?
Uneori mesajele tale dau dovada de maturitate ca apoi brusc sa arate ca ale unei fetite rasfatate care-l ia pe NU in brate. Eu cred ca tu inca incerci sa descoperi cine esti si te razvratesti tuturor asa cum adolescentii se razvratesc parintilor desi au parte de suport, dragoste, intelegere. Pur si simplu tu acum testezi, vrei sa vezi cat tine si ce.
Esti o tanara inteligenta dar nu arata aceasta inteligenta doar copiind citate de pe internet si nu incerca sa te dovedesti inteligenta doar scriind impotriva celor "vechi" pe acest forum doar sa arati ca ai curajul sa scrii impotriva lor. Asta nu e curaj ci altceva.
Nu ti-am scris acest mesaj cu dorinta de a te umili ci pentru a iti spune ca poti fi mai mult decat arati. Omul invata toata viata si prejudecatile se pot schimba iar tu o poti face sigur.
Nu am sa-ti scriu parerea mea despre relatia ta cu acel barbat pentru ca nu sunt in masura sa dau sfaturi avand in vedere ca si eu am ales gresit de doua ori si ma simt norocoasa ca am reusit sa rup relatiile respective iar acum sunt fericita. Este alegerea ta.
Serios, acum, daca doresti ca sa fi tratata cu maturitate arata ca esti matura. Inteligenta,repet, esti asa ca foloseste aceasta inteligenta in folosul tau.
Nu ti-am scris nici in calitate de profesor, nici de psiholog ci in calitate de femeie.

----------------------------------------------
mama de Alexa,mandria ochilor si sufletului meu, 23mai1997 si Sandra ingeras frumos 4septembrie2004/august2007

O palma sau urlat la copil nu inseamna educatie!Inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! NU EXISTA MOTIVATIE SI NICI SCUZA! Aceeasi intoleranta pentru abuzul de orice fel.

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT PE CEI CARE AU ATATA NEVOIE AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Uite ce diferente sunt intre raspunsurile pe care le primesti la Femina Intim unde intrebarile tale si mesajele sunt pertinente, politicoase, simple si ce raspunsuri primesti cand incerci sa fii Gica Contra. Ai mult mai multe de oferit si de aratat.

----------------------------------------------
mama de Alexa,mandria ochilor si sufletului meu, 23mai1997 si Sandra ingeras frumos 4septembrie2004/august2007

O palma sau urlat la copil nu inseamna educatie!Inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! NU EXISTA MOTIVATIE SI NICI SCUZA! Aceeasi intoleranta pentru abuzul de orice fel.

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT PE CEI CARE AU ATATA NEVOIE AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11

Mergi la inceput