Despre spiritul de turma la romani

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

maria,
este destul de agresiva formularea:sosul scarbos al mentalitatilor occidentalo-atee-egocentriste.
cu riscul de a te deazmagi, pot spune, ca una care am fost si merg inca destul de des in acel occident, decenta imbracamintii,a comportamentului celor de acolo e primul lucru care m-a izbit.
de unde stii tu ca sunt atei?sau ca sunt egocentrici?
cu cel mai mare nr de avorturi, Romania este o tara atee sau teista?
a se scadea!
sa revenim un discurs decent, limpede, fara a generaliza.
de unde stii ca occidentalii sunt egocentrici?le pasa de celalat si de mediu cu mult mai mult decat pe malurile dambovitene.
au acel we agree to desagree,care implica respectarea celuilalt, indiferent cum gandeste el.
vorba marelui arheolog Nestor, pe ce bazezi cand afirmi asa ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

deci Maria cauta sa formeze turma ei proprie si personala....

histamina....isi da cu presupusul, e la moda.

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

Mergi la inceput

nu e nicio presupunere, este o afirmatie intemeiata pe o experienta proprie si personala, menita sa conteste o afirmatie agresiva.
emanuela, unde e presupunerea? Fii mai explicita.
m-au deranjat epitetele calificative date occidentului si am replicat ca atare.
faptul ca afirmi ca maria isi cauta sa formeze o turma, e o presupunere de a ta sau o convingere ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Citat:
citat din mesajul lui histamina

nu e nicio presupunere, este o afirmatie intemeiata pe o experienta proprie si personala, menita sa conteste o afirmatie agresiva.
emanuela, unde e presupunerea? Fii mai explicita.
m-au deranjat epitetele calificative date occidentului si am replicat ca atare.
faptul ca afirmi ca maria isi cauta sa formeze o turma, e o presupunere de a ta sau o convingere ?

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea

nu tu, ea isi da cu presupusul. a si afirmat ca nu a trait afara, deci nu are o baza reala la ceea ce zice, nu stie ce mentalitati sunt acolo. si pe mine ma deranjeaza afirmatiile de gelul postate de Maria, afirmatii fara un fond dar nu-mi mai bat capul cu ea.
faptul ca ea isi cauta o turma al carei lider sa-i fie o spune chiar ea.

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

Mergi la inceput

scuze emanuela,dar cum era formulat,asa am inteles ca mama de strumf nedormita de un an si jumatate ce sunt.

ai dreptate.si pe mine ma enerveaza f mult aceste afirmatii a prori.

am experienta de peste 15 ani a occidentului si stiu ce spun.
mai avem mult pana acolo.

imi vine in minte o liturghie la Salzburg, cu Biserica plina.................

Mergi la inceput

rugaminte la moderator:schimbati titlul topicului.efectiv este jignitor.
si-s numai 20% romanca.
parerea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

maria cauta de la postarea 1 sa-si formeze turma. momentan a exclus din turma ei exclusivista: "romanii", "ateii", turma care se balaceste in "sosul scarbos al mentalitatilor occidentalo-atee-egocentriste" (tre sa aiba cumulul condimentelor sosului sau sunt alternative?), aia de sunt de acord cu ... (o paleta larga de substantive), pe cei care nu sunt de acord cu ... (idem), pe ai de vorbesc frumos, pe ai de vorbesc urat, pe ai de nu sunt on topic, pe ai de crede ea ca nu sunt on-topic.

"dar stiu ca vreau sa stiu parerile oamenilor" - te doare-n posterior de parerile oamenilor, te intereseaza exclusiv parerile oamenilor care rezoneaza cu ale tale (ai spus-o de mai multe ori, n-am chef sa caut citate). asa ca nu mai minti, ca nu-i frumos. cei sapte ani de-acasa pe care ni-i fluturi pe-aici pe sub nas e clar ca nu-i ai.

ce-i mai misto e ca aplaudaci se gasesc intotdeauna, slava domnului. gaska (scuze, turma) pare deja formata.

scelgo di camminare in silenzio accanto a te
vita mia
che sono un uomo libero in questo mondo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

pentru ce ai scris tu mic acolo... ce e rau in asta?

http://noideea-noideea.blogspot.com/2011/04/divort.html
http://noideea-deea.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

? tre sa fie ceva rau ca sa scrii cu litere mici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria_1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Maria, interventiile mele anterioare la subiect au fost strict parerile/ideile din putzul gandirii mele de simplu user. In calitate de moderator insa, te rog sa ai grija la ce si cum spui. Vezi ca generalizezi si jignesti la greu multa lume.

Offtopic:

Ce spun? Si cum spun? Ce anume constiuie o generalizare si care este lumea pe care o jignesc? Atrage-mi atentia te rog ca eu nu vad in textele mele altceva decat libertatea de exprimare. Si eu consider jignitoare niste 'remarci' fata de credintele si principiile mele, dar eu ma adaptez la libera exprimare si nu amenint pe nimeni ca generalizeaza sau ca vorbeste prea mult.

Am convingerea ca traim intr-o tara libera si ca "ce spun" nu trebuie luat in discutie. Atata vreme cat nu promovez injurii, insulte directe, rasism, xenofobie, homofobie, antisemitism sau alt gen de mesaje cu tente disciminatorii si/sau rasiste.

Am pareri diferite, dar am si dreptul la libera exprimare. Faptul ca se atenteaza la libera exprimare este foarte ingrijorator.

Mergi la inceput