Cum v-ati dat seama ca aveti copii altfel?
Raspunsuri - Pagina 4
Selene_Bunny spune:
elena.elena, Duck TV era singurul post recomandat si de alte mamici pe vremea cand Daria mea avea sub 3 ani... Pentru ca imaginile se misca intr-un ritm lent, sunetele nu sunt stridente...
Inteleg ca te invinovatesti, dar poate nu asta e cauza...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
Chuny spune:
Multumesc pt raspunsuri, revin dupa-masa pt ca am o sedinta la scoala ( vreo 7 persoane) pt baietelul meu ... ca un juriu care va stabili daca baiatul meu poate intra in clasa I sau nu.
Imi place ce turnura ia subiectul si spuneti lucruri interesante.
Selene_Bunny spune:
adelamaria, eu te inteleg asa de bine cu nemancatul... La noi perioada a durat doar 2 luni, dar am zis ca imi iau campii...
Iar refuzul de a-si asuma autonomia exista si la noi. Ca n-are ea chef. Mancatul singura scartzaie.
Imi cer scuze mamicilor de copii speciali, daca m-am bagat peste voi, nu am vrut decat sa va incurajez.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
sheherezada spune:
adela intotdeauna am spus ca intelegem o situatie doar prin prisma propriilor experiente.Indiferent cat o sa incerce un parinte care are un copil ce se incadreaza tipare ,nu o sa reuseasca sa inteleaga dimensiunea dramei din sufletul unei mame cu un copil deosebit.Dorinta noastra de a fi si copiii nostrii la fel ca si ceilalti,de a avea aceleasi sanse in viata.Maia si-a inceput viata cu un mare handicap fata de ceilalti copii.A recuperat foarte mult dar nu in totalitate.Sper ca o sa vina candva si ziua in care sa ma pot relaxa si eu.
Selene nu cred ca cineva de aici s-a suparat.
Chuny mult noroc la scoala.
Poze
Bebe Beca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sheherezada Intrebarea mea se adreseaza parintilor care au copii cu simptome din spectrul autismului. Parintii copiilor cu probleme au tendinta sa refuze adevarul.Vedem doar ca refuza sa manance , au probleme cu somnul sau sunt mai activi decat altii.Care a fost simptomul care v-a facut sa va dati seama ca nu sunt doar mai altfel? Multumesc 'Nu exista culmi de neatins,ci numai aripe prea scurte." Poze |
Citind ce-ai scris tu, mi-a intrat un cui in suflet... Baietelul meu de aproape 1 an se incadreaza in toate cele 3 descrise de tine. Mancare mai slab, somnul este praf si este foarte activ, mai activ decat stiam de la celelalte 2 fetite ale noastre. Ce ar trebui sa urmaresc? El socializeaza cu noi, ar sta in brate mereu daca s-ar putea, este si vesel, se mai joaca si singur, dezvoltarea fizica este foarte buna... A inceput sa mearga foarte devreme, din gurita da toata ziua, ba, pa, da, data, mama, etc.
sheherezada spune:
Ioana nu cred ca aceste simptome sunt ca un tipar si cine se incadreaza in el este neaparat altfel.
Cred ca baietelul tau nu are nici o problema.Sincer.
Poze
Bebe Beca spune:
ce ne nedumereste pe noi sunt unele crize de plans pe care le face, in caz ca nu se intampla fix asa cum doreste el. Se supara atat de tare, incat se opreste foarte greu, se pune pe jos, are o placere deosebita sa se dea cu capul de podea, etc. Si vin din senin lucrurile acestea.
Nati spune:
Bebe Beca, nu cred ca baietelul tau are autism, ori inca nu cred ca se poate diagnostica.
Cand povestesti de baiatul tau, parca il descrii pe al meu flacau, care acum la varsta de 3.8 ani mananca singur, doarme ca valiza si 10 ore, plus ca e foarte activ.
La noi medicul chirurg si pediatru ne-a recomandat sa urmarim evolutia lui, sa vedem daca raspunde cand este strigat, daca plange fara un motiv si mai mult de jumatate de ora non stop, daca se uita fix la o jucarie ori altceva pt mult timp, sau daca respinge un alt copil si il apuca un plans incontrolabil.
La baiat medicul era interesat sa vada daca exista schimbari din cauza ca juniorul a fost operat la plaman a doua zi dupa nastere, multa medicatie, anestezie si multe antibiotice.
Se gandea ca poate din cauza combinatiilor de medicamente si stress pt junior sa nu intervina ceva si sa-i schimbe evolutia normala de dezvoltare.
Dar e ok juniorul, adevarul ca pana la varsta de 1.9 ani am zis ca cedez nervos de la oboseala, mai mult era treaz decat sa doarma, avea o energie ceva de speriat, plus ca manca precum furnica, sau absolut deloc mancare solida, decat lapte.
L-am lasat in ritmul lui, acum daca ii este foame imi zice cand il intreb ori cere singur, nici acum nu se omoara cu mancarea, zile cand sparge frigiderul, zile in care abia ciuguleste.
Eu zic sa urmaresti anumite comportamente si ii ceri parerea medicului.
sheherezada spune:
Ioana toti copiii fac crize de tantrum .Depinde de noi cum reusim sa iesim din situatiile astea.Daca te enervezi si tipi,tipa si el.Asa ca incearca sa vorbesti cu el pe un ton cat mai jos,fara sa faci exces de cuvinte,pentru ca in situatiile astea nu prea poti comunica cu ei.
Poze
flaviutza spune:
Cel mai important segment de urmarit este comunicarea. verbala si in special non verbala. era la un moment dat, un documentar pe net cu exemplu video, un copil de un an, strigat in mod repetat pe nume si care nu intorcea capsorul versus unul care era extrem de activ in comunicare, intorcea capul, lalaliza , gesticula atunci can ii se vorbea.
In mare un copil non verbal de la 10 luni pana in spre 3 ani ridica suspiciuni atunci cand comunicarea nonverbala lasa de dorit, cand copilul e "absent" si nu raspunde la stimuli.prin mimica, gestica , privire.
Daca urmariti atent, un bebelus neurotipic intre 6 luni- un an comunica extrem de activ. se pliaza pe corpul adultului cand e luat in brate,nu ramane flasc, inert, gesticuleaza inca de la 4 luni cand vede biberonul, rade adultului sau are diverse grimase ce arata ca urmareste conversatia adresata lui, intinde mainile sa fie luat in brate, dupa 6 luni intoarce privirea cand e strigat pe nume in majoritatea cazurilor, dupa 9 luni urmareste cu privirea un punct / obiect aratat cu degetul de adult la comanda "uite" , in jur de un an arata singur cu degetul, se intinde dupa obiecte si le indica cu degetul ,eventual spune "aaa,,,iii" iar grimasa fetei lui spune"da-mi".
Dupa 8-9 luni apare asa numita "permanenta a obiectului" .copilului i se arata in fata lui o jucarie, jucaria este trasa prin campul sau vzual, pana iese din camp, copilul se va intinde inspre locul unde a disparut si o va cauta . sau: i se arata jucaria, apoi este ascunsa in fata lui sub o paturica, o va cauta. semn ca intelege , relationeaza si comunica cu mediul exterior .
Problemele de nutritie , in sensul refuzului alimentelor, acceptarii doar unui anumit ritual de hranire/probleme de hranire, da, apar la unii copii cu elemente autiste, dar e o problema la fel de comuna copiilor neurotipici, nu e acesta un indicator pentru autism in perioada sugarului si copilului mic, ci absenta comunicarii, in speta a comunicarii gestuale, mimice.