Nasterea la Arcadia - Iasi (30)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

oana.irina scuze ca am omis sa va felicit pentru rezultatele bune de la ecografia micutei.Chiar vroiam sa te intreb zilele trecute daca mai ai vesti insa m-am luat cu altele si am uitat.Ma bucur ca e bine gazulina!
Eu ma amuz cat e de bandituta micuta mea.Cand o pun in patut parca e curentata.Incepe sa planga in ultim hal de ti se inmoaie sufletul si mai intinde si manutele sa o iau.Eu ma induiosez repede si o iau la piept crezand ca are nevoie de caldura bratelor mele si cand colo ea abia asteapta luata din patut sa se duca la plimbare prin casa.Acum ca a invatat sa coboare singurica din pat e una doua pe traseu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana.irina spune:

Multumim DaDa! Ai fata mare, acusi merge singurica. In leg cu iesitul afara, ai dreptate.
Maria are o iritatie la gatut si am tot amanat vizita la dr pt ca au fost zile cand a mai disparut, dar acum s-a extins cam tare si o si mananca, pt ca dimineata e zgariata toata de cat se scarpina prin somn. Am facut o programare pt maine, dar m-am gandit apoi ca mai bine sa nu o scot pe gerul asta afara. O s-o duc atunci cand se va mai incalzi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

Dada, eu zic ca nu suntem inconstiente daca scoatem bebele afara pe frig sub -5 grade, daca este imbracat corespunzator. Acum, depinde si de varsta bebelusului. Dar dupa 5-6 luni nu cred ca e asa de grav. Nu tine argumentul cu miscarea, pentru ca nu putem compara cum se imbraca un adult si cum este imbracat un bebe pe vremea asta. Eu nu-mi pun 3-4 pulovere, 3 pantaloni, doua caciuli si un combinezon gros cu gluga, dar compensez prin miscare si nu inghet. Plus ca am picioarele pe solul inghetat, iar el nu. Un bebe tinut in brate primeste, pe langa toate astea, si un plus de caldura de la cel ce-l tine in brate. Un bebe tinut in carut mai are si o paturica pe el.

Eu nu am zis sa nu-i punem fular, ci doar sa nu i-l tragem peste gura si nas si asta pentru ca am auzit pareri avizate si argumentate. La gat trebuie sa aiba fular orice persoana, pt ca gatul este foarte sensibil si resimtim frigul in tot corpul. Un bebelus nu respira pe gura in mod normal, iar nasul pentru asta este facut, sa incalzeasca aerul pe care-l respira, ca sa nu ajunga rece in plamani. De asta ziceam ca e mai bine sa aiba o suzeta in gura si sa nu planga afara.
Eu, una, asa consider, ca, daca este bine imbracat, un copil poate fi scos afara cu moderatie, la orice temperatura, daca nu bate vantul tare, nu este viscol, pentru ca are nevoie de aer curat.

Acum, intr-adevar, este datoria fiecareia sa se informeze si sa faca ce crede mai bine pentru puiul ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

Stefana eu am vorbit in general.Nu am vrut sa deranjez prin cuvintele scrise.Normal ca fiecare mami are grija de puiul ei cum stie mai bine si este libera sa selecteze din informatiile citite ce vrea.Eu am scris parerea mea personala si din toate informatiile cat de cat avizate (nu din ceea ce au scris mamicile pe forumuri) citite, nu am gasit nici un argument pro, scoterii copilului in ger afara. Bebelusii nu trebuie imbracati cu mult mai gros decat noi adultii.Maxim o bluzita in plus fata de ce ne punem noi. Nu cu 3 pulovere, 3 perechi de pantaloni si combinezon.Daca asa se face o plimbare prin ger afara asta se cheama chin (infofolirea copilului si imobilizarea fortata in brate/carut(in sac/patura) unde abia se poata misca. Pentru ce??Pentru a capata imunitate si a fi zdravan de sanatos ca asa vor parinitii??? Aici e chestia ca poate aparea supraincalzirea ceea ce discutam si mai sus.Si un bebe transpirat pe ger...imagineaza-ti.Aer curat poate inhala si de la geamul locuintei *ce scriam si mai sus - prin aerisire.Intreaba un copil mai maricel daca e incantat sa mearga la plimbare la - 20 grade.Eu am nepotelul de 9 ani la mine de cateva zile si a refuzat si mersul la sanie din cauza gerului de afara.Noi la plimbare iarna mergem cu soseta,pantalon dublu captusit, body cu maneca lunga, bluzita si geaca, paltonas sau blanita in functie de temperatura.Pe cap o singura caciulita, cizmulite imblanite in picioare si fular la gat.[:D Nu cu ochii astupati, nu cu nasul astupat nu infofolita cu paturi in carut ci doar gurita acoperita.Noi cel putin pana acum nu ne-am udat la gurita pentru ca respiram pe nas.Must have este crema de protectie pentru bebelusi pentru ca frigul face ravagii si pe pielea micutilor nu numai a noastra.
irina de ce nu il chemi pe dr. acasa?Mie mi-a zis cand apare ceva sa il chem acasa sa nu duc fata la cabinet sa mai ia nu stiu ce de pe acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana.irina spune:

DaDa, nu e vb de dr nostru. El vine mereu, si cand e vreme buna. Eu l-am chemat intotdeauna acasa si la vizite de rutina si cand a fost racita. Nu am dus-o niciodata la cabinet. Si pe doamna cu vaccinul, tot acasa am adus-o si i l-a facut. Poate sunt exagerata, dar prefer sa evit sa o expun la tot felul de medii neprietenoase. La dispensar sunt o mie de oameni raciti pe acolo si m-am temut sa nu i-a vreo raceala sau ceva.
La dermato, stabilisem sa mergem maine, dar poate aranjez sa o aduc si pe dr asta acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gravidacori spune:

deci revin pe tema asta si azi vad- TOT CE A ZIS DADA ESTE FF CORECT!!! ATENTIE MAMICI!
MARE GRESEALA CU INFOFOLIREA COPILULUI IN HALUL ALA-TRANSPIRA,SI NU MAI TREBUIE SPUS INCA O DATA CA TRANSPIRA PE UN MAAAARE GER....NU?
NU VA JUCATI IN PERIOADA ASTA MACAR!
va trece gerul asta naprasnic si veti avea timp sa-l caliti pe o iarna mai blanda !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claumarcoci spune:

Buna dimi dragelor
Nico vreo veste ceva??( ca noi asteptam )
Fetele nu a mai fost de ceva vreme o polemica pe aici ( cea cu botezul ), parerea mea este ca fiecare mamica face cum vrea ea si cum simte, oricat am scrie ca e bine asa sau asa sau pe dincolo in nu-s ce studiu...
De exemplu eu sunt nascuta si crescuta la munte, mai exact la poalele Ceahlaului, deci ger de ingheata apele pe acolo, imi aduc si acum aminte cum copil fiind de vreo 4-5 ani am cazut cu sania in apa inghetata din rau( ne dadeam cu saniile pe raul inghetat )si cum am ajuns turture acasa...si sanatoasa sunt, nu am avut niciodata probleme majore de sanatate(pana acuma ), ce-i drept povesteste mama mea ca nu ne scotea decat in hol sa luam aer nu in ger .
In alta ordine de idei fiecare face cum considera...
Am o problema zic eu majora... imi cade parul ceva de speriat, totul ar fi ok pana cand gasesc fire de par pe bb, atunci ma apuca nervii, stau cu batic pe cap dar tot degeaba, am incercat tot felul de tratamente dar nici un rezultat.. poate aveti voi vreo reteta care a functionat.. va multumesc din suflet
O zi calduroasa in casa si suflet ca afara e ger

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nico_A spune:

Citat:
citat din mesajul lui claumarcoci

Buna dimi dragelor
Nico vreo veste ceva??( ca noi asteptam )
Fetele nu a mai fost de ceva vreme o polemica pe aici ( cea cu botezul ), parerea mea este ca fiecare mamica face cum vrea ea si cum simte, oricat am scrie ca e bine asa sau asa sau pe dincolo in nu-s ce studiu...
De exemplu eu sunt nascuta si crescuta la munte, mai exact la poalele Ceahlaului, deci ger de ingheata apele pe acolo, imi aduc si acum aminte cum copil fiind de vreo 4-5 ani am cazut cu sania in apa inghetata din rau( ne dadeam cu saniile pe raul inghetat )si cum am ajuns turture acasa...si sanatoasa sunt, nu am avut niciodata probleme majore de sanatate(pana acuma ), ce-i drept povesteste mama mea ca nu ne scotea decat in hol sa luam aer nu in ger .
In alta ordine de idei fiecare face cum considera...
Am o problema zic eu majora... imi cade parul ceva de speriat, totul ar fi ok pana cand gasesc fire de par pe bb, atunci ma apuca nervii, stau cu batic pe cap dar tot degeaba, am incercat tot felul de tratamente dar nici un rezultat.. poate aveti voi vreo reteta care a functionat.. va multumesc din suflet
O zi calduroasa in casa si suflet ca afara e ger

Mami fericita de David 12.09.11

Buna dimineata,
Nu prea am nici o veste, bebelului meu ii este bine (cred) in burtica la mami, doar ca lui mami au inceput sa-i apara vergeturi pe burtica...
Pentru caderea parului este un tratament bun de la Regivero(100% natural, formula brevetata), este facut la Orastie si se distribuie doar in farmaciile Medicom din Hunedoara. Este foarte bun, eu l-am folosit, contine (Alge marine, tinctura de propolis(70%vol. alcool),vitamina E, vitamina A, ulei vegetal, cheratina si petrol (asa scrie pe prospect)).
De asemenea au si tratament de crestere intensiva a parului (cu care m-am dat doar de 4 ori si deja aveam o gramada de firisoare crescute, parca imi crescuse breton).

Astept o minune-n viata mea ... +40 cu Ioan - Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claumarcoci spune:

Multumesc Nico, eu urasc mirosul "cu petrol", caut solutii fara acest ingredient, azi m-am dat cu ulei de nuc, de cocos, ricin si galbenus de ou. Am facut acest cokteil si stau pana diseara cu el in cap , daca nu o sa functioneze... o sa merg pe petrol .
Daca nu as cununa in iulie m-as tunde periuta , dar nu-mi permit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gravidacori spune:

eu iau supliment CA+MG+D3, de la inceputul alaptarii, nu mi-a cazut parul, ba mi s-a indesit f mult.
CLAU, pai nici mama ta nu va scotea decat pe hol- asta e de retinut!

Mergi la inceput