Nasterea la Arcadia - Iasi (30)
Raspunsuri - Pagina 12
DadaIna spune:
Nico ne pregatim de scos motatele!!!
HAI NICO!!!
Fetelor nu mai scoateti bebelusii la temperaturi mai mici de -5 grade.OMG le distrugeti oasele micutilor si plamanii cu cancerul de afara.Imaginati-va ca abia voi suportati gerul si voi mergeti(deci puneti sangele in miscare prin mers)si va incalziti, pe cand ei micutii stau in brate, in carut si nu se misca.Fularele alea nu sunt facute degeaba.Impiedica inhalarea aerului rece direct in plamani.Ia stati voi 1 ora fara sa va miscati intr-o statie de autobuz la -11 grade fara fular si vedeti ce va caliti!Acuma fara gluma.In felul asta nu ii caliti ci ii nenorociti.Astea sunt chestiuni care se vad in timp nu acum.Luati mai bine si aerisiti incaperile sa intre aer curat si tineti micutii in casa la caldurica.Au timp sa iasa pe ger dupa ce incep sa mearga pe piciorutele lor.Am o amica care la fel era ea tare bataioasa ca isi caleste copilul si saraca fetita de 4 anisori fie vara fie iarna numai cu muci la nas sta si are imunitatea facuta terci.Mama ei umbla numai cu sacosa e pastile dupa ea si mai e si farmacista.
Nu zice nimeni de scos la aer zilnic bebelusii.E foarte indicat insa nu la -11 grade cat au fost zilele trecute.E grav mai ales ca bebelusii nu sunt capabili sa-si regleze temperatura corpului.Daca sunt imbracati prea gros se supraincalzesc si daca sunt prea subtire iar nu e bine.Va bucurati voi ca nu au nimic si ca sunt calzi pe obrajori si pe manute insa efectele se vad in timp.Nu mai sunt iernile trecute de acum zeci de ani cu aer curat si benefic pentru sanatate.Pe ger acum toate noxele din atmosfera se inhaleaza inmiit.
claumarcoci spune:
Dada nordicii au o idee de calire , scot bebei sa-si faca somnul de pranz afara, indiferent de anotimp, cica amenajeaza o zona in curte ptr asa ceva .
Recunosc ca nici eu nu am iesit de vineri afara cu bb, dar parca 5 min, sa duc gunoiul tot as iesi, numai ca nu face imbracatul/dezbracatul, ca sa nu mai zic plansul de la bagat in fas , ma gandesc ca daca il apuca plansul afara si trage o gura buna de aer prinde promoroaca
Fetele eu abia astept weekend-ul , e targ de mirese si merg cu finutza sa cautam rochita, parca ma apuca melancolia
Hai Nico
ionelamaria spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Nico_A
Stiu Simo, parca in februarie trebuie sa place...sper sa nasc pana atunci.. Astept o minune-n viata mea ... +40 cu Ioan - Mihail |
Daca nu e sa fie cu Cacicovschi sa n-ai niciun stres. Eu am nascut primul baietel cu ea si la al doilea ea mi-a urmarit sarcina. E super de treaba si voiam neaparat sa nasc tot cu ea. Nu a fost sa fie... asta micu'al meu a depasit termenul si s-a nascut intr-o luni la pranz si luni seara ajungea dr in iasi. Asa a fost sa fie. Dr care a inlocuit-o, Magaleas a fost de 10+. Spun asta in conditiile in care o vazusem a doua oara in viata mea( la preanestezic prima oara) si in 2 ore dupa ce am ajuns la spital nasteam . Mentionez ca mi-a respectat toate dorintele si nu erau dintre cele mai comune
oiyoy spune:
fetele, Ionela ca tot esti pe faza ce stiti despre administrarea vitD bebeilor in italia?si intrebarea 2 e legata de vaccinul de la 1 an.poate fi facut si mai devreme ?cam cu vreo 2 luni inanite de a implini 1 an?
DadaIna spune:
clau nordicii sunt adaptati din nascare la mediul in care traiesc.Adica au asa gena sa fie mai rezistenti la frig.E exact ca rasele de caini: un Husky siberian sau un Akita rezista la temperaturi extreme pe cand alte rase ca: Dog German, Mastiff, Boxer etc. nu rezista la ger si pot muri.Ce exemplu am mai dat si eu cu catei... insa cam asa sta si cu oamenii.Un beduin din ala care sta in desert la 50 grade canicula adus putin in gerul de la noi sau dus pe la polul nord, moare.
Peste tot scrie ca nu se scot copii sub 2 ani cand e ger mai mult de -5 grade (isi nenorocesc plamanii si oasele), vant (deoarece e purtator de virusi, praf si alte minuni) sau ploaie (in momentul caderii stropilor toata mizeria de pe sol se ridica in aer iar stropii de ploaie sunt incarcati cu noxe).
Am mai citit ce scriau si alte mamici pe alte forumuri ca isi "plimbau copii" la - 20 de grade si erau tare incantate de ideea ca bebelusii lor nu au facut decat "raceli banale".Acele mamici nu sunt sanatoase la cap.Mai bine deschideau congelatorul si isi bagau putin acolo bebelusii "sa-i caleasca".Chiar e mai caldut putin in congelator si nici poluarea de afara nu e.Lada mea frigorifica de exemplu are - 18 grade.Cool nu?Cata inconstienta ca te doare mintea.
oiyoy se da vitamina d3 in Italia ca si la noi.Sora mea sta de 15 ani acolo si i-a dat copilului cate 2 picaturi zilnic pana la 2 anisori.Bineinteles ca e vorba si de zona unde locuiesti.Sora mea locuieste in Nord.Pentru cei care stau in partea de sud unde e foarte cald nu stiu sa-ti zic.
Nico_A spune:
Multumesc mamici pentru incurajari si pentru motzate .
Astept o minune-n viata mea ... +40 cu Ioan - Mihail
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oiyoy fetele, Ionela ca tot esti pe faza ce stiti despre administrarea vitD bebeilor in italia?si intrebarea 2 e legata de vaccinul de la 1 an.poate fi facut si mai devreme ?cam cu vreo 2 luni inanite de a implini 1 an? www.facebook.com/media/set/?set=a.216246255109770.54840.100001731918897&type=1&l=2e8787e5b1" target="_blank">Poze Claudia |
in sud se da numai iarna si dozaj mai mic decat la noi. In nord cam ca la noi.
d3 se administreaza in functie de zona... dupa cat soare ai
Simonik21 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ionelamaria
Daca nu e sa fie cu Cacicovschi sa n-ai niciun stres. Eu am nascut primul baietel cu ea si la al doilea ea mi-a urmarit sarcina. E super de treaba si voiam neaparat sa nasc tot cu ea. Nu a fost sa fie... asta micu'al meu a depasit termenul si s-a nascut intr-o luni la pranz si luni seara ajungea dr in iasi. Asa a fost sa fie. Dr care a inlocuit-o, Magaleas a fost de 10+. Spun asta in conditiile in care o vazusem a doua oara in viata mea( la preanestezic prima oara) si in 2 ore dupa ce am ajuns la spital nasteam . Mentionez ca mi-a respectat toate dorintele si nu erau dintre cele mai comune Mami fericita de Mihnea si de Tudor |
Nico asa e, in februarie pleaca park de pe 3 pana pe 6 dak mai tin minte, k mi a zis k spera k bebelul meu sa nu se grabeasca si sa o ast pe ea
Ionela intr-adevar dr Magaleas este super...si eu am avut intalnire cu ea la consultul preanestezic si mi a lasat o impresie f buna.
cu 37+ Stefan Darius
Simonik21 spune:
Nico...acum am primit tel de la Arcadia si m au programat pt cursul Lamaze pe joi. Cat a durat cursul si ai mers doar tu sau si sotul tau?
cu 37+ Stefan Darius
gravidacori spune:
asta cu iesitul afara,..DADA cam are dreptate, si cine a mai adus argumente d c nu e bine sa-l scotem sub o anumita teperatura. nici noi nu am iesit de cand cu zapada ,gerul si vantul urat. sotul meu stie mai multe...pe subiectul asta (,si din prisma jobului pe care il are ), el maxim 30 min. zice sa stam afara, daca e neaprat de iesit, dar nu la temperaturie de acum, la alea de dinainte de zapada. dada a explicat f bine motivele in vreo 2 mesaje..ca bebe adoarme ...etc.
o varianta buna cat de cat o gasesc cu scosul in balcon sau la un geam deschis vreo 10min.daca vreti sa ia putin aer .