Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 24
Raspunsuri - Pagina 7
Lady_X spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lelu Lady x eu sunt la Bacila Ronina cred ca e la Grigoras. Va salut fetelor si totodata vreau sa va intreb la cate saptamani trebuie sa fi ca sa ai considerate 7 luni? Ma refer la copii care se nasc la 7 luni ... .nastere prematura... Va pup si va citesc cu drag. 27+ Doamne, ajuta-ne sa fie bine pana la capat! |
inseamna ca v-am incurcat putin
28+
dana_cp spune:
Lelu, eu stiu ca odata cu sapt 32 incepe luna 8a. Si odata cu sapt 36 incepe luna 9a (care are 5 sapt ca si lunile 3, 5, 6)
cu Gaza, DPN 30 Martie
J.D. spune:
Dara, cred ca am avut eu ghinion sa dau peste astfel de personaje care nu accepta decat punctul lor de vedere.
Dana, nu ai starnit polemici. E normal sa avem opinii diferite, mai ales daca unele dintre noi am trecut deja prin acea experienta. Ce am vrut sa spun si nu mi/a iesit foarte bine este ca fiecare sa se documenteze foaret bine si sa fie deschisa la diferite lucruri cand vine vorba de nastere. Foarte multi exagereaza si e bine sa ai mai multe opinii.
Eu am luat scutece masura 1 pentru Finn. Desi a avut 4 kg la nastere, picioarele le avea subtirele si daca i/as fi pus nr 2 ii curgea din scutec. Abia pe la 3 luni a inceput sa se ingrase vizibil si sa puna pe picioare. Pana atunci arata ca un broscoi. Radeam de el ca nu avea fund deloc.
Finn Constantine 15.10.2009 si 27+ Euan Tudor
wali spune:
Lelu -si eu zic tot ca Dana. Deci tre sa fie implinite 32s ca sa se indeplineasca conditia de 7 luni.
Lady - eu si Lelu merem la Bacila si Ronina la Crisan.
30+ cu
lelu spune:
Mersi Dana, cam asa calculam si eu, practic eu acus o sa intru in luna 7 dar ar trebui sa o si parcurg macar pana in s31...numar zilele
27+ Doamne, ajuta-ne sa fie bine pana la capat!
dia_tm spune:
Dana, iti doresc sa dai peste oamni deschisi la minte care sa fie flexibili si sa tina cont si de ce vrei tu legat de nastere ...dar sa fi pregatita psihologic si pentru cazul in care nu ai prea multe de spus si medicul decide de capul sau ...
Cu ocitocina...nici eu nu sunt fan, deloc; experienta personala...poate de data asta voi avea si eu un cuvant de spus si scap fara.
Aici am inteles ca epidurala e la ordinea zilei...dar tare mi-as dori sa scap si fara asa ceva... mi-e teama de posibile efecte negative si de durata...
De nascut acasa... m-a tentat si pe mine ideea, dar nu poti avea nici o garantie ca nu va interveni nici un fel de complicatie...si nu-ti permiti sa risti; pana sa te transporte la spital, cateva minute pot face o diferenta enorma...
Lelu, si eu ma gandeam la fel si calculam cat e pana la 7 luni, varsta de la care mi se pare ca sansele de a fi totul ok sunt deja suficient de mari ... sper sa ajungi cu bine pana dincolo de acest termen si sa fie totul ok si cu tine si cu bebe!
J.D., probabil ai avut si ghinionul sa dai peste persoane mai cu ochelari de cal, care au considerat ca doar ele stiu cum e mai bine; din pacate sunt destule astfel de persoane...
Eu nu sunt deloc de acord cu cezariana la cerere, din start (mai ales pe motive de genul "vreau neaparat ca bebe sa se nasca in data de..."...pentru ca cezariana implica totusi anumite riscuri (si nu chiar neglijabile), si pentru mami si pt bebe. Chiar si perioada mai lunga de recuperare necesara dupa spune destule.
Dar exista multe situatii in care cezariana e indicata, si cum spui, n-are rost sa insisti pe ideea de nastere naturala cand devine clar ca asta ar implica riscuri mai mari decat cezariana...
La fel cu alaptatul, sunt pentru, dar exista cazuri in care nu merge ..;si am cunoscut mamici care ar fi vrut tare mult sa alapteze si n-au putut; in astfel d e cazuri sa mai vina un idiot sa-nvarta cutitul in rana acuzand-o pe mami sa nu-si alapteaza copilul e culmea nesimtirii.
Verisoara mea a facut o forma tare urata de furia laptelui, si febra foarte mare si in final ginecologul a trecut-o pe tratament pentru oprirea lactatiei ...dupa care idioatele de asistente din maternitate ii spuneau ca ea de ce vrea sa-si mai vada bebelusii (gemeni), ca daca nu-i alapteaza n-are rost sa mai mearga sa-i vada si n-au mai vrut sa-i aduca deloc beblusii in salon ...pe oameni din astia serios i-as trimite la consult psihiatric.
...in final...e trist cand dai de astfel de oameni cu idei atat de fixe si incapabili sa accepte ca uneori ceea ce cred ei ca e bine nu merge; dar daca dai de ei, e important sa poti sa-i categorisesti ca ceea ce sunt - oameni incapabili sa inteleaga situatia ta - si sa nu dai nici macar 2 bani pe parerea lor.
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)
dara76 spune:
Dana, nu cred c-ai gresit cu ceva in ce ai zis, am zis doar ca se vorbeste la cursuri despre cazuri ideale si tie iti doresc sa fii caz ideal, sa mearga toate cum va predau la curs si zic foarte sincer chestia asta. Te-am adaugat la grup. Acum nu e mare lucru pe el, ne vezi doar pe noi individual, insa am vazut la odisei ca dupa nasteri fetele mai pun poze acolo pe grupurile lor de FB si poate nu mai au timp sa urce in picassa la fel. Sau poate nu mai au timp de forum la fel, dar pe FB ii "impaca" si pe alti prieteni si mai pun/scriu una alta.
Eu mi-s baba, am terminat Vianu cu vreo 5 ani inaintea ta :) ii zicea MF1 sau Info pe vremea aia, da :)
Lady_x, asa si eu cu loviturile de jos, in col, ovare, vezica, nu-mi plac deloc si-s mai nelinistita la durerile alea. Daca doare sus, nu ma sperii :)
Lelu, cam 32 de saptamani stiu eu.
Dia, ai dreptate cu oamenii fixisti si daca mai e si personal medical, jale mare, ar trebui sa stie mai bine.
28+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
titi143 spune:
Buna fetelor.
Ati fost foarte vorbarete, abia am reusit sa va citesc.
Dana ma distrat tare gluma ta.
Happylica m-am intrebat daca si la prima sarcina am avut probleme cu somnul, nu atunci dormeam pe saturate. Acum am probleme, dar sper sa imi treaca.
Monna si eu sper la nasterea asta sa nu mai trec prin ce am trecut cu Edi. Dar nu se stie, vom vedea.
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 26+ Robert Aaron
SuperMami_1 spune:
Dana, te-am adaugat pe facebook ...ti-am vazut si pozele....esti foarte frumoasa si esti vesela tot timpul...o sagetatoare optimista :)))))
probabil ca vei atrage numai energii pozitive cu o astfel de atitudine...si sper sa te ajute mult si la nasterea lu Gaza
Miha, mamica fericita de Rares si 29+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"
dana_cp spune:
Supermami . Nu vreau sa-ti intorc complimentul dar nu ma pot abtine, sunteti o familie absolut superba (imi zburau like-urile in stanga si drepata )!
Dara, si eu tot in categoria 'babe' ma inscriu. Liceul meu s-a numit Info, n-am treaba cu puradeii din Vianu ;-)
Apropos, frumoase poze. Mai ales cele pe 2 roti
cu Gaza, DPN 30 Martie