Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 24
Raspunsuri - Pagina 6
dana_cp spune:
Aredwynn, ma iau caldurile de nervi. Cum adica sa nu te lase medicul sa nasti altfel decat pe masa?? Normal ca lui ii convine, insa TU esti personajul principal. Daca tu te simti bine in picioare, de ce nu ai naste in picioare? Sau pe vine? Eu am vazut multe, multe filmulete cu nasteri (pe youtube) si cele in care gravitatia ajuta mi se pare cele mai comode.
Apropos de planul de nastere, poti sa pui asta acolo si sa vb cu doctorul tau inainte. Si sa-i zici ca daca te vei simti mai bine intr-un picior, atunci asa sa stai
Apropos, sa va zic un banc in tema..
Q: Care e diferenta intre un doctor si Dumnezeu?
A: Dumnezeu nu se crede doctor
cu Gaza, DPN 30 Martie
aredwynn spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dana_cp Aredwynn, ma iau caldurile de nervi. Cum adica sa nu te lase medicul sa nasti altfel decat pe masa?? Normal ca lui ii convine, insa TU esti personajul principal. Daca tu te simti bine in picioare, de ce nu ai naste in picioare? Sau pe vine? Eu am vazut multe, multe filmulete cu nasteri (pe youtube) si cele in care gravitatia ajuta mi se pare cele mai comode. Apropos de planul de nastere, poti sa pui asta acolo si sa vb cu doctorul tau inainte. Si sa-i zici ca daca te vei simti mai bine intr-un picior, atunci asa sa stai Apropos, sa va zic un banc in tema.. Q: Care e diferenta intre un doctor si Dumnezeu? A: Dumnezeu nu se crede doctor cu Gaza, DPN 30 Martie |
N-am prea discutat despre nastere cu ea. M-a intrebat cum vreau sa nasc, i-am zis ca normal, iar ea a zis ca e foarte bine, o sa facem peridurala si o sa nasc elegant si usor. E drept ca la vremea respectiva nu stiam nimic despre nastere. Acum am inceput sa ma mai documentez. Dar imi imaginez ca echipa medicala si-a creat un workflow din care va fi greu sa-i scot, chit ca sunt la privat. Si imi imaginez ca in momentele alea de durere, in care o sa vreau sa scap cat mai repede, n-o sa mai spun eu ce vreau si o sa ma las pe mana lor. Oricum, toata lumea zice ca e nasol cu oxitocina, deci sper sa am taria sa refuz si sa mai am taria sa nu cer peridurala, in caz ca ma hotarasc dinainte ca nu vreau.
In fine, o obsesie am: imi vreau copilul in brate si nu vreau sa-i taie cordonul ombilical imediat.
34+ cu Natalia
dana_cp spune:
JD, ce povestesti tu imi pare din alt film. Fetele pe care le-am intalnit eu la Naste cum simti nu sunt deloc agresive, asa cum descrii tu experientele tale. Si in niciun caz nu e vorba de "my way or the highway". Plus ca toate au puradei, toate au experimentat nasterea, iar una din ele dupa un travaliu de 16 ore a intrat la cezariana pt ca au aparut complicatii. Deci e evident ca tu incerci.. daca nu se poate, foarte bine, daca nu.. clar cezariana -doar nu e nimeni absurd..
Probabil diferenta vine de la persoanele pe care le-am intalnit. Or fi si moase asa cum decrii tu.. eu ma bucur ca am dat peste unele chiar faine.
cu Gaza, DPN 30 Martie
dara76 spune:
Dana, exista si perspective diferite, adica daca nu ti se pune oxitocina, unele fete zic "m-a lasat sa ma chinui ca .... cu orele" – nu sunt pro oxitocina, dar uneori un travaliu prea lung poate baga bebele in suferinta fetala. Dupa mine multe moase la cursuri si multe materiale de tipul asta prea descriu numai cazul ideal, cand totul merge perfect. Stiu chiar medic cardiolog, cu nastere naturala (e adevarat, la 40 de ani) la care din cauza travaliului prea lung, nu-i mai rezista inima de epuizare si nu avea afectiuni cardiace, era in forma, etc. Oricum in plus din ce am vazut in unele materiale, moasele vorbesc de chestii combinate si cu nasterea 2, 3, etc. care difera, adica da, daca faci o medie intre cum se intampla la prima nastere si urmatoarele, lucrurile ies mai roz, cum le descriu ele.
Ma rog, eu doresc tuturor sa mearga totul ca pe roate, cum ar fi la Sovi a treia oara, cand e "batatorita" calea.
Mi se pare bine cum face Aredwynn sa cerceteze si alte surse de info, mai stiintifice, in afara de cele un pic mai idealiste asa.
J.D. eu cred ca la noi fetele sunt ok si vorbesc pentru ele insele si s-a nimerit sa le si iasa de obicei lucrurile aproape ca la carte, cum ar trebui teoretic sa fie de la natura – insa ce zici tu ma face sa ma gandesc la un citat de aici de pe forum, cred ca ai dat pe la alte subiecte de fete mai indarjite: "Am tot stat si m-am uitat de cateva pagini bune cum rasar rand pe rand cioporul de preacuvioase si preamuncitoare, care nu si-au luat-o niciodata in dinti de la viata, care n-au ramas niciodata fara puteri, care zici ca au un steag pe care scrie Victorie infipt in cur de la botez incoace." e de aici sursa: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=161588&nm=De-la-forum-adunate-6
Tala, merci, eu l-am tot avertizat pe sot, si de baby blues si de postpartum, ba chiar i-am zis si cu cine sa vorbeasca daca ma port bizar si i-am descris ce inseamna bizar.
Daca ajuta la ceva, si la mine au inceput edemele, mai mult la dreptul , cica ingrijorator e daca-s prea puternice prea brusc si eventual cu umflare si la ochi sau mare si brusca a mainilor. In rest ar fi obisnuitele edeme de sarcina.
Sovi, eu cam asa ma asteptam sa fie, un pic cum descrie fata respectiva de la linkul tau si ma sperie nitel.
Am prietena cu gemeni la chiar a fost si mai e greu de tot si imi spune ca totusi depinde enorm de sprijinul primit/acceptat. Nu-mi fac iluzii sa ies in oras sau ceva, doar sa apuc cumva sa muncesc, ca altfel nu stiu ce ne facem.
28+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
dara76 spune:
He he, Dana, cred ca te-am gasit pe FB, daca te-am gasit bine, se pare ca facuram acelasi liceu :)
28+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
dana_cp spune:
Mersi, Dara. Astept cu grupul de gravidutze pe FB sa va vad pe toate. Si da, facui Info
Despre nastere - imi pare rau daca am starnit polemici. Eu mi-am exprimat parerea, asa cum o face fiecare. Nimeni nu zice ca e buna sau rea, e a mea si asta e. Am mai spus-o pana acum, dar in alte posturi ce n-au fost probabil citite - nu exclud nimic, insa nici nu stau sa ma jelesc ca o sa cada drobul de sare. Daca e sa fie nasol, o sa ma descurc in fata situatiei respective, insa asta nu insemana ca nu ma informez si ma pregatesc pt situatia fara complicatii. Este o atitudine personala. Alte fete pot face cum li se pare mai bine, nu vad unde e problema. Ficare fiinta e unica, la fel si sarcina, la fel si nasterea. Eu va doresc tuturor sa nasteti fix asa cum va doriti!
cu Gaza, DPN 30 Martie
amy25 spune:
JD- lene avem toate cate putin. Bine ca Finn e mai bine, poate gasiti remediere totala.
magdalena- eu am gasit pampers la pret ok nr 1 la 72 buc, dar nu stiu sincer daca sa iau prea multi ca sa nu-mi ramana si depinde si copilul ce nr de kg are la nastere. Oricum trebuie un pachet mic pentru spital ca la noi cere sa aducem si nu vreau sa umblu cu pachet mare sa ii trec prin mana de multe ori.
sovi, fain cadoul, as vrea si eu...
walli si flacaul meu imi arde deasupra vezicii numai picioare dar n-am ce face. Are capul in jos si mainile le pune mereu pe cap si il simt foarte bine acolo, si picioarele sunt pe langa maini, asa ca..
dara super linkul, cand am timp citesc mai mult. Eu nu vreau sa ma bag, dar am impresia ca inevitabil ti se va recomanda cezariana la cate probleme sunt. Eu zic ca te refaci si dupa cezariana bine, cu odihna cateva zile de rigoare doar voi si bebe.
2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; 2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit; 2011-ET reusit la clinica Promed
Multumesc Bunului Dumnezeu!
29+ Victor Gabriel
AMR 9 saptamani
amy25 spune:
Pe noi ne-a acoperit zapada.
Nici eu nu cred ca iau pampers nr 1 ca e posibil sa fie mici. Cos nu iau ca stau la casa si ii arunc afara in tomberon.
N-am dormit azi noapte deloc dar poate reusesc azi. Si bebe m-a simtit cred ca s-a zbenguit saracul.
2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; 2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit; 2011-ET reusit la clinica Promed
Multumesc Bunului Dumnezeu!
29+ Victor Gabriel
AMR 9 saptamani
Lady_X spune:
Mersi monna3 de urare. La fel sper sa fie pentru toata lumea, concediu cat mai placut si odihnitor, in scurt timp alaturi de puiuti. Mie nu-mi vine sa cred ca deja am intrat in prenatal si mai putin apare si bebe, cum a trecut timpul, parca ieri primeam rezultatul analizei de sange ce imi confirma sarcina..
wali Eu merg la Simedrea, pt ca ne-am decis la Athena pentru nastere. Tu si ronina am inteles ca mergeti la Bacila. Era urmatorul si pe lista mea, intre cei doi eu am ales din considerente de spital.
Pana acum sunt foarte multumita de alegere.
Super ca te-ai scapat de raceala, urat e sa te ia raceala si sa nu poti lua mai nimic sa amelioreze simptomele.
dara, si eu simt tot suturi de-a binelea, se ridica burta uneori, alteori pur si simplu o misca cate un cm in afara, si tremura cumva, ma distrez, cat timp nu loveste prea jos, ca loviturilea alea nu-mi plac deloc. Si glicemia mea e cam mica, nu cred ca are neaparat legatura cu diabetul, pur si simplu unii bebei sunt mai activi, agitati, altii mai lenesi, cred eu. Si chiar dc am bebe asa activ, daca fac eu ceva, sta linistit. Eu presupun ca miscarile mele il leagana, si atunci e normal sa stea cumintel
ronina, eu tocmai m-am mutat la casuta noua, pe langa timisoara, nu conduc acum, si inca nu m-am lamurit cu mijloacele de transport de aici, depind de sot, e putin mai greu cu deplasatul in oras perioada asta. Dar la ce vreme urata e zilele astea, prefer sa-mi gasesc de lucru prin casa, sa nu fiu tentata sa ies.
28+
lelu spune:
Lady x eu sunt la Bacila Ronina cred ca e la Grigoras.
Va salut fetelor si totodata vreau sa va intreb la cate saptamani trebuie sa fi ca sa ai considerate 7 luni? Ma refer la copii care se nasc la 7 luni ...
.nastere prematura...
Va pup si va citesc cu drag.
27+ Doamne, ajuta-ne sa fie bine pana la capat!