Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 24

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Mersi mult Ronina

Aredwynn, da, o sa vreau o doula. Chiar maine am o intalnire sa vb despre asta. Eu as vrea-o pe gagica cu care fac gimnastica prenatala, nu ca fetele de la Naste cum simti nu ar fi ok, ci pt ca mi-e mai draga tipa de la gym. Dar intai sa vad ce presupune, si sa vad pretul.
Legat de pozitii, stii ca astea ti le dicteaza corpul tau. Nu poti sa stii dinainte cum te vei simti mai bine. Eu vreau sa nasc in apa, la Isis in Constanta. Deci fiind in apa, pozitiile sunt un pic limitate. Asa, la rece, zic ca orice pozitie in care gravitatia il ajuta pe bebe e buna, dar practic o sa vad atunci cum o sa-mi ceara organismul sa stau
Tu? Ti-ai facut o imagine despre cum ai vrea sa fie?

cu Gaza, DPN 30 Martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

In romania nu se poate inca naste acasa, nu?

(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara
Iustin : dpn 21 Apr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Dara, eu sunt leu si sotul berbec si ne inteleg foarte bine. Singura problema e incapatanarea de care dam dovada amandoi.

Ma bag in discutie pentru ca am vazut ce ati scris de treaba cu anestezia. De cand am fost gravida prima data am tot auzit povesti de la mamici. Este o competitie nebuna cand vine vorba de nascut, alaptat pana la adanci batraneti, nefolosit suzeta, purtat in wrap, sling sau mei tai, autodiversificare, co sleeping, etc. Cele care nu practica asa ceva imediat sunt puse la zid. Ai avut epidurala? Vai, dar e atat de nasol pentru copil! Nu trebuia. Si ce trebuia? Sa mor de durere? Hai sa fim seriosi. Daca am posibilitatea normal ca voi face epidurala si la a doua nastere. si chiar la a treia daca va fi cazul. Cu cat ai un travaliu mai lung si mai dureros, fara nici un fel de ajutor - eventual o nastere acasa fara personal calificat - cu atat este mai bine. Cu cat alaptezi mai multi ani cu atat este mai bine. Nu nasterea si nici alaptatul sau purtatul copilului ne face mame bune! O mama buna face totul pentru bunastarea si fericirea copilului, nu pentru a se da mare in fata altor mame.

Si cu asta am incheiat, pentru ca nu ma pot calma.

Finn Constantine 15.10.2009 si 26+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Sovi, legat de nasterea acasa eu nu cred ca e ilegal, dar ar fi greu sa-ti gasesti o moasa care sa te asiste, plus ca tre' sa fii 100% sigura ca nu vei avea nici macar o complicatie (adica sa fii sigura ca bebele chiar daca e angajat nu inclina capul in ultimul moment sa iasa cu fruntea inainte, caz in care e de naspa ).
Eu am auzit doar de cazuri (fericite) in care s-a intamplat sa nu mai ajunga la spital si prietena/sotul au ajutat gagici sa nasca in masina..cica astea ar fi cele mai usoare nasteri :))
Cu perineul: scriam in capitoul trecut despre gimnastica de perineu si despre masajul ce trebuie facut. O sa includ si in docs.

cu Gaza, DPN 30 Martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sovietica

In romania nu se poate inca naste acasa, nu?

(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara
Iustin : dpn 21 Apr

Citisem povestea unei mamici care a nascut acasa, de 2 ori...dar stau tare prost la capitolul retinut nume...ce retin e ca parca era publicata in Unica povestea ei...

Mami fericita de strumfita si 34+ cu Motzata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Sovi eu n-am deschis link-ul, dar intuiesc despre ce este vorba. Sper si eu sa nu se mai repete situatia de la prima nastere. Nu a fost garava (zic eu), dar a fost socanta pentru mine pt ca nu ma asteptam la asa ceva: Nu intelegeam de ce n-am fost inundata de o bucurie fara sfarsit (nu vorbesc aici de primele momente, cand mi l-au aratat si am inceput sa plang in hohote de fericire) - explicatia (pe langa hormoni) era cred si durerea cauzata de operatie, ragade. Eram f speriata si aveam cele mai negre ganduri posibile (de genul, cum moare copilul sau eu). Eram sigura ca nu ma mai iubeste sotul. Nu-mi mai vedeam rostul: nu ma simteam femeie - cu o burta imensa si lasata, cu sani sangerand si zoind etc., ma simteam goala si fara rost fara bebe in burta. In primele 2 saptamani plangeam (am si numarat) in medie de 16-18 ori pe zi (de fericire ca am minunea in brate, de tristete ca nu ma mai iubeste sotul , de teama sa nu pateasca bebe ceva...
La starile astea s-a adaugat si oboseala - n-a fost de ajutor. Au trecut cam in doua saptamani furtunile de hormoni, insa pe la un an si jumatate am facut, cred, o forma de depresie, dar am iesit singura - si aici am ce sa-i reprosez lui tati - dar a durat perioada mea de tristete cam un an si a fost destul de greu.
Concluzia: avertizati-va sotii! Eu cred cu tarie ca rolul tatalui in sarcina e sa-si protejeze/ingrijeasca nevasta gravida, iar dupa nastere, in lauzie sa continuie acest proces (sa incasese nervi, crize, lacrimi, isterii, sa faca masaj, sa incurajeze, sa laude, sa mentina la suprafata o fiinta extrem de bulversata - proaspata mamica adica)

In alta ordine de idei eu am inceput sa ma umflu si nu stiu daca sa ma ingrijorez ca imi amortesc picioarele, mai ales dreptul (din cauza umflarii cred). Obosesc tare si repede si eu vreau sa fac atat de multe.... Galusca mea nu ma lasa sa-mi fie foame, sa stau in nu stiu ce pozitie incomoda (pt ea), sa stau pe scaun, sa ascult nu stiu ce muzica - imi muta efectiv organele! e o zvapaiata

Dara, pt spital cred ca 3-4 schimburi pt bebe sunt de ajuns (eu asa mi-am propus)
La David eu n-am reusit sa termin un pachet nr1 de Pampers, asa ca voi lua 2 direct - insa nu stiu ce pt ca in perioada in care mai folosea asa ceva aparuse pampers sensitive (cred) care ii facea funduletul rosu si asa am trecut noi atunci la Libero. As vrea sa gasesc niste scutece fara nu stiu ce granule in ele, cat mai 'curate'.
Eu am luat un cos cu pedala pt dormitor, iar scutecele folosite le voi baga in pungulite normale, de plastic innodate apoi si pe urma in cos.

Sunt cam obosita, ma duc sa bat un apropo's nesimtit pt un masaj la picioare si apoi la nani.
Noapte buna!

Mergi la inceput

JD, fiecare are propria viziune despre nastere si e normal sa fie asa - doar e cea mai personala experienta!!
Eu una aleg sa nasc natural, nu pt ca as fi mai curajoasa decat altele (nici nu am spus vreodata asa ceva), si dimpotriva, pt ca mi-e frica de ce s-ar putea intampla in cazul in care as face vreo interventie. Daca as stii ca interventiile astea sunt 100& sigure si iti ajuta cu adevarat organismul, normal ca n-as fi nebuna sa-mi doresc sa ma doara

cu Gaza, DPN 30 Martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Cam asta ar fi
www.unica.ro/detalii-articole/articole/nastere-acasa-ana-maita-6286.html" target="_blank">articolul pe scurt..dar daca cautati pe net mai gasiti povestea si pe alte site-uri.

Mami fericita de strumfita si 34+ cu Motzata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

JD, in ceea ce ma priveste, sunt in cautare de informatii. Citesc, ascult ce au de zis altii, filtrez informatiile si apoi iau decizii. In general iau foarte greu decizii. De asta vreau sa stiu ce riscuri presupune orice interventie, ca sa stiu daca sunt dispusa sa mi le asum, sau nu. Habar n-am ce inseamna nasterea, de aia incerc sa aflu cat mai multe. In niciun caz nu intentionez sa ma dau mare. Si zau daca as judeca vreodata pe cineva pentru metoda de nastere aleasa. Suntem diferite, gandim diferit, dar avem un numitor comun: dorinta de a face ce CREDEM NOI ca e mai bine pentru puii nostri.

Sovi, ne-a zis la curs ca fetele de la Naste cum simti asista si nasteri acasa. Dar nu oricum, dupa o pregatire prealabila amanuntita, din cate ne povestea. Sunt pregatite pentru situatii neprevazute, etc...

Dana, inca nu m-am gandit foarte mult la nastere. Azi la curs am auzit mai multe legat de pozitii de nastere. Nu vreau sa ma las influentata numai de ce aud la curs, o sa incerc sa mai caut informatii. Oricum, ma indoiesc ca o sa pot convinge medicul ca eu vreau sa nasc altfel decat pe masa, deci cred ca nici nu are rost sa ma gandesc la treaba asta prea mult. Acum trebuie sa decid daca vreau sau nu epidurala. Si daca tot suntem la partea cu "datul mare", sotul meu (care lucreaza in domeniul medical) nu vrea sa-i facem vaccinurile in maternitate, ci doar la 2 luni.

34+ cu Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Nasterea nu totdeauna iese cum vrei tu, chiar daca iti planifici totul si chiar daca bebe e bine, pozitia buna, etc. Sunt lucruri independente de noi care schimba radical o nastere. Din pacate, multe sunt influentate si de personalul medical. Majoritatea celor care tin aceste cursuri lamaze si naste cum simti, etc au idei pe care cauta sa le impuna cu orice pret. Daca faci ce iti spun ele e perfect, daca nu, e jale. Si ce nu/mi place este faptul ca majoritatea acestor persoane nu au experienta. Nu au nascut, sau nu au asistat la nasteri. Mie mi s/a reprosat ca am acceptat cezariana de urgenta prea usor. Ca daca mai asteptam 30 de minute poate se misca copilul in pozitia favorabila. Asta in momentele in care era deja in distress si cezariana a fost aprobata de seful clinicii care m/a si operat. Pentru ce sa astept inca jumate de ora? Daca se intampla ceva cu copilul? Daca nu primea destul oxigen in timpul asta si facea cine stie ce complicatii? Doar ca sa nu raman eu cu urme pe burta de la cezariana sau sa pot spune ca am nascut natural?
Si eu am avut o viziune minunata asupra nasterii pana am ajuns la cezariana de urgenta. am fost calma si mi/am imaginat numai minuni. nu a fost sa fie asa. Dar nu imi pare rau pentru ca am facut ceea ce trebuia pentru copilul meu. Si atata timp cat copilul e bine, restul nu mai conteaza.

E bine sa nu vedeti totul in alb si negru. Sa va pregatiti pentru orice eventualitate si sa fiti impacate cu decizia luata. Stiu foarte multe mame asupra carora s/a pus aceasta presiune cu nasterea naturala si din cauza ca au facut cezariana de urgenta au ajuns sa faca depresie si sa nu se considere mame adevarate.

Finn Constantine 15.10.2009 si 26+ Euan Tudor

Mergi la inceput