Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 24
Raspunsuri - Pagina 4
sovietica spune:
Aredwinn, dar a zis ceva contra anesteziei?
Ai grija cu iesirile nocturne, sunt patita...
Dana, mercic de explicatie, am gasit bobul!
(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara
Iustin : dpn 21 Apr
dana_cp spune:
Sovi, tare trista mi s-a parut povestirea.. de fapt nu povestirea in sine, ci gagica mi s-a parut trista. Sper ca nu toate mamele/perspectivele sunt la fel!
cu Gaza, DPN 30 Martie
gabrielarusu spune:
In rest noi suntem bine, crestem in burtica si in greutate, fetita e tare dansatoare de-mi vine sa o pap, vb cu ea tot timpul si imi raspunde prin a-mi da cate un piciorus ba ma gadila ba se intinde ce mai e ff frumoasa perioada asta.
Fetelor vrioam sa va intreb dc. avem voie cu bijuteri la cezariana ca eu nu mai pot scoate verighieta de pe de deget am uitat de ea, dc nu am voie o sa merg la bijutier sa mi-o taie ca alta solutie nu vad.
32+ Maria Elisa
aredwynn spune:
Dara, mie imi iesea la culturi din col, dar e exact acelasi lucru si acolo. E un bacil care este prezent in mod normal in flora vaginala si, probabil ca daca se inmulteste mai mult decat trebuie, iese la analiza. La urocultura iti spune si cate UF/mL sunt, insa la culturi din col - nu. Si e posibil sa nu fi fost intr-o cantitate destul de mare cat sa insemna infectie, dar sa iasa la analiza, iar acum probabil ca a scazut. La urocultura nu mi-a iesti niciodata, ceea ce iar era cam ciudat, pentru ca spunea medicul ca, de obicei, apare si in col, dupa o onfectie urinara.
Wali, sa stii ca nici eu n-o simt daca sunt activa, ci doar cand stau. Sughiturile le simt si eu in partea de jos, langa zona pubiana, putin spre stanga. Piciorusele sunt in coaste, langa buric, sau in partea stanga. Probabil sta ba ghemuita, ba se intinde, habar n-am. Saptamana trecuta era cu funduletul in partea dreapta.
34+ cu Natalia
sovietica spune:
Dana, nu, in nici un caz nu e musai sa simta toate asa... mai ales daca au si un ajutor de nadejde.
Dar pot sa zic ca la bb1, am simtit similar din pacate, desi ma cred o persoana care in situatii de criza ma mobilizez destul de bine. Cerul si pamantul mi-au cazut in cap. nu are rost sa intru in detalii. Informati-va sotii bine dinainte sa stie la ce sa se astepte, sa va inteleaga orice toana, sa fie saritori mai mult ca niciodata. La mine a venit mama la vreo 10 zile dupa, dar din pacate nu mi-a usurat situatia prea mult. Gandirea "la rece" mi-a folosit cel mai mult.
Incep sa am dubii daca am facut bine punand linkul totusi... ma iertati daca v-am speriat. m-am gandit doar ca mie mi-ar fi prins mai bine sa fi stiut dinainte.
(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
dana_cp spune:
Scuze, tot uit sa dau refresh si uite asa sar mesajele ce vin intre timp.
Aredwynn, stai sa faci ora4, acolo veti invata despre toate interventiile si nu-ti vei mai dori sa auzi de epidurala in viata ta Eu fac cursuri tot la Naste cum simti si sunt extrem de multumita de fetele de acolo. Am facut tot la ele si un curs de reeducare de perineu.. f util si ala, ti-l recomand!
Sovi, eu data viitoare fac ora4 in care se va vorbi pe larg despre interventii. Insa ce situ pana acum, ca am mai vorbit asa, pe sarite, la curs, e ca tu ai in tine toate cele 3 chestii (hormoni) de care ai nevoie sa nasti: oxitocina (asta e cu contarctiile), endorfine (astea se elibereaza sa-ti creeze senzatia de bine/fericire si te ajuta pe tot parcursul travaliului) si adrenalina (te ajuta sa impingi pe ultima suta de metri). Orice interventie dauneaza echilibrului organisumului tau. Adica: in sistemul nostru de stat (comunist cum il numesc eu), ajungi la spital si daca printr-o minune nu te urca pe masa pt cezariana, iti pune imediat perfuzia cu oxitocina (care evident nu e 100% ca cea secretata de tine). De ce? Pt ca nu au rabdare!!! SI vor sa-ti grabeasca travaliul, contractiile. Rahatul asta pe care ti-l baga iti provoaca niste contractii dar pt ca nu sunt corelate cu ceilalti hormoni ai tai, contractiile astea sunt mai dureroase decat ar fi in mod normal alea ale tale. SI durerea asta suplimentara cere ceva.. ce? epidurala. Care epidurala comporta o sumedenie de alte riscuri. Iar se intervine asupa organismului tau care nu mai stie ce sa faca si de cine sa asculte. Sunt cazuri in care iti pierzi controlul si nu mai simti nimic, nu stii cand sa impingi, nu lucrezi cu bebele tau. Sa nu mai vorbesc de riscuri (unul ar fi chiar pericol de infarct). Nu tre' sa ma crezi pe cuvant - asa cum am mai zis, o sa va trimit toata documentatia cand o voi primi si eu si veti citi singure si veti lua deciziile cele mai potrivite pt voi
cu Gaza, DPN 30 Martie
aredwynn spune:
Gabriela, si noi tot cu Regina Maria o sa recoltam. Nici nu prea ne-am interesat in alte parti, pentru ca, nascand acolo, ei au taxa aia suplimentara de 1200 RON daca recoltezi cu altii
Sovi, pai ne-a zis ca substanta ramane in organismul copilului 6 luni. Urmeaza sa ma documentez, sa vad daca gasesc informatia asta.
34+ cu Natalia
aredwynn spune:
Dana, o sa vrei sa ai si o doula cu tine la nastere? Tipa asta care tine cursul a asistat doar la o nastere singura, in rest doar cu cele de la Bucuresti. Eu m-am gandit mai de mult ca poate mi-ar prinde bine o persoana care sa imi aminteasca cum sa respir, cum sa ma relaxez... Nu stiu care e politica celor de la clinica, referitor la cine te poate asista la nastere, pentru ca oricum sotul va fi cu mine, dar nu stiu daca mai pot avea un insotitor. As vrea sa am un plan de nastere (am inteles ca la Eva tocmai au introdus chestia asta). Eu as fi vrut oricum si as fi insistat sa-mi dea fetita in brate imediat, nu s-o ia s-o masoare, stearga, etc. Mi se pusese de mult pata pe chestia asta. Si mai vreau muzica.
Legat de pozitiile de nastere, ce parere ai?
34+ cu Natalia
sovietica spune:
Dana, frumos ai explicat. Din pacate eu am nascut la privat bb1 si tot mi s-a bagat oxitocina miseleste. mi-a zis ca imi pune o perfuzie cu ser si deodata am simtit ca ceva nu e in regula. ca sa aflu ca mi-a pus oxi . Pot sa zic ca a fost o diferenta enorma la a 2-a nastere, fara oxi. au venit toate pe rand.
Musai voi vorbi cu dr. data viitoare ce simte despre "pretentiile" mele (fara oxiton, peridurala, epidurala)
Abia astept sa "aud" si despre reeducarea perineului
Aredwynn, uau, n-am stiut faza cu 6 luni. Mie doar mi-a zis homeopatul sa ma straduiesc sa nasc natural, fara anestezie. la bb1 era sa regret, dar ma bucur ca am rezistat.
Mie la Eva mi-au lasat putin bb in brate imediat dupa nastere.