Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 24

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Monna: multumim de capitol nu stiu cum de n-am realizat si eu ca eram deja la pag 20, si tocmai ce postasem
Ruxandra2011: ti-am trimis PM cu parola, mai scrie repede vreo 2 mesaje sa scapi de moderare si sa-ti vedem si noi postarile in timp real
Lady_X: concediu placut! Vad ca esti din Timisoara, ce zici, ne vedem impreuna cu Wali candva pe undeva la un citro? Prin ce zona stai?
Dara: adica doar celulele din cordonul ombilical sunt multiplicabile nu si cele din tesut placentar? Se folosesc pt. chestii diferite? Ca am vazut si eu ca unii recolteaza din ambele parti dar ma gandeam ca e diferenta doar de cantitate rezultata.
Wali: da, zicea Oriana ca anul acesta n-a mai obtinut sponsorizari si nu va mai putea tine cursurile gratuit. Mie sincer mi-au prins tare bine informatiile, ma bucur ca am participat. Dar daca tot e contra cost, poate preferi sa alegi cursurile de la Scoala Mamei junior cu Ioana Vartosu, cred ca gasesti informatii cu google, daca nu mai caut eu.
Cand sughite bebica si eu simt pulsatii in toata burtica pana la picioruse, nu doar unde tine capsorul. Si la fel am perioade de liniste, insa atunci cand e treaza si da din picioare, din cauza ca e cu ele fix jos, nu am cum sa nu o simt puternic pt ca face ce face si imi da peste nervul sciatic si vezica si ma cam ia cu sagetari de nu mai pot face nimic, iar daca dorm ma trezesc cu siguranta
Kovacsc: mai bine zis voi mi-ati facut mie pofta de clatite, ca eu inca n-am ajuns sa mananc, doar salivez

Am terminat mancarea, ma duc si eu sa pap acum ca micuta abia asteapta

32+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ronina

Monna: multumim de capitol nu stiu cum de n-am realizat si eu ca eram deja la pag 20, si tocmai ce postasem

32+ Bianca

stai linistita ca nu-i problema

Monica, fericita 31+ cu Cezar-Andrei

AMR: 9 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Asa e Dara, am citit si eu ca de ieri suntem in anul Dragonului de apa. Cica ar fi un an bun, cei nascuti in acest an vor fi foarte buni negociatori. Eu dupa DPN ar fi sa nasc bebica Peste, alta zodie de apa. Nu stiu ce voi reusi sa gasesc in comun, avand in vedere ca eu sunt Sagetator (zodie de foc) nascuta in anul Calului de pamant. Daca intr-adevar va fi bun negociator ma va cam duce de nas (ma va stinge/inunda)

32+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Strumfy, am mai dat o data fw, la adresa din date de contact, daca poti sa vezi si in spam, te rog?

Cristina, am dat add.

Ronina, nu stiu sa zic cu tesut placentar versus tesut ombilical.

Fetele, cate schimburi de bebe (hainute) va luati in spital?

28+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Dara am primit...merci.

Mami fericita de strumfita si 34+ cu Motzata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra2011 spune:

Ronina, multumesc pt parola! Mi-am adaugat si eu datele in lista.

33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Dara, mie imi place de dr. Toderici, o vad saritoare cu oricine. Imi trecea prin cap daca e sa nasc la Cantacuzino, sa nu imi deranjez dr daca totul e ok. Nasc cu cine e de garda. Numai sa nimeresc maternitatea, ca n-am intrat niciodata in spitalul ala... sper sa n-am vreun soc. Poate nasti tu inaintea mea si imi povestesti :)
Cu schimburile, as incepe cu 3. Daca chiar tre mai multe, iti aduce sotul, ca sigur te viziteaza intre timp.

Aredwinn, superbe pozele! si outfitul.
Sper si eu peste vreo luna sa ma mobilizez sa fac cateva, macar cat sa nu ma ocarasca Iustin ca n-am poze cu el in burtica.

Ronina multumesc!
Monna
Dana_cp, n-am inteles cum e cu stimularea "bobului de mazare"
Irinaelena, si daca prin absurd as primi o bici dinaia cu 2 locuri de copii, tot n-as iesi singura cu toti 3. Asa ca cel putin unu ar fi pe la Omu Nu-s atat de eroina sa ies cu 3 prunci fara ajutor.

Va las un link in care povesteste o fata cum s-a simtit dupa ce a nascut. Nu e pentru descurajare, ci pentru ca e bine sa stim la ce sa ne asteptam http://bogdanasblog.blogspot.com/2011/06/maternitatea-lectia-despre-renuntare.html

(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara
Iustin : dpn 21 Apr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Seara buna!

Dara, mersi frumos pt detalii. Imi trimiti, te rog, parola in mesaj privat? Sau de unde o iau?

Mona, sar'na pt link (si pt capitol). Mi se pare util cosul, mai ales ca nu vreau sa-mi inmiresmez casa cu parfumul scutecelor lui Gaza :)

Sovi, la mana, intre degetul mare si aratator cauti cu aceleasi degete ale celeilalte maini(cam la 1cm de 'margine') un "bob de mazare" ca dimensiune si il freci pt a-ti stimula oxitocina (ca intensitate, apesi pana simti putina durere).

Odata ce primesc parola vin peste voi sa va vaz burticile frumoase

cu Gaza, DPN 30 Martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Fetelor, va multumesc mult de tot pentru aprecieri! Mi-ati facut seara frumoasa! Sper sa fie totul bine pentru toate, sa avem copii sanatosi si sa nastem usor si sa fim mereu fericite, alaturi de familiile noastre, cum suntem acum, in perioada sarcinii.

Am fost la primul curs Lamaze. N-am reusit sa-mi fac o idee inca, pentru ca a fost ceva introductiv. Tipa care tine cursul s-a "scolit" la Naste cum simti, la Bucuresti, deci cursul este pe structura celor de acolo. Ea e inca la inceput, deci mai are unele stangacii de organizare, dar nu deranjante. Sper sa apuc sa merg la cat mai multe sedinte. Acum am fost singura, pt ca sotul e plecat si, cand am iesit, s-a luat dupa mine un drogat care statea intr-o casuta din aia de tomberoane. Am intrat in masina si am blocat usile imediat, dar pana am iesit din parcare, a tot stat la geam. M-am speriat foarte tare, desi probabil ca era inofensiv tipul, nu stiu... Nu mai ies singura seara, gata!
Nu mai stiu sigur acum daca sa fac sau nu anestezie peridurala... m-a cam pus pe ganduri tipa de la curs.
La BV ninge, si eu maine trebuie sa merg din nou la facultate, ca am un examen cu o clasa intreaga si nu stiu pe cine as putea sa rog sa ma inlocuiasca. Mi-e urat sa curat masina... Si sunt si in concediu...
Ma apuc sa citesc si eu despre dragonii de apa. Eu parca sunt mistret
, trebuie sa vad ce e sotul. Iar in zodiacul normal, eu-taur, el-berbec, deci o sa fim o familie diversa

Va pup!

34+ cu Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielarusu spune:

Buna fetelor
Vad ca scrieti despre recoltarea de celule stem si noi suntem intresati sa recoltam ca Domane fereste nu se stie niciodata ce va fi dar sper sa nu avem niciodata nevoie de aceste celule.
Noi ne-am cam hotarat sa recoltam cu Regina Maria la inceput vroiam cu Cordul dar sapand pe net am vazut ca ei stocheaza sangele si nu celulele.
O sa va atasez mai jos raspunsurile la intrebarile care ii le-am pus unui asistent medical de la regina Maria:1.
- In momentul acesta pe piata exista doar o singura firma care mai stocheaza sange integral, absolut toate celelalte firme proceseaza probele, adica fac separare celulara si stocheaza celule stem. Avantajul atunci cand se separa celulele stem este ca ele pot fi numarate cu mare precizie si ca pot fi testate din punct de vedere al viabilitatii. Adica, nu riscati sa pastram o proba pe cre sa nu o puteti folosi mai tarziu fie pentru ca nu are suficiente celule stem, fie pentru ca are un numar bun de celule stem, dar ele nu sunt viabile (nu sunt sanatoase).
AVANTAJELE EXCLUSIVE ALE BANCII CENTRALE DE CELULE STEM REGINA MARIA
- Suntem SINGURA banca de celule stem parte a unei retele private de sanatate, Reteaua Privata de Sanatate Regina Maria;
- Protocoale de laborator si sisteme de Quality Control indeplinesc standardele actuale de rigurozitate in domeniul banking-ului de celule stem;
- Cea mai sigura banca de celule stem cu stocare in Romania – deoarece ne preocupa continuu siguranta probelor de sange ombilical, din momentul prelevarii pana la momentul in care aceastea ar putea fi solicitate pentru un eventual transplant;
- Suntem PRIMA banca de celule stem din Romania ce a fost acreditata sa stocheze tesut din cordonul ombilical.

OFERIM:
- contracte pentru viitorii parinti, usor de inteles, alcatuite in conformitate cu legile actuale din domeniul transplantului si care se supun legislatiei romanesti in vigoare;
- kit-uri de prelevare a materialului biologic, cu instrumente de calitate, foarte usor de utilizat si manipulat de catre personalul medical;
- numar de telefon de urgenta pentru anuntul recoltarii, disponibil 24 ore pe zi;
- transportul unitatilor recoltate prin transportator autorizat in cel mai scurt timp (20 ore in Bucuresti si maxim 30 ore din restul tarii) pentru asigurarea viabilitatii celulare maxime;
- transportul unitatilor in forma nerefrigerata pentru asigurarea viabilitatii celulare (conform celor mai noi standarde in domeniu);
- analiza atenta a unitatilor, cu determinarea parametrilor cantitativi la receptia unitatii in laborator si transmiterea in 48 de ore de la recoltare a rezultatelor catre parinti;
- pachet de analize complet din sangele ombilical si sangele matern (in conformitate cu cererile centrelor de transplant din intraga lume) pentru a nu risca sa stocam unitati infectate sau care sa nu fie acceptate in centrele de transplant (se verifica sangele pentru Hepatite virale B si C, HIV 1 si 2, sifilis, citomegalovirus, HTLV 1 si 2)
- procesarea unitatilor prelevate prin cea mai NOUA metoda, folosita de 83% dintre bancile de celule stem din intreaga lume. Procesarea prin separare celulara presupune izolarea si stocarea ulterioara doar a elementelor care sunt importante in cazul unui transplant (elemente nucleate si celule stem CD34+) si eliminarea celor care ar putea da grave efecte adverse in cazul unui transplant (hematiile).
- stocam unitatile de celule stem rezultate in RECIPIENTE BICOMPARTIMENTATE pentru o eventuala multipla utilizare;
- stocam mostre atat din sangele ombilical, cat si din sangele mamei pentru eventuale analize ulterioare (compatibilitate HLA etc.);
- oferim clientilor nostri CERTIFICATUL DE STOCARE (cu valoare medico-legala) ce cuprinde toate informatiile despre unitatea stocata (si care sunt absolut necesare in cazul necesitatii utilizarii grefei intr-un centru de transplant): Volum sange recoltat, TNCC (nr. total celule nucleate), nr. celule stem CD34+, Viabilitate celulara (% celule viabile), toate rezulatele analizelor efectuate din sangele ombilical si sangele matern;
- transportul grefei la centrul de transplant (in cazul solicitarii pentru efectuarea transplantului).

2. CONDITII FINANCIARE:

Pretul pachetului de servicii medicale aferente celulelor stem se va imparti in:
1. Pret pentru procesare si cuprinde: kitul de recoltare, recoltarea, transportul de la maternitate la sediul SHU, analizele bacteriologice si virusologice pentru sangele din cordonul ombilical si sangele matern – contract procesare
Pret pentru stocarea unitatii de celule stem si esantionul de sange matern – contract stocare

Stem- Health Unirea va ofera posibilitatea de a alege varianta de plata care vi se potriveste:

Procesare: 3.590 lei inclusiv TVA la emiterea certificatului de stocare (la 30 zile de la nastere).
In acest caz plata se poate face:
· Integral – 3.590 lei inclusiv TVA la emiterea certificatului de stocare (30 zile de la nastere)
Sau
· Partial in 3 rate a cate 1196,7 lei inclusiv TVA fiecare
o 1196,7 lei inclusiv TVA la emiterea certificatului de stocare (30 zile de la nastere)
o 1196,7 lei inclusiv TVA la 60 zile de la nastere
o 1196,7 lei inclusiv TVA la 90 zile de la nastere

Stocare:
Plata anuala: 49 euro+TVA /an timp de 18 ani

Sau

· Integral 2.810 lei inclusiv TVA la emiterea certificatului de stocare (aceasta plata poate fi aleasa numai la pachet cu plata integrala aplicata la procesare adica 3.590 lei inclusiv TVA + 2810 lei inclusiv TVA la emiterea certificatului de stocare- la 30 zile de la nastere)

Stocarea se face in 2 recipiente.

3. Tesutul de cordon ombilical este o sursa bogata de celule stem mezenchimale.

Alegand banca noastra puteti opta atat pentru stocarea tesutului de cordon ombilical, cat si pentru stocarea celulelor stem din sangele cordonului ombilical.

Studiile clinice au demonstrat ca prin plasticitatea celulelor stem mezenchimale, acestea se pot diferentia in celule hepatice, osoase, cartilaginoase, nervoase, pancreatice astfel devin o perspectiva a medicinei regenerative.
Cercetarile in domeniu arata ca prin actiunea lor imunomodulatoare si imunosupresoare, co-transplantul celulelor stem mezenchimale cu celulele stem hematopoietice reduce probabilitatea de respingere datorita compatibilitatii imperfecte a celulelor stem hematopoietice in transplantul alogenic.

Pretul pentru recoltare, procesare si stocare de tesut din cordonul ombilical este de 1.290 lei+TVA

4. In ceea ce priveste costul transplantului, va putem oferi o asigurare. Mai multe detalii aveti in documentul atasat.
5. Am atasat si contractul pentru procesarea si stocarea de celule stem.
6. Laboratorul se poate vizita cu o programare prealabila.

32+ Maria Elisa

Mergi la inceput