Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 24
Raspunsuri - Pagina 16
kovacsc spune:
Dara ieri sau alaltaieri ai pus cateva linkuri de pe forumul acesta in care fetele au spus ce au simtit insa ai pus si un link care te ducea pe un alt blog si o mamica povestea despre ce a simtit dupa ce s-a nascut copilul, ce probleme intampina, acesta ma interesa. Daca nu il gasesti nu este nici o problema
Bia eu sunt curioasa despre cum decurge operatia de cezariana. Daca nu mai sunt si alte solicitari imi trimiti mesaj privat.
Cristina 28+ Karina, fetita noastra draga
SuperMami_1 spune:
Tala, unde gasesc si eu sa cumpar un bumbac moale,subtirel si un picut elastic la metraj pentru confectionare wrap?
Miha, mamica fericita de Rares si 29+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"
dara76 spune:
Miha, pe mine sigur ma intereseaza cu actele.
Sovi zisese ca material de wrap a luat din Obor.
Cristina, Sovi pusese link la http://bogdanasblog.blogspot.com/2011/06/maternitatea-lectia-despre-renuntare.html eu doar restul.
28+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
monna3 spune:
Buna,
Miha faina perna, ai avut o groaza de munca la ea tinand cont ca ai cusut la mana
Dia_tm wow, ce experienta aiurea ai avut la prima nastere, sper ca acum sa fie mult mai bine
Mada sa treaca raceala. Pt tuse poti sa iei Robitussin, il am in lista cu medicamente permise in sarcina pe care mi-a dat-o midwife.
titi ufff... sper sa treaca contractiile, ia no-spa, nu cred ca afecteaza bebele
Ronina spor la calcat
Danaela felicitari pt vestile bune de la eco!
Bia imi pare rau ca nu te simti prea bine
Pup fetele si strengarii
Monica, fericita 32+ cu Cezar-Andrei
AMR: 8 saptamani
Tala spune:
Dara ce tare cu clubul vostru, o sa-i spun si pasionatului meu. El nu este inscris in nici un club, dar cred ca si cand clipeste viseaza motociclete . Noi avem un Nipru cu atas, de care f incantat fii-miu si tat-su deopotriva. A avut tot felul de natii si viseaa la un Harley, offc ourse. O sa pun poze in picasa cu baietii mei pe motocicleta.
In ce priveste responsabilizarea copilului mai mare stiu ca asa se intampla, si David cred ca stie pt ca s-a asigurat prin intrebari repetate ca responsabilitatea bebelusului este a mea, nu a lui. Mi-e si mie teama ca atunci cand va aparea pitica sa nu mi se pare brusc David f mare.
Miha nu prea am vazut bumbacel cum cauti tu, eu am luat ceva mai dur, e elastic dar nu e moale. Cu scoala sunt intr-o ceata mai mare decat pana acum. Sun maine la minister si poate ma lamureste careva.
Aredwin si Ronina multumesc pt sugestii. Am facut pana la urma o ciorbita de pui si o salata de pui cu castraveti, porumb si iaurt, dar tot am o problema pt ca niciuna nu-i place mofturosului meu.
Of! mi-e asa de somn! as dormi continuu si ma simt extraordinar de obosita...cu nervii de rigoare.
Bia_Mi spune:
Monica tu ce faci? Esti bine,nu?
Happy si mie mi-a zis ca sarcina e pozitionata f jos, k mi-i s-a scurtat colul si ca trebuie sa stau mai linistita ca sa nu vina bebelina mai repede, sau sa renunt sa mai iau calciu ca-mi pot da contractii. Dar va spun eu pe 6 feb. Iti dai seama ca deabia astept si eu.
In leg cu postarea despre cezariana, sper sa nu supar pe nimeni:
"Operatia de cezariana
Daca din diverse motive este necesara interventia chirurgicala pentru a naste un bebe sanatos, este bine sa fiti informate cum trebuie sa va pregatiti pentru ea, cum se desfasoara si cum trebuie sa va comportati dupa aceea. Asa ca o sa va povestesc cu amanunte cum s-a desfasurat la mine, pentru ca în mare coordonatele sunt aceleasi, indiferent de spitalul în care nasteti.
1. În preziua operatiei este bine sa limitati la minim consumul de alimente sau sa consumati alimente lichide în loc de solide (ceaiuri, supe, iaurturi) – eu atât în preziua cât si în ziua cezarienei am mâncat numai iaurturi activia crema de iaurt si am baut apa – asta de teama clismei, care mi se parea în sine un procedeu mai neplacut decât cezariana. Din fericire eu am scapat de clisma, doctorita mea mi-a spus ca în multe spitale nici nu se mai practica, deci e bine sa întrebati dinainte si sa va exprimati optiunea pro sau contra daca este cazul. De asemenea, este extrem de important sa fiti epilata în zona pubiana; daca cezariana este programata, mergeti cu o zi doua înainte la cosmetica (eu m-am epilat cu ceara, ca sa nu creasca repede sa ma manânce, acum depinde si cum suportati), daca nu aveti o cezariana programata dar vi se apropie termenul, este important sa va mentineti zona rasa sau epilata în permanenta.
2. În ziua operatiei m-am dus nemâncata la spital – este bine sa nu mâncati nimic deoarece în timpul operatiei va poate veni greata. Din pacate, doctorita mea nu m-a putut opera dimineata si a trebuit sa astept internata pâna seara. Am mâncat doar doua iaurturi atunci pe la ora zece si dupa aceea nimic.
3. Cu jumatate de ora înainte de operatie mi s-a pus o perfuzie de hidratare (asa mi s-a explicat). La sapte fix am fost condusa pe picioarele mele în sala de operatie. Eram îmbracata cu camasa de noapte, fara chiloti. Am avut voie sa tin camasa de noapte pe mine, în alte spitale nu este permis acest lucru – iarasi un lucru care trebuie întrebat dinainte. Nu îmi era deloc frica, ci frig, nu va spun ce frig era în sala de operatie si cum tremuram, efectiv nu ma puteam opri din tremurat. M-am urcat pe masa de operatie, mi-a introdus o sonda urinara (de departe cel mai neplacut moment pentru mine), apoi mi-a facut anestezia epidurala. Mi s-a introdus un cateter în coloana, pe care l-am avut dupa aceea mai multe zile – în el îmi mai injectau calmante daca ma durea. O sa stati cu bratele desfacute si prinse cu o curelusa de un suport, asa nu exista riscul sa le miscati sa va faceti rau. La un brat o sa aveti perfuzie, iar la celalalt o sa va monitorizeze tensiunea. Anestezia a început sa functioneze imediat si a început operatia. Trebuie sa mentionez ca simtul tactil înca mai ramâne, nu va doare dar simtiti cum trage de carnuri. De asemenea la un moment dat o sa va apese puternic în cosul pieptului pentru a scoate copilul, ti se taie respiratia un moment si atât. Dupa aceea o sa auziti tipatul mult asteptat. Neonatologul ia copilul, îl curata si vi-l arata putin, apoi îl duce la salonul de bebelusi. Nu va faceti iluzii ca vi-l da la sân, sau chiar în brate, poate doar daca nasteti la privat. Oricum, va spun sincer ca în clipa aia sunteti bucuroasa ca e sanatos si atât – sentimentul matern apare mai târziu. Trebuie sa mentionez ca nu aveti voie sa ridicati capul de pe masa (sa lasati capul în piept) – o sa va alegeti cu niste migrene înfioratoare care nu trec cu saptamânile. Aveti voie sa întoarceti capul în stânga sau în dreapta, mai ales ca e posibil sa va vina greata. Este important sa comunicati cu anestezistul în orice moment – eu am spus ca îmi vine sa vomit si mi-au bagat repede ceva în perfuzie si mi-a trecut. Dupa ce m-a cusut, m-au mutat pe un pat mobil si m-au dus la reanimare (post-operator) – acolo mi-au facut fenobarbital ca sa adorm, mi-au pus o greutate pe burta ca sa se retraga, am avut o perfuzie cu antibiotice si asa a trecut prima noapte.
4. A doua zi mi-au scos sonda urinara, mi-au luat greutatea de pe burta si m-au dus la salon, am fost nevoita sa ma ridic singura din pat ca sa ma urc în scaunul cu rotile. Asta e partea cea mai grea timp de doua-trei zile – ridicatul din pat. Efectiv ti se taie respiratia de parca ti se asaza un elefant pe piept. Ridicatul din pat se face asa: te întorci pe o parte, îndoi picioarele, te sprijini într-un cot si arunci picioarele peste marginea patului, te ridici în fund si mai stai acolo putin, apoi aluneci jos din pat. Eu am avut stari de lesin si chiar am lesinat o data când m-am dat jos din pat, asa ca e bine sa stati pe lânga pat la început. Oricum trebuie sa va ridicati chiar din prima zi pentru ca trebuie sa mergeti la baie pentru pipi (sa nu va tineti mult pentru ca nu mai aveti controlul atât de puternic al sfincterului si riscati sa faceti pe voi) si în fiecare dimineata si seara la toaleta organelor genitale: o asistenta va spala organele genitale cu apa si apoi da cu betadina. E neplacut, dar necesar, mai ales ca nu o sa puteti s-o faceti singure. E bine sa va puneti si un brâu elastic, o sa va ajute sa vi se retraga burta si sa va miscati mai usor. Nu aveti voie sa mâncati în prima zi! Doar supa strecurata (eu am facut-o cu o zi înainte din morvoc, pui, pastârnac si verdeata – nu aveti voie cartofi pentru ca baloneaza, am strecurat-o si sotul a încalzit-o a doua zi si mi-a adus-o în termos) si ceai neîndulcit. Eu m-am dus la copil în scaunul cu rotile, am vazut-o si cam atât. Înca nu aveam lapte s-o alaptez, asa ca au hranit-o artificial în spital.
5. În toate cele trei-patru zile cât stati în spital vi se fac injectii din 6 în 6 ore: pentru circulatia sângelui (sa nu faceti tromboza) si pentru eliminarea lohiilor. Daca vreti sa va lase în brat branula de la perfuzie, vi se fac injectiile în branula. Eu am preferat sa îmi scoata branula si sa le fac în fesa. Pe mine sincera sa fiu nu m-a durut operatia cât m-au durut contractiile uterului pentru eliminarea lohiilor. Aceste dureri cedeaza la algocalmin fiole (ingerat sau injectat), care nu este periculos pentru lapte. Si apropo de lapte, eu am scapat de furia laptelui, mi-a venit laptele dupa doua-trei zile, fara probleme. Nu aveti voie alimente solide pâna nu aveti primul scaun – care poate veni cam greu, de aceea am si recomandat sa aveti în bagajul pentru maternitate supozitoare cu glicerina. Cât am stat în spital am mâncat asa (ca idee): în prima zi supa strecurata si ceai, a doua zi – piept de pui la cuptor si iaurt, a treia zi – somon la gratar, supa cu legume si pui, compot de prune, a patra zi – pulpe de pui la gratar si iaurt. În a patra zi am plecat acasa cu bebe (abia asteptam pentru ca am avut ceva conflicte cu asistentele de la bebei si cu neonatoloaga copilului) si cu tratament în continuare pentru lohii. Eu cu partea asta am avut ceva probleme: în primele saptamâni au fost scazute, apoi a început sa curga ca la balamuc. Oricum, depinde fiecare femeie în parte.
Cam asta ar fi referitor la cezariana. Nu a fost atât de groaznic pe cât mi-am închipuit, acum sunt foarte bine, nu am dureri deloc, iar cicatricea evolueaza usor spre o linie roz."
Mentionez ca nu-mi apartine aceasta poveste,este luata dupa internet.
34+ cu
monna3 spune:
Bia eu sunt ok, ma cam chinui cu arsurile seara, in rest ok. Abia astept sa ajung la 36 saptam sa-l vad pe pitic la eco
dara76 spune:
Tala, am avut si noi Nipru si l-am vandut ca mai mult reglam la el decat mergeam cu el. Noua ne-a folosit treaba cu clubul pentru intruniri, ca ne place sa mergem la ele, sunt de obicei in paduri, in zone frumoase, stam cu cortul (cu saltea de cort ca altfel dor toate alea), sunt gratare, racoritoare, de obicei lacuri, sunt cate un week-end. Si daca aveai o 'identitate' de club intri altfel in lumea lor (cat respecti regulile). Plus ca ne-a mai folosit ca sa contribuim la campaniile anti-accidente cu politia si primaria. Pana acum voluntar, insa ne-am cam saturat de atatia ani de voluntariat (nu e primul fel de voluntariat, am mai avut si altele). Site-ul are acelasi nume si www.romanticbikers.ro/node/9" target="_blank">regulamentul este un pic la misto, de fapt :).
Care e faza cu scoala si clasa 0?
28+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
happylica spune:
bia, multumesc pt 'articol'. mie una mi-a mai 'luminat' din intrebari. unele lucruri le stiam..altele nu. oricum.. mi-e teama de nu mai pot. la fel de teama mi-ar fi si de nasterea naturala. inapoi nu am cum sa dau.. asa k...
32s6z
AMR <7 saptamani
varsta bebelusei Alexia
monna3 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui happylica bia, multumesc pt 'articol'. mie una mi-a mai 'luminat' din intrebari. unele lucruri le stiam..altele nu. oricum.. mi-e teama de nu mai pot. la fel de teama mi-ar fi si de nasterea naturala. inapoi nu am cum sa dau.. asa k... 32s6z AMR <7 saptamani varsta bebelusei Alexia |
cum sa dai inapoi ma? hai nu-ti fa griji c-o sa fie totul bine si-o sa-ti tii printesa sanatoasa in brate