Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 24
Raspunsuri - Pagina 10
kovacsc spune:
Ei uite ca subiectul acesta despre ce vom simti dupa nastere chiar mi-a placut. Mai sunt si subiecte la care se desface firul in patru si ma irita dar am invatat sa sar peste comentariile care nu ma intereseaza si uneori sunt pagini intregi
Cristina 28+ Karina, fetita noastra draga
dara76 spune:
Kovacs, eu stiu ca e cam cum e pe prima pagina la capitol (am redat mai jos). Daca socoteste dr ta la 4 luni, ies 10 luni de sarcina sau macar 9,5 luni de la conceptie.
luna 1= 01-05 sapt
luna 2= 06-09 sapt
luna 3= 10-13 sapt
luna 4= 14-18 sapt
luna 5= 19-22 sapt
luna 6= 23-27 sapt
luna 7= 28-31 sapt
luna 8= 32-36 sapt
luna 9= 37-40 sapt
28+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
ronina spune:
Buna fetele!
Lady_X: eu merg la Crisan, a retinut bine Wali. Nici eu nu conduc, pe timpul zilei sunt mai legata de casa, dar in we ma mai scoate sotul la aer. E cam urat acum pe-afara, ce-i drept, dar poate reusim sa facem cumva sa ne vedem, mie mi-ar face placere.
Lelu: din fericire in zilele noastre bebeii au sanse destul de bunicele incepand de la 28 saptamani. Dar cum ziceau si fetele, 7 luni implinite sunt undeva la finele a 31 saptamani. Cel mai usor e daca iei data din ziua ultimei menstruatii, aduni 7 luni si consideri aceeasi data/zi din luna.
Dia_tm: ufff, ce trista e povestea cu vizitatul bebeilor, sa bati asistentele alea nu alta. Din motive de genul asta optez pt a naste la privat, psihic nu rezist la prea multe incercari simultan si mi-e teama ca pleznesc pe vreuna sa-mi faca asa ceva
Irinaelena, Dara: voi ati inceput sa luati si calciu? Daca da, poate va intereseaza sa stiti ca mie mi-a spus doctorita de familie ca fierul si calciul nu prea se absorb simultan si mi-a recomandat 15 zile una, apoi 15 cealalta. Nu am verificat insa informatia daca e sigura.
Nikoniko: multa sanatate!
Eu sunt tare incantata ca azi am gasit si am luat cercelusi de bebe Sunt fan aur alb, nu galben si ma bucur ca am gasit sa-mi si placa, asa ca n-am mai stat pe ganduri. Acum singurul lucru care ma mai streseaza e caruciorul, ce am gasit sa-mi placa e cam scump, asa ca mai sap.
32+ Bianca
dara76 spune:
Ronina, merci, eu nu iau calciu (sau nu inca (?)),dar iau vitamina D (studiile noi zic ca necesarul in sarcina ar fi 4000 unitati, nu 400) si mananc lactate, mi-am facut analiza de calciu recent si e 8,3 fatza de 8,1, dar incerc sa am grija pt. ca Clexane face osteoporoza. De calciu mi-e teama pt ca stiam ca da contractii in sarcina. Dar nu stiu la ce doze, nu am cercetat.
Da, fierul are o groaza de chestii cu care nu se asimileaza, mi-au dat Cetebe cu zinc de la farmacie si n-am vazut...si scrie ca fierul nu se asimileaza nici cu zinc (ca cica fier e bine de luat cu vit C pentru asimilare).
28+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
dana_cp spune:
Niko, si eu am pulsul mai mare dar nu ma gandeam ca ar conta, eu ma uitam mereu numai la tensiune care e ok. Tu cum stai cu tensiunea? sa fii bine dupa betablocante
Kovacsc, nu inteleg ce zice dr tau. 1) eu am intrat in concediu de sarcina si lauzie cand aveam 30s implinite, deci se poate. Si nu a fost nevoie de recomandarea ginecologului. 2) luna 7a are saptamanile 28,29,30,31. Luna 8a are sapt 32,33,34,35. Nu exista alt calcul. Doar nu reinventeaza dr tau sapt de sarcina :) Daca tot insista ca nu-ti da, intreaba exact care e legea si art. dupa care se ia.
Ronina, bravo pt cercei! Cand eram mai tanara in sarcina si ma gandeam ca o sa fie fetita, de fiecare data cand imi ieseau in drum, stateam minute intregi sa ma uit la ei si ma tot gandeam de care sa iau, cum s-o simti cu ei, etc etc. Si eu tot cu aurul alb..
cu Gaza, DPN 30 Martie
aredwynn spune:
Ronina, sa poarte sanatoasa cercelusii! Si eu am fost incantata cand i-am luat, ii tot scoteam, ma uitam la ei...
Dara, eu gasisem undeva ca luna a 9-a are 5 sapt (deci incepe dein sapt 36) si eram bucuroasa ca de sambata intru in luna a 9-a. Stiu ca nu e o chestie batuta in cuie, era buna pt psihicul meu
Niko, multa sanatate! Ai grija de tine!
Kovacs, teoretic nu ar putea sa-ti dea de la 28 de saptamani? Mai ales daca vei naste prin cezariana, poti stabili data si asa stii cu siguranta ca iti vor ramane cele 42 de zile de postnatal. Poate ma insel...
Ca tot se vorbea de atasament, voi acum ce simtiti pentru bebelusii din burtica?
toate fetele!
34+ cu Natalia
monna3 spune:
Ronina bravo pt cercelusi! Sa-i poarte sanatoasa Bianca
Monica, fericita 32+ cu Cezar-Andrei
AMR: 8 saptamani
kovacsc spune:
Doctorul meu spune ca asa are ea incheiata cu casa de asigurari contractul. Poate da concediu doar dc sunt 32 de saptamani. Eu vroiam concediu de saptamana viitoare cand as fi avut 29 de sapt si ceva. Legea spune ca ai dreptul la 126 zile de concediu medical si le poti imparti inainte si dupa nastere cum doresti cu conditia obligatorie sa iti ramana 42 zile dupa nastere.
Cu trimitere din partea medicului dzeu stie de ce vrea. Oricum nu ma bazez ca stie prea multe. O data mi-a zis ca nu imi poate da sa fac nu stiu ce analize decat daca aduc trimitere de la medicul ginecolog. Si in urmatoarea saptamana mi-a dat acele analize si fara trimitere de la ginecolog, nici nu a mai pomenit de ea. Asa ca nu m-as mira sa imi zica data viitoare "aaaaaaa dar puteam sa iti dau, cine stie la ce m-am gandit"
Cristina 28+ Karina, fetita noastra draga
nikoniko spune:
Dana, tensiunea mea a ramas mica, asa cum era si inainte de sarcina. Adica intre 9 cu 6 si 11 (uneori 12) cu 6 sau 7. Tu ce puls ai?
Niko, mami de Alex(1995) si 26+ cu
MTHFR C677 Homozigot