Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (43)
Raspunsuri - Pagina 9
ilinca79 spune:
Salut si eu mamicile dragute,
noi iar am avut o noapte grozanica, V a stat treaz de la 2 la 5
, apoi a dormit pana la 7 si ceva, cand s-a trezit plin de energie. Noroc ca m-am binedispus cu ninsoarea de afara, mie imi place tare mult zapada proaspata. De azi dimineata ninge intr-una ca in povesti
L-am scos pe prapadit afara vreo 2 ore, a fost asa frumos si s-a si obosit bine ca a adormit in timp record. Sa vedem cat tine somnul...
Cris ma intrebai cat doarme V, in general 11 ore pe noapte iar ziua 1,5-2,5 ore. Dar se schimba programul zilnic, de ex. azi noapte a dormit 8 ore 
Adriana Doamne ajuta! Azi maine vine bebelina, Natalia o va chema pana la urma sau inca nu v-ati decis?
Bumblebee, Pufescu si alte mamici care mancati cruditati multe, ce si de unde cumparati? Eu am oroare de legumele din supermarket
Rosiile mi se par fara gust, castravetii mereu vechi. Chiar aseara am luat unul si desi era tare si parea proaspat avea un gust oribil si l-am aruncat. Mie mi se par bune: varza rosie, ridichile negre, ceapa, telina - din piata, de la tarani + conopida si broccoli.
Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)
pufescu spune:
eu nu iau rosii si castraveti acum,sunt nasoale si ca gust si ca sunt pline de chimicale.Rosii sub forma de pasta si suc. Bagam radacioase, gulii,varza rosie si alba,brocoli,ceapa rosie,usturoi. Am mai luat ardei capia. In materie de frunze patrunjel la greu(eu fac si suc din el), andive ca sunt de sezon, rucola din cand in cand ca e cam scumpa,varza chinezeasca, cate o salata. E nasol acuma iarna cu frunzele ca sunt toate de import...dar lasa ca ies ale noastre curand :).Iau de la piata in primul rand, si am noroc ca am si un aprozar bun langa noi+mega image(pt rucola si varza chinezeasca).
Germeni la greu,mai ales acuma iarna cand nu ai alte chestii sunt f. buni. De ex de vreo saptamana dimineata mancam grau incoltit+nuci+mar+para blenduite.Piticu nu apreciaza,nu ii place consistenta asa ca ii zdrobesc un pic boabele de grau si le mananca asa,cu fructe si nuci separat...din pacate nu digera integral pt ca nu mesteca bine.
Piticu atomic s-a intors dupa 4 ore afara cu bona(ea degerata el vesel ca o gogosica). A mancat,cerut supliment si facut scandal ca nu ma miscam suficient de repede =)) ( veggie burger din pasta de soia(ce ramane cand fac lapte),o ceapa rosie,un ardei,patrunjel,usturoi,mix de condimente(mustar,coriandru,un ardei chili mic- macinate la rasnita),un pic de sare, seminte de floarea soarelui inmuiate,nuci,o ciuperca, un pic de pesmet.copt in tava de la cuptor pe hartie de copt,la 180grade 20 min pe fiecare parte.Aveam niste pasta de linte facuta ieri, gulie tocata cubulete pt cruditate si gata. Acum roade gulie si danseaza...sper sa se repete faza de ieri cu dormitul la 16.30 ca eu sunt franta :)) .
pufescu spune:
am uitat sa dau raportul in materie de ultime realizari: merge pe varfuri(cu mainile intinse la spate a la balet), merge cu spatele cativa pasi(intentionat). Totul invatat in timp ce danseaza,aia cu mersul pe varfuri dintr-un film unde dansau niste pitici.Aseara cand a venit tati acasa i-a facut demonstratie in hol cu ce stie sa faca. Cine stie ce balerin imi creste in batatura =))
ilinca79 spune:
Pufescu
multumesc de lamuriri. Ce bine ca Bubu mananca gulie cruda. V nu vrea nimic crud, i se pare cidata consistenta si scuipa. Nici sfecla rosie nu-i place, chiar daca e fiarta. Nici el nu mesteca bine si in consecinta nu digera. Azi-dimineata am gasit quinoa in pampers asa cum era si in farfurie
Cred ca o sa o blenduiesc de acum incolo.
Giorgia noroc cu tine, ca voiam sa calc. Asa ca acum pierd vremea pe net ![]()
Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)
bumblebee spune:
Legumele le iau din aprozar/piata. Fructele de regula din marketuri mari. Radacinoase avem productie proprie. Rosiile iarna le cumpar f rar. Ardei am la congelator. La cruditati bagam radacinoase, gulii, salata verde/spanac, varza. Cand piticul cerseste de rontait de regula ii curat un morcov si il las sa molfaie cat vrea.
Fructele le consumam 99% crude (ma mai apuca extrem de rar cate un fruct copt/budinca), legumele de regula in salate. Am auzit nutritionisti spunand ca desi sunt mult mai incarcate de toxine legumele in timpul asta, totusi pot fi consumate.
Din categoria hrana vie nu am incercat pana acum. Ma tot fastacesc sa incerc cate ceva, dar ba mi se par ingrediente inaccesibile, ba nu pot sa ma imaginez ingurgitand asa ceva, dar sper sa schimb ceva in sensul asta.
Sa-l ajutam pe Vlad!!
Suc de NONI - Pt. Vlad
crissteo spune:
Ziua buna si de la noi. Cam tarziu, dar o cafea mai vrea cineva? Eu am trecut la a doua, de cand se trezeste piticu noaptea, eu sunt rupta ziua.
In primul rand, daaaa, ne-am intalinit ieri cu o mamica tanara, frumoasa si vesela- Coteasca- si cu un baietel frumos rau si prietenos si alergaret, Tudor. Mi-a placut tare mult de el, n-a stat o clipa intr-un loc, a escaladat tot ce putea, radea tot timpul, superb baiat.
Albert a meu a fost asa cuminte ca era terminat de somn- coteasca, cand am iesit din parc el deja dormea, n-a rezistat pana acasa.
Ai reusit sa faci lapte de susan? A mancat Tudor? Eu insist si le dau lapte de mei si amaranth, ca susan n-am luat nici acum, desi imi propun de 3 zile. Seara mananca, dimineata refuza amandoi. Mai insistam , vreau sa fac comanda de pe site-ul recomandat de voi de diverse boabe si mai fac atunci cate un lapte.
Noi am iesit, ca i-am promis nasei ca-i luam baiatul de la scoala- teo s-a distrat cu naselu mic, albert a fost suparat ca l-am pus pe sanie. El a vrut sa mearga doar pe jos si sa stranga zapada cu mainile goale. Oricum ne-a prins bine, n-am stat mult ca batea un vant, parerea mea de baba pe care o trage curentu, ca baietii ar mai fi vrut.
Rubia, Doamne ajuta sa fie totul foarte bine!
Adriana, tinem pumnii sa fie excelent si la tine, mami esti harnicuta tare, cum le faci tu pe toate
si cred ca nu ti-e usor deloc.
paula_m spune:
Salutare
Cristina
, sunt aici, va citesc, dar parca nu am mai avut nici un chef de comunicare.
Suntem bine cu totii...Raul cum il stiti, nu sta locului o clipa. In week-wnd am fost la Sovata, a fost ff fain, multa zapada, toata ziua au stat copii afara, ba pe sanie, ba prin zapada, am facut so om de zapada. Tare frumos a fost.
Ma gandesc sa-l duc la cresa, dar mi-e teama de vaccin. Chiar nu sunt deloc impacata cu vaccinurile astea. Cel de 1 an il fac saptamana asta, dar de ROR mi-e groaza tare.
Relatia mea cu Cosmin nu e stralucita deloc, si nu stiu ce si cum sa facem sa ne revenim...parca suntem 2 straini. De fapt, e mai rau de atat...2 straini nu se cearta, noi trecem dintr-o cearta in alta. In mare parte eu sunt de vina, nu mai imi convine absolut nimic, caut numai cearta. Tb sa fac ceva, dar inca nu stiu ce...gasesc eu pana la urma ![]()
Cam atat despre noi.
Dar va citesc mereu si sunt la curent cu tot ce se intampla in delfinariu
Paula, mamica
Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Am implinit un anisor!!!
poze iarna 2011-2012
paula_m spune:
Offf, am uitat de Rubia. Sa stii ca si in Ms ai niste pumni stransi pt tine!!! De abia astept sa treaca zilele astea sa ne dai vestea cea buna
Paula, mamica
Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Am implinit un anisor!!!
poze iarna 2011-2012
Victo spune:
ha ha..paula, parca vorbesti de mine..nu degeaba ne cheama la fel.
copiii ma obosesc, sotu ma enerveaza.
noroc ca merg la serviciu, ca altfel eram tot un plans toata ziulica.
pufescu spune:
ilinca, nici raducu nu a vrut de la inceput. Studiile arata ca trebuie sa vada un aliment de 10-15 ori inainte sa vrea sa il bage in gura :). Salata i-am pus pe farfurie vreo 2 saptamani si nici nu se uita la ea,acum mananca cu pumnul. La gulie,morcovi,etc i le-am dat sa se joace cu ele intregi...am si poze cum baga pastarnac la masina de spalat;am tot scos cartofi de pe sub canapele intr-o vreme:)). Dupa aia i-am dat taiate cand cuburi,cand bete...de ex ii puneam pe o farfurie cuburi de gulie,bete de morcovi si germeni sau salata si il lasam in pace...pana la urma mai din joaca mai din curiozitate gusta.Trebuie rabdare si sa insisti,eventual schimband prezentarea. Acum e fascinat sa bage scobitoarea in diverse bucatele si sa le manance asa.
Suc de orz verde ne-a vazut band pe noi(din cand in cand,pe post de supliment acuma iarna), a gustat...cateodata a vrut cateodata nu. Acum imi cere el la 2-3 zile sa-i dau MU (nu stiu de ce ii zice asa...stie unde tin cutia in dulap,se duce,arata si cere mu...si ii curg balele si face scandal pana ii fac =)) . Dar daca beau eu si ii ofer nu vrea de obicei... si atunci zice nu mu =)) ). Pastura la inceput nu a vrut,ii macinam si ii dadeam in cereale,o scuipa,etc. Acum pastura e bobo, e extaziat si cere el(i-o dau cam la aceiasi ora, inainte sa plece afara),se duce la dulap,arata si tipa boooboooo.
Chiar daca mananca diverse nu inseamna ca mananca de fiecare data! Dar de asta de obicei ii dau de ales intre legume,ceva tot mananca.
Quinoa bob intreg nu o digera inca... bubu nu mananca blenduit(decat daca e pasta de avocado pe cartof) asa ca macin la rasnita si adaug la chiftelute de legume, sau o pun incoltita in salate(atunci o digera mai bine).
Din categoria joaca cu mancarea mi-au placut unele sfaturi de aici : http://viataverdeviu.ro/copii-fast-food/ . Sunt niste cazuri extreme de copii care beau cola cu biberonul(printre altele!),insa sfaturile date parintilor sunt ok,mai ales la partea de jucat cu mancarea,experimentat. O sa incerc si eu sa ii dau brocoli sa il rupa ca sa ma 'ajute' data viitoare cand mai iau, si sa ii arat cum se curata morcovii.
La noi nu mai vroia nicicum sa stea in scaunul lui,asa ca am luat o masuta cu 2 scaune de la ikea la care sa se joace,sa deseneze(mai incolo) si sa manance. E foarte incantat de chestia asta...e adevarat ca el nu are rabdare sa stea la masa, dar se pune pe scaunel,ia o gura de ceva,mai danseaza un pic,mai vine la masa :)). in scaunul de masa nu manca nimic, sarea de fund in sus si plangea.
Rabdarea e cuvantul de ordine. Si sa il lasi sa se joace cu mancarea.