Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (43)
Raspunsuri - Pagina 8
crispro spune:
Nicole, multumim!
Bumblebee, io una nu l/as scoate afara.. Mie oricum nu imi place afara, pana in martie mi se pare horror de iesit. Acum, de ex, ies afara de 2 ori pe sapt. V iese zilnic, il duce soacra sau sotul. Bine, daca nu avea cine sa il scoata, ieseam eu cu el...
Sa-l ajutam pe Alex
adrianaBuc spune:
salutari si de la mine
bumblebee, ea nu e practic constipata, ca iese la wc in fiecare zi. Doar ca face foarte foarte tare, pietroi, si ii rupe funduletul. Nu reusim nicicum sa ii inia o pauzam scaunul, desi bea lichide suficiente. Mai nou, cand simte ca vine kk fuge si se ascunde si strange poponetul sa il bage inapoi. 
Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010 si
37+
cu
hihi... se apropie de marele moment...
bumblebee spune:
Si tati a zis la fel, azi nu mergem afara. 
Adriana, nu i s-au recomandat microclismele cu glicerina, musetel (si nu mai stiu ce plante)? Indiferent ca iese in fiecare zi, daca pt ea e un chin, nu e ok. La ea e problema ca e prea tare, nu se formeaza bolul fecal in asa fel incat sa se elmine usor.
Poate daca reusesti macar sa-i ungi orificiul anal cu o crema de galbenele, sa reauseasca sa iasa mai usor cu scaun. Probioticele nu o ajuta?
Eu am fost vesnic cu probleme de constipatie, acum nu mai am probleme, dar proteinele animale ocupa un loc mic in alimentatie, fructele si legumele crude le consum in fiecare zi si ele ocupa cel mai mare procent din meniul zilnic, cereale integrale.
Culmea e ca bbii (nu toti, din pacate) au meniuri sanatoase si bine gandite: legume-fructe->cereale->lactate->peste/ou-> carne.
Sa-l ajutam pe Vlad!!
Suc de NONI - Pt. Vlad
adrianaBuc spune:
bumble, nu mi-au dat microclisme, la fundulet o dau zilnic cu crema de galbenele de cateva ori pe zi, probiotice ii dau deja de 2 saptamani. Ma enerveaza ca pediatrii astia parca sunt tampiti, nici unul nu mi-a spus de la ce se poate deregla asa dintr-o data. Am mai vorbit cu mamici care au copilasi de 3-4 ani si am ramas surprinsa sa aflu ca mai toti au avut episoade de genul asta tot asa, pana la 2 ani. Mai nasol e ca eu nu prea mai pot alerga cu ea pe la medici ca ma astept oricand sa vina sor'sa si imi e teama sa mai plec, mai ales pe vremea asta.
Si chiar ma oftic, pentru ca ma stradui sa ii dau mancare sanatoasa, cu multe fibre, fructe proaspete, pere in fiecare zi (care ii plac la nebunie), legume, fibre. Uf!
Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010 si
37+
cu
hihi... se apropie de marele moment...
pufescu spune:
Adriana,incearca sa ii scoti lactatele o saptamana, poate fi o problema cauzata de cazeina.
puiutz_mic spune:
Buna fetele!
Ne pregatim de cod portocaliu... 
Ainotna, pediatrul a zis ca daca are mucoasa intestinala degradata (poate de la un aliment nou introdus care nu i-a priit si eu nu mi-am dat seama si am continuat sa i-l dau) atunci e musai regim, pt. ca altfel se cronicizeaza problema si o sa ma pricopsesc cu diaree cronica. La noi deja dureaza de vreo 2 luni, ceea ce nu e normal. In timpul asta i-am dat si mancare de regim si normala si nici o imbunatatire. Am mai citit si din experienta altor mamici cu aceeasi problema si la fel, au trebuit sa0i dea regim copilului o perioada destul de lunga. Daca de ex. perele, broccoli, rosiile, ceapa sunt laxative, iar copilul face numai kk moale aproape lichid si cu resturi nedigerate, cum sa continui sa ii dai acele alimente cand e clar ca exista o problema. Poate cand e vorba de o diaree tranzitorie, de cateva zile, e posibil si fara regim, doar cu lapte fara lactoza sa-l dregi, dar cand deja dureaza de 2 luni...nu cred.
Mucoasa digestiva se reface f. greu...maine avem si rezult.de la coprocultura si vedem, poate e vreo bacterie ceva la stomacel 
Elena, mami de Raducu cel cumintel
12.08.2010
Sunt Raducu si am implinit 1 AN !!!
pufescu spune:
puiutz, pudra de roscove se recomanda in situatia asta. e si foarte bun mineralizant si 'incheaga' cacalicu. Eu cred ca regimul e de baza.
giorgia23 spune:
Am fost afara cu pitica vreo jum de ora....e innebunita dupa zapada
...se arunca unde e zapada cea mai mare...inca mai ninge...a papat bine si acum face nani
Adriana off mititica
...a avut si Antonia o perioada cand facea f.tare si plangea de mi se rupea sufletul
...e f.greu...la noi a tinut putin si a trecut de la sine...sper sa isi revina sa nu se mai chinuie 
Puiutz sanatate si voua sa isi revina Raducu 
crispro spune:
Puiutz, asteptam rezultate bune pe maine!
Paula, ce faci? Pe unde esti???
Sa-l ajutam pe Alex