Atitudinea pozitiva
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_woman.png)
Bettercy spune:
Eu sunt cel mai mare avocat al depasirii limitelor personale. Dar sunt situatii in care nu sunt limitele noastre, sunt limitele societatii in care traim.
De exemplu, poti sa crezi tu ca meriti isa fii promovat ca manager in echipa in care esti si poate chiar meriti dar nu te intelegi cu superiorul tau si nu te va promova pt ca vedeti lucrurile diferit si el nu vrea oameni diferiti in echipa de management. Asa ca nu vei fi promovat in echipa respectiva. Poti sa astepti sa dispara el/ea sau poti sa move on in alt job care iti ofera ce vrei.
Evenimentele din viata noastra sunt subiective, mediul in care traim este construit de o multime de oameni subiectivi.
Poti sa-ti iubesti prietenul/sotul/sotia extrem de mult dar el/ea nu te iubeste, s-a indragostit de altcineva. Este viata... tb sa accepti. Incercarea de a-ti depasi limitele in situatia asta s-ar numi obsesie. Poti intodeauna sa-l legi si sa il pastrezi in basement, presupun.
As gasi sute de situatii similare.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_s/mihaela_s.jpg)
mihaela_s spune:
La mine gandirea pozitiva s-a format in timp. In copilarie si cat eram mai tanara mereu puneam raul inainte, ca eu nu pot, ca eu nu reusesc. Dar incarcam si intamplarile au facut sa reusesc atunci cand credeam mai putin. Cred ca era mai mult o protectie a "eu"-lui, sa nu ma incred prea tare in fortele mele si apoi sa fiu dezamagita. :)
Insa pe masura ce succesele s-au adunat, am capatat incredere in mine si am incercat mereu sa imi depasesc limitele. Limite impuse de mine. In unele situatii nu am putut, exemple fiind ceea ce spune Bettercy. In altele nu am vrut sa mi le depasesc, ajunsesem acolo unde doream, nu voiam mai mult.
Selene, incearca sa iei totul cu pasi mici. Propune-ti tinte cat mai aproape de ceea ce crezi ca poti, incearca sa le indeplinesti, sa ajungi la ele si incet incet vei iesi din acea stare de neincredere pe care o ai in tine si vei putea mai mult. Vei gandi pozitiv vazand ca poti sa ajungi acolo unde ai vrut. Vei capata incredere in tine si o vei pastra incercand mereu sa te autodepasesti, incetul cu incetul
Bettercy spune:
Atitudinea pozitiva in situatiile de mai sus consta in a accepta ca lucrurile nu se intampla mereu cum vrei tu. Faci tot ce tine de tine( si aici includ depasirea limitelor personale) si mergi mai departe sau transformi situatiile respective in obsesii.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
Eu, despre mine, stiu ca cel mai tare ma afecteaza lezarea partii mele sufletesti-emotionale. Cand lovesti aici, m-ai dat peste cap, nu mai sunt in stare sa fac nimic pana cand lucrurile nu revin la normal.
Asta este una dintre limitele mele: sufletul conduce. Si nu am gasit nicio metoda pentru a schimba aceasta realitate.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Aqai/Aqai.jpg)
Aqai spune:
Selene, m-am gandit mult daca sa scriu randurile ce urmeaza, insa pana la urma ai deschis dialogul, inseamna ca iti asumi si raspunsurile. Nu o lua decat ca pe o oglinda pe care o pun in fata afirmatiei tale: singura limita aici esti tu insati. Ti-ai trasat patratelul si gata... iaca am o limita pe care nu o pot depasi. Dar daca iei radiera si stergi frumos limita aceea autodesenata, ce crezi ca se intampla?
Fiecare dintre noi avem propriul fel de a fi. De la logici pana in varful unghiilor pana la emotionali pana in varful firului de par. Depinde doar de fiecare cum isi foloseste aceste atuuri. Cum alegi sa ti le dezvolti, cum le pui in practica, cat esti de impacata cu tine.
Si sunt curioasa: ce inseamna pentru tine "sufletul conduce" si asta e o limita, Selene?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kariguld/kariguld.jpg)
kariguld spune:
Selene, ai deschis atatea subiecte si ti s-au dat atatea sfaturi, fete care si-au impartasit experientele de viata, iar tu.... nimik.
pe bune, eu daca primeam atatea sfaturi eram doctor docent pana acuma. si va ofeream autografe la scena deschisa!
sincer, as vrea sa deschizi un subiect (nu acum, mai incolo'sha)in care sa spui ce ai inceput sa schimbi la tine, ce progrese ai facut, ce planuri si scopuri vrei sa atingi.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_s/mihaela_s.jpg)
mihaela_s spune:
Atunci iti impui niste limite pste care nu treci. Adica daca cineva te-a jignit, te feresti sa te mai intalnesti cu el, pentru ca nu iti face bine. Sau daca nu ai incotro, iti impui ca ceea ce zice/face persoana respectiva nu mai bagi de seama. Stiu cum e, been there.
michelle-usa spune:
depinde de noi sa alegem sa fim inconjurati de persoane pozitive, momente si o atmosfera pozitiva...etc ....care sa ne faca sa devenim persoane pozitive si sa ne mentinem acolo.
cantece ca acestea mie intotdeuna imi aduc un zimbet pe bune si imi creaza o atitudine pozitiva:
http://www.youtube.com/watch?v=H73AyGZvwEA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ISgr8SgCYbY&feature=related
indiferent in ce situatie as fi, stiu ca daca voi reusi a fost cu ajutorul lui Dumenzeu iar daca nu, stiu ca m-am straduit, am facut tot ce a fost omeneste posibil, iar daca nu s-a intimplat a fost cu un scop si asta a fost dorintza lui Dumnezeu.
michelle
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Aqai Selene, m-am gandit mult daca sa scriu randurile ce urmeaza, insa pana la urma ai deschis dialogul, inseamna ca iti asumi si raspunsurile. Nu o lua decat ca pe o oglinda pe care o pun in fata afirmatiei tale: singura limita aici esti tu insati. Ti-ai trasat patratelul si gata... iaca am o limita pe care nu o pot depasi. Dar daca iei radiera si stergi frumos limita aceea autodesenata, ce crezi ca se intampla? Fiecare dintre noi avem propriul fel de a fi. De la logici pana in varful unghiilor pana la emotionali pana in varful firului de par. Depinde doar de fiecare cum isi foloseste aceste atuuri. Cum alegi sa ti le dezvolti, cum le pui in practica, cat esti de impacata cu tine. Si sunt curioasa: ce inseamna pentru tine "sufletul conduce" si asta e o limita, Selene? |
Agai, sunt Rac. Racul este dominat de sentimente.
Uite:
Personalitatea zodiei Rac
Nativul Rac este precaut, înclinat spre meditatie, dotat cu multa imaginatie. Are nevoie de siguranta, este interiorizat. Caminul este important. Nativul din zodia Rac este tandru, binevoitor, sensibil, plin de fantezie, dornic de liniste. Este dominat de sentimente, îsi aude vocea interioara, are presimtiri, intuitia avertizându-l deseori. Îi place sa fie laudat si este recunoscator pentru laudele primite. Creativitatea sa îl poate ajuta sa se afirme în domeniul artistic. Nativul Rac este grijuliu si totdeauna gata sa dea o mâna de ajutor.
Nativul din zodia Rac respecta conventiile sociale si recunoaste necesitatea disciplinei, chiar daca îi vine greu sa se lase îngradit. Este, însa, si foarte susceptibil, usor de jignit si ranchiunos. Uneori poate fi prea sentimental. Are toane, risca sa se lase dus de val si sa cada. Imaginatia prea puternica îl poate face pe nativul din zodia Rac sa vada pericole si acolo unde nu sunt, favorizând teama. Poate fi instabil, fapt care îl face sa fie dornic de schimbari. În relatiile cu ceilalti, este uneori prea închis în sine. Cu toate ca nu pretinde ca le stie pe toate, vrea sa aiba ultimul cuvânt.
Mi se potriveste 100%.
Lucrusoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld Selene, ai deschis atatea subiecte si ti s-au dat atatea sfaturi, fete care si-au impartasit experientele de viata, iar tu.... nimik. pe bune, eu daca primeam atatea sfaturi eram doctor docent pana acuma. si va ofeream autografe la scena deschisa! sincer, as vrea sa deschizi un subiect (nu acum, mai incolo'sha)in care sa spui ce ai inceput sa schimbi la tine, ce progrese ai facut, ce planuri si scopuri vrei sa atingi. Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au! |
kariguld, subiectul a fost deschis in urma unor discutii cu persoanele din jur. Nu este doar pentru mine.
Lucrusoare de vanzare...