Atitudinea pozitiva

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexia_21 spune:

selene si eu sunt berbec. si? si noideea e berbec si avem experiente de viata atat de diferite.
si fratele meu e berbec si suntem atat de diferiti de zici ca suntem din alte zodiace. si?
asta e limita ta? incearca sa o depasesti. nu te ascunde in spatelele unor prejudecati. zici ca nu l-ai vazut pe isus, nu ai fost acolo si nu crezi decat ceea ce vezi.
de acord cu tine, dar te intreb daca ai vazut cu ochii tai electronul?
normal ca nu , dar ala face parte din tine si nici macar nu il intereseaza daca tu crezi in existenta lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

alexia, este limita mea, da, pentru ca... e ca si cum m-ai pune sa inot contra curentului. Aceasta limita ma face slaba in fata vietii si a societatii de azi. Mi s-a spus de mai multe ori sa le mai pun si la fund, nu tot la inima. De parca pot...

Iar atitudinea contrara - aceea de indiferenta pana la... rautate, daca o adopt, ma face sa ma simt chiar rau. E ca si cum ceva din mine urla "tu nu esti asa, de ce ai facut-o, du-te imediat si-ti cere scuze".

Eu nu am spus ca ce spun zodiacele se potriveste, ca personalitate, tuturor celor dintr-o zodie sau alta. Insa MIE mi se potriveste ce am citat acolo. Consider ca i-am raspuns lui Agai prin acel citat.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_21 spune:

da, selene , asa e. ti se potriveste tie si tu nu poti si nici nu vrei altceva. atunci accepta-ti limita si faptul ca nimeni din lumea asta nu te poate ajuta sa traiesti altfel decat alegi tu.
si tu ai ales de mult: vei avea mereu ultimul cuvant, fara a incerca sa afli ce inseamna primul cuvant.

tu nu ai nevoie de sfaturi, de exemplele altora, pentru ca ele nu au cum sa ajunga la tine, tu iti cunosti limitele si nu vrei sa le depasesti. ai nevoie doar de un monolog purtat in public. public virtual pentru ca ala real iti da stari de rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Selene, imi pare rau dar n-am inteles nimic. Da, e un horoscop Se prea poate sa te descrie cat de bine. Dar asta nu inseamna ca asta e tot ce poti fi. M-as mira sa incapa o persoana in 2 paragrafe. Sau in 2-3 pagini din cel mai extins horoscop.

daca chiar e asa, exista profiluri psihologice care iti te descriu mai acurat. Ba mai exista si multe ... ups care-i termenul.... profiling systems (eu cu terminologia asta am lucrat numai in engleza si cand eram acasa, si stiu ca ii zice cumva numa ca nu stiu cum... si mi-e ciuda!) care pot sa iti spuna si care e potentialul tau. Poate asa ceva chiar te-ar ajuta daca vrei mai mult de la tine.

dar sa copiezi 2 paragrafe dintr-un horoscop chiar nu raspunde la intrebarea mea: de ce crezi tu ca faptul ca esti sufletista e o limita? (daca am inteles gresit din postarea ta anterioara, corecteaza-ma te rog)

Edit: ca sa fiu mai clara. Nu am un interes anume in raspunsul tau. Insa tu ar trebui sa ai si ar trebui sa fie un raspuns foarte bine gandit si la obiect. nu-ti arunca singura praf in ochi cu un .... horoscop

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Si daca le pui pe toate la inima ce se intampla? Si ce daca esti sufletista? Toate astea ar trebui sa fie niste atuuri. Ar trebui sa le transformi in calitati, nu sa te autovictimizezi pentru cat de simtitoare si neinteleasa/neapreciata esti! Daca esti asa cum te vezi tu, inseamna ca ai o inalta inteligenta emotionala, care ar trebui la un moment dat sa te scoata la liman. Ok, asta imi spunea psihologul, acum nnnn ani cand am avut mare nevoie de terapie. Bine, eu n-am ajuns la psiholog fiindca eram sensibila si lumea rea nu ma intelegea. Am ajuns acolo, fiindca nu mai puteam iesi din casa, fiind o persoana oribila si detestabila.
Vrei sa spui ca pur si simplu te blochezi in ceea ce spun altii si ca inainte de orice, totul in jurul tau trebuie sa fie senin ca tu sa functionezi? Asta n-o sa se intample. Nu stiu in ce masura o atitudine pozitiva te va ajuta vreodata. Poate una asertiva.
Bafta.

Mergi la inceput

Uf, Agai...

Un om condus de suflet - ala care pune toate micile mizerii, mojicii, jigniri la inima (ce sa mai zic de marile mizerii, mojicii, jigniri, suparari) - EU il vad ca pe un om slab in fata celorlalti. Sigur, cu un caracter frumos - impresionabil, milos - ceea ce inseamna ca nu va fi pasiv in fatza suferintei altora, un bun ascultator - isi face mai mereu timp pentru a-i asculta pe altii si a le oferi sprijinul sau moral, atent, grijuliu...

In acelasi timp, insa, este un om care poate fi ranit cu usurinta, care isi poate pierde "directia" cu usurinta, increderea in sinceritatea celorlalti... Un fraier, adica.

Cam asta vroiam sa zic.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Eu, despre mine, stiu ca cel mai tare ma afecteaza lezarea partii mele sufletesti-emotionale. Cand lovesti aici, m-ai dat peste cap, nu mai sunt in stare sa fac nimic pana cand lucrurile nu revin la normal.

Asta este una dintre limitele mele: sufletul conduce. Si nu am gasit nicio metoda pentru a schimba aceasta realitate.

Lucrusoare de vanzare...

Selene, ca tot vorbim despre limite, cand cineva te lezeaza gratuit, e din cauza limitelor acelei persoane , nu din cauza ta. Ti-am mai zis ca ai asteptari nerealiste, oamenii pot reactiona intr-o mie de moduri dar nu neaparat fiindca au ceva cu tine, sau ai tu ceva, ci pentru ca ei s-au format intr-un anume fel si au anumite valori. Valorile alea pot sa nu fie si ale tale si asta nu le anuleaza pe ale tale si nici pe tine ca persoana.

Mergi la inceput

Ba nu mai am deloc asteptari, sfatul asta l-am "integrat in sistem".

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Selene, daca nu astepti automat ceva pozitiv de la oameni, nu doare asa tare cand primesti un ghiont. Si ai si puterea de-a gandi " asta nu-mi era de fapt adresat mie si multe ghionturi o fi luat asta saracu' de simte nvoia sa le dea inapoi" Si gata! E deja ceva ce nu te mai afecteaza, ai pus experienta respectiva la locul ei in loc sa te copleseasca. Asta incercam sa zic.

Mergi la inceput