Atitudinea pozitiva

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

imi place povestea cu David si Goliah si ma gindesc des la ea in anumite momente. Goliah sunt greutatile cu care ne intilnim in decursul vietzii.
atunci ai de ales sa te zbatzi de unul singur ori sa il ai pe Dumnezeu alaturi.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

alexia, daca tu crezi asa cum crede michelle, ai o perspectiva asupra lumii pe care eu nu o am si nici nu cred ca o sa o am, daca nu cumva se intampla ceva gen ultra-revelatie (apare Iisus si confirma ca Biblia este 100% adevarata, ca NT e continuarea VT...)

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

draga Selene,scuze dar nu ma pot abtine...
daca citesti Biblia vei vedea ca aceasta ultra revelatie s-a intimplat in urma cu 2000 de ani,Isus a venit, a confirmat ca Biblia e adevarata, ca NT e continuare a VT....si multe altele...

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bettercy spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea
sau te resemnezi prin tine insati (am facut tot ce puteam face).

Asta nu este resemnare. Este o recunoastere a limitelor tale, pt ca toti avem limite. Cand consideri ca totul se poate intampla "your way" este un pic de nerealism acolo.

Referitor la subiect, ascultam ieri la radio ceva foarte interesant, era de fapt despre viata medicilor si a numarului mari de sinucideri printre ei. Doctorul care discuta spunea ca este sanatos sa accepti ca astazi poti sa fii foarte optimist si maine negativ,fara sa depaseasti limitele normale in sus sau jos. Trebuie sa acceptam ca sunt lucruri care ne fac tristi si anxiosi, nu trebuie sa punem presiune pe noi, sa ne simtitm tot timpul "fericiti" si sa avem o atitudine pozitiva. Este sanatos sa nu te consideri super om, sa-ti dai spatiu sa respiri, sa recunosti ca poti sa fii si trist, ca se intampla lucruri care nu sunt sub controlul tau tot timpul.

A dat exemplu de un doctor din NY care era cel mai optimist om din lume, oferea suport pacientilor, colegilor, era omul la care tb sa mergi daca aveai o problema. Omul asta era de fapt un nefericit,care nu putea sa comunice cu nimeni, tinea toate problemele numai pt el dar afara pusese un perete de om perfect. S-a sinucis intr-o zi.

Tot doctorul asta spunea ca un om apropiat cu care poti sa vorbesti si sa fii tu( de obicei sotul/sotia) meditatia, rugaciunea sunt de foarte mare ajutor. Astea de fapt sunt metodele cele mai bune de a-ti aduce balanta/serenity in momentele dificile ale vietii. Pt ca toti avem momente dificile in viata.

Ai rabdare cu tine insati, observa ca esti suparat, intelege de ce esti suparat daca poti, accepta ca esti suparat, nu te obliga nimeni sa fii pozitiv cand conditiile nu sunt propice pt asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_21 spune:

Este o recunoastere a limitelor tale, pt ca toti avem limite

de ce crezi asta? eu una am ajuns sa cred ca asta e greseala de baza cu care suntem invatati de mici. nu poti face asta , nu ai curajul sa faci asta, nu e timpul sa faci asta s.a.md.
nu avem limite, ne-au fost trasate din prejudecatile prejudecatilor celor care au fost invatati de altii ca suntem limitati.

si de aceea ne pasa de ce zice mama, soacra, vecina, ori o persona straina de noi.
astea sunt limitele noastre, ce zic altii de noi, altfel nu ar trebui sa avem nici o limita . universul este un echilibru perfect, ceea ce ar trebui sa fim si noi, fara nici o limita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Selene, stiu ca esti reticenta la ceea ce poate tie-ti suna a bigotism. Sunt cat se poate de realista, pesimista si formatia mea profesionala ma face sa caut, sa cercetez si nu sa cred. Si totusi, singurul mod in care pot razbi si pot trece prin viata este sa-mi spun in fiecare moment "Faca-se Voia Ta!" Cred cu toata fiinta mea, ca zbaterile mele nu-s inutile, ca eforturile mele nu-s in zadar. Cred ca Cineva acolo Sus stie mai bine decat mine "pentru ce" se intampla toate. De mine depind insa alte lucruri: sa traiesc si sa actionez corect, fara sa fac rau.
Exista in toate astea, o legatura cu atitudinea pozitiva. E o forma de autoprotectie.
Exista forme de atitudine pozitiva care ma scot din minti. Genul ala de zambet tamp care spune "nu mi se poate intampla nimic" "Nu mi s-a intamplat nimic", desi-ti pica lumea-n cap. Sotul meu e demnul posesor al acestui gen de atitudine. Si pare sa-i foloseasca.........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

alexia, daca tu crezi asa cum crede michelle, ai o perspectiva asupra lumii pe care eu nu o am si nici nu cred ca o sa o am, daca nu cumva se intampla ceva gen ultra-revelatie (apare Iisus si confirma ca Biblia este 100% adevarata, ca NT e continuarea VT...)

Lucrusoare de vanzare...

draga Selene,scuze dar nu ma pot abtine...
daca citesti Biblia vei vedea ca aceasta ultra revelatie s-a intimplat in urma cu 2000 de ani,Isus a venit, a confirmat ca Biblia e adevarata, ca NT e continuare a VT....si multe altele...

michelle

Eu n-am fost acolo...

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexia_21

Este o recunoastere a limitelor tale, pt ca toti avem limite

de ce crezi asta? eu una am ajuns sa cred ca asta e greseala de baza cu care suntem invatati de mici. nu poti face asta , nu ai curajul sa faci asta, nu e timpul sa faci asta s.a.md.
nu avem limite, ne-au fost trasate din prejudecatile prejudecatilor celor care au fost invatati de altii ca suntem limitati.

si de aceea ne pasa de ce zice mama, soacra, vecina, ori o persona straina de noi.
astea sunt limitele noastre, ce zic altii de noi, altfel nu ar trebui sa avem nici o limita . universul este un echilibru perfect, ceea ce ar trebui sa fim si noi, fara nici o limita.

alexia, fiecare om are limitele sale. Fizice, emotional-sufletesti, mentale. Poate nu ai fost pusa in situatia de a ti le constientiza.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Eu cred ca atitudinea pozitiva este legata de increderea in sine.Cand spunem"Gandeste pozitiv!"spunem ,de fapt,Äi incredere in tine!".

Daca crezi in tine ai si o atitudine pozitiva.Daca crezi ca vei reusi automat ai o gandire pozitiva si o atitudine pozitiva.

Totul se invata in viata.A invata inseamna a trai o serie de experiente.
Este important sa invatam din experientele negative astfel incat un eveniment asemanator sa nu ne surprinda negativ si sa-l depasim cu usurinta gandind pozitiv.

Atitudinea pozitiva este ,astfel,strans legata de experientele traite si de modul cum le-am depasit.

Si ,cum scria cineva mai sus,asa cum Ä fi parinte se invata",a avea o atitudine pozitiva,la fel,se invata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

selene, incearca sa iti numeri lucrurile bune din viata. De genul: am 2 miini, 2 picioare, pot sa merg, am un copil sanatos, mama traieste, am unde dormi si prietenele cu care ies la o plimbare, am un hobby minunat.
Chiar daca nu esti religioasa, multumeste-I din tot sufletul tau lui Dumnezeu pt ce ai.
Eu uneori ma rog ca toata lumea sa aiba macar cat am eu. Asta ma face sa apreciez mai mult ce mi-A daruit Dumnezeu.
Cred ca eu am cazuri mult mai dramatice in jur, si astea ma ajuta sa apreciez altfel lumea. Un alt lucru care conteaza, eu nu am mari asteptari de la toti oamenii. Astfel, unii ma uimesc si surprind.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

Iti recomand sa citesti cartea ”Cele 5 rani care ne impiedica sa fim noi insine” de Lise Bourdeau.
Cele 5 rani sunt: respingere, abandon, nedreptate, tradare si umilire.
Este o carte superba care merita sa fie citita.

Mergi la inceput