Atitudinea pozitiva

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

michelle, poate pe vremea aceea. Poate.

As scrie mai mult, dar suntem pe lungimi de unda diferite. Eu nu sunt credincioasa in stilul tau.

Insa iti multumesc pentru ca mi-ai impartasit modul tau de a trai pozitiv.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Selene, cred ca te-ai mira sa citesti proverbele si alte carti din Biblie(ca sa nu spun toate) si sa vezi cat de aplicabile sunt zilelor noastre.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Eu cred ca si "resemnarea" este o metoda de a trece peste necazurile vietii. Fie ca te resemnezi ca Michelle (asa a vrut Dumnezeu) sau te resemnezi prin tine insati (am facut tot ce puteam face).

Poate spun asta pentru ca eu sunt o persoana foarte rationala si exagerat de planificata, bordeline cu control freak - si ceea ce imi iese de sub control ma panicheaza pana la depresie. Si de aceea apelez de multe ori la "resemnare" - ca sa ma scuz pe mine (cum de nu m-am gandit la asta), ca sa-i inteleg pe ceilalti pe care ii obosesc planurile pe ani inainte (barbata-meu ) si ca sa iau viata asa cum vine.

Cred ca pana la urma, solutia in a sta pozitiv depinde de fiecare - importnat e sa ne cunoastem pe interior si sa gasim ceea ce ni se potriveste ... cam ca la curele de slabire .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu cred ca atitudinea pozitiva se poate invata.
uneori, influentele din copilarie si tinerete te fac sa uiti de bucuriile simple si mici.

cred ca o buna idee poate fi sa iti alegi cele mai importante lucruri de care sa te bucuri in viata ta. ca ai un copil sanatos, un sot buna, ca esti sanatoasa tu. si asta sa fie baza.
apoi, pe asta, sa construiesti. mai faci un lucru bun, mai adaugi un +, mai vezi un rasarit de soare, mai adaugi un +
sigru, vor aparea si probleme, dar cand ti se pare prea grele, te intorci la baza (la cele mai importante lucruri din viata ta) si daca ele sunt ok, incepi din nou sa construiesti.
iar din cand in cand poti face o reevaluare a "bazei" astfel incat sa ai mereu ceva de care sa te bucuri si la care sa te intorci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Agai, copilul mi-e sanatos, si sunt multumita pentru asta. Multumesc... unui Dumnezeu al meu.

Insa am avut si perioade nasoale.

Stiu de fetele de la Umanitare pentru ca sunt implicata in Umanitare. Si am fost si eu ajutata, la randul meu.

buflea, , mi-a placut faza cu dietele.

michelle, tu stii in ce cred eu, religios vorbind.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_21 spune:

selene, atitudinea pozitiva se dobandeste prin dorinta iar dorinta inseamna de fapt o cerere. "cere si ti se va da", bate si ti se va deschide" a fost , este si va fi valabil, indiferent de "credinta" religioasa.
trebuie "doar" ca tu sa crezi ca ceea ce vrei se va implini.
e atat de simplu , tocmai de aceea e atat de greu de indeplinit.
pentru ca nu credem in puterea care zace in noi.

cum o pastrezi e floare la ureche daca ai dobandit-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

alexia, daca tu crezi asa cum crede michelle, ai o perspectiva asupra lumii pe care eu nu o am si nici nu cred ca o sa o am, daca nu cumva se intampla ceva gen ultra-revelatie (apare Iisus si confirma ca Biblia este 100% adevarata, ca NT e continuarea VT...)

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

selene, tu asta ai inteles din ce am spus eu?
michelle spune ca ea nu crede in ea , crede in dumnezeu, ei iti spun ca eu cred in mine. pacat ca nu poti face nici macar diferenta dintre ce transmite fiecare .
de fapt cred ca tu nu vrei sa afli ceva anume, vrei doar sa iti pierzi timpul spunandu-ti tie insati ca ai mai facut ceva pentru a te schimba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Selene, atitudinea pozitiva incepe intai la nivelul mintii. acolo trebuie curatenie si antrenament. asta nu se intampla peste noapte, ci pas cu pas, zi de zi. e de munca sa stii. ptr ca trebuie sa renunti la tot ce credeai despre tine si sa-ti formezi o imagine noua. sa schimbi ceea ce citesti, ceea ce privesti, ceea ce vorbesti.

este dovedit medical ca oamenii credinciosi au mai multa incredere in sine, sunt mai pozitivi. nu neaparat credinciosi ca michelle sau ca mine. cei care spun eu nu cred in nimik, se insala de fapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexia_21

selene, atitudinea pozitiva se dobandeste prin dorinta iar dorinta inseamna de fapt o cerere. "cere si ti se va da", bate si ti se va deschide" a fost , este si va fi valabil, indiferent de "credinta" religioasa.
trebuie "doar" ca tu sa crezi ca ceea ce vrei se va implini.
e atat de simplu , tocmai de aceea e atat de greu de indeplinit.
pentru ca nu credem in puterea care zace in noi.

Cred ca inteleg confuzia Selenei pentru ca daca nu crezi intr-o putere divina, cum sa te convingi pe tine insati ca dorinta se va implini fara a avea un plan pentru asta ?

Mie, in afara credintei, imi este greu sa cred ca va fi bine cand nu am sau nu vad o solutie logica care sa ma convinga ca exista o sansa ... Acelasi lucru simt despre alchoolul in care sa-ti ineci necazurile. Alchoolul nu iti rezolva problema, nici macar nu o amana deci nu vad logica in a-l folosi ...

De aceea spun ca fiecare atitudine pozitiva se capata in functie de personalitatea fiecaruia.
Pentru mine, o boala incurabila va avea la dispozitie solutiile oferite de stiinta si in final resemnarea ca mai mult nu s-a putut.
Pentru Michelle aceeasi problema va avea la dispozitie ruga insistenta, speranta intr-o minune si in final voia Domnului.
Pentru o persoana natural optimista o boala incurabila va avea convingerea ca ceea ce a fost inaintea bolii a fost a fost frumos si meritat sa existe.

Mergi la inceput

eu cred ca trebuie sa fim fericiti tocmai pentru ca suntem. si tocmai pentru ca suntem fericiti ni se intampla lucruri fericite sau cel putin asa le vedem cu ochii mintii noastre .
si mai cred ca unii stim asta instictiv , altii au nevoie de experiente pentru a invata, iar altii nu o vor intelege niciodata.

eu pe cei din urma ii percep ca fiind oameni nefericiti, indiferent de ce li se intampla in viata.

Mergi la inceput