Atitudinea pozitiva

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

In prima faza, cum se poate dobandi?

In a doua faza, cum se poate pastra?

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Daca privesti viata ca pe un spectacol de comedie, daca te amuzi de ce se intampla, daca vezi partea comica a situatilor chiar daca sunt neplacute, atunci tratezi totul pozitiv.

Daca privesti viata ca pe o tragedie ajungi sa dai in depresie.

Un prof. spunea ca fericirea este un raport intre satisfactii(dorinte inplinite) si dorinte, raport care este subunitar, deci nu exista oameni fericiti.

fericire = satisfactii/dorinte

Suntem mai mult sau mai putin nefericiti in functie de cum apropiem satisfactiile de dorinte.
Putem sa micsoram numaratorul sau sa marim numitorul, ne dorim mai putine ca pustnicii, sau luptam sa realizam la maxim aspiratiile.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Deceneus, scuza-ma, dar tu vezi partea comica din tragedia unei mame cu copil bolnav? Sa enumar aici fetele de pe acest forum care se lupta la Umanitare pentru copiii lor?

Repet, partea comica?

Ce este comic in cazul unui copil cu autism? Al unuia cu sindrom Down? Al unuia cu tetrapareza spastica? Al unuia cu fibroza chistica?

Si ce este comic in cazul unui om care traieste la limita subzistentei? Al copilasului din container, caz prezentat de gabby2011?

Scuza-ma, dar m-a enervat mesajul tau.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Scuze, nu am mers cu gandul atat de departe.
Sigur ca nu poti vedea numai roz, ar presupune sa falsifici realitatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

In prima faza, cum se poate dobandi?

In a doua faza, cum se poate pastra?

Lucrusoare de vanzare...

se poate dobindi prin credintza si se poate pastra prin rugaciune.
-asta e "retzeta mea".

michelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Scuze, nu am mers cu gandul atat de departe.
Sigur ca nu poti vedea numai roz, ar presupune sa falsifici realitatea.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Deci nu e totul un spectacol de comedie, nu?

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Nu este.

Mergi la inceput

cateva pasaje din Biblie...sunt f.multe despre acest subiect.

Nu va ingrijorati de ziua de maine , ca ziua de mine se va ingrijora de ea insasi.

Nu va ingrijorati zicand ce vom manca, ce vom bea, cu ce ne vom imbraca....

Cine prin ingrijorare poate adauga o singura ora vietii sale?

Aruncati aspupra Lui toate ingrijorarile voastre, Caci El se ingrijeste de voi.

Dumnezeu va va desavirsi, intarii,va va da putere, va va face de neclintit.

michelle

Mergi la inceput

michelle, poate pe vremea aceea. Poate.

As scrie mai mult, dar suntem pe lungimi de unda diferite. Eu nu sunt credincioasa in stilul tau.

Insa iti multumesc pentru ca mi-ai impartasit modul tau de a trai pozitiv.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

Selene sper s ate ajute si parerea mea intr-un mod mai util sau mai putin util.
Eu incerc sa ma gandesc ca sunt oameni mai necajiti ca noi, care traiesc cu mai putin decat avem noi,ma gandesc ca atata timp cat sunt sanatoasa,cat copilul imi este sanatos(cu toate ca nu este chiar asa,nu are probleme foarte grave sunt rezolvabile),atata timp cat am sustinere(chiar daca nu o am din partea sotului)incerc sa vad ca puterea sta intotdeauna in noi(si eu acum sunt intr-o perioada de depresie)dar incerc sa ma ridic singura.Asa o dobandesc eu.
De pastrat cred ca acum depinde de problemele fiecaruia si cat de grea au viata.
Sper ca te-am putut ajuta si gandeste-te la ceilalti semeni ai nostri care au mai putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Selene, nici eu nu sunt o credincioasa ... cum sa ma exprim..in litera bibliei?

dar referitor frazele aduse in discutie de michelle, am invatat ca ziua de maine vine oricum, fie ca ne facem griji fie ca nu. Asa ca mai bine incerc sa alung grijile si sentimentele de panica/ greutate cu privire la ziua de maine. Mai bine imi fac un plan rational. Daca x se intampla, am yz si t optiuni. Iau niste masuri sa limitez efectele negative. Daca se poate. Daca nu, capul sus. Pana la urma si asta va trece.

Eu mi-am facut antrenamentul incepand din copilarie, de cand am citit PE aripile vantului: Tomorrow I'll think of some way . . . after all, tomorrow is another day. Si spun asta pentru ca nu cred ca, din pacate, e o atitudine care se dezvolta peste noapte ci e nevoie de munca, la fel ca si pentru atitudinea pozitiva. Numai cea negativa vine free si far nici un efort :(

Cea despre care ti-am vorbit eu, nu o consider o atitudine pozitiva, ci doar pragmatica. Iar in cazuri de genul celor cu care ai inceput tu pagina, eu as fi recunoscatoare Domnului sa reusesc sa imi pastrez cat de cat atitudinea pragmatica, fiindca pozitiva nu vad cum.

Daca cumva traiesti asa ceva, nu pot decat sa iti urez putere si curaj. Cate un munte din fiecare

Mergi la inceput

in contrast cu alina, eu ma gindesc ca puterea nu sta in mine (suficient sa ma uit in oglinda)ci in Dumenzeu, iar de ridicat nu ma ridic singura, ma ridica Dumenzeu.
Asta face o diferentza in viata mea si ma ajuta sa fiu mai pozitiva.

Prin orice trec, e cu un scop. Ma ajuta sa ma schimb,imi intareste credintza, imi aduce noi perspective la care nici nu am visat.

michelle

Mergi la inceput