Integrarea copiilor nevaccinati in colectivitate.
Raspunsuri - Pagina 13
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sheherezada ocebine nu stiu daca ar fi o decizie simpla.Nimic in viata asta nu e simplu mai ales cand este vorba de viata copilului tau. |
Inteleg ce spui ... ideea este ca acum, decizia majoritatii populatiei de a-si vaccina copii, favorizeaza celor care nu doresc vaccinarea, luarea unei decizii de acest gen. Pentru ca copilul nevacciant are risc minim de a se imbolnavi tocmai pentru ca epidemia este controlata prin vaccin. Totusi, copilul nevaccinat reprezinta un risc pentru majoritatea copiilor vaccinati.
Pe scurt, cei care nu se vaccineaza au sansa sa nu se imbolnaveasca tocmai pentru ca se invart in cercuri vaccinate dar prezinte un risc pentru aceste cercuri ... din cauza asta gradinitele impun vaccinarea, sigur, acolo unde nu exista motive medicale justificate in a nu se face. Mie mi se pare corect sa fie asa, si nu ar trebui sa existe abatere de la aceasta regula.
AnnaBaby spune:
Eu zic ca e bine sa mentinem un echilibru in orice, deci si in ceea ce priveste vaccinurile - eu am ales pt copilul meu schema gratuita de la stat si nimic mai mult. Adica fara rotarix, varilrix, prevenar si care-or mai fi. De cele anti gripale nu mai vorbesc, nu am fost niciodata de acord cu ele, nici pt copii nici pt adulti. Asa ca hai sa nu dam dintr-o extrema in alta, nici prea multe, da' nici deloc!
Nati spune:
Poate sa vina cineva si sa-mi zica exact ce ingrediente intra in fiecare vaccin?
Si daca ati fi de acord sa va fie injectati copii cu ele?
Eu una am zis, i-am facut vaccinurile baiatului, ultimul a fost polio, alte vaccinuri nici nu-i mai fac.
Dupa cate am inteles de la mama, sunt cu toate vaccinurile facute, dar nu am facut nici o boala a copilariei, fratele in schimb le-a facut pe toate cand era mic si el cu vaccinurile facute.
Cati copii inainte de 1960 sa zicem au fost diagnosticati cu autism ori au murit de la bolile copilariei, si cati sunt acum? Ca din 1796 de cand au aparut unele vaccinuri, ei au tot schimbat ingredientele in vaccinuri.
Are cineva vreo statistica? Is curioasa!
pisigri spune:
Este nerelevant cite cazuri de autism au fost diagnosticate in 1960 toamna si cite sunt diagnosticate azi.
daca acum 100 de ani nu se diagnostica scleroza multipla, nu inseamna ca ea nu exista.
In plus, pina nu se stabileste clar etiologia autismului, nu pot fi incriminate vaccinurile mai mult decit gena 15 din ADN-ul unei anumite specii de morcov, pe care o poti nimeri la supermarket cind incepi diversificarea bebelusului
Si da, sunt sigura ca s-au schimbat componentele vaccinurilor, asa este si normal, sa devina din ce in ce mai eficiente si sa contina substante cit mai ne-nocive.
Ocebine, intrebarea ta este foarte corecta si pertinenta dar ma tem ca nu vei primi raspuns la ea. Din pacate.
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
kariguld spune:
pe mine ma pus draku acum un an si ceva sa ma vaccinez impotriva boreliozei (cred ca am scris corect). cu medicul de familie am discutat, nu avea date si nici explicatii. hai ca am facut prima vaccinare. apoi am inceput sa caut informatii, sa intreb alti medici. cand am aflat ce contine (nu ma intrebati ca nu stiu acum la ora asta) si ca nici nu exista date suficiente despre testarea lui... intre timp o facusem si pe a doua. se fac rapeluri la cateva luni, ptr eficienta cica.
in final am citit ca se elimina din organism in cateva luni. deci trebuia sa ma vaccinez la cateva luni. unele studii spuneau ca la 6 luni, altele la 9 luni. nici date despre eficienta nu erau prea clare. am renuntat in cele din urma.
Lali_mete spune:
Stiti ce nu inteleg eu? De ce de fiecare data cand cineva spune ca A FACUT O ALEGERE vine cineva si jigneste incercand sa ii arate cat a gresit ? Nu am luat aceasta decizie nici ascultand vorbele Tantei printre coji de seminte,nici ascultan orbeste de "Dr Google",nici nu sunt autodidact in ale medicinei,ci discutand cu : 2 pediatri,dr-ul de familie,mamici care au dezbatut problema vaccinurilor si a vaccinarii in masa ,intorcand problema pe toate partile,citind bloguri (ce-i drept,neatestate stiintific) ,forumuri,si romanesti si straine. De ce trebuie sa fiu judecata si pusa la zid,aruncat cu rosii in mine si strigat ca imbolnavesc alti copii? Acest subiect se voia a fi un punct de informare pentru parintii care au hotarat sa nu isi vaccineze copiii ,si care nu stiu la ce sa se astepte din partea unor oameni care nu accepta ca vaccnurile NU sunt obligatorii , care nu stiu cum sa isi asume ei faptul ca nu fac vaccinurile copiilor,fara a intra la mijloc nici dr-ul de familie,pediatrul,educatorul,directorul de gradinita sau scoala. Nu se voia a fi subiect de cearta. E asa greu de inteles ? E asa de greu sa se scrie civilizat ,fara incadrari in anumite categorii,fara sa existe jigniri?
Dintre cei cu care am vorbit pana acum nimeni nu a putut sa ma asigure ca vaccinul nu ii va provoca reactii adverse urate copilului meu .
Sa raspund la intrebarea "daca majoritatea ar fi nevaccinata, as mai refuza vaccinarea?" . Depinde despre ce boala este vorba, cat de agresiv este vaccinul respectiv,ce reactii adverse pot aparea,si cel mai probabil le-as face pe cele mai putin agresive. Si le-as face pe rand,cate unul pentru fiecare boala,cantarind bine inainte efecte pro si contra.
Si eu sustin ca si cele cateva femei care timid si-au sustinut parerea ,ca ar trebui sa putem avea acces la informatii privind ambele parti direct de la cei care le produc,de la cercetare pana la punerea pe piata. Asa nu ar mai fi contradictii,nu am mai citi diverse pe internet (pentru ca de acolo incep intrebarile,sau de la persoane care au avut nenorocul sa se nasca bolnavi sau sa se imbolnaveasca) ,si am merge apoi cu intrebari la dr. Si apoi depinde peste ce dr dai ,daca ai incredere in el,daca este impotriva vaccinurilor sau nu. Am ascultat/citit cu rabdare ambele tabere ,am luat o decizie ,decizie care la mine nu e definitiva,poate pe parcurs o voi schimba.
Citind tot subiectul, voi lua mai indeaproape la puricat fiecare vaccin, voi discuta din nou cu dr-ul in care am incredere ca nu ma minte,ca daca nu stie un raspuns la intgrebarile mele cerceteaza si apoi imi spune,ca sa nu ma faca sa cred o aberatie,si POATE voi face unele vaccinuri. Ce nu voi face cu siguranta sunt vaccinurile impotriva bolilor copilariei,si imi puteti sari in cap cate vreti, nu le fac si gata. Apoi mai vad, poate vom face o schema foarte-foarte aerisita.
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si Ioana Teodora (23.08.2011)
bird70 spune:
citat din mesajul lui kariguld eu nu sunt de acord cu asta. ptr ca se limiteaza la un numar extrem de mic de persoane. si nici nu este realist. |
Nu inteleg cu ce nu esti de acord. Ca trebuie sa indeplinesti conditiile alea ca sa iei o decizie informata? Desigur ca tu poti sa iei decizii cu privire la viata copilului tau dar nu poti sa ai pretentia ca sunt decizii informate.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
kariguld spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bird70
Nu inteleg cu ce nu esti de acord. Ca trebuie sa indeplinesti conditiile alea ca sa iei o decizie informata? Desigur ca tu poti sa iei decizii cu privire la viata copilului tau dar nu poti sa ai pretentia ca sunt decizii informate. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
hm? oare am citit degeaba luni de zile materiale scrise? nu pe internet, ca la data aia nu era sfantul internet. studii scrise de oameni de stiinta. adika eu sunt asa proasta ca dupa ce ma documentez luni de zile si discut cu medici avizati, cu persoane care lucreaza in cercetarea vaccinurilor, nu-s informata si capabila sa iau o decizie?
andacos spune:
citat din mesajul lui Lali_mete Dintre cei cu care am vorbit pana acum nimeni nu a putut sa ma asigure ca vaccinul nu ii va provoca reactii adverse urate copilului meu . Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si Ioana Teodora (23.08.2011) |
Nici daca-i dai sirop de tuse nu te va asigura cineva ca nu va avea reactzii adverse!
De ce nu va asumatzi pina la capat decizia luata si va suparatzi cind vi se spune ca putezi deveni susrse de infectzie?
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
mihaela_s spune:
citat din mesajul lui kariguld pe mine ma pus draku acum un an si ceva sa ma vaccinez impotriva boreliozei (cred ca am scris corect). Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au! |
Nu exista vaccin impotriva boreliozei ci numai impotriva TBE. Ambele boli se transmit prin muscatura de capusa. Poate de aici confuzia, dar bolile sunt total diferite. Borelioza e data de o bacterie pe cand TBE de un virus. Borelioza ataca sistemul nervos iar TBE este o forma de meningita.