Intrebare Cheesecake
Vreau sa fac un cheesecake dar sunt coplesita de cate retete exista! In genere, retetele sunt cam la fel,difera tipul de branza si cantitatea.
Nu stiu ce fel de branza sa folosesc pentru a obtine o consistenta usoara si fina, dar sa nu compromit gustul.
-branza de vaca(quark) si crema de branza?(philadelphia)
-branza de vaca si mascarpone?
-mascarpone si crema de branza?
Multumesc
Raspunsuri
Anda08 spune:
Eu folosesc mai mereu doar branza philadelphia (dar am incercat si cu ricotta si mon-chou - iese la fel de gustos)
Va doresc o zi buna !
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
puisorul spune:
Eu fac cheesecake-ul dupa reteta asta http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2869/new-york-cheesecake Am folosit doar Filadelphia sau inca o crema de branza care se gasea la Plus.
ladyJ spune:
Fetelor,
Problema e ca voi avea musafiri, trebuie sa-mi iasa din prima.
In mod normal nu pregatesc nimic in premiera cand sunt gazda, fac un test inainte. Dar acum voi risca
Ma mai gandesc pana maine si va spun ce am folosit.
Anda, nu stiam ca merge si cu ricotta...
Dar cum e mai bun si mai fin, cu sau fara ricotta?
EDIT- orice alt fel de branza se foloseste in cantitate egala cu philadelphia?
kariguld spune:
lady vrei sa faci prajitura de-aia cu branza deasupra? de fapt e un fel de crema de branza.
e o prajitura iubita de nemti. am facut si eu de cateva ori, am pus quark si mascarpone. se amesteca cel mai bine si crema iese fest.
am retete numai in gremana din pacate.
puisorul spune:
Lady, reteta pe care am pus-o e verificata si iese la sigur. Mai ales daca ai cuptor electric. Eu am facut-o si la cuptor clasic si tot a iesit. Daca e pt musafiri eu zic sa mergi pe Filadelphia goala si iese foarte fina. Sau cel mult sa substitui jumatate din ea. De obicei noi o mancam cu sos de fructe de padure
Anda08 spune:
ladyJ - sincer, cel mai bun iese cu philadelphia sau mon-chou;
de regula eu pun in cheesecake doar philadelphia, putina smantana groasa dulce (la 3 cutii de phil. o cescuta de smantana), zahar, oua (albusurile spuma la final), vanilie sau dupa preferinte ... aproximativ ca si reteta data de puisor, doar ca fara faina
astept rezultatul si reteta finala
Va doresc o zi buna !
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
ocebine spune:
Cheesecake sint de doua feluri: Italian Cheesecake facuta cu ricotta (un fel de brinza de vaci dar nu asa uscata) sau New York Cheesecake (facuta cu cream cheese gen Philadelphia)...exista o rivalitate intre cele doua gen Steaua-Dinamo (se lasa cu raniti la restaurante daca intrebi de felul "gresit" de cheesecake).
Diferenta este in "textura"...cu ricotta iese mai putin fina, un pic grunjoasa pe cind cu cream cheese iese EXTREM de fina (smooth).
La noi in familie se voteaza cu New York cheesecake.
Reteta asta merge la sigur: http://www.joyofbaking.com/Cheesecake.html
puisorul spune:
Azi am vazut la Lidl crema de branza gen Philadelphia la 3.8 lei cutia de 200 de gr. Mult mai ieftina ca cea originala....
ladyJ spune:
Kari, ce m-ai nimerit, chiar invitati nemti avem .
Imi poti da reteta sa ma uit peste ea, e ok
Sigur voi amesteca retetele si va iesi o alta reteta, ca parca nu-s destule
Am citit o gramada de retete si am vazut ca virgula cate bordeie atatea obiceie . Stiu ca secretul texturii si al gustului sta in branza , iar eu nu am incercat niciodata sa fac cheesecake, nu am termen de comparatie.
In NY am mancat un super cheesecake, cred ca e cel de care zice Ocebine . Multumesc de lamuriri, Ocebine.
O sa iau propunerea Puisorului si cumpar un sos de fructe de padure, cred ca e minunat!
Anda, ce e mon- chou?
Eu m-am gandit asa: voi folosi philadelphia, cam 3-4 cutii si pentru ca invitatii sunt nemti si kari zice ca le place cheesecake voi adauga maxim 200g quark (am impresia ca nemtii il prefera un pic mai satios).
Mie mi se pare ca mascarpone e undeva ca textura intre quark si crema de branza, am 250 de grame dar nu stiu inca daca le folosesc.
Voi folosi smantana light, zahar si esenta de vanilie.
Pentru blat voi folosi butterkeks de doua feluri, ambele Leibniz. Si fructele de padure...mi s-a facut o pofta !
Vin si va zic cum a iesit.
Anda08 spune:
mon chou e tot o branza grasa cremoasa; cam www.typicaldutchstuff.com/campina-chou-cheese-pi-1649.html?osCsid=73ki6fr9eagivls73uik2jod67" target="_blank">ASA arata
Va doresc o zi buna !
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates