Lei-Fecioare -Balante 2012

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danageodoiu spune:

Fetelor, cum procedam cu userul comun? la ce ne ajuta? cum ne inscriem in lista?

Dana, mama Siminicii si

Mergi la inceput

Observ ca majoritatea nu ne-am pus poza la profil, ne-ar fi mai usor sa ne cunoastem...eu pusesem dar m-am razgandit, ca deocamdata nu am zis la serviciu ca sunt si poate din intamplare imi vede vreo colega poza...desi userul meu ma da de gol clar, ca in 2005 nu ma interesa ca mi-am pus numele intreg in user, iar acum am inteles ca nu se poate schimba, doar sa-l sterg sa-mi fac altul...

Dana, mama Siminicii si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha_23 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anaomaria

Miha, din cate-mi amintesc, la prima sarcina am luat si ceva Paracetamol cat am fost racita, dar in rest...ceai mult cu lamaie si miere. Am mai luat Oscilococcinum si Stodal, astea fiind remedii homeopate care se zice ca nu afecteaza bebelusul.Multa sanatate iti doresc

P.S. Stie cineva cum pot pune lilypie thicker la semnatura? Ca am urmat instructiunile de pe site-ul respectiv, dar imi apare ceea ce vedeti mai jos.

“Never, never, never, never give up.” W.C.

Ana multumesc pentru sfat, deocamdata raman pe lamaie, paracetamol imi est eteama sa iau pt ca sunt alergica la algocalmin si paracetamol din liceu. Sper sa nu mai fac temperatura.
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaomaria spune:

Buna fetelor!

Stiu ca s-au pus o gramada de intrebari pe aici (la care nu stiu sa raspund), dar mai vin si eu cu una: care este acum legislatia referitoare la nastere? Mai sunt cele 100 si ceva de zile de concediu, mai sunt banii pt trusou, cat din salar ia mamica daca sta acasa cu bb?

Mergi la inceput

Citat:

Buna fetelor!

Stiu ca s-au pus o gramada de intrebari pe aici (la care nu stiu sa raspund), dar mai vin si eu cu una: care este acum legislatia referitoare la nastere? Mai sunt cele 100 si ceva de zile de concediu, mai sunt banii pt trusou, cat din salar ia mamica daca sta acasa cu bb?

Pe scurt:
Sunt tot 126 zile de concediu pre si post natal (63 zile prenatal, dar nu mai mult de 84 prenatal, si diferenta pana la 126 postnatal).
Nu se mai dau bani pt trusou.
Putem opta pt concediu de ingrijire de:
- 1 an (75% din media veniturilor din ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, dar nu mai mult de 3400 lei, minim 600 lei). Un avantaj e ca mai primesti un stimulent de 500 lei daca te intorci la serviciu inainte sa faca bebe un an.
- 2 ani (tot 75 %, dar max 1200 lei)
In plus mai sunt cei 200 lei alocatia bebelusului (in ambele variante)

O modificare in 2012: nu se mai primeste indemnizatia daca nu avem platite impozitele si taxele la bugetul local (casa, masina, amenzi circulatie!!!!)

Dana, mama Siminicii si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaomaria spune:

Multumesc, Dana.
Daca optam pt 2 ani primim si in primul an tot maxim 1200? Stiu, mai este mult pana atunci, dar vreau sa stiu dinainte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_rainbow spune:

Citat:
citat din mesajul lui danageodoiu

g-rainbow, imi pare rau ca ai fost nevoita sa treci prin 2 pierderi de sarcina, nici nu-mi pot inchipui cata putere iti trebuie sa treci peste asa ceva
Mutatiile astea nu s-au putut detecta la testele obisnuite? mai ales la a doua sarcina, stiind ca deja avusesei o pierdere de sarcina datorata unei mutatii? Acum faci teste speciale pt noua sarcina?Eu sunt obsedata de asemenea probleme si am senzatia ca medicii ne trateaza ca si cum nu ti se poate intampla tie asa ceva...de exemplu am intrebat-o pe dr de ce nu mi-a dat sa fac la analize si listeria (la sarcina trecuta facusem) si a zis ca nu e o analiza uzuala?!?!?!

Mi-e teama ca nu aleg bine medicul, ca poate sunt altii mai buni... Deja iau un morman de pastile (12 pe zi....) si n-am mare lucru - un hematom langa embrion si mi-a iesit nu stiu ce bacterie la cultura de col pt care iau ampicilina...
Pai ce ne facem mai incolo?

6s 4 z

Dana, mama Siminicii si

#

am citit despre hematomul tau si pe mine m-a ingrijorat mult. Eu am avut la prima sarcina si s-a terminat tragic. Din pacate, medicii mi-au spus dupa a doua sarcina pierduta ca ma vor investiga dupa ce pierd 3 sarcini. Mie mi s-a parut extrem de dureros si am citit ft mult, mi-am facut ft multe analize si am depistat singura mutatiile, tratament tot ce trebuie. Analizele pt asa ceva nu sunt uzuale si sunt si scumpicele, dar au meritat fiecare banut. Ti le-as recomanda si tie din cauza hematomului, chiar daca ai un copil organismul tau s-ar putea sa fie purtator.
Eu acum iau ft multe vitamine B, acid folic sub forma de metilfolat, aspirina de 100 de mg si injectii clexane 0.4 in burtica in fiecare seara. trebuie facut eco destul de des sa vedem cada exista retartd si dupa 20 de saptamani masurate IR-urile. Daca te intereseaza mai multe, iti spun. Am mai explicat si pe alt forum altei gravidute cu 7 saptamani de la Um cu menstra la 26 de zile si dr ii spunea ca are doar 5 saptamani, nu se vedea decat un punctulet si dupa ce i-am explicat mai multe chestii mi-a spus ca ma cred prea desteapta si atunci am renuntat. Stau in banca mea si daca a intreaba cineva ceva, raspund cu placere. Si pe mine m-au ajutat alte fete de pe alt forum sa descopar boala.
In legatura cu listeria, daca ai analizele de la sarcina trecuta si i le-ai aratat dr, s-ar putea sa ai anticorpi pt boala asta si de aceea sa iti fi dat sa repeti. eu mi-am facut profilul TORH dupa a doua sarcina pierduta si mi-au iesit anticorpi la toate. Oricum eu sunt in alta tara, aici exista un carnet de gravide standard, Mutterpas, si vad ca mi-au repetat rubeola, dar am anticorpi dupa cum stiam si eu.

sper sa intelegeti ceva, al am pe bebe in brate si ma zapaceste
apropo, va oferim o feliuta de tort si un pahar de sampanie de copii. azi implinesc 29 de ani

Gabrielle, mami de Lucas (14.10.2010)

2 ingerasi in ceruri, opriti din evolutie la 12 si 16 saptamani
mutatia MTHFR C677T heterozigota si mutatia MTHFR A1298C heterozigota

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

Dragelor, ma ia cu ameteala cite stiti, trebuie sa-mi iau carnetel si sa notez. Acum citesc si eu de zor din carticele si sper sa ma pun la punct...

De vineri am stat in pat la sfatul doctorului, pentru ca am avut o mica hemoragie si pina luni, cind am programare la eco, am emotii. Acum ma simt bine, dar imi vijiie capul de intrebari, presupuneri si scenarii.

Rainbow, Multi ani fericiti si tot ce-ti doreste inimioara!

Cu userul, nici eu nu inteleg despre ce e vorba...

Pupici tuturor si sa ne auzim cu bine!

Mergi la inceput

Citat:

Multumesc, Dana.
Daca optam pt 2 ani primim si in primul an tot maxim 1200? Stiu, mai este mult pana atunci, dar vreau sa stiu dinainte...

Da, bineinteles, in functie de optiune ti se calculeaza o indemnizatie, se face o decizie si e valabila suma 2 ani, max 1200. Asta e si ideea, sa te penalizeze daca stai 2 ani...

Dana, mama Siminicii si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha_23 spune:

Buna fetelor,
Joi ma voi duce la prima eco si am o nelamurire. Imi cer scuze daca este o intrebare prosteasca dar totusi intreb: Prima ecografie este trasvaginala?

5+

Mergi la inceput