Lei-Fecioare -Balante 2012

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns g_rainbow spune:

Citat:
citat din mesajul lui didi-anda

buna tuturor gravidutelor!
sapt trecuta am aflat si eu ca sunt insarcinata,asta dupa ani de zile umblati la dr si sperat sa vad 2 liniute pe test!
vineri am fost la dr, mi-a facut eco, mi-a spus ca sunt cam in 5 sapt,dpn 25 septembrie si ca ma asteapta peste o luna. mi-a dat utrogestan si meltaflor.
vreau sa va intreb daca nu aveti dureri de burta. eu tot am ca niste junghiuri..ma mai trezesc din somn cu intepturi,sau daca stranut ma ia o durere.... ii normal?eu is cam paranoia ,din cauza ca mi-am dorit atat de mult un copil si orice problema mica apare,ma gandesc daca are bebe ceva probleme...daca ar fi dupa mine,as merge saptamanal la control,sa-mi zica dr ca-i acolo si ca-i bine
va doresc la toate sarcina usoara si bebei sanatosi!

in primul rand felicitari pt sarcina, bebe sanatos si sa ajungi cu bine la termen! in al doilea rand, durerile de intensitate mica sunt normale, ia un no-spa la nevoie si odihneste-te. poti lua magneb6, magneziul relaxeaza musculatura uterului si nu vei mai avea asa dureri

Gabrielle, mami de Lucas (14.10.2010)

2 ingerasi in ceruri, opriti din evolutie la 12 si 16 saptamani
mutatia MTHFR C677T heterozigota si mutatia MTHFR A1298C heterozigota

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danageodoiu spune:

didi-anda,
si eu iti recomand no-spa, mie mi-a dat cate 2 pe zi pt relaxarea muschiului uterului, desi eu nu aveam dureri. Am luat tone de no-spa si la sarcina trecuta, la indicatia medicului, dar daca te doare ia fara grija.
Eu ma lupt de 3 zile cu o raceala crunta, gat, nas, am facut si febra...nu stiu ce sa ma mai fac si ce sa iau...

Dana, mama Siminicii si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mrenescu spune:

Salutari gravidulelor,

Vin si eu alaturi de voi, daca ma primiti. Sunt o viitoare mamica emotionata, la prima sarcina din viata ei, sarcina dorita si asteptata atat de mine cat si de sotul meu.

Ne-am programat sambata pentru confirmare la doamna dr. Elvira Sanduleac ( orice info/parere despre doamna este binevenita deoarece merg prima oara la ea).

Dupa calculele noastre ( UM 29.12.2011 ) avem DPN pe 4.oct.2012 daca totul merge bine.

4+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nu_mai_stiu spune:

Bun venit noilor viitoare mamici Am fost si eu astazi la prima ecografie si la analizele la sange si urina.Am fost foarte dezamagita si cred ca imi schimb medicul.Poza nu mi-a dat de la eco,inimioara a zis ca e prea devreme sa o auzim,analizele nu mi le-a citit si am stat si de la 8 la 16:30 in spital si am lins usile pe acolo.Adica eu nu stiu daca sunt bune sau nu analizele.Am doar niste litere gen MCH de exemplu cu numerele respective.Si mai e si foarte necomunicativa ...

Dana,pentru raceala ia oscillococcinum,stodal,vitamina c , limonada calda cu miere de albine,grapefruit daca poti sa mananci,portocale,la febra sosete imbibate in otet puse in picioare ,iar doctorita asta superba mie mi-a zis sa iau un paracetamol daca fac febra.Stat in pat,la caldurica,daca iesi afara imbracata bine.Sau cel mai bine e sa intrebi medicul tau ginecolog.Eu iti spun ce am luat eu si ce am facut si mi-a fost bine.Eu am avut o tuse fffff puternica de simteam ca imi sar plamanii.Iar tusea am rezolvat-o cu sare pusa pe piept 2 zile.

graviduta fericita 6 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bob_Pixel spune:

Maria, bine ai venit!
Andreea, suna tare aiurea doc ta. Eu m-am programat la o clinica privata unde activeaza medicul meu si mi-a facut eco la 6s4z, am vazut bble foarte clar, am auzit inimioara batand timid, mi-a dat vreo 10 poze cu de toate: bb, inimioara, sacul, hematomul din dotare etc.
Maine merg sa fac ultima tura de analize : cele compensate de sange+urina si analizele din col. Sper sa nu congelam pe strada

curcubeu s-a dat de-a rostogolul la noi in cuib !

Mergi la inceput

Buna dimineata,

Bob multumesc de primire

Raportez usoare ameteli ( parca mai pronuntate astazi) si tot usoare dureri ba de burtica ba de spate.

Mi-am facut tot listoiul de analize de sange de trim 1, acum astept cu emotie rezultatele. Unele cica dureaza si doua saptamani

Restul de viitoare mamici, cum sunteti?

Ma mai dor si sanii dar parca a mai scazut in intensitate durerea. Oare e de rau?

4+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nu_mai_stiu

Bun venit noilor viitoare mamici Am fost si eu astazi la prima ecografie si la analizele la sange si urina.Am fost foarte dezamagita si cred ca imi schimb medicul.Poza nu mi-a dat de la eco,inimioara a zis ca e prea devreme sa o auzim,analizele nu mi le-a citit si am stat si de la 8 la 16:30 in spital si am lins usile pe acolo.Adica eu nu stiu daca sunt bune sau nu analizele.Am doar niste litere gen MCH de exemplu cu numerele respective.Si mai e si foarte necomunicativa ...

Dana,pentru raceala ia oscillococcinum,stodal,vitamina c , limonada calda cu miere de albine,grapefruit daca poti sa mananci,portocale,la febra sosete imbibate in otet puse in picioare ,iar doctorita asta superba mie mi-a zis sa iau un paracetamol daca fac febra.Stat in pat,la caldurica,daca iesi afara imbracata bine.Sau cel mai bine e sa intrebi medicul tau ginecolog.Eu iti spun ce am luat eu si ce am facut si mi-a fost bine.Eu am avut o tuse fffff puternica de simteam ca imi sar plamanii.Iar tusea am rezolvat-o cu sare pusa pe piept 2 zile.

Andreea, e posibil sa fie devreme pentru inimioara. Eu stiu ca se aude incepand de pe la 7 saptamani. Era un calculator pe undeva pe net si mie imi indica faptul ca voi putea auzi inimoara incepand cu 9 feb deci pe la 6 saptamani dar poate ca se inseala. Oricum, parerea mea e ca daca medicul nu-ti creaza un anumit confort trebuie sa-l schimbi.

4+

Mergi la inceput

Andreea,
Si eu iti recomand sa mergi la o clinica privata sau un cabinet privat. conteaza si medicul, dar mai conteaza si ce aparatura au in dotare..Stii ca eu am fost vinerea trecuta si i-a vazut inimioara, la 6 sapt si 1 zi. Si fetitei mele tot la 6 saptamani i s-a auzit inimioara.
Eu am avut destule probeleme sarcina anterioara si de multe ori m-am gandit ca am avut noroc de medic bun care le-a detectat, dar are si aparatura performanta.
Gandeste-te ca va merita fiecare banut pe care-l dai in plus, pentru ca bebele sa fie bine.

Mersi de sfaturi, parca ma simt mai bine, mi-am pus si eu cartof ras cu alcool sanitar la gat, ceaiuri, miere, gargara cu apa si sare...d-astea. Acum ma omoara nasul, nu pot respira noaptea, daca respir pe gura mi se usuca gatul si ma ustura..am trisat cand n-am mai putut si mi-am pus picaturi Olynth de copii...alta viata.

Salutari noilor venite, o sarcina usoara tuturor, ca mai avem mult....

6++

Dana, mama Siminicii si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nu_mai_stiu spune:

Fetelor,multumesc de sfaturi si multumesc ca ma sustineti.Imi schimb medicul.Ca sunt tare dezamagita de ea.Pacat ca nu are cabinet particular,poate ar avea alt timp sa stea de vorba cu pacientii.Cat despre bani...i-am dat ieri 100 lei si cred ca e destul pentru o prima ecografie.Bani care au intrat in buzunarul ei.Maine sun si imi fac programare la alta doctorita.Pupici pentru toate !!!

Mergi la inceput

Andreea, mie mi se pare f mult 100 lei!!! si i-a primit? incredibil...
Inteleg sa platesti o consultatie 100 lei + ecografie dar cu chitanta...
Si ne mai miram ca nu merge nimic in tara asta...si te mai si trateaza cum te trateaza. Si mai astepti cu orele pe la usi ca pe vremea comunismului!!

E f important ca medicul sa-ti urmareasca sarcina, adica sa aiba o fisa cu situatia ta, cand ai fost la control, informatii despre evolutia sarcinii, mai tarziu masuratori, ce tratamente ti-a dat, ce istoric ai etc. Iti dai seama ca data viitoare cand mergeai la ea nici nu te mai stia, sigura ar fi uitat ca i-ai dat bani, habar n-avea cand ai fost la control, ce dimensiuni avea embrionul, a evoluat cat trebuie sau nu...si-a facut treaba tratamentul...

Dar sa fim optimiste si sa facem alegerile care simtim ca sunt bune pt noi si bebe.

Dana, mama Siminicii si

Mergi la inceput