Gravidute cu tromobofilie -cap 10-
Raspunsuri - Pagina 5
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Danezza, tu ai facut si la sarcina trecuta Clexane si n-a functionat?
Mie mi-au zis ca INR si aPTT nu mai sunt relevante cand incepi Clexane, sa fac numai D-dimeri sa vedem cata coagulare e si hemograma ca sa verificam ca n-am facut trombocitopenie (care e efect secundar al Clexane). A zis sa nu fac anti-fXa. Si drept sa zic, la INR si APTT asa am citit si eu in niste traduceri pe care le-am avut, ca nu mai sunt relevante la unele anti-coagulante. Erau de ex. relevante inainte. Si mai urmarim rezistentele pe artere.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
balanta_tm spune:
Hematologii din TM sunt slabi pe partea de trombofilie obstertricala.
Hematologul de la Viena a ras cand i-am spus ca aici se monitorizeaza doza de Clexane mai ales prin D-dimeri. Cica este incorect si ca anti FXa este singura analiza de sange relevanta in privinta asta.
Dr U a inceput sa monitorizeze doza de anticoagulant prin anti FXa dupa ce anumite fete care se trateaza la hematologi din afara, au mers la Fundeni sa faca anti FXa.
Macar e deschisa la nou si aplica si ea ce se face afara.
dara76 spune:
Da, peste tot scrie de anti-FXA, asta e standardul. D-dimeri arata doar daca ai cheguri in organism, ca alea secreta D-dimer. Insa anti-fXA arata cat de dez-coagulat esti exact. D-dimeri nu-s o masura standard cum e anti-fXA, adica sa stii ca trebuie sa fie x, insa sunt utili la comparatia fatza de propria persoana. Adica sa zic ai 300 si te trezesti cu ei 700, e clar ca s-a petrecut ceva la tine in organism. Dar poate altul avea 400 si ramane pe loc. Adica e o monitorizare mai ieftina si mai rapida fatza de tine insuti. Cica medicii francezii au o vorba "sa interpreteze D-dimeri cine i-a prescris ca analiza" imi zicea gineco a mea (nici ea nu e prea fan D-dimer). Tot in sensul asta, ca-s cam interpretabili de la om la om, insa-s ok cand compari cu nivelul propriu anterior, tot gineco mi-a explicat asta.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
donna79 spune:
Valy27, am citit despre alergia ta la fraxiparina, am patit si eu acelasi lucru de la Clexane. La sarcina anterioara am avut tratament cu Aspenter pana in saptamana 28 iar apoi pana dupa nastere Clexane si le-am suportat cu mare greutate pentru ca faceam eriteme zdravene la fiecare intepatura, in picior sau mana (in burta nu am facut injectii). Imi pare rau ca nu te pot ajuta cu o informatie sau cu un sfat, pentru ca nici eu n-am gasit solutie, le-am suportat asa, luand din cand in cand cate un Claritine.
Acum sunt iar insarcinata, aprox 5 saptamani, la ginecolog nu am ajuns dar am fost la Fundeni, de unde am primit tratament cu Aspenter, Femibion1, VitE, vitC, acid folic...obisnuitele, stiti voi. Am inima cat un purice pana la eco. Vizita la giencolog e programata pentru joi, dar nu cred ca am ce vedea la eco asa devreme, nu?
..............................................................................................
Donna, mamica lui Tudor-Gabriel (04.10.2010)
Sa-l ajutam pe Bibi sa se faca mare! http://viatacudba.blogspot.com/
Puteti ajuta donand sau cumparand de la Bazarul umanitar
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danezza/danezza.jpg)
danezza spune:
Donna - felicitari pt sarcina. Sincer, nu cred ca are ce sa-ti spuna ginecologul acum, decat ca este bine pozitionata sarcina .. activitate cardiaca un pic mai tz. Sunt sanse dar slabe sa auzi acum ceva. Daca poti, schimba programarea macar cu o sapt mai tz sa nu te duci degeaba, parerea mea.
Dara, da la sarcina pierduta am facut clexane dar tarziu, de pe la 27-28 de sapt, cand am aflat de mutatii. Deja retardul era mare, e posibil,ca in acest timp sa s fi format un cheag pe undvea de nu se mai alimenta bebe. in 37+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/carpediem/carpediem.jpg)
carpediem spune:
Buna seara fetelor,
Mi-a sosit si mie rezultatul Anti FXA de la Synevo: 0.23. Am o nelamurire, abia marti ajung la ginecoloaga si hematoloaga sa ma lamureasca, poate stiti voi sa-mi raspundeti, e prima oara cand fac analiza asta.
Eu am recoltat la 3 ore jumate de la ultima doza de 0.4 din dimineata respectiva, dar eu fac 0.8 doza totala, la 24 ore. Deci rezultatul 0.23 este relevant pt doza de 0.4 sau pt cea de 0.8 ?? Banuiesc ca e pt doza de 0.4, nu? Si atunci tre sa dublez rezultatul ca sa=l obtin pe cel corect pt doza mea de 0.8 ? Si 0.23 e mare sau mic rezultatul?
Offf.... ce de intrebari....Mai avem un pic si nastem si scapam de grijile astea fetelor, ca mi-au mancat neuronii intrebarile si temerile legate de doza de clexane...
Va pup pe toate 34+
"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"
MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt.
Tratament sarcina actuala: Clexane 0.3 dim + 0.4 seara, 2 acid folic 5 mg, 2 magne B6, 2 no-spa, 1 ovul arefam 200 mg, 1 elevit, 1 cetebe 500mg, 1 capsula ulei de peste
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danezza/danezza.jpg)
danezza spune:
daca valoarea asta inseamna ca esti pe doza buna, atunci continua ca si pana acum, eu asa vad problema.
nu prea ma pricep .. in 37+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Musette_1982/Musette_1982.jpg)
Musette_1982 spune:
Fetelor am venit de la morfofetala. Suntem bine. Avem un creier cu doua emisfere si un cerebel, o inima cu 4 camarute, doua maini cu toate degetele aferente si doua picioare la fel, oase drepte, 2 rinichi etc.
Avem 460g si nu am mai ramas in urma, din contra, se pare ca am recuperat 2 zile din cele pierdute. Avem 21s si 3z, iar ecofrafic avem 21s si 6z.
IR-urile au scazut foarte putin sau deloc, mai putin cerebrala medie care a crescut:
-Cerebrala medie - 0,64 (0,61 la 19s)
-flux dreapta - 0,61 (0,64 la 19s)
-flux stanga - 0,57 (0,61 la 19s)
-ombilicala - 0,61 (0,60 la 19s)
- 145 batai fetale pe minut (158 la 19s)
-lichid normal
-placenta normala (si se ridica!!! avem sanse de nastere vaginala)
E totul ok, nu? Ii scriu si lui dr. U sa vedem ce zice.
Eu sincer am senzatia ca nu mai incap in propria-mi piele. La burta ma refer. Simt cum mi se intind muschii si pielea si parca nu ar fi suficient. Daca mananc mai mult sau ma umflu un pic e jale. O sa pun si o poza cu burtoiul meu.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 4 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, vineri, duminica),
4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter 2/saptamana (marti si sambata)
![](smiley_pregnant.gif)
dara76 spune:
Felicitari Musette, eu cred ca e f.bine ca a scazut si uterina aia. Deja 0,61 e f. aproape de targetul mediu de 0,57. Eu la "varsta" ta aveam uterina aia cu probleme pe la 0,76.
Danezza, felicitari si tie pentru 37s, deja se considera la termen :)
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
bebeta spune:
Buna, fetelor!
MeAlex imi pare tare rau sa aud ca ti s-a intamplat din nou! Eu am pierdut doar o data si am crezut ca-mi pierd si mintile, cat de greu trebuie sa-ti fie tie acum! Doamne ajuta sa gasesti un raspuns si o solutie potrivita pentru tine! NU-mi mai amintesc (de cant te citeam la aspirante) daca tu ai facut analizele pentru tiroida. Nu stiu de ce, dar inclin sa cred ca cea mai importanta cauza pentru pierderea mea din mai a fost hipotiroidia de care nu stiam, decat celelalte posibile cauze pe care le-am descoperit. Poate dupa ce am vazut cat de repede si mult a crescut THS in sarcina asta; dupa fiecare analiza lunara am schimbat doza de hormoni, parca nu se mai stabilizeaza... Ma gandeam ca poate ar trebui sa verifici si tu, daca nu cumva ai facut-o. Iti sunt alaturi si iti doresc sa reusesti sa te aduni cat mai repede!
Musette multumesc de intrebare, sunt pe aproape; intru la cateva zile si citesc tot din urma, mai greu insa cu scrisul...
Noi facem 22 sapt, la morfo de 20 sapt era bine, bebicul cu cateva zile mai avansat, organele bine.IR-urile pe arterele uterine erau 0,58 si 0,63, iar pe ombilicala 0,73. Gineco sustine ca e OK, dr. U a zis ca o rezistenta e destul de mare si ca trebuie sa facem echo dupa 22 sapt sa vedem daca scade; daca nu trebuie actionat. Ma duc saptamana asta iar la echo si vedem apoi...
Voi ce parere aveti despre aceste valori? Din ce vad pe prima pagina sunt in grafic, dar... Oricum eu cred ca am ramas singura de aici doar cu aspirina, dupa ce si Dara a intrat pe anticoagulant! In orice caz, desi nu mai sunt atat de speriata ca la inceput, nu reusesc sa ma relaxez si sa ma bucur pe deplin de sarcina asta; mereu cu grija, la inceput sangerari, sistemul de aici ciudat cu echo de 2 ori pe sarcina, dr destul de detasati, TSH care a tot crescut cu tot cu medicatie, acum IR-uri... La sarcina cu fetita eram asa fericita, cu gura pana la urechi mereu, asteptam doar sa apara sa vedem cu cine seamana, iar acum... tarasc la morcov!
Ma bucur asa tare ca valul de fete "mari" se apropie de finish; mai aveti atat de putin si va felicitam ca ati vazut minunile! Asa mi-as dori sa pot comprima cumva timpul si sa ajung si eu ca voi...
Dara tu o sa cam preiei stafeta in vreo 2 saptamani! Am citit si despre evolutia ta; ma tot uit sa vad cum controlati situatia, plus ca esti o persoana foarte informata! Am invatat atatea de la voi... Doamne ajuta, sa-ti fie bine si sa ajungi si tu ca fetele care schimba semnaturile pentru ultimele dati inainte de mare aintalnire!
Am aflat si de Toni; ce fetita puternica are, a reusit sa treaca de 30 in burtica, acum acumuleaza greutate, e pe drumul cel bun. Tineti-o tot asa!
Felicitari fetelor noi, cu sarcini mai la inceput, ma rog sa ajungem cu toate la finalul fericit!
Va doresc o saptamana frumoasa, vesti bune de la vizitele medicale si nasteri usoare in caz ca se hotarasc dintre cei mari sa scoata capul! Musette astept sa vad vestile de la morfo, tin pumnii!
Daca imi puteti spune cum vi se par IR-urile mele si cam ce e de facut cam sunt mari, va multumesc de pe acum. O sa mai intru spre sfarsitul saptamanii, dupa ce fac echo sa vedem cum am evoluat.
Numai bine!
Carmen 22+ si mami de Demetra (24.04.2007)
Hipotiroidie autoimuna, MTHFR A1289C heterozigot, 1 sarcina oprita in evolutie la 9 sapt.
Tratament sarcina: Synthroid 75/100, Femibion 2, vitamine prenatale, Baby aspirin 81mg