Gravidute cu tromobofilie -cap 10-
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sper/sper.jpg)
sper spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dara76 Da, eu iau in continuare 2 aspenter pentru ca in mod normal se da pe kilogram corp si eu am f. multe kilograme (iau pentru o artera rezistenta si pentru prevenirea preeclamsiei, la cine e ok, aspirina actioneaza mai bine pe vase, decat clexane care nu actioneaza pe vase, ci doar subtiaza sangele, asa am inteles eu - si atunci actioneaza indirect pe vasele rezistente) . Iau din saptamana 16 aspenterul si din saptamana 22 fac Clexane, acum sunt si una, si alta. La mutatia MTHFR corpul nu poate sa metileze acidul folic si B12, cum ar trebui, de-asta se da Femibion (iar afara Metanx si Neevo), ca ele contin formele metilate de acid folic (nu stiu daca si B12). Eu mi-am cumparat acid folic metilat si B12 metilat de pe amazon, ca sa nu iau complex de B-uri sau femibion ca imi da pofta de mancare tona de B-uri si nu contin si b12 metilat. Inainte de sarcina am luat acid folic simplu, nu stiam de MTHFR, am aflat de MTHFR in sarcina pe la saptamana 14 si cam atunci le iau. Mai ales ca dupa ce am aflat de MTHFR si ce face (ca nu se metileaza acidul folic si B12) mi-am facut analiza de B12 si aveam mare deficit. L-arginina iau acum in sarcina, cam de vreo luna-doua, ca actioneaza pentru prevenirea preeclamsiei si ea. La fel si probioticele, de altfel, dar nu le-am mai trecut si pe alea. Cetebe iau o pastila pe zi, ca de obicei uit s-o iau si pe a doua. La fel si magne b6 (e bun si b6 ala la mthfr, adiacent). LE: http://www.bmj.com/content/342/bmj.d2901 http://www.amazon.co.uk/Metagenics-FolaPro-120-Tablets/dp/B001HKI8SS/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1327096113&sr=8-1 http://www.amazon.co.uk/Foods-Methyl-B-12-1000-Lozenges/dp/B001F0R7VE/ref=sr_1_1?s=drugstore&ie=UTF8&qid=1327096162&sr=1-1 Mai iau si vitamina D http://www.sciencedaily.com/releases/2010/05/100501013417.htm ![]() ![]() *MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina* |
Dara multumesc pt raspunsul tau detaliat.
L-arginina nu stiam ca e permisa in sarcina, o mai iau fetele pt endometru dar pana in ovulatie.
B12 metilat si acid folic metilat esti sigura ca borcannul contine exact ce strie pe el? Eu nu am incredere in prod de pe net, prefer sa cumpar din farmacii. O sa mai studiez produsele, sa vad pe unde se mai gasesc.
Care sunt medicii care te supravegheaza?
Sper... sa devin mamica
![](floare.gif)
MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute prin RUAM
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter
O ultima incercare apr/mai 2012
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kraluca/kraluca.jpg)
kraluca spune:
dara - daca stiam si eu de B12 metilat sigur luam si eu, insa acum este un pic cam tarziu... eu am avut pe sarcina o anemie serioasa... iar dr a bagat in mine mult fier, insa acum, la sfarsit sideremia (fierul) este ok si eu am ramas cu anemia... deci sigur e lipsa de B12... si nici elevitul si nici femibionul nu m-au ajutat sa-l aduc la limite normale. daca stiam mai devreme actionam si eu.... ce mult inseamna informatia sau macar o intrebare pusa la momentul oportun...
ce tare ai fost cu progesteronul care "blegeste" vasele de sange... eu stiam ca Cetebe-ul mai contribuie la elasticitatea vaselor de sange, si ma consideram acoperita insa, se pare ca n-am avut noroc
valy - dr U ti-a spus sa intrerupi flaxiparina? mai ai doar 2 sapt de indurat... nu merge cu aerius sau cortizon (antialergice)? trebuie vazut daca substanta activa din fraxiparina este aceeasi cu cea din clexane si poate te schimba dupa 12 sapt...
balanta - eu sapt asta am gasit in piata struguri din republica moldova. sunt foarte buni si sunt mai naturali decat cei importati... au moldovenii astia un sistem ingenios de a pastra strugurii
dana - eu chiar nu m-am gandit la CNP...
dana, suzie - astazi schimbam semnatura 36+
mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, femibion 2, cetebe, magne B6
![](images/user_woman.png)
balanta_tm spune:
eheeee, kraluca, ce norocoasa esti ca ai parte de struguri mai naturali! La TM in piete exista doar citrice, banane, mere si pere. A propos de pere, am 3 pere in frigider de o luna de zile si arata ca si cum le-am cumparat ieri, adica n-au nici o zbarcitura, nici o pata, nimic. O sa le las in frigider, sa vad daca se strica vreodata.... Nici nu vreau sa ma gandesc cat de chimizate or fi...
valy, eu stiu o fata ce a trecut de la Fragmin la Clexane si nu i-a fost deloc bine. Adica a avut sangerari masive pe gura si pe nas, de se trezea noaptea plina de sange, si cu perna la fel, patata. Au tinut-o si internata, si tot nu i-au dat de cap cu sangerarile astea masive. Solutia a fost sa ii intrerupa cand si cand Clexane-ul, pana se mai potoleau pierderile de sange. Norocul ei este ca bebelusii s-au dezvoltat normal (are gemeni), chiar si cu aceste intreruperi de LMWH.
Sunt sigura insa ca depinde de la organsim la organsim cum suporta fiecare schimbarea anticoagulantului. Mie personal nu mi se pare o idee stralucita ca la o femeie insarcinata sa ii schimbi substanta activa din anticoagulant.
Fetelor, sa nu va suparati pe mine, dar eu nu inteleg de ce hematologii de pe aici prescriu in sarcina si alte LMWH in afara de Clexane. Pe Clexane sunt cele mai multe studii si este cel mai safe in sarcina.
Ok, poti prescrie Fraxiparina sau Innohep sau Fragmin sau mai stiu eu ce uneia care nu e insarcinata. Dar de ce i-ai da unei femei insarcinate altceva decat cel mai safe LMWH???
Iar imi vin tampenii in cap si ma gandesc ca cine stie ce procente or avea hematologii daca prescriu anumite LMWH....
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/MeAlex/MeAlex.jpg)
MeAlex spune:
Valy, eu stiu pe cineva care a schimbat si a fost OK. Probabil iti va recomanda o pauza de 1 zi macar. Clexane stiu ca se elimina din corp in 12 ore.
Balanta, si eu aveam dilema asta, cand mi-a recomandat anticoagulant, spusese Innohep si eu i-am zis ca am deja acasa de la cateva prietene Clexane si as vrea sa fac Clexane. Si asa a ramas.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s
Tratament sarcina 3: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi,
Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Tarosin 6/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 800 mg/zi pentru
sanatos!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
suzieq spune:
Balanta, ceea ce nu inteleg eu e altceva: cand nu se gasea clexane in farmaci toate gravidele erau pe clexane, acum ca nu se gaseste innohep in farmacii toate gravidele pleaca de la Fundeni cu innohep, de ce se da un tratament stiind ca e greu de gasit. Sunt ferm convinsa ca reprezentantii firmelor de medicamente ii tin la curent pe medici si sunt mai toata ziua pe acolo.
Valy, oare nu poti merge la alergologie sa faci niste teste sa vezi exact la ce esti alergica? Sa nu risti sa treci pe clexane sau altceva si sa nu fie ok nici asa.
Raluca eu am schimbat semnatura, tu ce faci?
MTHFR C677T Homozigot +37
![](images/user_woman.png)
balanta_tm spune:
alex, imi amintesc ca te-ai tinut tare atunci cu Innohepul si chiar am zis in sinea mea ca ce bine ca ai insistat pe Clexane.
Eu nu zic, sunt o multime de sarcini duse la capat cu alte LMWH decat Clexane, dar nu vad nici un motiv ca sa expui o gravida la anumite riscuri.
valy, cum zic si fetele, probabil ca cel mai indicat ar fi sa faci o vizita la un alergolog bun sa iti faca niste teste si sa vezi daca este vreo solutie in caz de e intr-adevar alergie.
suzi, imi amintesc ca in 2010 abia se gasea Clexane, si cand intrebam la farmacii imi spuneau ca de aici inainte farmaciile nu vor mai avea, ci putinul Clexane care va fi importat, va fi doar cu circuit strict intraspitalicesc, pt anumite sectii care au riscuri mari si necesita Clexane. Stiu ca luam Clexane ca disperata daca gaseam, ori cu bani ori cu reteta, nu conta, Clexane sa fie. Acum, la aproape 2 ani dupa, judecand la rece, ma gandesc ca si atunci au fost anumite interese pt care nu s-a mai importat o perioada: anume sa promoveze si alte LMWH. Ca daca nu gaseai si nu gaseai Clexane si nu aveai posibilitatea sa cumperi din afara, nu prea aveai de ales si treceai pe alt LMWH.
Imi amintesc ca anumite farmaciste, cand intrebam de Clexane si ziceau ca nu au, imi recomandau Fraxiparina sau Fragmin, zicand ca e exact acelasi lucru cu Clexane. Doar ca eu stiam ca nu au aceeasi substanta activa...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ioana3110/ioana3110.jpg)
ioana3110 spune:
Balanta- legat de fructe, cam vazut ca ai vorbit de perele tale :-), sa stii ca nu e chiar asa. De exemplu bunica mea, care are la tara o mica livada, ia merele si perele dupa cules, le pune in saci de canepa si le tine inntr-un fel de beci la temperatura constanta de 7 grade- cam atata e in beciul ei. Si se pastreaza pana primavara. Niciodata nu i s-au stricat fructele. Si chiar nu stropeste pomii aia decat cu ce-i aduce matusa care lucreaza la UNISEM (fostul) unde are variante foarte safe de antifungici si insecticid. Adica variante pe baze naturale.
In plus, stiu si de prin industria alimentara pe unde am mai lucrat, ca fructele si legumele pastrate in anumite conditii de temperatura si umiditate constante, isi pastreaza aproape in intregime calitatile nutritive.
acum nu stiu daca e cazul perelor tale :-) dar poate ai un frigider curat si igienic si care functioneaza bine, si atunci e perfect explicabila treaba. :-)
Legat de productaorii de medicamente,,,,nici nu vreti sa stiti fetelor, ce mafie e! am avut de-a face cu ei din nefericire si sa ne fereasca Dumnezeu. Nici nu ne dam seama cat suntem de manipulati! Dar poate ca mai bine ca nu ne dam seama, ca ne-am strica de cap!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Balanta, asa a fost si la mine cu mancarea, cum descrii tu...si greu am mai pus gura pe alimente sanatoase fatza de inainte, dar din trim 2 mi-a trecut incet incet. Eu am oprit si pogesteronul in sapt 14.
Valy, poate n-o sa ai alergie la toate anticoagulantele, ca.-s substante diferite. De ex una e fraxiparina, alta e enoxaparina (Clexane), alta e tinzaparina (Innohep), alta e dalteparina (Fragmin) si ce-or mai fi facut fetele pe aici.
Mai e o fata la mine la odisee care face galme, dar parca nu am retinut sa aiba si mancarimi.
Sper, banuiesc c-ai vazut la link studiul cu arginina in sarcina. Da, sunt sigura de produse, de ex. de Now Foods stiu de ani de zile si e comercializat si in farmacii, iar fetele de pe grupul mthfr din Anglia si SUA isi iau si ele de pe net, ca acolo am gasit linkul catre FolaPro (acid folic metilat). La noi stiu ca se gaseste numai B12 injectabil si oricum nu metilat. Acid folic metilat se gaseste in Femibion la noi.
Merg la gineco la Ilinca Gussi de la Cantacuzino si la hemato la dr. Avram si Manolache.
Raluca, nu stiu daca lipsa de B12 e aceeasi cu anemia, ca analiza e separata. Eu am facut la synevo separat analiza de B12 (chiar asa ii zice, vitamina b12) dupa ce am aflat ca MTHFR asta face, nu metileaza corpul acid folic (analiza se cheama folati) si B12 ca sa le asimileze.
Mie de ex mi-au zis dr ca Innohep ar fi furnizat protectie mai prelungita pe 24 ore, fata de Clexane, la care mai scade spre 24 ore (ba chiar dupa 12 ore e destul de safe dupa Clexane 0,4 sa te operezi). A optat dr pt Clexane cand si-a amintit ca iau si Aspenter. Dupa aia am mai auzit de la un dr. chestia cu Innohep si 24 ore (si dr respectiv nu-mi mai prescria mie nimic). Iar dr. A nu are o dovada de prescriere a Innohep (ca sa-si poata lua comision), ca vorbeam la telefon.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sper/sper.jpg)
sper spune:
Dara cat te-a costat cu transport comanda de B12 metilat si acid folic metilat? Au venit repede?
Articolul l-am citit dar nu l-am bibilit bine, o sa-l bibilesc atunci cand o sa am burtica . Citisem mai de mult ca l-arginina e buna si pt endometru/implantare dar s-a vehiculat apoi ca nu e bine sa se ia pt ca da defecte cromozomiale Eu vreau sa o iau de cand voi incepe FIV-ul pt ca ajuta la endometru/implantare dar inca nu sunt sigura dc e ok pt bebe in acea perioada.
Fetelor ce stiti de tratam cu pregnyl pt sustinerea sarcinii . Este total contraindicat persoanelor cu trombofilie? Eu data trecuta am facut pregnyl, cred ca din cauza acestuia m-am trombozat prea rau si bebe crestea foarte-foarte incet pana nu a mai crescut.
Sper ca nu va suparati ca va pun intrebari de acest gen
Sper... sa devin mamica
![](floare.gif)
MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute prin RUAM
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter
O ultima incercare apr/mai 2012
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Sper, nu mai stiu cat a fost transportul, dar stiu ca poti sa faci simulare pe amazon si sa nu dai comanda finala si iti arata cat e. Eu am luat pentru mai multe luni, am facut un calcul, cat imi trebuie.
Eu nu am luat arginina in perioada primului trimestru, ci tarziu, ca oricum riscul de preeclamsie apare tarziu si eu am multi factori de risc pt. asta.
Nu stiu nimic despre pregnyl, eu am ramas spontan dupa un an de incercari (la 2 zile, ca asa ne-a zis dr :P), cand ma duceam sa vad care-i planul de atac, inseminari etc. Dar imi iesise rezistenta la insulina in martie (baza PCOS), nu mi-a placut, am luat metformin vreo 2-3 luni si imi facea foame si vase sparte pe picioare, nu mi-a placut, l-am oprit...dar am si ramas, prin iulie - cam in ziua in care am facut un PAP, culmea, asa ar iesi dupa socoteli.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*