Trombofilia, o cauza a infertilitatii -68-

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danylini spune:

Buna fetelor

Mealex imi pare tare rau... e bine sa continui clexanele si dupa chiuretaj cam 3-4 saptamani, uni dr. recomanda chiar mai mult

Alla76, cand vin, vin toate... dar se rezolva ele, imi pare rau

Vali79, ce copii superbi ai... sa ai parte numai de vucurii din partea lor

Honeys , multam de info

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cris_25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aristica
Acum vreo 2-3 ani, spuneam si eu, cum o face Cris, ca am trombofilie si ca sper sa citesc despre ea, apoi sa plec repede de la subiectul asta. Si mi-au spus atunci felix si floare-de-mac ca, din pacate, am sa tot stau pe la subiectul asta...mai si-am stat! Iti doresc sa nu intarzii p-aci mai mult de 12-13 luni (calculez vreo 3 luni pauza, apoi 9 pana nasti, da?)

Doamne da sa fie cum zici tu ... desi ... incep sa ma obisnuiesc cu ideea ca lucrurile nu merg tocmai inspre bine ... De renuntat la visul "bebe" n-o sa renunt niciodata (sau cel putin pana nu am dovezi clare ca trebuie sa pun punct). Deocamdata astept si rezultatul pentru cariotip ... intre timp o sa-i scriu la PK, caut un hematolog ... incep sa iau si eu chestii de-ale "muatntelor" ... si citesc, citesc si iar citesc ... poate in final ne-om face toate doctorate pe trombofilii si infertilitate!!!

Puuup pe toate

Gena MTHFR Mutatia 677 C>T Heterozigota
Gena PAI Mutatia -844G Homozigota

Mergi la inceput

buna fetili

Cris 25, eu una am fost super usurata sa aflu de ce am pierdut sarcinili si ca, cu tratament am sanse sa am copii , si chiar sa ma fresc de un infarct , cum a avut mama la 50 de ani. Eu am umblat pe la multi hematologi, citit mult despre trombofilie si discutat si rasdiscutat, acum stiu ce am de facut , ramane doar sa mai raman gravida... si apoi incepem lupta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irilac31 spune:

Buna fetelor, eu nu am scris la acest subiect deoarece eram 100% sigura ca eu nu am aceste probleme. Se pare ca m-am inselat
Acum va rog sa ma ajutati cu niste informatii.
Tocmai ce mi- au venit rezultatele la analizele de trombo si uitati ce mi-a iesit.
- gena MTHFR mutatia A1298C genotip heterozigot
- Factorul XIII PCR mutatia V34L pozitiv genotip heterozigot
- Gena PAI – PCR – pacientul este homozigot pentru deletia promotorului genei PAI1 (status 4G/4G tip mutant)

Restul sunt bune.
Ce inseamna aceste mutatii, recunosc ca nu prea am studiat problema deoarece nici prin cap nu mi- a trecut ca le- as putea avea. De la voi am aflat de aceste analize si le- am facut si eu doar sa fiu sigura ca totul e ok. Stiu ca se face clexane dar nu stiu cat de grave sunt si cam ce doze mi- ar trebui...asta asa ca sa-mi fac o idee.
Oare mai trebuie sa fac si alte analize in afara celor facute? (am facut la synevo - profil sindrom antifosfolipidic , profil trombofilie ereditara, factorul XIII si gena PAI 1)

Eu luni voi lua legatura cu un hematolog, dar pana atunci stau ca pe ace ca nu stiu ce ar trebui sa fac in plus la urmatorul FIV si de ce sa ma pazesc.
Am sa incep sa va citesc si pe voi din urma, poate mai inteleg cate ceva despre mutatiile astea.
O zi frumoasa sa aveti

Mergi la inceput

Buna fitili

Iliric din pacate , bine ai venit in randul mutantelor. Inseamna ca ai risc de trombofilie, ca in anumite situati se declanseaza trombofilia, cum ar fi si sarcina , care duce la oprirea in evolutie a sarcini sau chiar neimplantarea sarcini. Ar trebui sa bei aspirina de 100 , normal ar fi de 80 dar nu exista decat de 75 si 100. Si neaparat B-uri ca de fapt nu se prea asimileaza B-urile in organism, si ceva bun de la mutatiile astea ca nu se vor prea forma celule cancesoare. Mai un pic si iti va explica mai bine hematologul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine4ever spune:

Irilac bine ei venit si in acelas timp imi pare rau ca te confrunti si tu cu mutatii.
Daca te uti la semnatura mea am aceasi mutatii ca si tine. In antecedente doua sarcini oprite in evolutie.
Desi pe buletinul de analize scrie clar ca mutatia 13 si pai1 in combinatie sunt ff periculoase si dau avorturi spontane timpurii....dr U le-a cam neglijat. La insistentele mele am ajusn sa imi dea Clexane de 0,2. Apa de ploaie. La prima sarcina din initiativa mea am inceput cu CLexane dar a fost prea tarziu din pacate. La a doua sarcina am inceput din prima dar se apre ca nu a fost suficienta doza....nu stiu...am ajuns tot la avort.
Apoi am luat legatura cu un heamtolog din oras (Cluj) care m-a trecut direct pe Clexane de 0,8 (fac in doua prize ca sa imi fie organismul 24 de ore sub anticoagulant).Mentionez ca atunci aveam 60kg, acuma am slabit vreo 4-5 (cand cum) dar mention doza de anticoagulant.
Paralel luam femibion, magneb6 si aspirina de 75 sau de 100, cand cum. Dar am observat ca atunci cand iau si aspenter si clexane ma invinetesc la fiecare intepatura si fac niste hematoame fff urate de ajung sa nu mai am loc unde sa ma injectez. Si asa scot aspenterul cand icnep clexanul.

Din pacate sunt mutatii destul de urate, dar speram ca vom reusii chiar si asa.

Tin pumnii. DD ajuta.

''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans

Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010), a 2-a sarcina obtinut natural - oprit din evolutie la 6 sapt (2011)

MTHFR A1298C heterozigot, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot,insulinorezistenta

Tratament: femibion 1/zi, acid folic 5mg/zi,magneB6 1/zi, aspenter 75mg/zi, Glucophage 1000mg,Clexane 2x0,4/zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alla76 spune:

sunshine4ever, la cine ai fost in cluj? tin minte ca ai povestit dar chiar nu mai retin la cine ai fost...
irilac31, cu "colectia" ta de mutatii n-as incepe FIV-ul fara 3 luni de pregatire cu vitamine (femibion sau taxofit sau ...) si cu clexane din prima zi de stimulare, pauza la punctie si reluat clexanul imediat dupa ET

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Fetelor eu am inceput sa iau cate 2 aspenter pt ca am foarte putina cantitate de menstruatie. Ultima data cand mi-a venit aveam o picatura si tot asteptam sa se declanseze pt ca tb sa fac eco de zi 2-3 si se apropia WE. Am luat in loc de 1 aspenter 2 si s-a declansat. Stiu ca odata cand am fost la Fundeni mi-a zis dr U ca max 160 mg sunt permise . Eu luam 2 tromboass care erau 200mg la recomandarea unui dr de aici din orasul meu si mi-a aratat un articol in care scria ca max 160mg sunt permise. Mai iau 6caps Omega 3 OPTISANA (toate 6 au 780 mg omega3, 3000mg ulei de peste si 30mg vitE), Femibion, Acifol . Mai tb sa iau ceva pana la FIV? Mg B6 pt ce se da inainte de FIV? Face ceva bun la endometru sau se da pt B6 din el?

Sper... sa devin mamica

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute prin RUAM
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter
O ultima incercare apr/mai 2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irilac31 spune:

Multumesc frumos fetelor pentru raspunsuri, in mare mi- am facut o ideea ca e cam naspa treaba.
Sunshine4ever imi tare tare rau ca a trebuit sa treci prin astfel de momente, iti doresc ca de acum inainte sa fie totul bine. Tu la a 2 a sarcina ce doza ai facut ca te- a bagat direct pe 0,8? Eu ma gandeam ca pt mutatiile astea trebuie o doza de maaaaxxx 0,6...asta dupa parerea mea ca nu stiam cat de grave sunt. Tu mergi cumva la dr Avram? Si eu colaborez cu dumneaei mai mult prin telefon si mail-uri pentru ca e distanta mare intre noi. Saptamana viitoare a zis sa o sun si sa vedem ce facem, la urma urmei...daca e nevoie ma voi duce si la ea sa vb face to face.

Alla76 eu voi face FIV cu donate, am programare la sf lui martie si de la inceputul lui ianuarie iau femibion acid folic si complex de B-uri. Voi introduce si magne B6 si aspenter. La acest protocol nu prea stiu cand trebuie inceput clexanul...sper sa ma lamureasca unul din doctori.

Sa aveti o zi frumoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Irilac ia aspenter de acum.

Sper... sa devin mamica

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute prin RUAM
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter
O ultima incercare apr/mai 2012

Mergi la inceput