Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (42)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

salutare dragelor!

azi am dat o raita pe dealuri cu tati si pici, sa cautam casa... pici a cazut la datorie rapid...noi am hoinarit cu masina, acu mergem la bunici, lasam pe pici si iesim cu prietenii la restaurant...

multu de vizionarea pozelor... abia astept si eu sa ne vedem...

Alina, pietrele alea is acolo de pe vremea lui Eric, e drept ca s-au mai imputinat, zilnic le adun de pe covor si le pun la loc... dar na, e o mare atractie pt copii ce-i drept...

rubia, bafta pe luni...doamne ajuta...

pufescule, ce-as mai incerca si eu sa le dai copiilor una, alta din ce zici tu...dar pe Eric n-o sa-l conving in veci... cu Filip as putea incerca...

Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)

POZE CU PRINTISORII...

Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...

BLOG DE PICI...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ainotna spune:

Eladea, asa spuneam si eu, ca nu va manca Bogdan, doar Sasha, dar i-am zis ca S mananca fursecuri, de fapt erau hamburgeri vegetarieni si a mancat si a mai cerut ...Cu al meu e problema ca nu vrea nici sa guste, daca apuca sa manance atunci in marea majoritate a cazurilor ii place...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufescu spune:

Diversificarea alimentatiei e chestie de rabdare si de multe ori e sinoroc si prezentarea(e adevarat ca numai de prezentare nu iti mai vine sa stai cand nu iti vezi capul de treaba)...de ex pici nu vroia sa manance ardei crud,nu vroia nici sa guste. Zilele trecute am pregatit pt mine o lipie cu chestii,si cat mai faceam diverse prin bucatarie am prins-o cu o scobitoare ca sa nu se desfaca pe farfurie.cand m-am pus la masa cu bubu,a vazut scobitoarea,i-am dat-o cu o bucata de ardei infipta in ea...a halit,i-a placut,a mai cerut.Asa ca i-am dat cu scobitoarea si altele. azi de ex cand a vazut ardeiul in farfurie l-a halit direct,cu mana ca stia ce e.A mancat cu scobioarea cubulete de castravete in schimb,si cat vana el cu scobitoarea prin farfurie tati i-a dat pilaf cu lingurita.Scobitoarea clar a fost descoperirea saptamanii.
La copii mai mari trebuie sa le zici o poveste, de ex cand a fost fratemiu la noi cu copii( 2 si 4 ani,fetita de 4 nu mananca aproape nimic in afara de carne si dulciuri spre disperarea parintilor..stat in casa cu bunici+strabunici+gradinita cu meniu defectuos gen cremvusti a rezultat intr-un dezastru pt dieta...) i-am dat lapte de migdale cu banana pasata,dar intr-un pahar frumos, cu o felie de portocala pe marginea paharului si o umbreluta de cocktail in pahar. A baut extaziata ca e pt printese(acasa nu a vrut sa puna gura). Merg infipte in scobitori bucati de legume,facute forme....e chinuiala dar e greu pana ii convingi sa guste....dupa aia identifici ce le place si variezi pe tema respectiva. In cartea 'Copilul vegetarian' sunt si sfaturi de cum sa ii convingi pe copii sa incerce legume/mancaruri diferite. Nu va inchipuiti ca la noi e o mare pace si veselie la fiecare masa,iar pici se duce la primavara sa pasca pe vreo pajiste inflorita =)). Dar perseverez. Si vorba sotului, e mai putin important ca nu mananca carne,lapte,oua ci e mai important ca mananca atatea legume si fructe.La noi lupta e sa manance chestii a caror consistenta il enerveaza(gen piureuri,humus,pasta de fasole,grau fiert...in schimb orezul fiert simplu ii place,nu inteleg)- azi a avut succes humusul pus cate putin pe cate o frunza de spanac/salata facuta sul si el musca din ea hlizindu-se incantat; ieri nu l-am convins nici sa guste. De ex nu vroia sub nici o forma pasta de avocado...pana cand i-am dat-o pe felii de cartofi copti cu tofu si a fost un mare hit. Au zile si zile,cateodata nu vor sa manance ceva ce in general le place...important e sa aiba optiuni. Eu ii pun 2-3 feluri de chestii in farfurie(cantitati mici) plus bucatele crude pe langa si ceva il interesaza pana la urma; in general daca a apucat sa ia el sa manance ceva il mai conving si cu altele.Incerc sa nu ma apuce disperarea cand nu are el chef sa manance decat banane cu lapte...atata timp cat a doua zi mananca bine legume sper sa fie ok. Incerc de asemenea sa ii reduc cantitatea de lapte(preponderent soia),daca ar fi dupa capul lui ar bea 1 l jumate pe zi. Evit sa am paine la vedere,ca daca apuca sa bage paine nu mai vrea nimic altceva(si nici nu o vrea unsa cu ceva)...paine ii dau destul de rar(nu mai prea luam nici pt noi) si intotdeauna dupa ce a mancat restul.
Sunt incantata ca dupa ce a tot stagnat in greutate, de cand am schimbat total dieta(inclusiv scos lapte praf si inlocuit cu vegetal) a luat un kil si ceva in 3 luni(nu stiu sigur cat are,un pic peste 11 kg...vreo 83-85 de cm,nu sta deloc la masurat).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maurice spune:

Citat:
citat din mesajul lui saddie

Maurice am inteles cum ai explicat si ai dreptate in ce zici dar nu sunt de acord cu ultimul paragraf. Medeea stie sa se joace foarte frumos singura si de cele mai multe ori asa face dar pana la urma e copil si e normal sa vrea si ea atentie. Din cele doua, parerea mea e ca cealalta trebuie sa invete ca nu le poate avea pe toate dar din nou e doar parerea mea. [

Ai dreptate, m-am exprimat eu cam prost. E normal sa vrea atentie, e foarte bine ca cere ce vrea, eu vroiam sa spun ca din astfel de lucruri copiii (in general) invata ca unii oameni nu le vor oferi ceea ce-si doresc, ca nu vor primi totul oricand (n-am vrut sa sugerez ca Medeea n-ar sti deja asta, departe de mine).
M-am amuzat de faza cu pisica ta, care nu mai suporta galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

Citat:
citat din mesajul lui tina_80

HISTAMINA, parerea mea e ca nu e o regula ca un prematur sa fie mai agitat si sa aibe probleme cu somnul.
R este nascut la 34 sapt si nu are probleme cu somnul, doarme In fiecare noapte fara nici o trezire si singur in patutul lui de jr

subscriu. adica Isa stiti voi bine cum e cu somnul

Isa = parfum de fericire - ianuarie 2012 (19 iunie 2010)
Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

Citat:
citat din mesajul lui ainotna

Rodyka, ma gandeam si eu la Spania, problema e ca si acolo sunt multe optiuni(in afara de Barcelona, pentru ca acolo am fost) Cred ca de fapt de data asta astept sa vina oferta la mine, sa ma gaseasca ea nu sa mai caut eu. Oare se poate??

eu recomand cu caldura Costa del Sol, ochidut poate confirma - zona Nerja, Malaga...

Isa = parfum de fericire - ianuarie 2012 (19 iunie 2010)
Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiutz_mic spune:

Pufescu, mie mi se pare o victorie miraculoasa sa reusesti sa schimbi din temelii dieta unui copil asa mic! Stiu ca el a refuzat carne, ou etc., dar oricum mi se pare fantastic ca a acceptat germeni, seminte si alte alimente pe care al meu nici nu le-ar gusta probabil.

Si mie mi-ar placea sa-i dau mancare mai sanatoasa, dar din pacate la el greu incape ceva fara cateva bucatele de carne langa...

In afara de asta nici nu am conditiile necesare sa ii pot prepara aceste alimente :((

Inca o data, toata admiratia mea ca ati reusit (si pentru voi) sa schimbati modul de alimentatie!

Elena, mami de Raducu cel cumintel
12.08.2010

Sunt Raducu si am implinit 1 AN !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mya85 spune:

Buna fetelor! Nu am mai intrat de f mult timp si va multumesc ca nu m-ati scos din lista Lucrez in continuare full time si sunt f mult plecata de acasa, uneori plec inainte de 8 si ajung in jur de 7... ma simt atat de vinovata fata de baietelul meu. partea buna e ca nu sta cu un strain, sta cu tatal lui dar problema e ca vad ca nu se dezvolta la fel fiind crescut de un barbat ca si copilasii de aceasi varsta cu el crescuti de mamicile lor. Oricat de bun ar fi un barbat nu pot sa creasca un copil ca o mama. Sunt multumita de sotul meu, face si mancare si curat dar mi-e teama ca nu vorbeste indee-ajuns de mult cu el si il lasa cam mult la TV iar cand am incercat sa ii spun s-a suparat, a zis ca il critic. Vad filmulete cu copii de varsta lui care stiu sa spuna si sa arate mai multe decat el si de aceea ma simt atat de vinovata si imi vine sa plang. De aceea nici pe voi nu va mai citesc ca sunt sigura ca ai vostri stiu sa vbeasca cel putin cateva cuvinte si as incepe sa plang. Eu incerc sa ma ocup seara de el cand vin acasa dar sunt atat de obosita uneori ca nu prea am putere... Imi doresc f mult inca un bebe sa pot sa raman acasa cu amandoi si sa imi trimit barbatul la munca, nu ma intereseaza cum ne vom descurca, dar vreau sa imi cresc eu copiii. Am ramas insarcinata acum 2 luni dar am pierdut inainte de 5 saptamani. Acum incercam din nou, sper sa fie bine... Va multumesc ca m-ati lasat sa ma descarc, sunt atat de deprimata...

mami de (25.07.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Bon soir.

Mya, te cu drag, imi pare rau pt pierdere, sper ca data viitoare sa fie pana la capat!
Cu dezv puiului nu-ti face griji de niciun fel, parerea mea. Sotul tau se descurca asa cum stie si cum poate, la cresa/camin e altfel stimulat, socializeaza, au activitati, trece altfel timpul si au tot felul de experiente noi. Uneori si mamele sunt blocate in casa si nu mai sunt f comunicative cu puiutii lor, rutina ajunge multi oameni..
Remuscarile nu-si au sensul, toate ajungem la munca, important e sa ne bucuram de timpul impreuna, sa-l fructificam si experientele impreuna sa fie pozitive ca in timp sa ne facem muulte amintiri frumoase. Nici un copil nu-i ca altul, fecare cu ritmul lui de dezvoltare, lasa puiul in pace, ca maine poimaine iti spune poezii direct, fara preaviz.
Capul sus mamica scumpa, nu te impiedica in amanunte, nu le lasa sa devina amaraciuni!

Pufescu, tot respectul, admir dedicatia ta, munca ta pt un stil de viata sanatos! Nu intentionez sa intru in secta voastra, dar ma ajuta f mult retele astea pe baza de vegetale. Interesul meu e sa asigur un aport cat mai optim de nutrienti, un meniu cat mai variat si mai sanatos.
Probabil daca nu ar fi asa de scumpe anumite produse as incerca mult mai multe, dar asta este nivelul, asa ca ne adaptam.

Sa-l ajutam pe Vlad!!
Suc de NONI - Pt. Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mya85 spune:

multumesc bumblebee, mi-au dat lacrimile cand am citit cuvintele tale. aveam nevoie de o incurajare. multumesc!

mami de (25.07.2010)

Mergi la inceput