Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (42)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pufescu spune:

Am uitat o alta sursa de fier si calciu care la noi e consumata minim o data pe saptamana(de obicei mai des ca e buuuna): pudra de roscove(de la plafar). Se poate da in fructe,in cereale, in lapte...orice reteta stiti cu cacao se poate inlocui cu roscove.E foarte safe pt copii,nu are partea alergenica de la cacao(tobromina=>histamina), nu ii agita,etc. Uite aici o comparatie intre roscove si cacao:
http://altamedicina.com/paralela-intre-pudra-de-roscove-carob-%E2%80%93-k-si-cacao-c/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saddie spune:

pufescuuu te intrebasem mai demult dar cred ca n-ai vazut. Ce mai faci tu din fasole mung in afara de a o consuma incoltita?

Mergi la inceput

nu mai fac altceva, ca incoltita e cea mai bogata in nutrienti. Se poate face orice faci si din alta leguminoasa. Dar germenii sunt foarte versatili,ii pun in diverse(pici ii mananca si simpli,mie imi plac doar combinati). De ex azi avem lipie unsa cu humus upgradat(cu diverse seminte macinate in el:dovleac,canepa,mult mult susan), peste humus niste mujdei de usturoi, germeni de mung, amestec de frunza(varza chinezeasca,andive,spanac,rucola....doar spalate si tocate). Se ruleaza lipia si se mananca cu pofta langa niste orez cu legume si ardei crud :) .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saddie spune:

Aha ok, multumesc mult! Parca ciorba de fasole mung nu-mi vine sa fac deci ma voi limita la a amesteca germenii in salate.

In alta ordine de idei, nu mai tin minte daca am pus link-ul aici sau nu dar de www.driedfruits.ro/index.php?route=common/home" target="_blank">aici imi comand eu diverse fainuri, seminte, fructe uscate, etc. La preturi mult mai bune decat in supermarketuri. Nu sunt toate organice dar eu nici nu tin musai la asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palomina spune:

Pfuuuu, si eu azi chiar am vazut pudra de roscove si nu stiam ce e cu ea

la mas feliz mamacita del mundo - Antonito 18.08.2010

Mergi la inceput

saddie, super link...unele sunt la aproape jumatate de pret fata de supermarket!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ainotna spune:

Pufescu stiu si eu teoria, dar practica ma omoara. De cand am primit analizele insa, i-am pregatit cate ceva de pe site-ul Cristelei Georgescu si a fost foarte multumit:
-hamburgeri vegetarieni
-paine integrala unsa cu magiun fara zahar in care am adaugat susan, seminte de floarea soaraelui, nuca de cocos ci nuca normala, toate macinate + goji deasupra, 2-3
-pasta de avocado cu migdale

Astea au fost ieri (plus mancarurile pe care le mananca in mod obisnuit...). Mi-am pregatit meniul pt o saptamana, am facut cumparaturi, urmeaza sa pregatesc pe zi ce trece.

Am incercat sa-i dau mai demult lapte de migdale dar a fost esec total. Experimentam...

Mergi la inceput

pici prefera laptele de migdale fie cu suc de portocala si putina scortisoara fie cu o banana blenduita. Simplu nu ii place(mie imi place simplu....tati il bea cu miere si pudra de roscove).Important e sa experimentezi pana ajungi la o combinatie care ii place.Un mare avantaj la laptele vegetal e ca se combina f. bine cu fructe, asa ca posibilitatile sunt vaste in materie de gust.
PS: Cristela Georgescu rules,e super! Si isi ia si atestat in nutritie vegetariana de la Universitatea Cornell(din State, unde preda si nenea care a scris studiul China).

Mergi la inceput

Rodyka, ma gandeam si eu la Spania, problema e ca si acolo sunt multe optiuni(in afara de Barcelona, pentru ca acolo am fost) Cred ca de fapt de data asta astept sa vina oferta la mine, sa ma gaseasca ea nu sa mai caut eu. Oare se poate??

Cris2010, ce mai face SN? Suntem pe lista, da ?

Mergi la inceput

Pufescu, am sa incerc sa combin laptele de seminte cu ceva, buna idee.

Mergi la inceput