Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (42)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

mya draga, si . imi pare tare rau ca nu a fost sa fie acum bb2, probabil ca de asta si resimti tu mai acut toate faptele ca fiind neimpliniri sau din vina ta. eu cred ca sotul tau e un tatic si un sot exemplar, nu multi s-ar descurca sa ramana acasa sa se ocupe de copil si de treburile domestice . pe de alta parte, daca citesti chiar si pe diagonala din postarile noastre, vezi ca fiecare ne laudam si ne ingrijoram pentru cate ceva, nu-s prea multi delfinasii care leaga cuvinte in propozitii... la noi nici vorba, n-are Isa nici cea mai mica intentie! dar fiecare are un ritm, uneori cu rabufniri spectaculoase, alteori cu stagnari ingrijoratoare (vorba vine, ca asa ni se pare noua). eu una m-as bucura sa mai intri sa ne citesti si sa ne povestesti despre voi macar din cand

Isa = parfum de fericire - ianuarie 2012 (19 iunie 2010)
Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mya85 spune:

rodyka iti multumesc si tie pt incurajari Da, intr-adevar, se poate sa fie o reactie intarziata dupa pierdere. Eu zic ca am fost destul de tare, ma ajuta sa ma gandesc ca s-a pierdut inainte de 5 sapt, deci inainte sa inceapa sa bata inimioara, deci probabil a fost ceva defect de la inceput... dar m-a mirat pt ca eu nu am avut probleme in a ramane insarcinata prima data, ba mai mult nici nu ne-am propus (mai ales ca aveam planuri de plecat in UK cu luni bune inainte sa se intample), dar a fost mai mult decat binevenit si acum e o bucurie constanta pt noi.

Despre Filip ce sa spun, sta acasa cu tatal lui, cum ziceam inainte, nu sta locului o clipa, chiar astazi am fost la cumparaturi cu el si unul impingea de cos altul alerga dupa el prin magazin, astfel incat am luat hotararea ca de acum va merge doar unul din noi la cumparaturi fara copil. E un copil vesel, vioi, ceea ce ma bucura este ca sunt totusi cateva cuvinte (putine) pe care le zice: cand vrea apa cere "ata", cand ii spun ca mergem la nani spune "nana", cred ca la lapte spune "ticu" (de la lapticu). intelege destul de multe, daca ii spun ca facem baita deja se indreapta spre scari sa mergem sus la baie (ii place f mult).

in seara aceasta m-a facut sa rad, voia sa imi spuna ca vrea sa ii deschid televizorul sa se uite la niste desene f populare aici in UK (In the night garden) care se difuzeaza seara la 6:30. nu stiu cum a stiut el cat e ceasul ca exact inainte sa inceapa desenele tot se agita pe acolo si cand l-am intrebat ce e mi-a imitat-o pe Upsy Daisy din desene care da pupici cu mana si a facut si el la fel si apoi a imitat un fel de pirueta tot ca si ea. m-am distrat f bine si desi mi-am propus sa nu il mai las atat la TV i-am deschis totusi la desene ca a imitat prea bine personajul deci cel putin la imitat sta bine, l-am mai vazut si cu alte ocazii.

Ceea ce iar ma deranjeaza este ca sotul meu nu il scoate deloc afara la plimbare si banuiesc ca de asta face si ce face prin magazin, o ia mereu la fuga. Si de asta a si inceput o cearta astazi pt ca i-am reprosat ca nu il scoate destul de des la plimbare. Apropo, voi cat de des mergeti cu ei afara??

In rest sunt ff multumita ca doarme bine noaptea, de la 9.30 la 9-9.30 dimineata, deci 11-12 ore fara treziri, plus la pranz 2-3 ore.
Eu in rest sunt destul de obsedata si incerc sa depistez semne precoce de sarcina, ceea ce evident e f greu de depistat, ar trebui sa stiu asta, dar e f grea asteptarea... imi doresc bebe2, apoi am momente cand ma gandesc oare cum va fi cu 2, daca celalalt nu va fi atat de cuminte ca si F. si se va trezi noaptea, va si mai mofturos etc. apoi iar ma gandesc oare ce voi face cand va veni momentul sa ma intorc din nou la lucru, pt ca aici concediul maternal e de maxim 1 an, din care ultimele 3 luni neplatite, deci evident din pacate de pe la 9 luni va trebui sa ma intorc macar part-time... mereu in mintea mea se deruleaza doar aceste probleme momentan si ma simt ca si cum eu as fi capul familiei si asta ma deranjeaza enorm...

mami de (25.07.2010)

Mergi la inceput

eu iar vin din urma cu postari anapoda, am recuperat capitolul trecut si intre timp am fost si la cumparaturi, ba am mai tras si o tura de plans, asa ca acum scriu din amintiri...

intai, bumble, ma bucur ca te simti refacuta . cat despre tonul ridicat, hm, eu ce sa zic? nu-mi fac griji prea mari ca daca ma enervez mai strig cand la unul cand la altul (a se citi la tati, la Maria sau la Isa, ca la mama nu se pune deloc problema ). am invatat lectia cu Maria, in secunda 1 cand am ridicat tonul se oprea din orice facea si ma privea, asa ca in secunda 2 puteam sa-i explic mai cu calm de ce am strigat. ei, daca o certam, in secundele 4-5 ii curgeau lacrimile deja. cu Isa e cumva mai comic, ea stie ca e de rau si, dupa ce face botic si se uita la mine, daca eu continui s-o cert (chiar daca schimb tonul) plange, dar in secundele urmatoare se opreste (singura), se uita la mine si vine sa ma pupe . nu-i refuz imbratisarile, o pup si eu, dar evit sa-i vorbesc cateva secunde, dupa care eventual reiau explicatiile sau las balta povestea daca e cazul...

alice, mai mult ca sigur ca-ti raspund tarziu , poate pe viitor o sa ai nevoie sa stii (eu sper sa nu mai ai nevoie): amoxicilina e safe, am luat eu tratament o saptamana pentru infectie la masea (am facut si febra ) si atunci inca alaptam. si eladea mi se pare ca a trecut prin asta

cris (pro) cum a ramas cu mini-vacanta in 3? eu sper ca nu mai stai pe ganduri si cauti repede o locatie, chiar daca e ceva aproape (gen Sovata sau undeva unde mergea Vasi la schi). baniii... stii si tu cum se duc la o tura de-a ta de cumparaturi si apoi te intrebi pe ce-ai dat banii ca mare lucru n-ai adus acasa . cat despre MI2: pai nu-i acelasi lucru, mami, acum o sa va rasfatati reciproc -tu pe Vasi, el pe tine si amandoi pe Vladut

ilinca

michelle, pai sa vezi cum o sa povestesti si tu de cu drag de fetele tale peste vreo 2 ani

btz,

carla, vai mami prin ce treci!! e oribil sa te trezesti noaptea cu asa ceva , eu imi amintesc cand eram si ma trezeam cu cate un carcel la picior de plangeam scuturand patul pana se trezea sotul si-mi facea masaj, ca nu eram in stare nici sa ma mai misc. bine, in continuare cred ca cele mai nasoale dureri sunt cele de masele . dar imi vine greu sa cred ca problema ta de atata amar de vreme nu a gasit daca nu rezolvare, macar ameliorare. poate daca ai consulta doctori si de peste hotare?

ochidut, vacanta placuta si cumparaturi cat de multe

tina,

crispro, cat ma bucur ca V doarme mai bine! sper ca esti si tu mai odihnita si mai relaxata, lasa gandurile despre munca departe, profita cat inca esti acasa . ca ziceai tu ca ai vrea sa te apuci de o afacere, uite ce am eu in cap:
1. o gradinita, ca si-asa in Zalau mi se pare ca nu sunt particulare (si chiar daca ar fi, mereu mai este loc pentru una, ca sunt destui doritori) -eladea sigur stie mai multe, ca si ea parca vroia una .
2. un loc de joaca unde parintii isi pot lasa cu ora copiii, eventual unde se pot organiza petreceri pentru copii, zile de nastere, alte activitati- carla era interesata
3. sera ecologica, mi-a placut ideea cand am vazut un link postat de racusor acum multa vreme, cu preturi si livrare la domiciliu, super mi s-a parut! asa cel putin se stie si de unde provin si ca sunt bio cu adevarat, pentru ca trebuie autorizatii si conditii speciale. oricum, socrii tai sunt oarecum in domeniu
mai aveam idei, dar mi-au fugit la ora asta

crissteo, . ce mai face Teo? victo, dar Stefan?

matusa, nu-mi vine sa cred ca se poate intampla asa ceva . multi

ooana, cum ai petrecut de ziua ta?

si pentru ca e deja 22, la multi ani mami ramona, sa fii fericita si iubita!

Mergi la inceput

mya, cred ca raspunsul meu nu te ajuta prea mult, ca la noi e caldut afara si se poate iesi destul de mult... doar ca orarul Isei e cum e se trezeste pe la 10.30-11 si pana mananca (niciodata la trezire) abia daca prinde o ora de plimbare, vine pranzul si somnul de minim 2 ore jumate, deci la 5-6 e seara si incepe racoarea, plus ca la 6.30 ajungem si noi acasa de la munca . eventual mai facem o tura scurta la magazin cu ea dupa noi, nu stiu cum va fi mai tarziu ca, in vara, o sa ajungem acasa pe la 9 si nici gradinita la ora aia nu mai e deschisa

Mergi la inceput

si asa pe scurt sa va zic si de ce am bocit . tati si-a rupt ochelarii (adica rama s-a rupt chiar in doua!) chiar cand ne pregateam sa mergem la cumparaturi. problema e ca intr-o sambata dupa-amiaza nu e nici o optica deschisa, asa ca pana luni n-am nici sofer (nici la lucru nu putem merge ). Florin are undeva la -10 dioptriile, deci fara ochelari abia distinge lumini, culori si umbre (asta pentru ca in cl a X-a l-a mancat rau undeva sa se uite la soare cu telescopul desi avea dinainte probleme cu ochii - motiv pentru care Mariei nu i-am luat unul desi isi doreste tare mult). o vreme am facut haz impreuna de ochelarii rupti, am incercat cu superglue, incalziti la flacara, lipiti cu scotch - n-a functionat nimic! asa ca am facut cumparaturile cu nasul pe repede-inainte, am gatit singurica in timp ce el asculta muzica tare (zgomotul zice ca-i ocupa mintea cu ceva), mama a culcat-o pe Isa devreme tare inainte sa ajung eu acasa si, in timp ce eram amandoi la masa cu Maria, mai in gluma mai in serios, ii spune: "vezi, Maria, de ce iti tot spun sa ai grija de ochisori? (Maria ii mostenteste miopia ) nu-i nimic mai rau decat sa nu vezi" si in secunda aia i-au dat lacrimile. Maria a sarit si l-a imbratisat, s-au pupat si eu am bocit ca proasta uitandu-ma la ei, dragii mei amandoi . si am realizat ca e prima oara ca imi vad sotul plangand in 19 ani!!! dincolo de prejudecati cum ca barbatii nu plang, am patruns mai adanc intr-o chestie pe care eu o vedeam simpla : nu vede, poarta ochelari! si mi-am dat seama cat de superficiala am putut fi chiar cu familia mea

offf, imi pare rau ca va impuiez capul cu ale mele ganduri, dar trebuia sa spun cuiva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Ei, s-a gandit piticul sa stea totusi treaz, ca doar maine am botez, sa imi fie ochii bulbucati. E treaz de o juma de ora, deci mai avem de stat ceva vreme.

Rodi, o imbratisare calda pt tine. Stii cum e: ca ne dam seama de ce avem, de ce ar trebui sa pretuim cand se intampla ceva. Poate fi un lucru banal ca si-a rupt Florin ochelarii, dar uite ce greu e pt el pana luni, bajbaind dupa toate. Doamne, ca de multe ori ma gandesc ce bine ca is bine, vad, aud, simt, umblu si ma pot bucura de cei dragi. multam de idei. La noi este o gradi privata ( unde il voi da pe v), e singura si abia anul asta nu au trebuit proprietarii sa aduca bani de acasa, ca pana acum tot in pierdere mergeau. Au vrut sa inchida, dar au primit o sponsorizare si asa reusesc sa o mai tina. Oricum, tot mai multi parinti afla de ea si opteaza pt ea. Ideea cu locul de joaca e buna, sa stii. Ca mereu ma plang la vasi ca nu am unde merge cu v, mai ales pe perioada iernii. Am inteles ca ar fi unul in zalau ( cica in mall, dar nu am fost sa il vad), dar numai de la 3 ani in sus. No. Sa stii ca ma gandesc. Si daca e sa pun in practica si iese ceva, iti dau si tie ceva.. Un pic e greu ca e mic orasul, tinerii sunt la Cluj, la studii. Multe s/au facut in oras si nu au mers. Spre ex, nu avem cinema de vreo 10 ani. S-a facut unul in mall, a inchis in cateva luni. Lumea prefera sa mearga la cluj. Nici mall/ul nu merge, multe magazine au inchis, iar in locul lor sunt mici comercianti, de cartier, mutati acolo. Restaurant chinezesc- vreo 2-3 au fost pe parcursul anilor, in cateva luni s-a inchis fiecare. Acuma, sa vedem. Cred ca e imp sa ma uit la o idee de afacere care sa imi placa, sa ma pot implica. mersi, Rodi draga, de idei!

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

tu cris, iar nu dormi?! da, asa e, idei sunt dar tre sa le faci cu drag. si in Bistrita a fost restaurant chinezesc, nu stiu de ce nu a mai mers , in schimb la tot pasul e plin de baruri, cluburi, covrigarii si placintarii, kebab si pizza . gradinitele particulare cred eu ca ar fi de succes daca ar sti lumea de ele si ar avea un program prelungit, plus personal specializat. dar asta deja nu mai e o mica afacere... cu locul de joaca sunt si aici limitari la peste 3 ani, dar acolo ii lasi singuri doar cu supraveghetoarea ( de ex in Auchan-Alcampo uneori sunt chiar la maxim, 25 de copii!!). Maria nu mai merge de la 7 ani, zice ca e... prea mare , desi are card cu o multime de avantaje. dar sunt o multime de alte locuri cu saltele gonflabile, castele, casute, mingi, masinute... undeva intre 3-6 euro/ora , acolo ii primeste si pe cei mai mici. eu inca n-am dus-o pe Isa, dar am ochit un bar pe centru si tot merg eu sa ne facem toanele (ale mele, adica), ca pot sta linistita la masa sa ma uit si eu la ea cum se joaca

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Neata!

Dau o cafea maaaare, sa ne trezim :)

Pe la 5 dimi l-am chemat pe sot sa stea cu v, ca avea chef de ras, iar eu eram deja f nervoasa si iritata. Abia la 6 a adormit, ca l-am auzit initial razand, povestind, iar apoi plangand( erau urlete de protest) si apoi liniste.

Ieri a iesit soarele, era uscat prin oras. Acum ninge de numa, drumul e alb bine si eu tb sa merg cu masina la coafor. Offff!

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

La multi ani RamonaV!

Mergi la inceput