De acasa si de-aiurea....

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adriananton spune:

tanti zavaidoc .
eu pot sa dau doua exemple de reprosuri ce mi s-au facut mie .
unul , ca am votat cu dl. basescu (nici macar nu am fost intrebata daca am votat macar . s-a tras concluzia ca daca eram in diaspora la vreme respectiva l-am votat )
alta replica pe care am primit-o a fost urmatoarea : lasa draga ce te plangi ca virgula cand a fost mai greu in tara voi ati fos plecati .
astea sunt doar doua si ce e mai dureros e ca vin din partea cui nu te astepti .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna

aaa, si ma mai racaie o chestie citita prin primele posturi, urmata de un zambaret care-si arata dintii: ca noi, cei ramasi, sustinem ca platim pensia parintilor vostri. nu mi-ar trece vreodata prin cap sa spun asta cuiva, dar logistic vorbind cam asa-i, atata vreme cat dansii au ramas aici si beneficiaza de o amarata de pensie.

eu credeam ca pensia se da in functie de cati ani ai muncit, nu de cati copii ai facut si cati dintre ei au ramas in tara sa presteze pentru pensia ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Pentru cei care pleaca pentru o perioada in afara Romaniei, ori concedii si vad ceva frumos si de folos de prin alte tari si daca au puterea si functii de conducere, sa schimbe si la ei in comunitate, ori la locul de munca.
Sa trimita ideea mai departe la primar, prefect, consilieri etc.
Se poate schimba ceva daca se doreste, apreciaza si intelege schimbarea respectiva.
Japonia e diferita ca si cultura, mentalitate, educatie. Dar asta datorita conducerii care pompeaza sistemul de educatie, norme si restrictii in ei de cand fac primul pas in gradinita. Dar ca peste tot in lume, mai sunt si la ei cei care fac exact pe dos de cum dicteaza regulile societatii.
Schimbarea sta in fiecare individ!

Cu toata cultura si prosperitatea japonezilor, mie de un singur lucru imi pare rau : baiatul meu nu are sa aiba copilaria pe care am avut-o eu in Romania. Simpla, libera si in mijlocul naturii putin salbatica.

Ce diferenta vad intre cei care locuiesc in Romania si eu in Japonia? Faptul ca locuim in tari diferite cu reguli diferite, mentalitati, sistem si conditia strazilor diferita.
Avem un punct comun? Da! Sa traim in conditii decente si sa ne crestem copii sa ajunga adulti pe care sa poti pune baza si cu ceva respect pentru alta fiinta umana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Ok - am inteles si imi retrag afirmatiile care de fapt au plecat de la XIO.

Am crezut ca romanii au drept de munca peste tot in tarile europene asa cum ceilalti locatari ai Europei il au. Inteleg ca numai turismul a capatat libertate absoluta. Sau nici ala nu e chiar liber ? ... ce chestie, parca se incurajeaza munca la negru, atata timp cat ii lasi pe toti sa calatoreasca liber dar nu le dai drept de munca legal. Migreaza multi si muncesc la negru si tot tarile europene pierd, ca nu se platestc taxe.

P.S. Eu nu am nimic a le reprosa romanilor de acasa - fara sa stie, pe undeva sunt norocosi - norocosi ca isi pot vedea rudele cand vor, ca copiii lor vor sti exact cine le sunt bunicii si verii, ca pot petrece Caciunul si Pastele in familia extinsa, ca se pot baza pe cineva in caz de necaz, ca pot fi alaturi de parintii lor pana la ultima suflare. Eu, de aici, de atat de departe nu pot face asta ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

Xio sincer pe subiectul asta numai tu ai sarit in sus si ai inceput sa te iei de cei de afara. primul tau mesaj e o declaratie de lupta si o tii lunga in stilul tau. Adevarul e ca emigratul iti aduce pur si simplu o experienta de viatza in plus. pentru unii mai buna, pentru unii mai proasta. in rest deviem subiectul pe panta clasica, arunci o vorba, 20 iti explica logic si extrem de politicos ca nu e chiar asa si tu o iei cu semantica si interpretari peste interpretari .
ai zis ca nu e nici o selectie la emigrare, oricine vrea pleaca lumea explica ca exista in anumite tari exista. data viitoare cand ai chef de interpretari pune si tu "in majoritatea" , " in anumite" etc sa nu mai existe atatea discutii

Marina

Pardonel, eu nu am inceput "sa ma iau " de " cei de afara".
"Afara" sunt multe rude de-ale mele, de muuulti ani, "afara" sunt multi prieteni si fosti colegi de-ai mei, "afara" sunt extrem de multi forumisti, eu am spus ca au fost CATIVA, deci nu TOTI, care au afisat aerul acesta de superioritate.
Si nu mi s-a nazarit mie peste noapte, ca au fost MAI MULTI forumisti care au spus acelasi lucru la subiectele respective.

Cand pleci intr-o tara inveti limba tarii sau engleza, daca este posibil sa vorbesti doar in engleza la servici.
Ma rog, ams cris in mesajul anterior de plecare si motive de a ramane sau de a emigra.
Si revin putin: eu nu am absolut nimic cu toti cei plecti in alte tari, cu toti cei ramasi in Romania, ca in ambele tabere sunt oameni cu a caror exprimare nu sunt de acord. Eu am mentionat inca d la inceput ca ma refer strict la cei care au afisat acea atitudine dizgratioasa.
Si taica-miu odata revenit in tara dupa multi ani de Canada a spus ca nici in Canada nu-i place lui fantastic, dar in Romania cu parere d rau nu s-ar intoarce din motivele x y si z. Totul este ca atunci cand iti exprimi motivele sa o faci pe un ton corespunzator, si asta e valabil oriunde.

Glicina, eu daca vreau plec acum, cu nivelul meu de limba A2. Si semnez un contract cu spitalul X din Germania, si spitalul X imi asgura locuinta si cursurile de limba gratuit pana invat germana, ca poi sa lucrez la ei.
Germana nu e o problema, dialectul este. Stand intr-o tara inveti limba vrei- nu vrei, ca o auzi non stop in jurul tau.
Ma rog, asta nu e relevant oricum, ca depinde de spital, de tara. dar e bine de stiut ca exista posibilitatea asta. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana MC spune:

Tanti Z. recomand cu caldura cartea Ignoranta a lui Milan Kundera, ca tot ai adus vorba de el pe aici. Intrebarile tale se regasesc si la cehi, de parca am fi frati. Frati de comunism, de granite inchise, de concursuri de victimizari, de refuzul de a-l asculta, intelege pe celalalt plecat/ramas? Pentru ca mi-am pus si eu aceleasi intrebari, plus altele (care au venit odata cu vechimea in afara tarii), cartea lui mi s-a parut o intilnire esentiala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:

aaa, si ma mai racaie o chestie citita prin primele posturi, urmata de un zambaret care-si arata dintii: ca noi, cei ramasi, sustinem ca platim pensia parintilor vostri. nu mi-ar trece vreodata prin cap sa spun asta cuiva, dar logistic vorbind cam asa-i, atata vreme cat dansii au ramas aici si beneficiaza de o amarata de pensie.

Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...

Mianna draga,ca-tzi place tzie sau nu-tzi place,este una dintre multele si desecare se arunca in capul celor de afara cind se incing spiritele!

Chiar si tu-in conditzii normale de dialog,ai aruncat-o!

Parintzii nostri si-au platit singuri contributzia la pensia,la vreme alor!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Scuzati-mi ignoranta, dar... ce este un expat?

Expatii sunt aceea care sunt trimisi de compania mama sa lucreze in sucursale ale aceleasi companii localizate in alte tari.
Statulul de expat este chiar unul special - unii au chiria platita de compania mama, scoala copilului, asigurari medicale, salariul ramane acelasi ca in tara de origine ...etc. Expatii nici nu sunt emigranti, e ca si cum ar fi in delegatie prelungita dar pe termen limitat, intr-o alta tara.

Idealul meu! Chiar ieri l-am intrebat pe D. daca nu poate proiecta instalatii navale in... India...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

eu credeam ca pensia se da in functie de cati ani ai muncit, nu de cati copii ai facut si cati dintre ei au ramas in tara sa presteze pentru pensia ta.

eu credeam ca se da din taxele colectate de la persoanele aflate in activitate. ale persoanelor aflate in tara, fireste. nu e obligatoriu gradul de rudenie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

eu credeam ca se da din taxele colectate de la persoanele aflate in activitate. ale persoanelor aflate in tara, fireste. nu e obligatoriu gradul de rudenie

Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...

Dar ei si-ai platiti contributzia de pensie cind au fost in activitate si de contributzia lor au beneficiat altzii...ca asa e legea,nu ca asa vor ei sua noi!

editez sa spun ca si contributziile noastre a astora care n-am plecat la prima tineretzetot acolo au ramas!Dar sper sa nu se impotmoleasca la pensii subiectul!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput