Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (23)
Raspunsuri - Pagina 17
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/onutza83/onutza83.jpg)
onutza83 spune:
Neatza de la somnorosi
Shosho in 2 sapt maxim se ridica sarcina mai sus si nu o sa mai simtti presiune pe vezica:) in 8-9 luni o luam de la capat cu baia..asta este Si eu is la fel ca tine mai nasol la mine era ca nu mai adormeam cand ma intorceam de la baie si numaram oile lui becali toata noaptea:)
La cine iti faci morfo?
Oana cu Bebe Tudor 23 +
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/titi143/titi143.jpg)
titi143 spune:
Shoshonic multa bafta azi la morfo.Sa vi cu vesti bune.
Stiu cum e cu nu cumpara ca o sa iti dea alti, dar din pacate chiar daca am un nepot cu 7 luni mai mare ca al , nu am primit de la el in afara de haine nimic. Noi iam dat la cumnati , nu ei noua. Dar in schimb am primit un pat, 2 scoici auto si un scaun de mancare.
Ce pot sa iti spun e ce am vazut ca e cel mai folositor. O scoica pe care o foloseste cel mult pana la 6 luni ca pe ruma copilul nu vrea sa mai stea in ea ca e mica, pe ruma scaun auto pe care in functie cum il iei il folosesti si mai incolo. Patut si ar fi bine si o masuta de schimbat, dar daca nu poti sa cumperi, macar o sartea de schimbat, ca mai ales daca e baiat mai face pici si pe noi. Eu am fost botezat de Edi de multe ori, chiar si de nepotelul. Cada de facut baie e cel mai bine daca areti picioare la ea sau ceva pe ce sa o puneti, ca altfel va indoiti de spate. A si ar fi foarte bine daca ai avea si un leagan cu muzica si miscare, nu e necesar dar am observat ca pe al meu il nistea destul de bine. Sa nu uit de batista pentru nasuc, e cel mai folositor cand are nasul infundat. Si iam cumpara ser fiziologic si cu el il stergeam la ochisori si ii puneam in nas cand era infundat. Un carusel deasupra la patul il mai linistea. A da si landou pentru atunci cand il aducem din spital si cand il tinem in casa langa noi. Stiu ca ti se par multe , dar se pot cumpara si second. Bineinteles mergator si tarc, si pentru mine tarcul era foarte necesar, fara el nu puteam face nimic. Asa dimineata il puneam in el si faceam linistita curatenie si mancare si pe urma il luam si ne jucam. Scaun de masa. Sterilizator e neaparat si daca ai lapte o pompa de san. Eu am de la Avent si sincera sa fiu am incercat mai mult e pana am observat ca de la Avent sunt cele mai bune. Si biberoanele tot de la ei le am. Dar toate le poti cumpara second(in afara de biberoane), sunt mult mai eftine asa, mai putin de jumatate. Sincera sa fiu acum nu imi mai vine nimic in minte, dar cum o sa imi mai vina o sa iti mai zic.
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 26+
Robert Aaron
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana85/diana85.jpg)
diana85 spune:
Buna dimineata, burticutelor!
Mami_vreau, suntem alaturi de tine .
Clara, pentru ca nu stiam despre ce vorbesti insa suna interesant , m-am uitat la niste patuturi "arm's reach". Par foarte faine, o sa le am in vedere cand va fi momentul.
Shosho, bafta la morfologica, te asteptam cu vesti bune! Pe mine ma mai dor labile piciorului (calcaiele mai ales) daca stau prea mult in picioare - in general sambata cand bucataresc mai intens, ori dupa plimbari cam lungi. Eu m-am gandit ca e de la toate kilogramale acumulate. La toaleta merg si eu des tare, dar depinde exclusiv de cantitatea de lichide baute. In functie de asta pot sa merg noaptea de 2-3 ori ori niciodata. Si mai are Mirciulica uneori sesiuni de boxat vezica , atunci e musai sa merg ca nu ma pot tine .
Titi, ai trecut si tu prin multe incercari cu Edi. Daca nu te deranjeaza ca te intreb, de ce il duci la parinti si socrii in timpul saptamanii? Iesiti tarziu de la munca si nu poate sta inca cateva ore la gradinita, ori e doar acum temporar cat il asteptati pe Robert, ca sa-ti fie tie mai usor?
Eu te-as sfatui sa ai grija la mutatul lui Edi acum. Sa nu simta ca-l dati deoparte si bebe ii ia locul... Cred ca va trebui sa ai multa grija in abordarea problemei, si eventual sa incepi mutarea lui cat mai repede ca sa o coreleze cat mai putin cu ideea ca e "vina lui bebe" ca el nu mai poate dormi cu voi.
Si sa stii ca la asta ma si gandeam: ce Dumnezeu tot aranjezi si smotruiesti?!
Ziceai ca ar fi bun un leagan cu muzica. Te referi la cele in care el sta orizontal si il adormi asa, ori cele gen scaunel, unde-l asezi cand nu doarme si nici nu ai de gand sa il adormi? Si mai pomeneai de "scoica", "scaun auto", si "landou". Acum, sunt confuza . Eu credeam ca pentru nou nascuti cel putin scoica e acelasi lucru cu sacunul auto. Si ca daca ai scoica nu mai ai nevoie de landou. Chiar ma intrebam daca merita sa investesc intr-un carucior care are si landou detasabil , ori in unul care se inclina complet si se transforma in landou? Adica, intrebarea mea era daca nu cumva devine landoul detasabil inutil in momentul in care am scoica/scaun de masina detasabile caruciorului.
Diana 25+ cu
Mirciulica
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/blanca000/blanca000.jpg)
blanca000 spune:
neatza si de la noi..la noi camera Evei deocamdata va fi redecorata din cea de copil mic in una de copil mai mare, vom pune insa un pat de o persoana ..bebe mic cred ca va sta cu noi in camera pantru inceput sa imi fie mai comod si sa nu deranjeze f tare noaptea....la Eva fiind primul copil si avand o camera disponibila am ales sa ii facem separat si ea a dormit din prima zi in patutul ei, in camera ei...oricum eu vizez la casuta noastra pe pamant nu bloc si speram daca nu anul asta, la anul sa o incepem si acolo vor fi fiecare cu camera separata.
-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09 si
20s+
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/blanca000/blanca000.jpg)
blanca000 spune:
Diana..landoul si scoica sunt 2 lucruri diferite..landoul este necesar la plimbari cu caruciorul mai ales ca bebe in majoritatea timpului doarme si trebuie sa stea perfect drept, la orizontala..in scoica sta usor curbat, pozitie nu f comoda pentru somn si indicata pentru transport, in masina ( in loc de scaun de masina pana la cca 6-8 luni)..se poate monta si pe carucior pentru plimbare insa nu pentru o perioada lunga de timp.
Landoul deasemenea se poate lega in masina in centuri insa copilul nu este la fel de bine protejat la drum lung..in scoica ii poti pune centuri peste brate..de ex..
De obicei dupa 6 luni landoul se scoate si caruciorul ramane varianta sport cu spatar care se poate lasa pe spate pentru somn..sunt multe mamici care aleg direct varianta carucior sport cu spatarul f f reglabil care se lasa perfect la orizontala pentru bebe la inceput.
Eu am ales varianta cu landou caci mi se pare ca il protejeaza mai bine pe timp de vant, soare puternic, ploaie chiar (data trecuta am nascut pe 25.07 si Eva a stat in carut/landou pana in iarna si a contat la vremea mai rece)...insa tinand seama de perioada de inceput de vara la care vom naste noi si caldurile ce vor urma cred ca protectia vant, ploi nu este absolut necesara..
-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09 si
20s+
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ellyshor/Ellyshor.jpg)
Ellyshor spune:
Va pup dulce, dragelor!
N-am reusit sa mai citesc din urma pt ca am ceva rude pe la mine, si am mai stat cu ele.
Suntem mai bine, si psihic si fizic. Va multumesc muuult pt sustinere!
Elly 25+ cu Babyboom
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tigruta/tigruta.jpg)
tigruta spune:
Buna dimineatza..
Alina-Gabi
Se pare ca am racit eu acum, ma doare gatul si vizitez toaleta cam des..mi-am facut ceai de codite de cirese.
Ramo da nu inteleg atitudinea asta ca exact asa face si soacra mea, vine la vecina da la mine nu intra dar ca sa vezi tocmai m-a sunat sa ma intrebe la ce ora adoarme Luca, sa vina sa il vada si sa il scoata putin afara..asta inseamna ca a inteles ceva..
Cat despre miracolul tau Edi, frumoasa si emotionanta poveste..
Eu stiu ca sunt viteaza ca vreau sa il pun pe bebe singur in camera, dar cum Luca doarme cu noi in camera nu pot sa il mut pe el ca ar crede ca il dau la o parte si oricum nu cred ca as reusi, si ca sa pun 2 patuturi in dormitorul nostru nu e loc, desi Luca doarme mai mult in patul nostru..mai vedem noi atunci si in functie de situatie, ca e tare obositor la inceput..
Cat despre premergator, leagan si tarc nu a stat in nici unul din astea, asa ca depinde de copil..
Astazi vine sotul
Clara oau |Travolta, Deniro, e actor, regizor sotul???
Sper ca sunteti bine si v-au lasat contractiile..
Shoso bafta multa..nu cred ca ii cade putza
Va pup avem treaba azi
A voiam sa va intreb pe voi va mai dor sanii?? ca pe mine ma dor groaznic..
Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si 24+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/onutza83/onutza83.jpg)
onutza83 spune:
Ellishor esti rasfatata azi de neamuri:) Bine ca esti mai ok azi...maine sa fi si mai si :)
Oana cu Bebe Tudor 25 +
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/uliiasi/uliiasi.jpg)
uliiasi spune:
Hello, mamicute cucuiete!
Cum va mai simtiti azi? Sper ca s-au terminat contractiile si intepaturile si ca va bucurati din plin de suturile puisorilor vostri.
De dormit...noi acum dormim toti 3 in aceeasi camera, David are un patut lipit de patul nostru, la capul nostru sta. Daca maraie noaptea, doar intind mana, il mangai si adoarme la loc.
Bebica va sta in alta camera, la inceput va veni mama mea sa ma ajute, vreo 2-3 saptamani, si va sta cu ea in camera, iar noi ca de obicei, ca sa nu simta David prea tare schimbarea. Voi merge eu la ea s-o alaptez si ma intorc in camera cu David (daca ma tin balamalele...Daca nu...stau cu David pana adoarme apoi ma mut in camera cu gaza mica).
Car era David mic se trezea de multe multe ori pe noapte, asa ca de pe la al treilea supt nu-l mai puneam in patutul lui ca nu mai puteam sa ma ridic din pat de somn, asa ca il tineam langa mine. Si-asa l-am invatat sa doarma langa mine in patul mare. Cu gaza poate reusesc s-o invat in patutul ei. Daca nuuuu, vom dormi toti 4 si-o sa ne fie foooooarte bine .
Eu n-am avut nevoie de atatea chestii la David. De landou n-am avut nevoie, am avut carut care se lasa complet la orizontala.
Am avut scoica auto pe care am folosit-o pe drumuri, e cea mai sigura pt copil pt ca o prinzi cu centura. De pe la 6 luni l-am pus in scaun auto in care statea frumos in scaunel.
Premergator n-am folosit, a invatat sa mearga fara el, dr lui pediatra chiar mi-a spus ca nu e de acord cu asa ceva, desi poate fi util...pentru mamica, ca nu trebuie sa fie nonstop cu ochii pe bebe, il pui acolo pe langa tine si-ti vezi de treaba.
Nici sterilizator nu am avut, asta pentru ca alaptam exclusiv, nici apa sau ceai nu prea i-am dat pana pe la 6 luni, daca aveam neoie din cand in cand de biberon, foloseam metoda clasica...fierbere.
Masa de schimbat n-am avut si n-am simtit nevoia chiar deloc. Il schimbam pe pat. Oricum pe la cateva luni bebe incepe sa se intoarca si sa alergi dupa el ca sa-l schimbi, deci si aia o folosesti f limitat.
Tarcul poate fi intr-adevar f folositor, nici din ala n-am folosit pt ca efectiv nu am fi avut unde sa-l punem, stateam in chirie intr-un apartament micut. Dar mi-ar fi prins tarae bine, ca taare patrulator si curios mai era(este in continuare) David.
Scaun de masa...daaa, foarte folositor. Il folosim in continuare si acum.
Batista bebelusului, daaaa, neaparat sa aveti. Ultima oara cand am folosit-o a fost chiar azi dimineata. copilul invata sa-si sufle nasul dupa 2 ani jumate...si pana atunci folosim batista bebelusului. Altfel riscam sa faca bebe otite...probat pe pielea noastra din pacate .
Pompa de san - foarte utila, cel putin la inceput pana se regleaza laptele, dar si cand aveti de plecat de acasa puteti lasa lapte scos cu pompa pentru cine ramane cu bebe. Avent intr-adevar e f f buna, din asta am si eu.
Apoi mai sunt multe chestii necesare mici, cum ar fi termometru, comprese sterile, ser fiziologic, crema de dat pt fundulet, scutece din alea mari absorbabile pe care se schimba bebe, pentru ca in caz de "accident", adica facut de pipi fix in momentul schimbului de pampers, sa nu unde bebe patul.
Oricum cred ca vom face o lista mare cu chestii utile mai incolo, cand se apropie momentul zero....bagaj de spital si chestii de cumparat pentru acasa.
Gata, va pupacesc tare de tot!
Iulia, mamica fericita de David Andrei (04.07.2009) si 19+ cu
www.youtube.com/watch?v=o2K9w09EPiU" target="_blank"> Botezul lui David
Poze