Hainele second hand
Raspunsuri - Pagina 10
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/libelula/libelula.jpg)
libelula spune:
si eu cumpar. mai ales esprit, tommy h, cecil etc. de unde gasesc, ca si la cel mai scump second, tot este la sfert fata de magazin. saptamana aceasta mi-am cumparat o camasa de birou ralph lauren la 20 lei. cumpar si pentru copil, fara probleme. in schimb, nu iau niciodata incaltaminte. hainele le spal de doua ori consecutiv la 100 de grade, cu ariel+vanish. am cumparat intotdeauna de la second, chiar si cand mi-as fi permis sa iau acel lucru la pret intreg, din magazin. mi se pare snobism sa dau 2 milioane pe o camasa cand o pot lua cu 20-30 lei.
si jucarii pentru copil am luat de la second, mai ales cand bagau electronice. dadeam ceva vanzatoarei si imi oprea tot ce purta marca fisher price, chicco sau vtech. si pe acestea le spalam la fel. desfaceam cu surubelnita partea electronica, iar restul bagam la masina. asa fac si acum, o data la 2-3 luni, cu jucariile baiatului (doar plusurile le spalam lunar). apropo, am cumparat o geanta furla si o geanta longchamp, dintr-un lot de anglia. furla clar originala, ca de 3 ani nu are un semn de uzura, iar pielea e manusa. cealongchamp este de voiaj (au ei un tip anume). ultima, la 20 lei/kg.
deci, sunt pro, gasesti lucruri frumoase, cu mult mai rezistente decat la magazin. timp sa ai!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dana_sp_vio/dana_sp_vio.jpg)
dana vio spune:
Interesanta treaba asta cu snobismul: adica mai bine port o haina "de firma" pe care au mai purtat-o vreo 10 inainte decat una no-name dar noua. De, chestie de optiune personala, nu? Sunt de acord ca exista etape in viata noastra cand exista lucruri mai importante pe care sa cheltuiesti decat hainele, dar de aici si pana la a face o discutie pe 10pagini in care sa ridicati in slavi hainele SH "de lux" mi se pare de-a dreptul ridicol. Zicea cineva ca spala hainele la 100grade, cica le dezinfecteaza; pai ce mai ramane din ele, ce culori mai au la 100grade?! Sau ca leprosii probeaza hainele din magazine, hai sa fim seriosi, astia sunt mai retinuti decat nespalatii si cu mai mult bun-simt! Plus ca au ei destule probleme, nu au timp sa probeze hainele prin magazine! Si in afara de asta, chiar atat merit eu, sa port ce au aruncat altii?! Nu, multumesc.
Alexandra Maria
14.12.2007
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dana vio Interesanta treaba asta cu snobismul: adica mai bine port o haina "de firma" pe care au mai purtat-o vreo 10 inainte decat una no-name dar noua. De, chestie de optiune personala, nu? |
N-are sens sa exagerezi. N-a zis nimeni ca cumpara niste gioarse doar ca-s de firma, purtate "de 10" oameni inainte.
Cei ce prefera sa dea aceeasi suma de bani (sau chiar mai putin) decat o toala noua, o fac pentru ca gasesc haine de calitate, aratoase, confortabile, durabile; asta inseamna (teoretic) firma si mai putin fitze sau snobism.
Asa ca...mai ponderat cu calificativele, probabil ca e lipsa de informare.
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
![](images/user_woman.png)
cleo78 spune:
dana vio, sunt persoane care au 6 mil salariu; sau dau jumatate de salariu pe medicamente. Sau nu isi permit sa aloce mai mult de 30-40lei lunar ca buget de haine, mai ales iarna. In conditiile astea, SH este o alegere minunata - pot lua un produs de calitate ce va rezista 2-3 ani la purtare intensa. Nu e vorba de pers. care isi iau al 2lea palton ca s-au plictisit - ci pers. care nu au deloc acest palton si nici nu isi permit sa ia in fiecare toamna/primavara altul, asa ca isi iau unul pt 5 ani incadrandu-se in bugetul alocat cu 30 lei.
O haina de calitate rezista la 90gr spalare. Snobism e cand iau 10 camasi doar sa dau bine, nevoie e cand am 30 lei, si am nevoie de 2 camasi la noul job dupa concediul de maternitate.
Despre raie: moare la 72h fara contact cu corpul uman. Si virusii mor destul de repede. Problema ar fi ciupercile si micozele.
O alta dezinfectare care o recomand: spalat si scos afara, sa inghetze (iarna).
cand terminasem facultatea, si stateam cu chirie mi-am mai luat si eu lucruri de la SH. Aveam pantofi din magazin ce m-au tinut fix 1 luna, si adidasi (noi nouti, aveau un defect de fabricatie) ce i-am purtat cativa ani, deseori neavand alta incaltaminte de schimb(mers pe munte cu ei, i-am spalat la masina de nenumarate ori, etc). A fost cel mai de calitate produs care l-am avut vreodata. Apoi am descoperit outlet-ul Nike de unde mi-am luat perechea inlocuitoare, dar nimic i-a echivalat pe primii.
Intre timp, stiam ca s-a interzis in Ro vanzarea de incaltaminte SH.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dana_sp_vio/dana_sp_vio.jpg)
dana vio spune:
citat din mesajul lui cleo78 dana vio, sunt persoane care au 6 mil salariu; sau dau jumatate de salariu pe medicamente. Nu isi permit sa aloce mai mult de 30-40-50lei lunar buget de haine, mai ales iarna. Nu e vorba de pers. care isi iau al 2lea palton ca vor sa fie de firma - ci pers. care nu au deloc acest palton si nici nu isi permit sa ia in fiecare toamna altul. O haina de calitate rezista la 90gr spalare. Despre raie: moare la 72h fara contact cu corpul uman. Si virusii mor destul de repede. Problema ar fi ciupercile si micozele. O alta dezinfectare care o recomand: spalat si scos afara, sa inghetze (iarna). www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! |
Pai, asta am spus si eu. Ca sunt perioade cand n-ai ce face. Cumnata mea a purtat doar haine SH pe vremea cand era proaspat casatorita, casa noua, copil mic, dar acum ca s-a redresat face-ce-face si nu mai ia de la SH. Eu vorbeam de stilul asta, ca e "de firma", haina "de designer" si apoi sa nu-mi spuneti ca hainele vandute la kg nu sunt niste gioarse! Nu dau calificative, dar nu mi-a placut directia in care a luat-o discutia.
Alexandra Maria
14.12.2007
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/szivarvany/szivarvany.jpg)
szivarvany spune:
cele de firma gen Next, Adam`s, Mothercare si care mai sunt, rezista. Si rezista la a 3-a, a 4-a generatie si arata impecabil. Si vorbesc de haine pt copii.
Nu mai spun ca daca pe o haina dai 10 lei si copilului ii vine sa se tavaleasca prin nisip nici nu -ti pare rau, il lasi sa se distreze in voie :-)
De asta eu personal prefer sh. Pretul mic, calitatea net superioara.
Eu umblu cu o geaca pe care am dat 9 lei acu` 3 ani. Arata perfect :-)
Eu nu-mi permit sa dau pe o geaca 200 lei, mi se pare ireal asa ceva. Dar nu ma deranjeaza ca cineva investeste in haine.
Cred ca e treaba fiecaruia ce face.
Dar nu pun nicio eticheta in nicio directie. E aiurea.
_
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
histamina spune:
nu ridica nimeni in slavi SH-ul si nici nu face o pasiune pt el.
eu personal, cumpar pt ca am preferat sa tai bugetul pt haine si sa fac tratamentul strumfului.
insa,decat sa iau o haina noua,cu eticheta,care sa nu fie de calitate,prefer un sh de calitate.
acum vreo 3 luni gasisem o bona pt strumf.saracuta rau fata.
fac rost de la o colega cu mare dare de mana de incaltari.trebuiau doar sterse d epraf,cred ca nu le incaltase de 10 ori.numai puma, nike ,toate super.
ce imi spune dupa ce i le dau:le-am dus la biserica,eu nu port decat cu eticheta.zic,bine,dar cismele tale sunt gaurite.zice,da,dar le-am luat de noi.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui dana vio Interesanta treaba asta cu snobismul: adica mai bine port o haina "de firma" pe care au mai purtat-o vreo 10 inainte decat una no-name dar noua. De, chestie de optiune personala, nu? Sunt de acord ca exista etape in viata noastra cand exista lucruri mai importante pe care sa cheltuiesti decat hainele, dar de aici si pana la a face o discutie pe 10pagini in care sa ridicati in slavi hainele SH "de lux" ![]() Alexandra Maria 14.12.2007 |
Dovada de intoleranta. Atat am de spus.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
![](images/user_woman.png)
anya spune:
In magazinele gen SH sunt doua tipuri de marfuri: cele purtate si cele noi care au ramas dupa ce nici in outlet-uri nu s-au vandut (capete de serie, unele cu defecte..). Cred ca ar trebui sa fiu foarte amarata ca sa ma imbrac cu haine purtate, dar cu haine noi tip outlet nu ma jenez. Probabil ca la 9 lei prefer sa iau ceva nou din piata, de la tarabe, decat din SH. E o optiune personala si nu ma deranjeaza ca altii sa poarte SH, dar nici sa-i faca statuie.