FIV in Ungaria 150

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

Si mie tot pe 3 mi-au zis sa fac. Nu e corect, eu am fost prima la ET

---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote, TSH sub limita
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA mai 2011 Medlife - nereusita

Copiii vostri nu sunt copiii vostri. Ei sunt fii si fiicele dorului Vietii de ea insasi indragostita. Ei vin prin voi, dar nu din voi. Si, desi sunt cu voi, ei nu sunt ai vostri. Puteti sa le dati dragostea, nu insa si gandurile voastre, Fiindca ei au gandurile lor, Le puteti gazdui trupul dar nu si sufletul, Fiindca sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care voi nici chiar in vis nu o puteti cunoaste. Putei nazui sa fiti ca ei, dar nu cautati sa ii faceti asemenea voua, Pentru ca viata nu merge inapoi, nici nu zaboveste in ziua de ieri" (Kahlil Gibran)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soroc80 spune:

ImiMS,
- am 31 de ani iar sotul 34 si ne chinuim de 6 ani sa facem un bebe.
- Inainte de FIV nu am trecut prin prea multe proceduri, doar o histero pentru trompe acum vreo 4 ani pe care au vazut-o mai multi dr. si nu mi-au zis ca ar fi vreo problema la trompe, pana anul trecut cand un dr. mai iscusit a avut cunostintele necesare sau indrazneala sa-mi spuna in fata ca doar printr-o minune as putea ramane insarcinata natural cu asemenea trompe si ne-a indrumat spre FIV, ba chiar ne-a recomandat Ungaria.
- asadar n-am ramas natural din cauza trompelor.
- pe perioada fertilizarii am stat la Szeged din ziua a doua a ciclului si pana la vreo 2 zile dupa transfer, deoarece noi suntem din Constanta si sunt peste 900 de km distanta. Ne era imposibil sa facem naveta. Iar dupa ET am mai stat vreo 3 zile deoarece dr. Zadori ne-a sfatuit sa nu plecam prea devreme la drum, sa stam 2-3 zile linistiti la pat, ceea ce sfatuiesc pe toata lumea. Deci am stat de prin 7 octombrie pana pe 23-24 octombrie, deci vreo 16-17 zile. Am fosat cazati la Anna Pantzio, am gasit informatiile pe prima pagina a forumului. Pretul era de 9.000 forinti pe noapte dar pentru ca am stat mai mult din totalul zilelor cat am stat am platit cu vreo 3 mai putin, deci total ajungeam la vreo 7.000 forinti pe noapte. Nu a fost cazarea cine stie ce dar pentru posibilitatile noastre a fost OK.
- FIV-ul in sine a costat vreo 1.500 euro dar mai costa in jur de 500 euro tratamentul, adica injectiile. Pe noi ne-a ajuns mai putin pentru ca am facut doar vreo 6 zile de tratatment deoarece s-au dezvoltat repede foliculii si asa am scapat de cateva doze de injectii. Oricum trebuie sa fii pregatita undeva la 2.000 de euro. Daca spermograma sotului este slaba atunci se plateste si ICSI care se face oricum, la orice FIV dar la spermogramele proaste se plateste. Sincera sa fiu nu mai stiu cat costa pentru ca noi nu l-am platit. Dar ma pot uita pe o lista acasa si-ti zic daca te intereseaza.
- pasii in mare sunt cei stiuti: monitorizare in timpul tratamentului, punctie si ET, asta daca totul decurge normal. Daca te intereseaza ceva in mod deosebit iti zic.
Frica este normala si nu cred ca exista cineva care sa fi trecut prin aceasta procedura fara sa incerce aceste sentimente. Important e sa fii destul de tare sa rezisti. Multa bafta. Astept vesti bune.
Gretta, eu am stat la Szeged vreo 3 zile dupa ET si am mai stat si acasa doar vreo 2-3 zile deoarece trebuia sa incep munca, dar am munca de birou, asa ca nu stiu cata importanta are. Zadori spusese sa mai stau macar o saptamana. Deci daca poti stai cat de mult poti.
Constipatia a fost o problema MARE si pentru mine. A fost cumplit. Vorba ta. Mi-era si frica sa merg la toaleta. Asta vreo saptamana, pana am invatat ce sa mananc ca sa nu mai am aceasta problema. Am inceput sa mananc multe fructe, legume, iaurt, ciorbe, supe, deci a trebuit sa-mi schimb complet alimentatia ca sa revin la normal. Si acum am grija ce mananc si cum le combin ca sa nu mai patesc ce am patit atunci. Parerea mea e ca e singurul mod de a scapa de constipatie: alimentatia. Iar daca bei si multa apa te va ajuta si mai mult. Eu acum nu mai am niciun fel de problema. Sa-mi spui daca iti intri in ritm normal.Multa bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ImiMS spune:

Buna dimineata fetelor, o zi superba!!!

Soroc80...multumesc mult ptr raspuns, m-a ajutat mult tot ce mi-ai scris!
Vroiam sa te mai intreb daca punctia are loc sub anestezie generala si daca ti-a fost cumva rau dupa...
Daca o sa mai intrebari pe parcurs, probabil o sa-ti mai scriu aici...

De stat la Szeged probabil si eu va trebui sa stau pe toata perioada, ptr ca si de la noi sunt 6-7 ore de mers cu masina, si dr mi-a zis de data trecuta ca nu-mi recomanda.Sotul meu nu va putea sa stea tot timpul acolo...si chiar vroiam sa intreb, de el in principiu cam cand e nevoie...in ziua punctiei doar?
Rezultatul analizelor inca il astept...pe saptamana viitoare va trebui sa fiu gata si cu cele hormonale, si cu cele ginecologice,caci azi am fost la recoltat si ptr acelea.
Spermograma era putin slabuta data trecuta, dar eram intre IA si FIV dupa spusele medicului, deci ma gandesc ca nu erau mari probleme cu ea...Noi din cauza spermogramei am recurs la FIV,caci altceva nu au gasit medicii de pe aici...Acum urmeaza sa repetam si spermograma si spermocultura...sa vedem cum iasa!

Va pup fetelor!

Mergi la inceput

Da ImiMS, la punctie se face anestezie generala. Dar nu-ti face probleme, vei dormi ca un bebelus, cand te vei trezi deja toata treaba o sa fie gata. In afara de o usoara ameteala nu pot sa zic ca mi-a fost rau. Probabil depinde si de organism. Am vazut ca unele fete erau mai afectate de anestezie decat altele. Oricum, in afara de ameteala si de o usoara senzatie de greata n-ai ce sa simti. Pentru senzatia de greata te sfatuiesc sa ai pregatita o sticluta de jumatate de apa. Pe mine m-a ajutat. Bei apa si trece senzatia de greata.
In legatura cu prezenta sotului, intradevar e nevoie de el doar in ziua punctiei ca sa dea proba de sperma insa te sfatuiesc ca daca el nu poate sta cu tine sa ai totusi cu tine pe cineva, sau sa te imprietenesti acolo cu cineva pentru ca nu e chiar usor sa treci de unul singur prin asa ceva, mai ales ca in functie de organism s-ar putea sa treci prin anumite stari.
In legatura cu spermograma sotului am inteles ca doar la spermograme foarte proaste se plateste ICSI, asa ca nu cred ca va fi cazul.Cand esti programata pentru FIV?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

'neata gagici!
eu am de facut beta vineri, dar n-am curajjjjjjj...am un amalgam de sentimente si simtzaminte ba ma-nteapa, ba ma doare burta de zici ca acuma ma pocneste cm-ul...ba plang, ba-s mai optimista...oricum, sunt hormonata rau..
va pupic

p.s. un pipi-test nu iese acum, nu? colul cum tre' sa fie? gravidutele, voi cum il simteati cand puneati utro? am citit si ca moale si sus si tare si jos si habar n-am cum e normal...uffff... nu mai stiu de ce sa ma leg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ImiMS spune:

Soroc80...deocamdata mi-a trimis dr prin e-mail ce analize sa refac, ptr ca am fost la el in 25.11.2010...si dupa a trebuit sa cam amanam treaba din cauza altor probleme. Asa ca acum am refacut analizele de sange si vaginale, mai are sotul de facut ale lui cu soldateii, apoi trebui sa-l sun pe dr sa ma programez...si ma gandesc ca in urma analizelor si a discutiei ce o voi avea cu el dupa, se va decide daca si cand incep!
La ce te referi cand zici ca pot trece prin anumite stari??? De rau? Sau ce? Pffffffffffff...eu chiar aveam de gand sa stau singura pe acolo, ca nu prea am pe cine duce asa departe!
Mai vroiam sa te intreb de injectii...ti le faceai singura? Ca eu nu as putea...Oare acolo as gasi pe cineva care sa mi le faca totusi?
Deci...sunt cu capul...iarasi incep cu intrebarile

Mergi la inceput

Corinuka, eu am facut testul de urina cu doua zile inainte de testul de sange pentru ca am avut o mica sangerare, si fiind sambata, n-am rezistat pana luni, ca nu era nici alba nici neagra, adica nici nu venea ciclul nici nu stiam ca sunt gravida. Si sambata noaptea la 12 am facut testul. A fost cel mai frumos moment, sa vad ca dupa zeci de teste cu o liniuta, ne iese si noua, chiar daca pal, a doua liniuta. Asa ca daca nu mai ai rabdare fa un test de urina. Daca iese chiar si slab a doua liniuta e cu ochisori. Bafta multa si rabdare.

Mergi la inceput

ImiMS,depinde de tine prin ce stari treci. Eu am avut o singura zi cand ziceai ca sunt batuta cu leuca.Am intrebat daca de la hormoni si Zadori a zis razand ca probabil de la vreme, dar a ras cu subinteles, asa cum stie el sa ne lucreze la psihic. Eu am fost cu sotul si de felul meu sunt tare, asa ca n-am avut mari probleme, dar am vazut si cazuri mai rele. Nu uita, in fond totul tine de tine. Tot ce trebuie sa gandesti este motivul pentru care faci toate astea si atunci vei avea taria necesara sa trece prin si peste orice.
In ceea ce priveste injectiile, si eu am fost un pic stresata, am cautat pe net cu sotul cum se fac injectiile dar ne-am facut griji degeaba. Am mers zilnic la clinica si imi faceau asistentele dozele indicate pe foaie. Nu dor absolut deloc asa ca nu-ti face probleme, e floare la ureche, nu e atat de rau pe cat pare. Daca o sa stai in Szeged te duci zilnic si ti le fac ele. Singura injectie pe care mi-am facut-o singura a fost Ovitrelle-ul, care se face cu 35 de ore inainte de punctie parca si alea 35 de ore au picat undeva pe la 10 seara. Evident ca n-a avut cine sa mi-o faca, decat sotul, dar am avut mai multa incredere in mainile mele dibace decat in ale lui. Nedureroasa, foarte usor si gata.
Sa nu uit. Dupa ce faci Ovitrelle-ul asta, inainte de punctie sa incerci sa stai cat de cat linistita, sa nu depui foarte mult efort deoarece risti sa se sparga foliculii si sa pierzi ovocitele, dar sigur iti va spune asta si Zadori.
Sa dea D-zeu sa-ti iasa analizele bine, sa nu stai stresata cum am stat eu pana in ultima clipa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

din pacate am facut ieri un pipi-test la insistentele colegei de serviciu si a iesit doar o liniuta, asa cum eram obisnuita

Mergi la inceput

Corinuka imi pare rau. Eu zic sa faci totusi un test de sange. E cel mai relevant.

Mergi la inceput