Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 22
Raspunsuri - Pagina 6
aredwynn spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dara76 Aredwin, nu fac o pledoarie sa iei medicamentul, mai ales daca treci si de pragul de 34 saptamani (e super si c-ai trecut de 32). Sincer, mie mi-ar fi frica de palpitatii, le am deja si nu mi-ar mai placea unele in plus. Am inteles, medicamentul asta relaxeaza tot (ca nu relaxeaza doar uterul sa nu se mai contracte) si atunci nu mai urca sangele la deal (asta e diastolic, ce urca inapoi) - probabil in pat mai circula ceva, la orizontala, probabil e mai rau la verticala. Avand in vedere ca e destul de prescris in sarcina, banuiesc ca nu-l afecteaza pe bebe, nu stiu. De excipienti eu nu prea ma tem, sunt in cantitati infime si la bebe ajung si mai infim, filtreaza placenta mult. De ex. Clexane asta facut de unele dintre noi nici nu trece de placenta, nu ajunge la bebe, nu toate ajung. Depinde la fiecare de calea de metabolizare. Pe de alta parte, nici nu stiu daca e bine sa zic, insa intentiile mele sunt bune, dar probabil ca deja sunt 'ciudata', asa ca ce mai conteaza. Nu stiu daca as lua Gynipral (ca eu am deja multe din problemele alea), insa as intreba la dr de dexametazona pentru maturarea plamanilor lui bebe pentru D-ne fereste in caz de ceva. Are efect dupa 12-24 ore si tine o saptamana efectul. Insa daca zici ca e buna lungimea de col pt. varsta sarcinii, vorba ta, poate statul in pat e arhisuficient. |
Pai si eu am palpitatii uneori... Ma gandesc ca nu-l afecteaza prea mult pe bebe, in prospect scrie ca frecventa cardiaca fetala poate prezenta variatii usoare. In rest, nu e mentionata vreo reactie adversa. E un pitic de-al meu de pe creier chestia asta cu medicamentele, nu-mi place sa iau decat daca e chiar necesar. O sa iau pana joi, nu stiu incepand de cand, nu o sa risc sa nu apara vreo imbunatatire, dar sunt asa, cam cu inima stransa... Cred ca mai mult decat lungimea colului, pt medic problema a fost faptul ca s-a scurtat. Oricum, voi sta cat mai linistita, pentru ca daca mai scade pana joia viitoare, ma interneaza, dar daca ramane macar la fel, o sa fie ok.
Nu zice nimeni ca esti ciudata, asta ar fi culmea. Ne spunem parerile, nu incercam sa ne convingem una pe cealalta, doar discutam. Mi se pare ca e o atmosfera super ok pe forum, iar discutiile toate s-au incadrat in acea atmosfera. E normal sa avem pareri diferite si asta nu inseamna ca ne judecam sau ca ne facem cine stie ce parere despre cele care gandesc altfel in privinta diverselor subiecte pe care le discutam. In ceea ce ma priveste, zau daca am avut vreo problema cu felul in care vezi tu vreo situatie, doar mi-am exprimat nemultumirea (poate cu prea multa inversunare, e drept) fata de situatiile din maternitatile de stat. Atat.
33+ cu Natalia
aredwynn spune:
Chito, si eu am avut de vreo cateva ori senzatia asta, cand se misca bebelica. Dar e clara treaba: sta cu capsorul exact pe colul meu si apasa. La mine asta a contribuit la scurtarea colului.
Happylica, eu ma "rezolv" la cosmeticiana, de obicei, ieri, insa, cum a trebuit sa ajung la medic pe neasteptate, m-a ajutat sotul - partial cu ceara, partial cu lama.
Amy, eu m-am cam hotarat pe o saltea din cocos+latex. Gasisem una sub 300 RON, acum vad ca nu mai e. Am mai gasit cu 350. Inca n-am comandat.
Kovacs, o sa fie bine sarcina, pana la sfarsit, o sa vezi!!!
33+ cu Natalia
monna3 spune:
Buna fetele,
lelu nu te mai gandi la prostii ca nu vine nici o hemoragie
Happylica te asteptam cu vestile bune . Cat despre epilat: traiasca aparatul de ras ca nu ma tine sa ma epilez cu aparatul si ma mai ajuta si sotul pe unde nu ajung eu.
Aredwynn ma bucur ca bebelina e bine. Sa stai cumintica in patut si-o sa fie bine
Amy felicitari pt vestile bune! Victor e un scump
titi felicitari si tie pt vestile bune!
dia_tm nu esti singura cu nas infundat, aceeasi problema o am si eu. Sper sa treaca dupa nastere ca altfel...
Tala si eu cand suflam nasul iesea sange dar am inceput sa iau vit.C de 500 mg (la recomandarea moasei) si acu nu mai am probleme. Foarte frumoasa comoda dar si cufarul, abia astept sa-l cad si pe cel al Matildei
J.D. tin pumnii sa fie rezultatul bun
Mada hai nu fi supi ca trece repede timpul si vine sotiorul
Cristina si eu sunt la fel ca tine cu sarcina usoara si-mi mai apar fel si fel de ganduri dar fac tot posibilul sa le fugaresc cat mai repede
pupici
Monica, fericita 10+ cu Cezar-Andrei
AMR: 9 saptamani
monna3 spune:
am modificat semnatura ca prima data am scris prostii
Monica, fericita 31+ cu Cezar-Andrei
SuperMami_1 spune:
buna,
revin si eu cu rezultate bune la eco...flacaul are 1,2 kg la 28 sapt e asezat cu capsorul in jos...colul e usor scurtat (3,2)...dar de cand cu raceala cu stranturi si tuse cred ca s-a intamplat sa se scurteze. intepaturi jos nu am avut, ce sa zic o sa ma linistesc dupa ce-mi trece raceala.
ma bag in pat ca ma inghionteste flacaul
Miha, mamica fericita de Rares si 28+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"
monna3 spune:
Miha felicitari pt vestile bune! multi sa treaca raceala
ronina spune:
Buna fetele!
Amy: congrats pt flacau voinic, bravo lui ca s-a si intors frumuselu Nici eu inca nu m-am decis la carucior, is o nehotarata...
Titi: bravo si tie pt vesti, ma bucur ca e ok lichidul.
Tala: foarte frumoasa comoda si cufarul la fel Spor la aparatorile de patut si vopsit comoda, harnicuto!
Lady_X: eu nu am mai facut testul cu baut glucoza ca aveam valori bune la glicemia din sange, dar mai bine intrebi medicul sa fii tu linistita.
Aredwynn: m-am uitat pe rezultatele mele, la 22 sapt aveam colul de 4.5 cm iar la 26 sapt deja era 3.7 cm si medicul meu nu s-a stresat deloc, ba mai mult, la 30 sapt nici nu mi l-a mai masurat pt. ca zicea ca a fost f bine data trecuta si nu e cazul de stres. Deci la 33 sapt eu zic ca 3 cm nu e de ingrijorat, insa intr-adevar nu strica sa stai cumintica, ai sa vezi ca va fi bine.
Magddalena: nu e mult pana vineri, o sa vezi ca trece repede daca iti gasesti ocupatie Al meu sot sta mult la lucru, zilnic ajunge dupa 8 acasa, dar nici nu stiu cum trece ziua pana vine Sanatate multa, ai grija cu durerile de gat!
Chitosenia: tin pumnii sa iasa bine analizele, sa te mai linistesti si tu putin
Happylica: bafta la echo, sa ne dai si noua vestile
Monna: ai schimbat si tu semnatura, nu ca e bine?
SuperMami: alt cumintel care s-a intors deja, bravo lui
Am si eu o veste buna: azi mi s-a nascut un finut frumos si grasunel de 3.8 kg abia astept sa-l vad in poza, cand iese fina din spital, din pacate n-o sa ajung sa-l vad de adevaratelea curand ca ei sunt in Satu-Mare :(
Ma duc sa pap repede ceva ca mi-e cam foame si apoi sper ca ma apuc in sfarsit sa strang bradul, azi am fost tare lenesa si n-am facut nimic
31+ Bianca
SuperMami_1 spune:
multumesc mult fetelor!
Sa-ti traiasca finutul, Ronina!
Miha, mamica fericita de Rares si 28+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"
dia_tm spune:
Ronina, felicitari pt finut!
Aredwynn, sper ca statul cuminte in concediu sa-si faca efectul si sa fie totul ok (sa nu ai nevoie de nici o internare).
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)
monna3 spune:
Ronina felicitari pt finut! Sa-ti traiasca!
Da, e bine la schimbatul semnaturii dar incep sa se accentueze emotiile