Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 22
Raspunsuri - Pagina 5
dara76 spune:
Tala, f. frumoase si comoda si cufarul. Ai gasit pana si inchizatoare :)
Aredwin, reactiile adverse difera mult de la om la om si uneori pot lipsi cu desavarsire. In prospecte producatorul iti scrie de frica si mama si pe tata, ca sa nu-l dai in judecata ca nu ti-a zis. Adica le scrie pe toate care au aparut vreodata la toate persoanele care au luat medicamentul si au raportat. Dar unul a avut dureri de cap si altul ameteli si altul nu stiu ce, iar altul n-a avut nimic. Insa cand le vezi pe toate la gramada, pare ca si cum le vei avea pe toate. Mai nou s-au gandit si ei in sfarsit sa le ordoneze in functie de frecventa si arata cam asa la un medicament :
Foarte frecvente:
pot afecta mai mult de 1 din 10 utilizatori [asta inseamna 1 virgula ceva]
- durere de cap
Frecvente:
pot afecta pâna la 1 din 10 utilizatori
- Ameteli
- Înrosire a fetei
Mai putin frecvente:
pot afecta pâna la 1 din 100 utilizatori
- Umflare a pielii si a mucoaselor, incluzând umflare a fetei, buzelor sau gâtului
- Tulburari ale somnului
Rare:
pot afecta pâna la 1 din 1000 utilizatori
- Inflamatie la nivelul ochilor (conjunctivita;)
- Reactii alergice
am luat un medicament la plezneala.
Sigur, tu faci cum vrei si cum te simti mai bine. Insa zic ca poate ti-e mai usor sa iei decizia. S-a descoperit ca asa cum uneori ne facem bine cu placebo, asa si reactiile adverse apar la placebo. Adica unii se fac bine, dar nu iau medicamentul, iar altii fac reactiile adverse desi nu iau medicamentul, ci placebo, insa au citit despre reactii. Si asta intr-un procent f. mare. E un efect care apare des.
Nu am citit despre medicamentul asta, poate da chestii periculoase sau doar senzatii nasoale?
27+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
aredwynn spune:
Dara, cam asta scrie pe prospect: Tratamentul cu Gynipral poate produce cefalee, anxietate, tremor fin al degetelor, transpiratii, palpitatii si ameteli. De asemenea poate aparea hipotensiune, mai ales scaderea valorii tensiunii diastolice (= minima). In rare cazuri sunt posibile greturi si varsaturi. In cazuri izolate unii pacienti prezinta ritm cardiac neregulat, dispnee, senzatie de presiune toracica. Aceste simptome dispar foarte rapid la intreruperea tratamentului. Glicemia poate fi crescuta mai ales in caz de diabet concomitent. Diureza este redusa mai ales in faza initiala a tratamentului. Totusi, pacientii cu tendinta la retentie excesiva de lichid in sectorul tisular (formarea de edeme) au tendinta mai mare la scaderea diurezei. Peristaltismul intestinal poate fi redus in cursul tratamentului, fiind necesara asigurarea unei defecatii regulate.
De palpitatii si tremor al mainilor mi-a zis si medicul. Chiar si de insomnii. Parca as sta macar vreo 2 zile doar in repaos cu no-spa, sa vad cum e cu contractiile. Practic, inteleg ca si gynipralul este tot un relaxant al musculaturii. De fapt si de drept, nu ma sperie prea mult reactiile pe care as putea eu sa le am, ci nu prea imi place ideea de a lua medicamente in sarcina, chiar daca nu afecteaza fatul, totusi, orice incghit eu, ajunge si la bebe, teoretic. Si orice medicament are excipienti, care mai de care... Asta nu prea imi place. Am trecut prin sarcina doar cu cateva zile de duphaston in primul trimestru. Nu stiu... nu-mi place ideea de medicamente...
33+ cu Natalia
chitosenia spune:
Buna fetele mele,
Ca si cadou de intrare in prenatal m-am ales cu o inspectie surpriza la hartii si niste acte de intocmit pe ultima suta.... clasic cand zic si eu ca o sa am o saptamana linistita atunci ii apuca.
Daca pana vineri se mai uita cineva in directia mea macar jur ca se lasa cu victime..nici nu stiu cum am facut actele alea asa de repede caci am un dor de duca si un chef de munca mama mama .
Mai am si un morcovoi in fundulet legat de rezultatele uroculturii.. a trebuit sa ii spun si sotului de prezenta bacteriilor si acum vede numai germeni... peste tot ma intreba de asta poate sa fie? de la asta poate sa fie?... sper sa FIE O GRESEALA A LOR.
Bebe e bine strengar dansator... eu in schimb intepenesc in orice pozitie sincer nu-mi mai gasesc locul nici pe canapea nici in pat ... cand ma ridic sunt mai rau ca mamaie saraca.. macar dansa are 83 de ani.
Cateodata il simt pe bebe asa de jos si am ca niste fulgerari ... mereu ma gandesc la col poate s-a scurtat? e inchis? noroc ca pe 23 ma duc la doctor ca altfel o luam razna daca nu am luato deja
Am atatea idei si pofte dar de unde energie... cred ca imi trebuie o baterie noua ca asta nici nu dai drumu la aparat si raman pe 0
Pup fetele si strengarii.
Mamica de Bu minunat si de strengar +28
dara76 spune:
Aredwin, nu fac o pledoarie sa iei medicamentul, mai ales daca treci si de pragul de 34 saptamani (e super si c-ai trecut de 32). Sincer, mie mi-ar fi frica de palpitatii, le am deja si nu mi-ar mai placea unele in plus. Am inteles, medicamentul asta relaxeaza tot (ca nu relaxeaza doar uterul sa nu se mai contracte) si atunci nu mai urca sangele la deal (asta e diastolic, ce urca inapoi) - probabil in pat mai circula ceva, la orizontala, probabil e mai rau la verticala.
Avand in vedere ca e destul de prescris in sarcina, banuiesc ca nu-l afecteaza pe bebe, nu stiu. De excipienti eu nu prea ma tem, sunt in cantitati infime si la bebe ajung si mai infim, filtreaza placenta mult.
De ex. Clexane asta facut de unele dintre noi nici nu trece de placenta, nu ajunge la bebe, nu toate ajung. Depinde la fiecare de calea de metabolizare.
Pe de alta parte, nici nu stiu daca e bine sa zic, insa intentiile mele sunt bune, dar probabil ca deja sunt 'ciudata', asa ca ce mai conteaza. Nu stiu daca as lua Gynipral (ca eu am deja multe din problemele alea), insa as intreba la dr de dexametazona pentru maturarea plamanilor lui bebe pentru D-ne fereste in caz de ceva. Are efect dupa 12-24 ore si tine o saptamana efectul. Insa daca zici ca e buna lungimea de col pt. varsta sarcinii, vorba ta, poate statul in pat e arhisuficient.
27+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
Tala spune:
Multumesc Dara. Nu are inchizatoare (nici nu cautam )
Magda No-spa este un antispastic - cauta pe net care e substanta activa, dar intreaba si un medic inainte (oricum e desul de inofensiv, insa e bine sa-l ai cu tine - asa-mi zice mie dr)
happylica spune:
am gatit putin.. mi-am facut dus.. m-am epilat.. si am obosit de zici k am spart lemne. azi mergem la eco.
fetele.. voi cum va epilati? mi-e f greu.. mai cu oglinda.. mai pe nevazute.. dar.. crunt. in conditiile in care mie mi se pare k nu am burta asa de mare
varsta bebelusei Alexia
amy25 spune:
Chito, stai linistita ca intepaturi in col am si eu si inca cum, insa colul e inchis si de vreo 4 cm. Data trecuta era mai mic, parca vreo 3 si ceva.
Fetele, eu m-am zapacit de tot. Am gasit un patut obisnuit sa-mi placa , insa carucior nu stiu ce sa iau. Nu vreau sa ma arunc la pret mai mare de 1200 ron caci nu-mi permit. Oricum preturile din mall sunt enorme fata de cele din orasul meu, chiar aduse si la comanda.
Si ca saltea, optati pentru una de cocos? Ce grosime?
2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; urmari: ocluzie intestinala si multe aderente!
-tratament 2 luni cu clostybegit fara rezultat +20 kg acumulate gratis
-2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit
2011-ET reusit la clinica Promed
Multumesc Bunului Dumnezeu!
28+ Victor Gabriel
dara76 spune:
Tala, mi s-a parut ca vad ceva ca un cap de halebarda (sau cum i-o zice) medieval, din metal.Am crezut ca e inchizatoare. E doar decorativ?
Chito, am avut si eu de-alea de zici, vreo 2 saptamani, de ma urcam pe pereti. Dar cica daca e colul bine, e relativ ok treaba. La mine au trecut de cand cu mancat de regim, fara carbo, dar o fi coincidenta.
Happy, eu am trecut la ras in sarcina, din pacate nu ma tin nervii si sensibilitatile la durere acuma in sarcina cu epilatul. Si da, ma mai folosesc si de oglinda din baie, ca a mea vine pana jos deasupra chiuvetei.
27+ Miruna Sanziana
Tala spune:
Amy noi avem saltea normala la patut, dar pana la un an vom lua una de cocos (de 7cm cred, dar in intregime de cocos, nu sandwich)
Dara, da, e decorativ - e o coroana (ca doar are nume de rege)
Chito si eu cu greu, doar pt o zona f greu accesibila acum merg la o tanti. Noroc ca imi creste acum muuult mai greu si mai rar (macar asa s-a gandit si natura la mine )
kovacsc spune:
Tala, da, este smantana speciala pentru frisca. Asa scrie pe cutie “smantana pentru frisca”. Este subtire ca si consistenta, se bate cu mixerul pana se intareste.
aredwynn uneori si pe mine ma pune pe ganduri sarcina asta usoara pe care am avut-o pana acum. Ca si tine cred ca as ramane socata sa am nu stiu ce problema mai incolo. Chiar daca mai am unele ganduri sincer in capul meu este aproape sigur ca totul va fi bine pana la sfarsit. Sper sa fie asa
Cristina 27+ Karina, fetita noastra draga
www.orzverde.ro
- Indicatii terapeutice - Orz verde
Principalul rol consta în cresterea imunitatii corpului si ajuta în lupta împotriva bolilor, fiind indicat de asemenea diabeticilor.