Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***387***
Raspunsuri - Pagina 25
novus spune:
Anaan, pe unde esti ? iar ai ucenici ?
Da un semn cand esti disponibila
Gata pe ziua de azi, merg acasa sa o preiau pe Ada si cred ca iesim pe afara !
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
andiaroro spune:
Ina- Recunosc, si pe mine m-a amuzat d-na R. Asta a facut toata viata, nu ai tu ce schimba. O iei ca atare si insisti doar pe chestiile cu adev periculoase.
Eu ma urc pe pereti ...Pregatim invitatiile pentru cheful lui Alex si sunt copii de toate natiile si mai au si francezii boala sa puna tot felul de ciudatenii, asa ca fiecare nume poate fi scris in mai multe feluri. Il pun pe Alex sa pronunte sa ma prind dupa net cum s-ar scrie corect, ca are el o idee cum s-ar scrie, dar la litere duble, H si accente se cam impotmoleste.
Asta e, ma scuz din start la parinti si ma felicit de una singura ca i-am pus "E" ca la francezi la final si nu "U" romanesc. Exact la asta m-am gandit atunci: cat e mic, e aici si nu are sens sa-l incarc cu probleme inutile.cand o fi mare, e in stare sa dea explicatii, daca se muta in alte parti.
Chiar asa, Chato, am vazut o bucatica mica de interviu cu o juna,Izia, speranta a rock-ului.
simonapro spune:
Salutare!
Eu am avut ceva emotii zilele astea, era sa patesc la fel ca Floric, au venit sa ne securizeze conexiunea, imi parea asa rau sa nu mai pot sa va citesc de la munca.
Insanatosire grabnica tuturor bolnaviorilor
Pisigri: tin pumnii, sa scapi usor
Mami de Lucian(16.03.2009) si de Sebastian(05.08.2003)
Gaza22 spune:
Am culcat Mtza si revin sa va povestesc pe scurt peripetia noastra.
Ieri pe la pranz a facut temperatura 38,6 nici un alt simptom decat nas infundat uscat si stranut. Pentru ca nu-si prea faceau efect antitermicele i le-am dat alternativ la 4 ore. La ora 21, la 3 ore de la ultimul antitermic a inceput brusc sa tremure puternic, avea mainile si picioarele reci dar fruntea si gatul frigeau temperatura 39,6, i-am dat un supozitor de novocalmin, sosete cu otet, hidratare etc. Febra a scazut cu greu dar scadea, pe la 22 avea 38,6 asa ca am culcat-o si am venit sa va scriu urmand sa stau treaza si sa o veghez. Nici n-am inceput bine mesajul catre voi ca o aud plangand si strigand ca ii e frig. Trecusera 45 de min de cand adormise. Cand m-am dus la ea m-am speriat ingrozitor, tremura incontrolabil, la fel avea mainile si picioarele reci dar capul fierbinte. Temperatura 39,9 , i-am pus sosete, impachetari in prosop si ma pregateam sa-i mai dau o doza de nurofen desi trecusera doar 2 ore de la novocalmin. Am vazut ca devine din ce in ce mai molae si o lua somnul desi tremura in continuare, i-am luat temperatura 40,1, atunci am hotarat sa chemam salvarea pentru ca eram depasiti de situatie si chiar daca era posibil ca ei sa nu-i faca nimic mai mult decat noi mai bine cu ei langa noi decat dupa ce face convulsii sau altceva, doamne fereste. Salvarea a venit relativ repede temperatura era deja 40,7, i-au mai dat o doza de paracetamol mai mare 10 ml, m-au pus sa o dezbrac total si asa in chilotei si o paturica sa o urc in salvare desi afara era destul de frig. Pana la spital i-a scazut la 38,6. Desi am fost socata ca m-au pus sa o iau asa goala, racoarea de afara si de la spital i-a facut bine + medicamentele, tempertaura a scazut de la sine. La spital nu i-au facut nimic in plus, nu perfuzii, nu hidratare, decat ce-i dadeam eu sa bea, nu alte medicamente. Au consultat-o, au facut analize si ne-au tinut mult. Gaza se simtea deja mult mai bine si era foarte activa in ciuda faptului ca nu dormise mai deloc (eu eram mai rupta decat ea) avea pofta de mancare si chef de joaca. Desi ne-au tratat foarte bine, nu mi-au inspirat mare incredere medicii pentru ca nu stiau ce are si erau foarte intrigati ca in rest se simte bine.(mi s-a confirmat ceea ce aflasem inainte ca ei cam bajbaie cand trebuie sa puna un diagnostic. Dar am apreciat ca au fost meticulosi cu analizele). La urina a iesit ok i-au facut si radiografie la plamani dar au renuntat la analizele de sange. La radiografie au zis ca a iesit ceva in ceata ca nu e penumonie da ca s-ar putea sa fie ceva acolo ca altfel nu-si explica. I-am intrebat cum de e posibil din moment ce nu tuseste si nici nu se aude nimic la plamani dar n-au stiut sa-mi raspunda si in urma insistentelor mele intrebari au si admis ca e posibil sa fie doar un virus dar nu sunt siguri. Ne-au dat antibiotic si ne-au trimis acasa.
Acu eu nu stiu ce sa fac. Ea n-a mai facut deloc temperatura de la acel episod, ba din contra a fost o perioada lunga in hipotermie. E bine, are pofta de mancare, doar e cam obosita si nu are tonusul la maxim (dar poate e de inteles dupa noaptea pe care am avut-o) Aaa si o chinuie nasul destul de mult. Nu tuseste, nu nimic. Doctorita care ne-a vazut nu era super sigura de rezultatul radiografiei dar trebuia sa asculte de medicul sef, iar explicatia era ca daca altceva n-au gasit asta trebuie sa fie. Am zis ca mai astept sa vad cum e in noaptea asta si dupa aceea decid. voi ce ziceti ?
Mami de Gazii mica si frumoasa Al Doilea Anisor
Bianca2503 spune:
Gazo, ce patanie! Ce temperatura!
Io zic sa mergi in continuare cu antibioticul. Daca nu a mai facut nimic...inseamna ca i-o fi facut asta bine.
Intreaba si la gradi daca a mai fost vreun copil bolnav, roaga medicii sa se uite si urechi de o otita ceva (desi daca nu a avut muci...).
Ia la rand toate cauzele posibile: otita, rosu in gat, infectie urinara, ceva la plamani, masele.
Eventual suna un medic din tara, daca ai pe cineva de incredere.
Gaza22 spune:
Asa acu sa ma lamuresc. Voi ce poza vedeti la mine sau ati vazut de dimineata? ca eu am vazut alta pana acum, acu vad ca a revenit cea veche desi n-am facut nimic.
Daca o sa mai am timp o sa mai raspund, cu ce am vrut sa scriu aseara plus ce ati mai povestit intre timp. Multumesc mult ca v-ati gandit la noi.
In alt capitol va povestesc si cum e la spital si cu salvarea desi nu stiu daca mai are rost sa facem comparatii. Pe scurt, ca dotari sunt net superiori, ca servicii si curatenie si etc nu sunt neaparat mai breji dar totul arata si e perceput altfel datorita civilizatiei si a bunului simt in primul rand din partea pacientilor si nu neaparat doar a doctorilor.
Bianca2503 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Gaza22 Asa acu sa ma lamuresc. Voi ce poza vedeti la mine sau ati vazut de dimineata? ca eu am vazut alta pana acum, acu vad ca a revenit cea veche desi n-am facut nimic. Mami de Gazii mica si frumoasa Al Doilea Anisor |
Poza cu barza
Gaza22 spune:
Bianca
Ea nu a luat antibiotic pana acum. Cel pe care ni l-au dat la spital a fost in cutie si asteapta in frigider sa i-l dau eu. Nu ma- exprimat eu foarte calr dar la spital nu i-a fost administrat nici un medicament.
Eu imi ridic intrebarea legata de antibiotic tocmai pentru ca au controlat-o foarte bine peste tot si nu avea nimic,nici la urechi, nici in gat, nici infectie urinara, nici meningita, nici diaree, nici o durere, masele le avem pe toate, febra a trecut momentan. La gradinita ni s-a spus ca s-au mai imbolnavit 3 copii cat am lipsit noi si e un virus ff puternic. Asa au spus medicii de familie.
Fug ca s-a trezit
Ilinca_M. spune:
Vai, Gaza, ce aventura groaznica, imi inchipui in ce hal te-ai speriat, adica eu doar citind si mi s-a facut pielea de gaina, dar sa fi fost in locul tau...eram terifiata
Ciudat sa faca febra din ce in ce mai mare dupa atatea antitermice...o fi fost ceva virus buclucash de care organismul Gazulinei s-a aparat prin febra aia mare pana l-a doborat...Dar daca au renuntat la analizele de sange, ce alte analize i-au facut? Doar de urina? Si antibioticul pentru ce l-au prescris, au banuit o anumita bacterie? Ofof, prin ce peripetii ati putut trece...
Seamana oarecum cu ce a avut Phiphi la Moieciu, stii ca tot fiarta eram...din prima seara a facut febra 39 inexplicabil, ca la fel ca Gazulina, in afara de nas cam infundat nu avea nimic...si apoi cat am stat acolo tot i-am dat antitermice la 4 ore, scadea febra (dar rar sub 38) iar dupa un timp iar urca, maximum a avut 39.2.
O data ajunsi acasa n-a mai avut absolut nimic (de fapt si pe drum pana acasa tot opream sa-i luam temperatura, ca eram shocata dupa acele episoade) si nici acum nu stiu ce bai a putut avea, singura explicatie ar fi ca a luptat cu un virus pe care l-a biruit in 2-3 zile...Dar la frisoane nu ajunsese...
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
Bianca2503 spune:
Gaza, iarta-ma nu am inteles faza cu antibioticul (mai fac ceva in paralel).
Si la Vladimir la gradi a fost un virus care s-a manifestat cu febra 39 cu ceva la cativa copii. In prima faza asta era singura faza nasoala-febra. Ulterior au inceput mucii si tusea la acei copii.
Chiar nu stiu ce sa zic...