Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***387***
Raspunsuri - Pagina 26
Gaza22 spune:
Poza cu barza nu e poza mea !!!!!!! ce sa fac ca mie imi apare acum aia care am pus-o eu si voi vedeti altceva. Trebuie sa remediez situatia.
Ilinca, ba a avut frisoane si la un momendat se ducea asa incet, o lua somnul si ma chinuiam sa o tin treaza. La spital inafara de a controla-o pe toate partile si analiza de urina + radiografie, n-au facut altceva. Au zis ca la sange nu-i mai fac ca indiferent cum ies rezultatele ei nu pot spune cu exactitate daca e de la un virus sau de la ceva bacterian si ca nu sunt suta la suta concludente. Erau foarte terifiati ca trebuie sa intepe copilul desi aveau o crema anestezic. Oricum erau socati ca sta cuminte la consultatie si ca noi suntem de acord sa o analizeze pe toate partile numai sa afle ce are. Aici nu poti sa te bazezi prea mult pe capacitatile si cunostintele medicilor. E poveste tare lunga n-am timp acu sa dezvolt. Toti medicii lor buni si capabili au plecat in America iar greselile de diagnostic sunt monstruase. Iti dau doua exemple 1. cauza reala infectie la masea - masurile lor de investigatie = toate analizele, tomografii, etc. Rezultat = trimis la oncologie. Cand au vrut sa-i ia biopsie din os, s-a spart punga de puroi si abia atunci au avut o revelatie. 2. Alt caz, operatie inutila de investigatie abdominala a unui copilas cand el era defapt doar constipat si s-a rezolvat cu ceaiuri si cateva laxative usoare. Si astea sunt doar cateva. Am avut ocazia sa vorbesc cu pediatrii din alte tari si erau oripilati de incompetenta medicilor de aici.
Si eu tind sa cred ca e un virus dar o tin sub observatie. Doamna doctor de rezerva Denisa oare ce pare ar avea? Denisa intra un pic sa ma tragi de maneca daca gresesc.
Gata plec ca ma solicita
Mami de Gazii mica si frumoasa Al Doilea Anisor
olishka spune:
Gazo nasol de tot, cred ca ati tras o sperietura groaznica. Am patit-o si noi cu salvarea la spital din cauza febrei
Eu una nu i-as da antibiotic, mai ales ca nici doctorii nu stiu sa-ti spuna sigur ce are. Daca in caz ar mai face febra, atunci clar i l-as da. Dar tu faci cum crezi.
Dar oare nu poate fi o boala din asta a copilariei, ca parca asase manifesta, mai intai cu febra. Eu nu mai stiu, voi ati avut ceva pana acum?
Olga, mamica lui David iepurasul si 35+
Anaan spune:
Gaza, imi pare foarte rau ca ati trecut prin asa ceva.Tocmai pentru ca noi am trecut cu Andrei acum cateva luni printr-un episod identic (inclusiv cu chemat ambulanta, febra peste 40, maini si picioare reci, cap fierbinte), te sfatuiesc sa-i dai antibioticul, chiar daca ea ti se pare ok acum. Altfel risti sa va intoarceti de unde ati plecat. Eu zic ca raul pe care il poate face un antibiotic dat degeaba este mult mai mic decat cel produs de neadministrarea lui cand e nevoie. Te pup, imi inchipui sperietura- citindu-ti mesajul am retrait-o si eu pe a mea- da-i tratamentul si urmareste-o cu atentie.Sa aveti o noapte linistita!
Anaan spune:
No, saraca Gaza, Olga zice intr-un fel, eu in altul. Recunosc ca eu, cand e vorba de febra mare-mare, nu mai stau pe ganduri cu antibioticul, daca a fost recomandat de medic. Poate gresesc, dar in ceea ce-l priveste pe Andrei sunt o mare fricoasa
Ilinca_M. spune:
De Sophiphi ziceam ca ea n-a facut atunci frisoane, poate cum febra la ea nu a depasit 39.2 (rectal); ce chestie cu medicii englezi, am mai citit asta pe forum, mi se pare incredibil si infricosator. Cum dracu' sa nu poata spune daca e virus sau bacterie, prin investigatii?! Da' ceva medici mai competenti nu sunt pe acolo, pe la cabinete particulare?
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
olishka spune:
Ana poate tu ai multa dreptate decat mine, eu doar spun cum as face. Daca as fi sigura macar de diagnostic i-as da, dar asa...Insa poate daca as fi in locul Gazei si as trece prin ce a trecut ea, as gandi altfel.
Gaza eu nu vad nici o barza. Vad 2 fetite (parca) printre floricele.
olishka spune:
De multe ori sa stiti ca ma bucur ca traiesc in Romania, asa cum este ea. Si m-am plimbat prin ceva locuri
Ilinca_M. spune:
Nici eu nu vad nicio barza.
Sincer, nici eu nu i-as da antibioticul daca febra i-ar fi scazut de la sine sau de la antitermice (adica eu asa stiu, ca daca era ceva bacterian nu scadea febra de la antitermic). As sta cu ochii ca pe butelie si i-as monitoriza temperatura.
Eu, cand avea Sophia cateva luni, un an, am vazut o emisiune cu un medic prof universitar care m-a incantat cat de misto si clar vorbea despre: febra, virusuri, bacterii etc.
Am retinut asa: ca febra nu e ceva de speriat ci e semn ca organismul lupta; desigur ca peste 39 deja nu e suficient sa fie lasat doar organismul sa lupte, caci pot aparea convulsii. Mai zicea ca febra poate dura intre 3-5 zile si ca daca se prelungeste peste 5 zile, atunci e semn ca nu e o chestie virala ci bacteriana si e necesar antibiotic (de preferinta cu investigatii anterioare, hemoleuca de-aia, cum ii zice...)
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
andiaroro spune:
la mine nu mai vrea nimeni sa auda de morcovi, orez, banane si toata gama...Abia i-am pacalit cu niste paste ren..goale.
Si s-a anulat vizita de maine la acvariu ca trei sferturi dintre cresari au gastro.
Gaza- Nasoala intamplare. Fix asa am patit si noi, cand ne-a trimis la spital cu 39,7/8 ( nu mai stiu) si cu ritm cardiac spre 200 (asta l-a speriat pe dr de la salvare).
La fel, ne-au facut radio la plamani si au vrut sa-i ia urina...S-a incapatant si n-a facut in chestia de recoltat, asa ca dupa 4 ore ne-au trimis acasa cu aceiasi dilema: virus ori bacterie???!!! Febra scazuse si ea si-a revenit fara probleme a doua zi.
Asta-i abordarea in strainataturi...Cel putin dr nostru asa face. Cand a avut Anastasia 38_38,5 10 zile la rand fara alte simptome, ne-a mai plimbat inca 3:
-in prima am facut radio la plamani
-apoi ne-a dat trimitere sa facem ex de urina
-aici am facut eu nitel tambalau si i-am explicat ac stiu ca un copil cu atata febra fara alte manif poate fi suspect de leucemie si, de gura mea si pentru ca pleca in concediu, a cedat si mi-a dat si anal la sange.
Altfel ii lua o sapt pana veneau rez la urina si ma mai duceam si dupa hartia pt alea la sange.
Nu seamana cu sist din Ro, unde se fac repede toate analizele si e normal sa ti se pare bizar ce se intampla, dar asta-i procedura.
Eu nu mai imi bat capul si m-am obisnuit, pentru ca atunci cand a fost o urgenat adevarat, chiar au actionat cum trebuie.
Si aici iti zic ca la gradinite: o fi sistemul medical prost, dar tu nu te lasa impresionata de povesti. Ca la cate diagnostice aiurea se pun peste tot in lume (inclusiv in Ro)....
Sanatate multa!